Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
aviceN
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa aviceN »

Rada ze protein ti je na 2 veci neber ako pravdu, je to viac menej polopravda, kazdy normalny clovek, ktory rozmysla a vie si prepocitat, ze jedna davka proteinu ti da cca 20g bielkovin, ked si to prepocitas za aku cenu masa by si musel zosrotovat aby si dostal 20g bielkovin, tak ta to zruinuje, vsetko je super mat pestru stravu, ale tie hodnoty dostanes do seba jedine s proteinom, kedze sam pises ze vela nejes, tak si neviem predstavit ako by si do seba dostal 160g bielkovin iba jedenim stravy bez doplnkov ;-) co sa tyka mliecnych vyrobkov ako su napr. syry (mozarella, ci uz posraty eidam moj oblubeny), cottage cheese je skvela davka bielkovin (pilos moj najoblubenejsi), miesto dalsieho prasku si vecer vies dat tvaroh, nesmies zabudnut na zdrave tuky ako kokosovy olej, olivovy olej, ryby tuk, arasidove maslo (skvele na noc s tvarohom rozmiesat) atd. treba prijmat hlavne tieto... a nezabudnut ze nie je tuk ako tuk... co sa tyka sacharidov treba zrat komplexne sacharidy ako napr. ryza, zemiaky atd. proste vsetko co nie su rychle cukry ako cukriky, sladke vody atd.... minimalne vypit aspon 3-4l vody za den, (idealne cistej popripade mineralka, ale aj to ide do penazi) uplne upustit od bieleho peciva, resp. vsetkeho peciva, myslim ze 100% slatinsky chlieb je OK nahrada.

Co sa tyka treningov, najlepsie co mozes spravit je zaradit silovy full-body trening v posilke, na chudnutie/premenu postavy je to PODLA MNA to najlepsie, cize na tvojom mieste zacnem cim skor, kazdopadne prejst si techniku niekde na nete, poskusat si to pred zrkadlom aby si nerobil zaciatocnicke chyby, vo svete internetov si vsetky prevedenia cvikov najdes na nete aj s castymi chybami (ja napr. odporucam valihoru na youtube, zasmejes sa, ma super videa, ukaze cviky, povie preco ich cvici...), popripade v posilke sa vies uz poradit so skusenejsimi cvicencami, jedine ak by si narazil na kktkov, aj to sa stava, najlepsie co mozes spravit si prejst aj fitcult na refresheri, maju skvele rady co sa tyka stravy, treningov, metabolizmu atd. proste nepisu a nezavadzaju ako ine internetove stranky... zameraj sa hlavne na drepy, bench press a mrtve tahy (pri tomto cviku davaj velky bacha na techniku) neboj sa zacinat s malymi vahami, ono to postupne porastie, precitaj si nieco o progresivnom zvysovani vahy a ohladom toho co vsetko musis splnit aby svaly a sila rastla (svalova hypertrofia...)

Co sa tyka kardia, ja odporucam od jednoducheho behu postupne prejst na HIIT, co je striedanie napr. sprintu a chodze/poklusu, je to velmi namahave cize postupne na to prejdi a uvidis ze ovocie to prinesie, je to niekolkokrat ucinnejsie ako monotonne behanie rovnakou rychlostou.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

