Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa strapaty »

stvoril nas na svoj obraz .... mame byt dobry ako je on kto bude takdobry bude tak stastny ako bude on ... jeho zakono su nim samim kto zije podla nich kona jeho plan a stava sa jeho sucastou lebo on je otec a my sme jeho deti ... jeho kralovstvo je aj nasim ak ho primeme za otca ... ak od neho utecieme utecieme aj od jeho kralovstva, stastia a sami sa odsudime na vecne utrpenie
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

A keď dáš niekomu nôž s tým, že vieš, že ním niekoho zabije?
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

strapaty napísal:jadnoducho boh dal cloveku sexualny pud ... ten je dobry ... ak je nezriadeny je to ziadostivost ktora nici
Neviem co si mal z biologie, ale clovek niektore veci nedokaze ovladnu ani ich ovplyvnit.
strapaty napísal:emocia,pocit je ako ohen v krbe pekne hreje a na streche vsetko nici ... cize ked ju clovek ovladne je mu na osoh ak je nesoputana vsetko nici ...
Ako chces ovladnut myslienku?
strapaty napísal:vyskytuje sa aj rakovina, pedofilia, ohovaranie, zabijanie, to ze sa nieco vyskytuje neznamena ze to zakonite musi pochadzat od boha
:lol: :lol: :lol: Ak nas stvoril boh, tak mi povedze odkial to pochadza, ak nie od neho? Si myslis, ze clovek si moze vybrat ci sa narodi ako pedofil? Ze si moze vybrat pohlavie, ci sexualnu orientaciu?
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

harrison314 napísal:Na to sa mozes pozriet z troch pohladov:
1, Sice nam dal slobodnu volu, ale sucastne, ak sa nebudeme riadit tak ako on chce a budu s nas len bezduche stroje (ako si povedal), tak skoncime vo vecnom utrpeni.
2, Dal nam slobodnu volu, ale ked ju pouzijeme, potreta nas.
3, Vyrobil nas zle, zo skonmi "kazit sa", no mi mame niest nasledky, ze sa pokazime.

Ked spadne budova a zabije mnoho ludi, budu sudit budovu?
pripomenul si mi jeden starý film.. :)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub

presne o to ide on nam nedava dary aby sme ich zneuzivali .... jednoducho clovek nedokaze pochopit bozie stvorenie ani taku jednoduchu vec ako mohol stvorit ludi slobodnych a byt vsevediaci ... to dokaze len boh stvorit ludi slobodnych a nepredurcit im osud a vediet vsetko .. ;)

AllGoneDead
mylis sa ...myslienky pocity pudy sa daju ovladat pokial je clovek slobodny a nie je otrokom tela.... rovnako ako ludske skutky...
..neviem ci sa clovek rodi ako pedofil alebo si moze vybrat sexualnu orientaciu (pohlavie si vybrat nemoze s tym sa rodi ) .... ale ak to ziska/narodi sa s tym ale urcite moze si vybrat co stym urobi ..

//autoeditácia príspevku (12 Máj 2016, 8:12)
takto to ale nakoniec skoncilo
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

strapaty napísal:mylis sa ...myslienky pocity pudy sa daju ovladat pokial je clovek slobodny a nie je otrokom tela
ak ziadostivo pozeras na zenu atk si sa prehresil voci nezosmylnis lebo v duchu uz s nou smylnis
Stale pises, ako je potrebne citat v kontexte, teda aspon bibliu, ale v diskusiach ti ten kontext akosi uteka. Tvrdis, ze hresi kazdy, kto hriesne mysli, aj ked len na sekundu. Takze ovladanie myslienky ber tak, ze nedokazes ovplyvnit myslienku na zaklade akehokolvek podnetu bez toho, aby si si ju najskor pomyslel. Rovnako nedokazes ovladnut pud, bez toho aby sa ten pud dostavil.
strapaty napísal: ale ak to ziska/narodi sa s tym ale urcite moze si vybrat co stym urobi ..
Ale zmenit to nezmeni.
strapaty napísal:presne o to ide on nam nedava dary aby sme ich zneuzivali
Ked das ludom moznost niceo spravit, tak sa vzdy najde niekto, kto to spravi aj ked mu povies ze by to spravit nemal. A potom ho za to ides trestat. Ale zaroven vies, ze niekto to spravi..
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Odpovedaj normálne na otázku, mňa nezaujímajú prázdne vety.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub

ako to mozes vediet ...nikdy to nevies ... moze amt take umysly alebo predpoklady ale vzdy sa moze rozhodnut ... cize nikdy nenastane taka situacia ze to vies....
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:ako to mozes vediet ...nikdy to nevies ... moze amt take umysly alebo predpoklady ale vzdy sa moze rozhodnut ... cize nikdy nenastane taka situacia ze to vies....
Ale taka vsevediaca bytost by to vediet mala.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Vychádzame z predpokladu, že Boh je vševediaci. Potom to musí vedieť.

