Windows 10
Re: Windows 10
presne ten isty problem som mal aj ja, uspim pc a sekundu na to za sam zobudi...
nakoniec som v logoch nasiel ze to robi sietova karta tak som to zakazal. sranda ale je ze predtym to nerobilo, myslel som ze router alebo nas zacalo posielat kade tade wake, ale asi nejaky win update to sposobil.
nakoniec som v logoch nasiel ze to robi sietova karta tak som to zakazal. sranda ale je ze predtym to nerobilo, myslel som ze router alebo nas zacalo posielat kade tade wake, ale asi nejaky win update to sposobil.
-
peterkozel
Medium Professional
cez jednu aplikaciu win destroy som zakazal update, potom som klikol na vymazat metro app, hned po restarte vsetko pohoda az na to ze sa stratil obchod, da sa nejak doinstalovat?
- uz som si poradil, netreba
- uz som si poradil, netreba
Zdravím. Dnes som sa rozhodol že predsa prejdem zo 7mičky na 10 lebo už ma celkom otravuje to ako mi to stále vyskakuje okno. Problém je, že keď kliknem na "Inovovať" tak mi nabehne to, čo je na obrázku nižšie. Môžem čakať kľudne aj 2 hodiny ale nezačne mi to sťahovať ani za pána. Skúšal som to už robiť aj cez cmd no nič nepomáha. Nemal niekto podobný problém a nejaké riešenie?
Aktualizuj "ručne" https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... /windows10
Mam rozlisenie na notebooku Full hd a ked zapnem nejaku novu hru a je tam nastavene ine rozlisenie ako full hd tak mi poprehadzuje ikony na ploche. Ako je to mozne?
pri zmene rozlíšenia by boli ikonky mimo plochy - nedosiahnuteľné. tak ich windows dá na najbližšie miesto, kde sú vidieť... nájdi si na nete utilitu na uloženie pozície ikon. je ich dosť a ušetríš si nejaký ten čas 
Zdravíčko, potreboval by som poradiť.
Asi pred hodinou som skúšal Xbox účet (pre prípad ak by som chcel vyskúšať FM6 na PC) a použil som účet z MS, resp čo som mal prihlasovacie údaje zo Skype (ktorý bol/je tiež viac menej skúšobný). A teraz neviem ako sa mám odhlásiť z Xbox účtu. Síce odhlásiť sa to klasicky odhlási, ale úplne nie. Keď kliknem na Xbox účet tak sa automaticky prihlási bez hesla a to nechcem. A tiež celkovo by som chcel ten skúšobný účet nejako odstrániť, aby som skratka nebol prihlásený na PC cez MS konto.
Hľadal som to v nastavení, no akurát len druhý účet viem pridať, odobrať neviem.
Vopred ďakujem za pomoc.
Asi pred hodinou som skúšal Xbox účet (pre prípad ak by som chcel vyskúšať FM6 na PC) a použil som účet z MS, resp čo som mal prihlasovacie údaje zo Skype (ktorý bol/je tiež viac menej skúšobný). A teraz neviem ako sa mám odhlásiť z Xbox účtu. Síce odhlásiť sa to klasicky odhlási, ale úplne nie. Keď kliknem na Xbox účet tak sa automaticky prihlási bez hesla a to nechcem. A tiež celkovo by som chcel ten skúšobný účet nejako odstrániť, aby som skratka nebol prihlásený na PC cez MS konto.
Hľadal som to v nastavení, no akurát len druhý účet viem pridať, odobrať neviem.
Vopred ďakujem za pomoc.
Zdravím94faroSVK napísal:Zdravíčko, potreboval by som poradiť.
Vopred ďakujem za pomoc.
Neviem presne čo myslíš, nakoľko Xbox účet = MS účet. Odstrániť len Xbox účet sa nedá, vieš ale odstrániť dáta Xbox aplikácie.. To ale asi nie je to čo chceš, nie?
Ak chceš úplne odstrániť MS účet, chod do nastavení, daj kontá, váš e-mail a kontá a hore vidíš "prihlásiť sa namiesto toho s lokálnym účtom". Zmení ti to MS účet znovu na lokálny účet..
Je toto to, čo potrebuješ?
Áno presne to som mal na mysli
Veľmi pekne ďakujem
Už som začal stresovať, že čo s tým ak to nenapravím 
A tie dáta z Xbox aplikácie ? Lebo predpokladám, že keď sa tam zase prihlásim tak zase prehodí z lokálneho konta na MS konto.
A tie dáta z Xbox aplikácie ? Lebo predpokladám, že keď sa tam zase prihlásim tak zase prehodí z lokálneho konta na MS konto.
Nemalo by ta prehodit zase na MS konto, vlastne by tam to konto uz ani nemalo byt.. Ak ano, tak otvor xbox appku, otvor hamburger menu, daj nastavenia, vseobecne a hned hore mas konta a svoje MS konta.. Vedla nich mas moznost odhlasit sa. Takze ak ta xbox appka znovu prihlasi, odstran z nej to konto a potom opakuj ten postup v nastaveniach..94faroSVK napísal:Áno presne to som mal na mysliVeľmi pekne ďakujem
Už som začal stresovať, že čo s tým ak to nenapravím
Pri otvorení tam konto zostalo, no po kliknutí naň pýta heslo, takže to je už v poriadku
Ďakujem 
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
O bezpecnosti a sledovani Windows 10, od odbornika
-
hrban
Addict
harryson, pelec hore za pridanie toho videa, bo to čo sa popísalo o win 10 a špehovaní a tých xy aplikácií, čo mali ako zakázať to špehovanie, to nebolo normálne. tuším, že tu bola aj téma o tom ako zabrániť win10 špehovanie a tam bolo treba nainštalovať nejakú ruskú APP, čo poprepisovala polku registrov, vypínala bezpečnostné služby, etc...Proste katastrofa.
Nechce sa mi divat to dlhe video. Ale pokial viem, tak daky cesky internetovy magazin venoval cas tejto problematike a analyzovat Windows 10. Cele to bezalo vo virtual boxe na Linuxe a doslo k analyze kompletnych paketov, ktore Windows posielal a prijmam. Analyzovali sa tam domeny a hosty, bolo to tam vsetko rozpisane. Niekto tu daval aj odkaz na to, neviem ci som ho dokonca potom aj nezdielal v dakej teme a tam bolo jasne vo vysledku uvedene, ze Windows 10 nic nespehuje, niekde to boli len pingy, niekde len request k aktualizacii a tak podobne, cize nic nebezpecne.
//autoeditácia príspevku (15 Máj 2016, 20:17)
Tak tu je ten clanok, odporucam ho precitat - http://www.root.cz/clanky/windows-10-an ... omunikace/
//autoeditácia príspevku (15 Máj 2016, 20:17)
Tak tu je ten clanok, odporucam ho precitat - http://www.root.cz/clanky/windows-10-an ... omunikace/
-
hrban
Addict
presne ten článok spomínal aj v tom videu. Stále sa ale nájdu ľudia čo ani za boha nechcú win10 bo sa boja o súkromie a vadia im aktualizácie.
-
harrison314
Hardcore addict
To tiez zboznujem ludi, co zakazu aktualizacie nejakou pofidernou apkou a potom sa cuduju, ze im system blbe. Pritom s tymi aktualizaciami to nie je az take hrozne.
-
hojko
Site Admin
Je komicke, ak chce niekto bezpecny system a pritom vypne aktualizacie systemu.
je niekto v insider programe? je ten system stabilny?
-
harrison314
Hardcore addict
Myslis na mobiloch?Spixy napísal:je niekto v insider programe? je ten system stabilny?