K tomu proteinu... ano, ako som ja pisal tiez som za neho aby si si ho zaobstaral, inak ti pojde fakt do penazenky. A k tomu tvarohu vecer... uz chcem vidiet to, ked moc vecer nejedava ako do seba tlaci tvaroh :lol: (kazdy alebo kazdy druhy den)...Tiez som bol toho nazoru, ze tvaroh alebo nieco podobne, ale casom ti to prestane chutit. Vyskusal som kazein a ovela viac mi to vyhovuje... Este si predstav, ze pojde cvicit vecer...tak 2 hodiny predtym sa normalne naje, pojde cvicit, po treningu si da protein a este do seba bude tlacit tvaroh alebo nieco podobne :lol: ...namiesto toho aby si pridal zopar g k proteinu a ma vybavene. Preto som mu povedal aby siahol po kazeine, lebo zostat na noc hladny je najhorsie co moze spravit. Plus telo vynalozi menej energie na spracovanie bielkovin v podobe prasku ako v podobe tvarohu. Uz sa ale nebudem opakovat -> nie je to nahrada stravy ! Z prasku ti svaly nenarastu...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Tak ako pise AviceN - na zaciatok najlepsie full body trening v posilke a doplnene kardiom, rovnako som zacal minuly mesiac cvicit po dlhsej dobe (cca 3 roky) a tymto sposobom plus samozrejme upravenou stravou (ziadne pocitanie, len som vysadil pecivo, rano si dam kvalitnu sunku a syr, naobed maso a zeleninu, pred treningom nejake ovocie, po treningu maso s ryzou, pred spanim protein) a po 3 tydznoch isli dole 4 kila ako nic ;-)

Odoslané z LG-D855 pomocou Tapatalku
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Vravim, ja osobne davam tvaroh, ci zainvestujes jednorazovo do caseinu, je to v pohode taktiez, ja som rad ked nieco do zaludku ide a nie je to len voda s postupne uvolnujucim sa proteinom :) kazdopadne do buducna to nevylucujem... netreba vsak zabudat na fakt, kazde telo je ine, nieco co funguje na jedneho nemusi fungovat na druheho, preto treba skusat, zistit ake kombinacie pre telo funguju...kazdopadne furt plati vzorec, ak chces chudnut potrebujes vyssi vydaj ako prijem kalorii, a ak pribrat tak zas naopak... ci uz pojdes do tuku z mastnych a kalorickych jedal alebo vseobecne priberies "zdravo" je uz na tebe :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Odporúčam prečítať niečo o Intermittent fasting (leangains, prerušované hladovanie). To len na margo toho nočného hladovania a spaľovania svalov, čo je samozrejme dávno prekonaný mýtus.

Čo sa týka večerného tréningu, tak normálne po tréningu sa najesť mäso, ryža, zelenina a môže ísť spať. Žiadne proteíny, tvaroh ani kazeín mu už netreba. Chce schudnúť, vyformovať postavu a nie tlačiť do seba ďalšie jedlá. Potom sa postaví pred zrkadlo a zistí, že mu pupek narástol ešte viac. Na začiatok mu stačí normálna strava, taká ako písal aviceN a pravidelný tréning. Vôbec si nemusí zaťažovať hlavu doplnkami. Keď si kúpi proteín, nič tým nepokazí, ale podľa mňa to nie je niečo nevyhnutné. Ja sám som už takmer prestal brať proteín a keď mám možnosť, hneď po tréningu, sa normálne najesť, tak radšej volím túto možnosť, ako proteín. A vôbec sa to neodráža na mojom výkone.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Ako pise pinco, je nepodstatne brat protein napr. instantne po treningu ak clovek jedol v priebehu dna uz bielkoviny, iba to pomoze, ale nie je to alfa omega cvicenia...intermittent fasting vyvratil strasne vela mytusov, velmi dobre vediet o nich, lebo to ze ked robis vela opakovani a chudnes a ked malo opakovani tak rasties je tiez davno prekonany blud tak ako ze telo zvladne len 30g bielkovin v jednom jedle... kazdopadne ked niekto ide cvicit cez den, potom sa naje a ma potom okno, tak neverim ze tvaroh/kazein na noc mu uskodi, tot moj nazor.
pinco
Darca
Darca

Určite, že to neuškodí. Ak som si vedomí, že počas dňa som toho zjedol málo, alebo len samé prázdne kalórie, lebo som bol 12 hodín v práci a nemal som čas sa najesť, tak nech si ho večer dá na doplnenie bielkovín. Keď ale viem, že počas dňa som mal napríklad 5 výdatných jedál, tak načo mám večer dávať ešte kazeín. Je to jednoduché a pre začiatočníka úplne postačujúce.
Dante Flyshit
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante Flyshit »

pinco napísal:Odporúčam prečítať niečo o Intermittent fasting (leangains, prerušované hladovanie). To len na margo toho nočného hladovania a spaľovania svalov, čo je samozrejme dávno prekonaný mýtus.