Pokiaľ naprogramuješ(naučíš) umelú inteligenciu, tak že za určitých podmienok zabije? Tiež sa vyhovoríš, že veď predsa mala na výber alebo budeš niesť zodpovednosť?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

AllGoneDead
"Tvrdis, ze hresi kazdy, kto hriesne mysli, aj ked len na sekundu." to netvrdim ... tvrdim ze clovek moze hresit aj myslienkami ... hriech je vedome a doprovolne prestupenie bozieho pirkazu/zakona cize samotna myslienka nestaci , ako ani samotny skutok .. (ked niekoho zabijes neumyselne tak to predsa nemoze bit hriech...) je ine ak ju uz zacinas vedome zivit

"Ale zmenit to nezmeni." preco by to mal menit?

"A potom ho za to ides trestat. Ale zaroven vies, ze niekto to spravi.." bioh vie ze ludia nie su dokonaly ... o trestoch za hriechy som tu uz niekolko krat pisal ako to vnimam ... clovke sa tresce sam ze kona tak ako kona.. nie je potrebny dodatocny bozi trest...

//autoeditácia príspevku (12 Máj 2016, 12:23)
harrison314

mozno pozna vsetky alternativne reality kazdeho jedneho slobodneho rozhodnutia :D

94jakub

ale zabitie je len bug ktory vzniika chodom programu ... to nebol programatorov zamer...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

To nevieš povedať ani ty ani ja, či to bol zámer alebo nedôslednosť v návrhu.
Ak však je Boh vševedúci, tak o chybe vedieť musel no neopravil ju.
Pokiaľ viem o chybe vo svojom návrhu, snažím sa ju opraviť a nie za ňu ešte trestať keď nastane.

Neodpovedal si ale, koho je to zodpovednosť. Stvoriteľova alebo samotného stvorenia?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:mozno pozna vsetky alternativne reality kazdeho jedneho slobodneho rozhodnutia
To sa ale potom vylucuje z Bozim planom.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub

za predpokladu zeje to chyba... lebo kazdy ma moznost zit dobre a byt vecne stastny... nechapem preco sa snazis svoju zodpovednost hodit na boha.. fakt je ze ak existuje a je strojcom tohto vsetkeho tak ti ziadne vyhovorky nepomozu... lebo mal si moznost byt dobry ako samotny kristus...

harrison314

"To sa ale potom vylucuje z Bozim planom." bolo to myslene ako vtip ci usmevna narazka... ja viem toho pramalo tiez sa stale len snazim spoznavat pravdu a boha... vacsinu vaci mozem popisat ako to mnimam ale nejake velke mudrosti odomna necakaj :D
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Nemôžem hodiť zodpovednosť na niekoho, kto neexistuje.

To, či má alebo nemá možnosť záleží od determinickosti vesmíru. Je možné, že nemá inú možnosť ako spraviť niečo zlé. Ale Boh je vševediaci, tým pádom vie, že ľudia budú páchať aj zlo kvôli (podľa teba) chybe, s ktorou človeka stvoril. A kvôli tejto chybe, ktorú spôsobil on ich ešte aj trestá.

