MS v hokeji 2016

O športe...

Ako sa umiestni Slovensko?

Hlasovanie ukončené 09 máj 2016, 23:49

1. miesto
3
5%
2. miesto
2
4%
3. miesto
2
4%
4. miesto
0
Žiadne hlasovania
5.-8 miesto (stvrfinale)
20
35%
9.-10. miesto
14
25%
11.-12. miesto
8
14%
13.-14. miesto
7
12%
15.-16. miesto (zostup do B kategorie)
1
2%

Celkom hlasov: 57

Trussardi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: MS v hokeji 2016

Príspevok od používateľa Trussardi »

hah poriadny super a ani sme si neskrtli ked jeden gol nedokazu dat tak to je na hanbu
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

kazdopadne bolo vidno, ze chalani hrali lepsie ako v zapasoch proti DE a poslednu tretinu proti BLR. Proti kanade som bol aj prekvapeny, ako casto nasi odoberali puky kanadanom v ich obrannom pasme a keby sme nespravili dve individualne chyby, ktore viedli k naskoku 2:0 mohli sme ich trapit dlhsie.

myslim, ze s USA zahrame vyrovnanu partiu (aspon vysledkovo), ale prehrame o take 2 goly. ti ludia, co tu pisu, ze naco by sme aj postupili do stvrtfinale tak sa ocividne rozumeju velke h..no do hokeja ako takeho..kazde umiestnenie je dolezite ci uz pre olympiadu alebo nasadzovanie pre dalsie sampionaty. aj keby sme vo stvrtfinale chytili 10 kusov
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Skore 12:21 vs 20:15 (USA) nám veľa nádejí nedáva, snáď len ak nás nenormálne podcenia.
Na druhej strane, na čo štvrťfinále? Od Čechov dostať 5 gólovú latu v tréningovom tempe?

Sebareflexia je absolútne nulová a buď to chytia naši vyslúžilci s pár statočnými z domu alebo koniec. Niežeby som bol nejaky pesimista ale za posledných 10 rokov sa neustále zhoršujeme (Vancouver posledný výkrik minulej generácie a striebro bolo dokonalá konštalácia) a vlastne neúčasť na Svetovom pohári je absolútne logickým vyústením našej reputácie. Nenahovárajme si, že ide len o MS, v najsilnešej zostave na OH sme tiež dopadli ako dopadli...

Ani písať sa mi o tom nechce...stále dokola to isté. Nech to už zoberú ľudia, ktorí sú materiálne zabezpečený a nemajú korupciu v krvi (lebo matierálne zabezpečený je aj Nemeček a Široký). Nech to zoberú ľudia, ktorí reálne chcú, majú skúsenosti a vedia ako sa to robí v zahraničí, nie ľudia, ktorí hokej nikdy nehrali (Nemeček) alebo hrali 3. nemeckú ligu (Otto Sýkora).

EDIT: musím reagovať na post vyššie po odkliknutí - samozrejme, že výsledok je z toho pohľadu dôležitý, ale radšej oželiem olympiádu aby som o 8 rokov bol konkurencie schopný, ako neustále konzervovať stav a tľapkať sa po pleci, že nič sa nedeje, lebo sme postúpili do ŠF.

Dakedy sa ŠF bralo ako samozrejmosť, dnes tu Jason vlastne má pravdu, že dnes sa ako samozrejmosť berie "boj o ŠF", čo je vlastne kravina lebo o ŠF bojujú aj Maďari. Takže čo bude ďalší level. Naši fakt potrebujú budíček, boj o záchranu a vysoké nádielky počas 2-3 MS by ním už konečne mohli byť.

A nie doslova utrpené ŠF a spokojnosť.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

guess.. po takýchto výkonoch si ďalšie šampionáty ani veľmi nezaslúžime.. najbližšiu olympiádu 2018 už máme zabezpečenú (skupina B s Ruskom, USA + kvalifikant), na svetový pohár sme sa nedostali.. aké iné účasti budú ohrozené na základe tohtoročných výsledkov?