Čo sa týka večerného tréningu, tak normálne po tréningu sa najesť mäso, ryža, zelenina a môže ísť spať. Žiadne proteíny, tvaroh ani kazeín mu už netreba. Chce schudnúť, vyformovať postavu a nie tlačiť do seba ďalšie jedlá. Potom sa postaví pred zrkadlo a zistí, že mu pupek narástol ešte viac. Na začiatok mu stačí normálna strava, taká ako písal aviceN a pravidelný tréning. Vôbec si nemusí zaťažovať hlavu doplnkami. Keď si kúpi proteín, nič tým nepokazí, ale podľa mňa to nie je niečo nevyhnutné. Ja sám som už takmer prestal brať proteín a keď mám možnosť, hneď po tréningu, sa normálne najesť, tak radšej volím túto možnosť, ako proteín. A vôbec sa to neodráža na mojom výkone.
On aj ten intermittent fasting je dosť stará záležitosť, to letelo niekedy v 2012 :) A z vlastnej skúsenosti napíšem, že mne osobne to vôbec nesedelo, energia nula bodov, ale pravdepodobne bola chyba aj vo mne že som to moc uťal. Každopádne také pokroky ako pri mojom bežnom stravovaní neboli ani náhodou.
LukasqoO
King
King

aacid napísal: hlavny problem ale mam so stravovanim
teraz sa viac menej musim prehovarat aby som aspon nieco zjedol na veceru, bez problemov zvladam cely den nejest nic a az na druhy den pocitujem ani nie tak hlad ako prazdno v zaludku.
aviceN napísal:Ako pise pinco, je nepodstatne brat protein napr. instantne po treningu ak clovek jedol v priebehu dna uz bielkoviny, iba to pomoze, ale nie je to alfa omega cvicenia...
pinco napísal:Keď ale viem, že počas dňa som mal napríklad 5 výdatných jedál, tak načo mám večer dávať ešte kazeín. Je to jednoduché a pre začiatočníka úplne postačujúce.
Akoze chalani halooo, citate vobec co pisal aacid na zaciatku? Ako mozete riesit to ci uzivat protein/kazein, ked ma zasadny problem so stravovanim ? Protein a kazein by mu malo iba dopomoct zasitit telo na urcity cas... Zo zaciatku je jednoduchsie prijat aspon nejake bielkoviny z proteinu a kazeinu ako ich neprijat takmer vobec. Postupne jeho telo bude viac a viac hladne, cize bude jedavat lepsie a protein a kazein moze postupne vynechavat.
pinco
Darca
Darca

Ak chce začať cvičiť, tak proste bude musieť najprv vyriešiť stravu a prinútiť sa jesť, či chce alebo nie. To potom nemá ani význam s niečim začínať. Žiadny proteín mu k tomu nepomôže.
LukasqoO
King
King

To je kazdemu predsa jasne :) Takze aacid aby sme sa nerozpravali o tebe iba v tretej osobe. Vyries si stravu a to tak, ze si napriklad pospisuj suroviny, ktore mas rad a su cenovo dostupne a skus si zostavit kvazi nejaky jedalnicek v takom zmysle, ze si suroviny/jedla rozmiestnis do tyzdna tak, aby si ani jeden den nebol kvazi v 'strate' tj. aby si sa snazil prijat dostatok zivin kazdy den. Ako som spominal, nemusis ho dodrziavat na hodiny...obcas je to aj na skodu, lebo telo si bude v urcitych hodinach vyzadovat prijem jedla, co je samozrejme velmi zle ak mas napr. nepravidelnu pracovnu dobu alebo nieco podobne :) Snad som to napisal zrozumitelne. Vela uspechov
pinco
Darca
Darca

