Smartphone 150-200€ - price/performance banger
Re: Smartphone 150-200€ - price/performance banger
Mr-Freek mám 5,7" a vôbec nevyzerá že sa roztrepe
Už mi párkrát spadol a nič sa nestalo. Pri nosení vo vrecku necítim rozdiel (predtým som mal 4,7") a pri používaní, no je to trochu nepraktické, ale zvykneš si a potom sa dá aj jednou rukou ovládať.
no 5" mi bolo akurát ale neviem nájsť fóna čo splní požiadavky s 5" obrazovkou
preto teraz neviem či radšej zobrať 5,5" alebo nemať fhd displej
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2016, 19:53)
G2 má už svoje roky nie??
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2016, 19:53)
G2 má už svoje roky nie??
G2 už jedine s alternatívnou romkou s čistým androidom. Napr. CyanogenMod 13 (6.0.1) na nej beží ako po masle.

Nechce sa mi rootovať fón a hrať sa s romkami hneď od kúpi, radšej by som potom šiel do toho Xiaomi.
V prípade G2 je to primitívne.. 
Xiaomi bude fajn, ak LTE nie je podmienkou..
Xiaomi bude fajn, ak LTE nie je podmienkou..
je pri tých fónoch pravidlo že nepodporujú naše frekvencie?? lebo niekde som čítal že je to individuálne
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2016, 7:19)
https://www.xiaomiforsale.com/en/phones ... results=10 tam má napríklad podporu frekvenciu 1800 ktorú som našiel že používa o2/telekom/orange, či idem na to zle?
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2016, 7:19)
https://www.xiaomiforsale.com/en/phones ... results=10 tam má napríklad podporu frekvenciu 1800 ktorú som našiel že používa o2/telekom/orange, či idem na to zle?
800, 1800 a 2600 sú potrebné pre slovenské LTE. Tie ázijské telefóny väčšinou nemajú 800ku...
Známy má staré OnePlus One, ktoré má 1800 a 2600, ale chýba mu 800ka.. a viem, že nadáva, že v KE nechytá LTE od O2, vraj len v jednom obchodnom centre chytil.
Riadne si prezisti, na akých frekvenciách operuje tvoj operátor v oblastiach, kde sa pohybuješ.
Mám taký pocit, že 800ka je narozšírenejšia u všetkých operátorov, tie vyššie frekvencie sú hlavne v husto osídlených oblastiach.. ale nie som si istý.
Známy má staré OnePlus One, ktoré má 1800 a 2600, ale chýba mu 800ka.. a viem, že nadáva, že v KE nechytá LTE od O2, vraj len v jednom obchodnom centre chytil.
Riadne si prezisti, na akých frekvenciách operuje tvoj operátor v oblastiach, kde sa pohybuješ.
Mám taký pocit, že 800ka je narozšírenejšia u všetkých operátorov, tie vyššie frekvencie sú hlavne v husto osídlených oblastiach.. ale nie som si istý.
Okrem LTE si tu aj ine frekvencie a to 2G, 3G a 4G ktore stale funguju. Pri 2G je to 900 a 1800, 3G na 2100, 4G na 800, 1800 a 2600.
Edit - Tak tu su frekvencie - http://androidportal.zoznam.sk/2015/09/ ... cia-zlava/
Edit - Tak tu su frekvencie - http://androidportal.zoznam.sk/2015/09/ ... cia-zlava/
-
Ryan Giggs
VIP
Zaujimalo by ma co robite take narocne na rychlost s telefonmi, ze vam treba LTE.
ja som prave 2 dni dozadu kupil redmi note 3 pro.
lte funguje bez problemov:
http://www.speedtest.net/my-result/a/1940304610
ja som ho potreboval rychlo a nechcelo sa mi riesit pripadne problemove reklamovanie, takze som ho kupil v alze. zatial som uplne spokojny.