Ja nepotrebujem žiť s hrozbou trestu od Boha na to aby som sa správal dobre a morálne, narozdiel od niektorých veriacich, ktorí sa k tomu priznali aj v tejto téme.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

strapaty napísal:AllGoneDead
"Tvrdis, ze hresi kazdy, kto hriesne mysli, aj ked len na sekundu." to netvrdim ... tvrdim ze clovek moze hresit aj myslienkami ... hriech je vedome a doprovolne prestupenie bozieho pirkazu/zakona cize samotna myslienka nestaci
Tak trochu inak, obcas sa stava, ze clovek potrebuje uspokojit svoje pudy. Ale nemoze ich uspokojit len tak, pretoze by zhresil. Jedna moznost je svadba, potom uz nebude hresit a vsetko bude v poriadku. Alebo si zvoli cestu odriekania, ale raz za cas sa stane, ze telo mu pripomenie tieto potreby. Samozrejme, ze to bude cim dalej castejsie a silnejsie, obcas proste na chvilu nepride na inu myslienku. Avsak si je vedomi, ze to pride znovu a znovu, a teda tieto myslienky budu vedome a dobrovolne. V niektorych pripadoch vsak nema ziadnu sancu nezhresit, napriklad preto, ze je knaz a svoju dilemu nemoze vyriesit svadbou.
strapaty napísal:ako ani samotny skutok .. (ked niekoho zabijes neumyselne tak to predsa nemoze bit hriech...)
Prekrocit povolenu rychlost nie je hirech, co ak niekoho neumyselne zrazis a zabijes?
strapaty napísal: preco by to mal menit?
urcite moze si vybrat co stym urobi .
Budem argumentovat ako ty. Preco by s tym mal nieco robit?
strapaty napísal:clovke sa tresce sam ze kona tak ako kona.
Ked nechal povrazdit ludi, tak to nebol trest...
strapaty napísal:ale zabitie je len bug ktory vzniika chodom programu ... to nebol programatorov zamer...
Naprogramovat nieco, co sa samo vyvija a modifikuje nie je bug, ale zamer. A to, ze nie je programatorovym zamerom, aby sa programu podarilo "obist" ukoncovaciu podmienku ho nijako neospraedlnuje. Pretoze on vie, alebo by to vediet mal, ze nedokaze 100% zarucit, ze ukoncovacia podmienka nebude prekonana.
Napriklad ten bot na fore, z ktoreho sa vyklul rasista :D :D Si myslis ze to bolo zasmerom :?:
strapaty napísal:nechapem preco sa snazis svoju zodpovednost hodit na boha.. fakt je ze ak existuje a je strojcom tohto vsetkeho tak ti ziadne vyhovorky nepomozu... lebo mal si moznost byt dobry ako samotny kristus...
Jakub tu uz napisal ako to je s hadzanim zodpovednosti. Ale za predpokladu, ze by sa mylil mi vysvetli, ako moze byt obycajny clovek tak dobry ako bozi syn?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

AllGoneDead
"Tak trochu inak, obcas sa stava, ...." to ze to nedokazes ty neznamena ze to nie je mozne

"rychlost " aj nezodpovedne spravanie je hriech ... aky je rozdiel ked niekoho ohrozujes nozom alebo autom...

"robit" myslel som tym ze sex ma v zivote cloveka osobitne miesto a je absolutne jedno ci je ake ma ten clvek sexualne citenie(ci je homo heteror atd...)... je mozne ho pouzit na to jedine na co je urcene .... cize vzajomne dobro manzelov a plodenie deti ...

" ako moze byt obycajny clovek tak dobry ako bozi syn" urcite sa moze o to snazit ... vlastne to je zmysel ludskej existencie bit podobny bohu ... a u boha sa aj pokus pocita... inak vsetci sme bozie deti preco by to nemohlo byt mozne..?

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2016, 11:16)
http://www.hlavnespravy.sk/vykonal-som- ... uto/780714
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:http://www.hlavnespravy.sk/vykonal-som- ... uto/780714
Hlavne spravy sa nedostali na konspiratori.sk len tak pre nic za nic
https://www.konspiratori.sk/zoznam-stranok.php
https://www.konspiratori.sk/assets/scre ... avy.sk.png

Je to na 90% vymelen, hoax, alebo prebrane z ineho bludwebu.