Preboha, načo si má čosi písať? Načo z toho robiť takú vedu? Nie je to treba LukasqoO, fakt nie. Akože, ak sa moc nudí a je detailista, tak si to môže napísať, ale v podstate je to zbytočné. Môže si písať na týždeň, čo len chce a keď príde do firemnej jedálne a na obed budú buchty na pare, tak je v prdeli aj s jedálničkom :D

aacid, stačí, keď sa budeš držať toho, že máš jesť veľa bielkovín, čiže mäso, mliečne výrobky, ryby, vajcia. Zo sacharidov, vyhýbať sa jednoduchým, to je tá klasická sladká chuť. Naopak prijímať tie zložité, čiže ryža, zemiaky, celozrnné pečivo, cestoviny, atď. Z tukov orechy, olivový olej, ľanový olej, rybí tuk. Jesť aspoň 3-4 normálne jedlá denne. Podľa mňa nič ťažké na zapamätanie a tebe ako začiatočníkovi to úplne stačí. Nie si ani extrémne tučný, ani podvyživený, že by si potreboval nejaký presne nastavený jedálniček.

Čo sa týka nejakého hladovania cez deň, to ti nijak neublíži. Žiadny katabolizmus, spaľovanie svalov sa nekoná. Opakujem, keď zješ 3-4 výdatné jedlá, z toho, čo som ti napísal, alebo aviceN na začiatku tejto strany, do toho pravidelný tréning a potom, podľa prvých výsledkov, si už budeš sám upravovať denný príjem.
LukasqoO
King
King

No snad si sa do mna za to takto nepustil pinco :) Ja som si to zacal pisat v takom zmysle, aby som vedel, ze kazdy den prijmem dostatok bielkovin :) Lebo nie kazde jedlo ktore vyzera chutne alebo zdravo tak v skutocnosti aj je. Plus moze byt, ze napriklad maso neje ... v tom pripade si myslim, ze sa to oplati spisat si a naucit sa, ze co mozem skombinovat s cim aby som zase zajtra prijal podobny pocet bielkovin. Pisem to iba z toho dovodu, ze niecim takymto vie rapidne urychlit proces naberania svalov a chudnutia...ale taketo dohadovania su rozoberane na celom internete a kazdy ma iny nazor, takze ja ti len pisem to co mne zabralo a cim som sa riadil. Kazdy ma vlastny rozum a robi si inak spojitosti medzi faktami. Tymto by som to asi ukoncil :)
pinco
Darca
Darca

Prepáč, ja som sa nijak do teba nepustil, ak ti to tak prišlo, tak sa ospravedlňujem. Samozrejme každý je iný a každému zaberá niečo iné, ale netreba ľudí znechucovať tým, že cvičenie je o nejakom zapisovaní alebo počítaní kalórii, bielkovín a pod. Proste má motiváciu, má dôvod prečo chce začať cvičiť, tak nech cvičí, nech si upraví jedálniček, nech ho dodržuje aspoň zhruba a výsledky sa isto dostavia. Nie je v tom žiadna veľká alchýmia.

aacid, napíšem ti postup, čo sprav.
Zajtra si zbaľ veci na cvičenie a choď do fitka. Kúp si jednorázový vstup, alebo rovno permanentku aspoň na mesiac. Nestojí veľa a keď ťa to nebude baviť, aspoň ťa nebude mrzieť, že si vyhodil za to kopec prachov. Ešte dnes si pozri hocijaký full-body tréning, proste drepy, príťahy na chrbát/mŕtvy ťah, bench press, toto je proste základ. Plus pozri si nejaké videá, aby si mal aspoň minimálnu predstavu o technike. Keď sa postavíš potom ku činke, aj tak to budeš zo začiatku robiť ako blb, kým sa do toho nedostaneš. Čo sa týka cvikov, tak si ich neplánuj veľa. Zo začiatku aj tak budeš vo fitku pobehovať ako prd v gatiach a pozorovať, čo aký stroj robí, kde aká činka sa nachádza, čo kto cvičí, či náhodou ťa niekto nepozoruje a neusiera sa z teba. A možno už po drepoch budeš taký zničený, že cvičiť kozy už nebudeš ani vládať. Poprípade budú lavičky obsadené a ty aj tak budeš musieť improvizovať. Skrátka odhodlaj sa a choď do fitka. To býva najťažší krok. Potom, keď už budeš vedieť, že toto je ono, toto ťa bude baviť, tak si už plánuj jedálničky a cvičebné plány. Lebo častokrát sa stane, že ľudia zistia, že ich vlastne nebaví dvíhať železo.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak teda uz napisem aj ja nieco :) dik za rady, ozaj si to cenim (popravde som skor ocakaval hate neviem ani preco, proste zvyk :D)