V utorok nás tí mladíci doslova uštvú, hlavne v tretej tretine, ale tak držím palce, aby sme dali aspoň jeden gól.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

urcite by som nevidel postup do ŠF ako dobry vysledok. wake up call mal prist uz davno, len mozno nanestastie prislo striebro pred par rokmi tak si zase siroka verejnost odfukla a znizil sa tlak na vedenie SZHL kedze sa spravil uspech na MS.

treba si uvedomit to, ze ak raz prideme o ucast na olympiade tak sa naspat budeme dostavat veeelmi dlho.
o ŠF bojuju vsetky muzstva, takze ano aj Madari, aj Kazasi. uz ziadny klasicky "otloukánek" v A kategorii nie je. Dani sice dostali 10nu ale nasledne vyhrali nad doposial suverennymi Cechmi. pre rokmi to bolo tak, ze bola top 6, potom 4 muzstva, ktore mohli prekvapit favoritov a zvysok len cakal na vysku skore a na boje o udrzanie. Staci sa pozriet na Nemcov, ktori boli pred turnajom pasovani do rovnakej pozicie ako my a da sa povedat, ze bez problemov si vybojovali postup

Uz nie sme v uzsej spicke, par rokov ani nebudeme, tak budme radi ak sa podari na nejakych MS aspon ŠF a budme radi ak sa dostaneme na olympiadu

//autoeditácia príspevku (16 Máj 2016, 7:51)
brm - napriklad aj pre dalsiu olympiadu..ak si neudrzime 8 miesto v rebricku IIHF tak hrame kvalifikaciu. do tohto rebricka sa zapocitavaju vsetky vysledky z MS
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

vidím to na výhru proti USA. Tí nás dosť podceňujú o čom svedči aj Larkinovo vyjadrenie: "Videl som ich hrať. Očakávam, že budú nepríjemní v presilovkách, dôrazní v útoku a hladní po góloch,". Ten je jasný :D nevidel ani jeden náš zápas :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Spolu s Normi najhorsia presilovka na turnaji, veru, velmi neprijemni :-D Hladni po goloch? Ja myslim, ze nasi uz ani nevedia co to je dat gol. Poslednych 143minut skore krasnych 0:14
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Však za to sú hladní :D Už dva a pol zápasa nemali nič v brušku :D
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Osobne si myslím, že Slováci môžu mať akékoľvek šance, prestrieľať aj Kanadu, ale aj tak im chýba podstata, ktorá zdobila zlatú generáciu, a to je efektivita. Aj tí najlepší hráči v tíme prestali vedieť ako sa dávajú góly, viď Jurčo...veľký vyhlásený technik, kanonier ale nepomáha mú miesto v 4. formácii alebo zohrievanie tribúny....tak isto pôsobí Pánik (síce nehrá na MS), Daňo a dalšie mladé "talenty". Títo hráči ťahali Slovákov v juniorkách ale išli do tímov, kde hrajú druhé husle a v podstate sa nikdy neprebili a ani neprebijú do top dvoch formácii, jednoducho sa nestanú a nenaučia byť lídrami, ako bol Šatan, Bondra, Pálffy a tu je kameň úrazu....o drevách ako Skalický, Lušňák, Viedenský, Marcinko ani nejdem písať, v rozhodujúcich chvíľach zlyhajú, trafia brankára mysliac si, že ho to "nejako náhodne" prestrelí, alebo zakiksuje brankár v dobách hokeja, kedy aj Alex Ovechkin priznáva, že goly sa dávajú čoraz ťažšie a ťažšie....

Problém je ten, že lídrov, ktorí ťahajú národný tím v juniorských MS aj máme ešte, ale títo zlými úvahami, veľkými očami a bez toho aby sa pozreli pravde do oči a zvážili na čo majú a na čo nie, sa bezhlavo vrhnú do NHL, mysliac si, že tam môžu konkurovať tým najlepším...len aby si mohli povedať "hrajem NHL"....Jurčo, Daňo, Pánik, Réway by mali v prvom rade hrať a niečo dokázať v europskych ligách a až potom smer NHL, kedy by mali istotu, že dostanú poriadny ice-time a teda aj šancu presadiť sa.....

ešte jedná poznámka, Slovan mal byť základňou pre reprezentáciu...mne taký Viedenský príde ako ideál powerforvarda, ale chýba mi dvojica krídelníkov, ktorí by s ním hrali...v slovane to bol Kašpár a Nedorosť dvaja Česi, prípadne Jeglič a Tičar....teda ani ten Slovan nedokáže zo slovenských hokejistov vybrať typologickyhráčov, ktorí by dokázali pravidelne bodovať, čo je na zaplakanie a preto musia siahať za hranice...