velkost... predtym som mal lumiu 640 xl, ta mala 5,7" a oproti tomu sa mi zda tento telefon totalne malicky. mam pocit ze sa mi vo vrecku straca
len este riesim problem s nabijanim, akurat dnes to idem testovat, neviem ci je vadny kus a nabija sa zle alebo proste treba kvalitny kabel a nabijacku. proste som ho dal do nabijacky a po 5 minutach sa zacal sustavne odpajat a pripajat, ale v robote som ho kvalitnym kablom pripojil k pc a nabijal sa v pohode.
lte funguje bez problemov:
http://www.speedtest.net/my-result/a/1940304610
ja som ho potreboval rychlo a nechcelo sa mi riesit pripadne problemove reklamovanie, takze som ho kupil v alze. zatial som uplne spokojny.
velkost... predtym som mal lumiu 640 xl, ta mala 5,7" a oproti tomu sa mi zda tento telefon totalne malicky. mam pocit ze sa mi vo vrecku straca
len este riesim problem s nabijanim, akurat dnes to idem testovat, neviem ci je vadny kus a nabija sa zle alebo proste treba kvalitny kabel a nabijacku. proste som ho dal do nabijacky a po 5 minutach sa zacal sustavne odpajat a pripajat, ale v robote som ho kvalitnym kablom pripojil k pc a nabijal sa v pohode.
aacid.. no práve v Blave Orange by nemal mať problém (určite ani Telekom, O2 možno jedine v centre).. skús vyjsť s mobilom mimo BA a sleduj LTE signál. Ideálne s iným mobilom, ktorý má aj 800ku. 
Samozrejme Swan má vraj len 1800ku, čiže s ním by nemal byť žiadny problém.
Keby sa ozval niekto s Xiaomi, kto sa pohybuje mimo krajských miest, sám som zvedavý, ako to je. Zatiaľ mám len vyššie spomínanú skúsenosť od známeho.
Ryan Giggs.. to som si tiež niekedy hovoril, kým som nemal LTE. S LTE je to o niečom inom ako na 3G.. a to nerobím nič špeciálne, len klasický web, keď sa niekde nudím v čakárni atď..
Samozrejme Swan má vraj len 1800ku, čiže s ním by nemal byť žiadny problém.
Keby sa ozval niekto s Xiaomi, kto sa pohybuje mimo krajských miest, sám som zvedavý, ako to je. Zatiaľ mám len vyššie spomínanú skúsenosť od známeho.
Ryan Giggs.. to som si tiež niekedy hovoril, kým som nemal LTE. S LTE je to o niečom inom ako na 3G.. a to nerobím nič špeciálne, len klasický web, keď sa niekde nudím v čakárni atď..
Doma na wifi, inde na mobilnom nete, aj LTE. Je pravda, ze LTA je krasne svizne a rychle, len obcas to aj tak zlyha na vykone telefonu, hlavne, ak si tam animovane obrazky, Flash, kopa Java scriptov. Ale ze by mi to bolo treba, to urcite nie, absolutne nepotrebne z mojho pohladu. Viem si ale LTE predstavit niekde doma ci v kancelarii, nebodaj na chate, kde by som mal LTE v routri.
uprimne pre mna ma LTE minimalnu prioritu. co som mal este davnejsie lg g2, lte sice prienieslo podstatne zrychlenie internetu ale zaroven to zralo baterku ovela viac. ked som si vyberal tu lumiu, tak som radsej kupil dvoj simkartou ako s lte, pretoze mi to za to proste nestoji.
Veď to už je o prioritách.. len ak si niekto chce kúpiť čínsky mobil s LTE, nech ráta s tým, že za určitých okolností môže mať problémy s chytaním LTE.

-
Ryan Giggs
VIP
Web ide dost rychlo aj na 3G. Mimoto v mestach je na vela miestach wifi hotspoty. A niekde na valale ci v lese si rad ze nejaky signal vobec mas, nieto este nejake LTE. Plus napr. take O2 ma na vela miestach len roaming od Telekomu, tak tam sa mozes s netom tiez rozlucit. Tak ten vyznam mi fakt unika.brm napísal:
Niekde na chate k tebletu, ci ako lte router do NTB, tam je ten vyznam samozrejme jasny. Ale v mobile nie.
