Co sa tyka treningov, najlepsie co mozes spravit je zaradit silovy full-body trening v posilke, na chudnutie/premenu postavy je to PODLA MNA to najlepsie, cize na tvojom mieste zacnem cim skor, kazdopadne prejst si techniku niekde na nete, poskusat si to pred zrkadlom aby si nerobil zaciatocnicke chyby, vo svete internetov si vsetky prevedenia cvikov najdes na nete aj s castymi chybami (ja napr. odporucam valihoru na youtube, zasmejes sa, ma super videa, ukaze cviky, povie preco ich cvici...), popripade v posilke sa vies uz poradit so skusenejsimi cvicencami, jedine ak by si narazil na kktkov, aj to sa stava, najlepsie co mozes spravit si prejst aj fitcult na refresheri, maju skvele rady co sa tyka stravy, treningov, metabolizmu atd. proste nepisu a nezavadzaju ako ine internetove stranky... zameraj sa hlavne na drepy, bench press a mrtve tahy (pri tomto cviku davaj velky bacha na techniku) neboj sa zacinat s malymi vahami, ono to postupne porastie, precitaj si nieco o progresivnom zvysovani vahy a ohladom toho co vsetko musis splnit aby svaly a sila rastla (svalova hypertrofia...)
Co sa tyka kardia, ja odporucam od jednoducheho behu postupne prejst na HIIT, co je striedanie napr. sprintu a chodze/poklusu, je to velmi namahave cize postupne na to prejdi a uvidis ze ovocie to prinesie, je to niekolkokrat ucinnejsie ako monotonne behanie rovnakou rychlostou.