stravu mam uz skoro vyriesenu, len poriadne neviem co na ranajky, tento tyzden som kazdy den pil jogurtovy napoj, ale neviem ci je to dobre, je tam dost cukru (zase verim ze to moze byt dobre na crevnu floru). dnes som pre zmenu zjedol dve vajicka, co mi celkom vyhovovalo, ale zase to som povodne chcel veceravat. vzdy na veceru zjest 2 vajicka a avokado. takze stale neviem co na ranajky.
sladke nejem vobec, chipsy a take blbosti tiez nie a tiez som sa rozhodol ze nebudem jest mucne vyrobky, ziadne pecivo, chleba ci cestoviny.

s cvicenim... posilovnu mam stale v zalohe, zatial sa drzim planu cvicit iba s vahou vlastneho tela, takze aj predvcerom aj vcera som vybehol von, nasiel som si blizko domu take to vonkajsie cvicisko, podla planu mam robit 3 sety zhybov na hrazde, 3 sety klikov a 2 sety drepov. pise 4x tyzdenne, ale budem davat aspon 5x. ciel je po nejakom case zvladnut 15 dobrych zhybov naraz. potom mozem nabehnut do posilovne.
zatial vyzera ze to funguje, boli ma komplet cele telo :)
samozrejme ze aj na tom cvicisku sa citim trapne, ked je tam nejaky fesi skace z hrazdy na hrazdu ako opica a pritom vysvetluje nejakym babam ako spravne cvicit a ja tam po 4 zhyboch pomaly placem na zemi :D ale urcite ma to neodradi.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

na ranajky mozes kludne trebars vlocky, obsahuju komplexne sacharidy a ked ich pripravis napr. tak ako som to robil ja, ze den pred tym som si rozrobil protein, nalial ho do vlociek, nechal v chladnicke cez noc a potom rano som to rozmixoval a vypil ako napoj, rychle, zdrave, sikovne :) popripade kludne daku lepsiu sunku kupit, 5 vajec, na vrch daky syr a si ready :P
LukasqoO
King
King

aacid - nezabudni na strecing pred a po cviceni :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

vlocky doporucovala aj zena, ale tam je muka, tomu sa chcem vyhybat. asi to spravim tak ze budem jest vajcia aj na veceru aj na ranajky :) mozno s nejakym ryzovym chlebom.

strecing som si uz vcera googlil po prvom dni :) ale ze treba aj po som nevedel.
pinco
Darca
Darca

Ja raňajky vynechávam už niekoľko rokov. Mýtus o tom, že raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa, bol už tiež prekonaný.

Určite prečítaj. Ak chceš zhodiť nadbytočný tuk, tak aj toto môže byť cesta. https://kulturistika.sk/59-93-intermitt ... ej-postave
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tak tak, sam som IFko siel (skusal som 16/8 ale aj 20/4) v pohode sa to dalo, cize skipovanim ranajok nic nepokazis :) co mam info tak IF je to najlepsie co pre svoje telo mozes urobit z dlhodobeho hladiska

vajicka si kazdopadne rozhadzat nechci, ja som ich jedol kazdy den (aspon 5) vacsinou furt ham&eggs a potom sa mi uz znechutili, cize som si dal tu pauzu... kazdopadne kludne tam mozes dat cottage namiesto vajec :)
Napísať odpoveď