Dreamer napísal:Co sa tyka
HotkeyP, tak si ciastocne odpoviem sam, po dlhsej dobe autor vydal novu verziu, kde opravil aj viacero chyb vo Windows 10, takze to je dobra sprava.
V spoileri je cely changelog a dolezite upozornenie pre tych, ktori pouzivaju funkciu Zamknúť počítač.
4.8 (10.4.2016)
- všechny texty jsou v Unicode, což se hodí hlavně pro příkaz "Vložit text"
- klávesové zkratky mají možnost "Spustit jako správce"
- příkazy "Maximalizovat všechna okna", "Ukázat okno HotkeyP", "Obnovit hook"
- příkaz "Skrýt okno" změní ikonu v systémové liště na žlutou
- %HotkeyP% v příkazu je nahrazeno instalační složkou
- během makra je vypnut Caps Lock
opravené chyby:
- kliknutí pravým tlačítkem na ikonku v systémové liště zobrazilo menu hlavního panelu ve Windows 10
- nešlo zjistit název exe souboru u univerzálních aplikací ve Windows 10
- "Informace" neobsahovaly cestu k exe souboru u 64bitových aplikací
- "Vložit text" s parametrem %l byl oříznut na 1024 znaků
- druhý parametr příkazu "Makro aktivnímu oknu" byl omezen na 15 znaků
- "Minimalizovat do tray" nefungovalo pro Průzkumníka
- "Lupa" po rychlém pohybu myši zůstala na místě
- program Spy fungoval jen s 32bitovými procesy
Chcem upozornit na chybu funkcie Zamknúť počítač, ak sa pouzije akykolvek text alebo medzera ako parameter, je pouzity vlastny system uzamknutia pc, pri tom, ak ste pouzivali staru verziu 4.7 a prejdete na novu 4.8, nefunguje natukanie hesla, takze si mozete zablokovat pc, nie je mozne ani heslo zmenit cez nastavenia, riesenim je vratit verziu 4.7, spustit program ako spravca, v nastaveniach natukat len stare heslo, nove nevyplnovat, tym sa heslo resetuje, nasledne dat verziu 4.8 a tam nastavit nove heslo, moze byt rovnake ako stare. Inak autor o tejto chybe vie, ale nevie ju opravit, lebo ak by to zmenil spat, tak by to zasa nefungovalo tym, ktori si nastavili heslo uz v novej verzii.
//autoeditácia príspevku (05 Máj 2016, 20:34)
Forza je tu, ale stale ma odradzaju taketo veci...
http://www.zive.sk/clanok/114445/window ... rny-stream
V nastaveniach Windowsu 10 je defaultne nastavene, nech sa restartuje automaticky ked pocitac nepouzivas.. Nie vzdy to ale funguje spolahlivo.. Preto sa to da prepnut, nech nerestartuje automaticky.. Tento streamer urobil chybu v tom, ze to neprenastavil..
//autoeditácia príspevku (08 Máj 2016, 11:31)
hojko napísal:Stolker: Cize Windows 7 je nebezpecny??? V com je z hladiska bezpecnosti lepsi Windows 10???
Windows 7 rozhodne nie je nebezpecny, zvlast, ak je spravne nakonfigurovany.. Windows 10 ale prinasa velke mnozstvo technologii, ktore zabranuju exploitom. Napriklad Chrome ich vsetky vyuziva, takze spustit vzdialene nejaky kod cez Chrome by bolo podstatne jednoduchsie na Windowse 7 ako na Windowse 10.
Taktiez Windows 10 disponuje secure bootom (co by notebook podporovat mohol, ak je tam aspon sandy bridge). Modifikacia bootloadera na Windowse 7 je velmi bezna, stretaval som sa s tym u klientov pomerne casto.. Secure boot takymto utokom skvelo zabranuje.. Navyse robi system viac "worry free", nakolko na Windowse 7 sa stavalo, ze sa bootloader poskodil a bolo ho nutne opravit.. Na Windowse 10 sa bootloader opravi sam bez interakcie s pouzivatelom..
Potom je tam ELAM, co znamena early launch anti malware. Zakladne ovladace anti malware softwaru sa spustaju uz pri prvych fazach bootovacieho procesu, preto ma vacsie sance zachytit malware, ktory sa maskuje za driver.
Vdaka Trusted Boot, dokaze Windows bez interakcie pouzivatela opravit modifikovane systemove subory pri boote, co je tiez pomerne bezny jav na Windowse 7 pri pokrocilych infekciach..
Windows Defender vo Windowse 10 je ovela pokrocilejsi ako ten vo Windowse 7 takze to znamena, ze ak sa nepouziva 3rd antivirus (co je vo firmach bezne, z bezpecnostnych dovodov), tak je Windows stale dostatocne chraneny..
Vo Windowse 10 prepisali drvivu vacsinu zakladnych aplikacii z Win32 architektury do WinRT, cim znacne znizili moznost utoku nakolko WinRT aplikacie su podstatne bezpecnejsie a bezia v podstatne pokrocilejsom sandboxe..
A nakoniec Microsoft Edge, ktory je podstatne bezpecnejsi ako IE11. Povedal by som, ze spolu s Google Chrome je to najbezpecnejsi prehliadac sucasnosti. Z najvyznamnejsich bezpecnostnych featuriek by som spomenul, ze presli na multi process design..
Z tohto co som vypisal nevyplyva, ze Windows 7 je nebezpecny ale ze Windows 10 je podstatne bezpecnejsi.. Ak chces, tak sa mozme stretnut a odprezentujem ti rozne utoky realizovatelne na Windowse 7 a zaroven nerealizovatelne na Windowse 10 kvoli jeho vylepsenej bezpecnosti..