Ak tvoj operátor má problém s LTE signálom v miestach, v ktorých sa pohybuješ, nemá význam riešiť mobil s LTE, s tým súhlasím!
U mňa chytám LTE od O2 všade tam, kde to potrebujem.. dokonca aj na chate 10km od KE, kde mi predtým skákal signál medzi 2G a 3G, čiže web bol doslova nepoužiteľný. Teraz tam mám rýchle a stabilné LTE. A vďaka skúsenostiam od známeho s OP1 viem, že ak by som mal čínu bez 800ky, takmer nikde v KE by som nemal LTE a na chate by som bol aj naďalej odkázaný na nepoužiteľné 2G/3G. Čiže môj budúci mobil určite musí mať 800ku LTE.
Každý máme iné priority, iného operátora a pohybujeme sa v iných lokalitách.
U mňa chytám LTE od O2 všade tam, kde to potrebujem.. dokonca aj na chate 10km od KE, kde mi predtým skákal signál medzi 2G a 3G, čiže web bol doslova nepoužiteľný. Teraz tam mám rýchle a stabilné LTE. A vďaka skúsenostiam od známeho s OP1 viem, že ak by som mal čínu bez 800ky, takmer nikde v KE by som nemal LTE a na chate by som bol aj naďalej odkázaný na nepoužiteľné 2G/3G. Čiže môj budúci mobil určite musí mať 800ku LTE.
Každý máme iné priority, iného operátora a pohybujeme sa v iných lokalitách.
-
Ryan Giggs
VIP
Len ten vyznam v meste to stale nevysvetluje, a priority nie su v tomto argument. Nacita to stranky trochu rychlejsie ako 3G. A dalej? Mimo to, v KE mas skoro vsad wifi. A na svojej chate ho mozno mas, ale jdes niekde inde mimo KE a si rad ze mas 2G.
Ok, presvedčil si ma, LTE je celé zle. Vypínam si ho a od dnes budem používať len 2G, lebo raz možno v budúcnosti budem potrebovať net na mieste, kde nájdem len 2G, tak aby som tam nechytal šoky, aby som bol na tie rýchlosti zvyknutý. Navyše, tie free wifi hotspoty v meste tiež idú väčšinou len rýchlosťou porovnateľnou s 2G..

-
Ryan Giggs
VIP
Nerob zo seba tupca.
Oproti 3G pri beznom pouziti (surfovanie na telefone, fb....) nema v podstate ziaden prinos. Ze ti to nacita stranku o patnastinu sekundy rychlejsie, bez toho sa nozaj neda zit.
S tym wifi si tiez uplne mimo.
Realny prinos to bude mat vtedy, ked to bude dostupne vsade, nielen v zastavanej zone velkeho mesta, kde to ani nepotrebujes. Vojdes do prvej doliny a mozes si s tym zazracnym LTE akurat tak vies co.... Si rad ze mas vobec 2G.
A inak som zvedavy co potom s tou rychlostou ked vacsina vymeni telefony a tie BTSky zacnu byt pretazene...
Oproti 3G pri beznom pouziti (surfovanie na telefone, fb....) nema v podstate ziaden prinos. Ze ti to nacita stranku o patnastinu sekundy rychlejsie, bez toho sa nozaj neda zit.
S tym wifi si tiez uplne mimo.
Realny prinos to bude mat vtedy, ked to bude dostupne vsade, nielen v zastavanej zone velkeho mesta, kde to ani nepotrebujes. Vojdes do prvej doliny a mozes si s tym zazracnym LTE akurat tak vies co.... Si rad ze mas vobec 2G.
A inak som zvedavy co potom s tou rychlostou ked vacsina vymeni telefony a tie BTSky zacnu byt pretazene...
Prečo bude reálny prínos len vtedy, keď bude dostupné všade? Prečo reálny prínos nemá už teraz, keď je dostupné všade tam, kde ho JA najviac potrebujem?