Windows 10

Informácie o software, ankety...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa aacid »

presne ten isty problem som mal aj ja, uspim pc a sekundu na to za sam zobudi...
nakoniec som v logoch nasiel ze to robi sietova karta tak som to zakazal. sranda ale je ze predtym to nerobilo, myslel som ze router alebo nas zacalo posielat kade tade wake, ale asi nejaky win update to sposobil.
jojo1996
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jojo1996 »

peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

cez jednu aplikaciu win destroy som zakazal update, potom som klikol na vymazat metro app, hned po restarte vsetko pohoda az na to ze sa stratil obchod, da sa nejak doinstalovat?

- uz som si poradil, netreba
Jump3r-ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jump3r-ko »

Zdravím. Dnes som sa rozhodol že predsa prejdem zo 7mičky na 10 lebo už ma celkom otravuje to ako mi to stále vyskakuje okno. Problém je, že keď kliknem na "Inovovať" tak mi nabehne to, čo je na obrázku nižšie. Môžem čakať kľudne aj 2 hodiny ale nezačne mi to sťahovať ani za pána. Skúšal som to už robiť aj cez cmd no nič nepomáha. Nemal niekto podobný problém a nejaké riešenie?
Prílohy
Bez názvu.jpg
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

FANTOM092
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa FANTOM092 »

Mam rozlisenie na notebooku Full hd a ked zapnem nejaku novu hru a je tam nastavene ine rozlisenie ako full hd tak mi poprehadzuje ikony na ploche. Ako je to mozne?
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

pri zmene rozlíšenia by boli ikonky mimo plochy - nedosiahnuteľné. tak ich windows dá na najbližšie miesto, kde sú vidieť... nájdi si na nete utilitu na uloženie pozície ikon. je ich dosť a ušetríš si nejaký ten čas :)
94faroSVK
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 94faroSVK »

Zdravíčko, potreboval by som poradiť.

Asi pred hodinou som skúšal Xbox účet (pre prípad ak by som chcel vyskúšať FM6 na PC) a použil som účet z MS, resp čo som mal prihlasovacie údaje zo Skype (ktorý bol/je tiež viac menej skúšobný). A teraz neviem ako sa mám odhlásiť z Xbox účtu. Síce odhlásiť sa to klasicky odhlási, ale úplne nie. Keď kliknem na Xbox účet tak sa automaticky prihlási bez hesla a to nechcem. A tiež celkovo by som chcel ten skúšobný účet nejako odstrániť, aby som skratka nebol prihlásený na PC cez MS konto.
Hľadal som to v nastavení, no akurát len druhý účet viem pridať, odobrať neviem.

Vopred ďakujem za pomoc.
Stolker
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Stolker »

94faroSVK napísal:Zdravíčko, potreboval by som poradiť.

Asi pred hodinou som skúšal Xbox účet (pre prípad ak by som chcel vyskúšať FM6 na PC) a použil som účet z MS, resp čo som mal prihlasovacie údaje zo Skype (ktorý bol/je tiež viac menej skúšobný). A teraz neviem ako sa mám odhlásiť z Xbox účtu. Síce odhlásiť sa to klasicky odhlási, ale úplne nie. Keď kliknem na Xbox účet tak sa automaticky prihlási bez hesla a to nechcem. A tiež celkovo by som chcel ten skúšobný účet nejako odstrániť, aby som skratka nebol prihlásený na PC cez MS konto.
Hľadal som to v nastavení, no akurát len druhý účet viem pridať, odobrať neviem.

Vopred ďakujem za pomoc.
Zdravím

Neviem presne čo myslíš, nakoľko Xbox účet = MS účet. Odstrániť len Xbox účet sa nedá, vieš ale odstrániť dáta Xbox aplikácie.. To ale asi nie je to čo chceš, nie?

Ak chceš úplne odstrániť MS účet, chod do nastavení, daj kontá, váš e-mail a kontá a hore vidíš "prihlásiť sa namiesto toho s lokálnym účtom". Zmení ti to MS účet znovu na lokálny účet..

Je toto to, čo potrebuješ? :)
94faroSVK
Medium Expert
Medium Expert

Áno presne to som mal na mysli :) Veľmi pekne ďakujem :aasmile1: Už som začal stresovať, že čo s tým ak to nenapravím :D

A tie dáta z Xbox aplikácie ? Lebo predpokladám, že keď sa tam zase prihlásim tak zase prehodí z lokálneho konta na MS konto.
Stolker
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Stolker »

94faroSVK napísal:Áno presne to som mal na mysli :) Veľmi pekne ďakujem :aasmile1: Už som začal stresovať, že čo s tým ak to nenapravím :D

A tie dáta z Xbox aplikácie ? Lebo predpokladám, že keď sa tam zase prihlásim tak zase prehodí z lokálneho konta na MS konto.
Nemalo by ta prehodit zase na MS konto, vlastne by tam to konto uz ani nemalo byt.. Ak ano, tak otvor xbox appku, otvor hamburger menu, daj nastavenia, vseobecne a hned hore mas konta a svoje MS konta.. Vedla nich mas moznost odhlasit sa. Takze ak ta xbox appka znovu prihlasi, odstran z nej to konto a potom opakuj ten postup v nastaveniach.. :)
94faroSVK
Medium Expert
Medium Expert

Pri otvorení tam konto zostalo, no po kliknutí naň pýta heslo, takže to je už v poriadku :) Ďakujem :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

O bezpecnosti a sledovani Windows 10, od odbornika

hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

harryson, pelec hore za pridanie toho videa, bo to čo sa popísalo o win 10 a špehovaní a tých xy aplikácií, čo mali ako zakázať to špehovanie, to nebolo normálne. tuším, že tu bola aj téma o tom ako zabrániť win10 špehovanie a tam bolo treba nainštalovať nejakú ruskú APP, čo poprepisovala polku registrov, vypínala bezpečnostné služby, etc...Proste katastrofa.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nechce sa mi divat to dlhe video. Ale pokial viem, tak daky cesky internetovy magazin venoval cas tejto problematike a analyzovat Windows 10. Cele to bezalo vo virtual boxe na Linuxe a doslo k analyze kompletnych paketov, ktore Windows posielal a prijmam. Analyzovali sa tam domeny a hosty, bolo to tam vsetko rozpisane. Niekto tu daval aj odkaz na to, neviem ci som ho dokonca potom aj nezdielal v dakej teme a tam bolo jasne vo vysledku uvedene, ze Windows 10 nic nespehuje, niekde to boli len pingy, niekde len request k aktualizacii a tak podobne, cize nic nebezpecne.

//autoeditácia príspevku (15 Máj 2016, 20:17)
Tak tu je ten clanok, odporucam ho precitat - http://www.root.cz/clanky/windows-10-an ... omunikace/
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

presne ten článok spomínal aj v tom videu. Stále sa ale nájdu ľudia čo ani za boha nechcú win10 bo sa boja o súkromie a vadia im aktualizácie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To tiez zboznujem ludi, co zakazu aktualizacie nejakou pofidernou apkou a potom sa cuduju, ze im system blbe. Pritom s tymi aktualizaciami to nie je az take hrozne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Je komicke, ak chce niekto bezpecny system a pritom vypne aktualizacie systemu.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

je niekto v insider programe? je ten system stabilny?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Spixy napísal:je niekto v insider programe? je ten system stabilny?
Myslis na mobiloch?
Napísať odpoveď