k trénerovi - nechápem, čo tam robí ten koktavý Cíger....ako on sa vyjadruje, jak Buran....trénerský post reprezentácie by mal byť za zásluhy. Povedzme si narovinu, že Slovensko má v aktuálnej situácii maximálne dvoch adeptov na tento post, ak nerátam Juliusa Šuplera, ktorý zdá sa, je už na dôchodku vzhľadom na jeho vek....Prvým je Ernest Bokroš, ktorý niečo dokázala a pravidelne udržal slovenskú 20 v A-kategorii, mne prišiel ako výborný taktik a stratég, dnes je asistentom...ale vedel by som si predstaviť jeho ako hlavného kouča. Druhým kandidátom je Dušan Gregor, ktorého úspechy sa akosi prehliadajú...vyhrať titul vo VHL s Karagandou, trénovať klub KHL Vladivostok, obehal v podstate celý kontinent a trénoval výborných hráčov, mne to príde ako prehliadanie...Týmto dvom sa Cíger nemôže ani len rovnať....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To neni len o koncovke, neni to o efektivite. Ked dostaneme v zapasoch 5 golov, tak co chceme??? Od Kanady, od Finska, vari aj od Nemecka. Chyba neni v utoku, ale aj v obrane, mozno ciastocne aj v brane, no a samozrejme na lavicke.

Supler ma uz podla mna casy za sebou, neviem, ci este vobec zije, ale hadam hej :D Bokros nie je moc sympaticky typ cloveka a neni ani v oblube u hracov, aj ked vysledky mal, to treba uznat. Ale zase bol asistentom Filca, ked sme ziskali zlato, no na druhu stratu sme mali elitnych hracov v zostave. A napokon Bokros je v pozicii asistenta aj teraz. Gregor, co ja viem, horsie ako Ciger by to nebolo, ale preco nie, za skusku nic nedame. Pripadne Hossa alebo niekto z Ceska. Dobre sa Satan vyjadril, ze prichadza generacna obmena a toto je dan za tu obmenu.

Edit: Tu je par trenerov, ale kopa sucasnych z poslednych rokov mi tam chyba: https://sk.wikipedia.org/wiki/Slovensk% ... %C5%BEstvo
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

J.O.S.E napísal: ešte jedná poznámka, Slovan mal byť základňou pre reprezentáciu...mne taký Viedenský príde ako ideál powerforvarda, ale chýba mi dvojica krídelníkov, ktorí by s ním hrali...v slovane to bol Kašpár a Nedorosť dvaja Česi, prípadne Jeglič a Tičar....teda ani ten Slovan nedokáže zo slovenských hokejistov vybrať typologickyhráčov, ktorí by dokázali pravidelne bodovať, čo je na zaplakanie a preto musia siahať za hranice...
Toto je veľká pravda. Keď Slovan išiel do KHL, tak boli reči ako to bude základňa pre repre a podobne. V skutočnosti je účasť Slovana v KHL jeden dlhodobý veľký fail. Hrávajú tam rôzny legionáry a celkový prístup vedenia je taký "arabský šejk" lite version. Viď posila a.k.a. najlepší strelec NHL - z dôb keď ešte rástlo uhlie.

A áno, je to základňa pre repre, ale v tom najhoršom slova zmysle. Po protekčnej ceste, aby si Slovan zvyšoval cenu hráčov alebo čo. Sa mi otvára nožík vo vrecku, keď nejaký Lušnák je momentálne doslova kmeňový hráč repre a s hráčmi ako Cehlárik alebo Hrivík sa jedná tak ako sa jedná.

V podstate pre Slovenský hokej je Slovan v KHL vo svojej pokrivenej (prospechárskej) podobe skutočné zlo pre náš hokej. Ale davy sa bavia... Slovan bol väčšia a lepšia základňa pre repre v dobe keď muziku tvrdili Kolník s Cígerom alebo neskôr Kapuš, Uram a ich generácia ako dnes, keď mi to príde, že snáď okrem Viedenského tam pomaly čo hráč to tragéd. Ale tak, čo sa môžu naučit v KHL, kde dostávajú latu za latou a potom aj nejkaá víťazná mentalita sa buduje ťažko.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

hojko, Julko Supler, zije a velmi dobre. Mozem osobne potvrdit. Hokeju sa venuje nadalej, hlavne mladezi. Ma vlastne treningove (i ked trosku provizorne) centrum. :) To len na margo neho.

A repre je uz zbytocne cokolvek hovorit. Vsetko bolo povedane, ale hlavne videne. Ak by aj nejakym zazrakom presli dnes cez USA, tak si to absolutne nezasluzia za predvedene vykony. No napriek tomu im fandim a vzdy fandit budem, nech je to akokolvek zle.