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2016, 12:12)
strapaty napísal:"rychlost " aj nezodpovedne spravanie je hriech ... aky je rozdiel ked niekoho ohrozujes nozom alebo autom...
Napriklad v umyslnosti.
strapaty napísal:"robit" myslel som tym ze sex ma v zivote cloveka osobitne miesto a je absolutne jedno ci je ake ma ten clvek sexualne citenie(ci je homo heteror atd...)... je mozne ho pouzit na to jedine na co je urcene .... cize vzajomne dobro manzelov a plodenie deti ...
Kto urcil na co je sex dobry?
strapaty napísal:" ako moze byt obycajny clovek tak dobry ako bozi syn" urcite sa moze o to snazit ... vlastne to je zmysel ludskej existencie bit podobny bohu ... a u boha sa aj pokus pocita... inak vsetci sme bozie deti preco by to nemohlo byt mozne..?
Pretoze nam v tom sam brani a stavia nam prekazky.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314

pestujes Ad hominem ??? ci na cvo reagujes ??? co je na tom linku haox blud atd.. ten clovek realne zije ..

http://www.lifenews.com/2016/02/24/abor ... ll-babies/

"Napriklad v umyslnosti." tak ist v ovci 70km/hodinu je asi to iste ako ist s vyiahnutym nozom po chodniku uprostred ludi ... nikoho umyselne nezabijes kym ti niekto nevbehne do cesty preto noze sa maju nosit v puzdrach a v obci dodrziavat rychlost...

"Kto urcil na co je sex dobry?" generacie ludi ktore spoznavaju boziu volu a vplyv nie len z kratko dobeho dopadu ale z celozivotneho ..

"Pretoze nam v tom sam brani a stavia nam prekazky." prosim ta aky ??

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2016, 13:44)

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2016, 13:48)

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2016, 13:52)

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2016, 13:55)
donedavna praktizovane v USSA
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

strapaty napísal: to ze to nedokazes ty neznamena ze to nie je mozne
Pisal ako vseobecne tvrdenie, ktore plati pre velku cast populacie, ale ako vidim, tak ty si z toho vybral podstatu vztahujucu sa na moju osobu. Znovu ti pripomeniem tvoje prispevky, v ktorych sa vyjadrujes ako treba citat s porozumenim. Pretoze taketo silne argumenty, zalozene na tom, ze niekto, kto ma nikdy nestretol tu na mna chce uplatnit podla seba sudim teba ma naozaj odzbrojili. Ani omlyom som pri spomenuti knazov nemohol vychadzat z toho mnozstva pripadov, ktore cirkev zamietla pod koberec. Pritom musim podotknut, ze tie pripady sa realne odohrali, zdaleka neslo len o myslienku.
strapaty napísal:aj nezodpovedne spravanie je hriech ... aky je rozdiel ked niekoho ohrozujes nozom alebo autom
tak ist v ovci 70km/hodinu je asi to iste ako ist s vyiahnutym nozom po chodniku uprostred ludi ... nikoho umyselne nezabijes kym ti niekto nevbehne do cesty preto noze sa maju nosit v puzdrach a v obci dodrziavat rychlost..
1. Ukaz mi kde sa pise, ze nezodpovedne spravanie je hriech? Som mal dnes zapocet a nepripravoval som sa nan tak ako som mal. To bolo nezodpovedne, a som si toho vedomi. A teraz za zrazu dozvedam, ze som aj zhresil....
2. To ci je nieco ne/zodpovedne si moze kazdy definovat rozne. Znovu to je na spolocnosti, co bude a co nebude brat ako zodpovedne. Teda postupom casu sa to moze menit.
3. Prekrocit povolenu rychlost je zial dost bezna vec. Vytiahnut na ulici noz a prechadzat sa s nim uz take bezne nie je.
4. Dovodov k rychlej jazde je v beznom zivote omnoho viac(alebo sa castejsie vyskytuju).
strapaty napísal:myslel som tym ze sex ma v zivote cloveka osobitne miesto a je absolutne jedno ci je ake ma ten clvek sexualne citenie(ci je homo heteror atd...)... je mozne ho pouzit na to jedine na co je urcene .... cize vzajomne dobro manzelov a plodenie deti ...
Znovu to pokrytecke vzajomne dobro manzelov.
strapaty napísal: a u boha sa aj pokus pocita
Toto je tak rozpravka pre male deti.
strapaty napísal:Kto urcil na co je sex dobry?" generacie ludi ktore spoznavaju boziu volu a vplyv nie len z kratko dobeho dopadu ale z celozivotneho ..
V tych istych generaciach, bol nespocet ludi, ktori mali uplne iny nazor. Teda vypovedna hodnota tvojho tvrdenia je nulova.
strapaty napísal:co je na tom linku haox blud atd.. ten clovek realne zije
To ze zije je sice pekne, ale znovu ziadna vypovedna hodnota. Tato zena zije taktiez..
Napísať odpoveď