:minus: Mozem osobne potvrdit - ty si ch*j az to boli - to len na margo toho - butthurt much? :hehe:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak je bolo tam zo zaciatku 6 hracov zo Slovana co nie je malo. Sersen hral dobry turnaj, skoda, ze sa zranil. Viedensky je vyborny PF ale nema kridla ako nacrtol Jose. zvysok neviem - kto by tam mohol byt namiesto nich okrem spominaneho Hrivika/Panika? KHL je povazovana za druhu najlepsiu hokejovu sutaz tak je prirodzene, ze sa volili hraci hrajuci tam pred inymi ligami. staci sa pozriet kym boli doplneni - Bartanus, Marcinko - v mojich ociach zbytocni hraci. ano bojuju na lade, ale to nestaci. ked je raz utocnik ma strielat goly alebo ich aspon pripravovat

Reway sa IMHO do NHL tak skoro nedostane. Je priliz utly a uz aj na tomto turnaji vidno ake problemy mu robi hra do tela. co potom ked pride na uzsie klzisko? vydrzal by tak 10-12 zapas a prisiel by otras mozgu a koniec
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja ti neviem...máš pravdu, že ten výber je absolútne minimálny oproti minulosti a odrbávať hráčov ako Hrivík a Záborský je luxus, ktorý sme si nemohli dovoliť ani na prelome milénia.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Generačná výmana síce nastáva, ale to aj u Čechov a hrajú trochu inak. Inak nechápem ako Marinčin môže hrávať v NHL, veď to je jeden z naších najhorších obrancov na turnaji. Škoda, že Cehlárik dostal priestor, až keď sa ostatní zranili. Už keď nabehol na tých pár minút na svoj prvý zápas už ani neviem proti komu to bolo, tak sa mi celkom pozdával a určite hrá lepšie ako minimálne dve lajny čo tam nastupujú pravidelne. Uvidíme ako dopadne dnešný zápas. Na jednej strane fandím a na druhej sa bojím, aby sme náhodou nepostúpili, potom by sa celý turnaj hodnotil ako úspech, aj keby nás v štvrťfinále Česko alebo Rusko vyklepalo jak rezne. Zdá sa, že Cíger trochu zamiešal zostavou, tak som zvedavý, ako to bude vyzerať. Každopádne ako tu bolo spomínané, nemáme strelca. Čakal som, že sa tejto úlohy ujme Daňo, ale zatiaľ sa mi jeho predvedená hra absolútne nepáči. Réway je úplne mimo, pritom som ho sledoval túto sezónu v Sparte a ten chlapec má veľký potenciál. Jurčo síce góly tiež príliš nedáva, ale je to podľa mňa náš najlepší útočník na turnaji, nie len čo sa týka bodov, ale aj herne. A keď je najlepší hráč reprezentácie chalan z checking line v Detroite...

Možno by to chcelo pozrieť sa po nejakých iných hráčoch, o ktorých sa príliš nehovorí. Pozeral som eliteprospect http://www.eliteprospects.com/nation.php?nationid=4

Tomáš Németh bol napr. 5. najproduktívnejší hráč WSHL. Síce ho nepoznám, ale pochybujem, že sa u nás pri výbere pozerajú aj na iné ligy ako NHL, KHL, Švédska, Fínska, Česká a Slovenská. Možno zopár výnimiek u hráčov, ktorí sú známi. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=122877

Peter Čičmanec 9. najproduktívnejší v tej istej súťaži http://www.eliteprospects.com/player.php?player=171796

Ale to sú len moje hlasné úvahy, trápi ma, že situácia je taká aká je.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ten Marinčin je úplná klasika za posledných 5 rokov..
Za všetko môže úzky ľad, ktorý potlačí jeho slabé stránky a vyzdvihne tie dobré a vice versa.
S týmto problémom sa potýkali aj iný hráči rovnakého herného štýlu, Mihálik, Mezei, Jurčina a do istej miery aj Chára. Pritom všetci v podstate v NHL urobili pomerne slušnú kariéru. Úzke klzisko.

Na druhej strane tu máme klasický problém s maslom na hlave u realizačného tímu, ktorý by samozrejme mal mať takýchto hráčov podchytených, ponúknuť im adekvátnu príležitosť a zároveň im vysvetliť, že tvoria súčasť reprezentácie, ale nikdy nebudú top-voľba na europske turnaje.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kto vie aka je kvalita WSHL. Ten Nemeth hral v Ruzinove, odtial co viem, tak sa uchytil len Halak ako brankar, ine meno ma nenapada. A potom v zamorii hrava Nemeth uz len tie tzv. regionalne ligy ako WSHL, tam hra Las Vegas, Arizona, Phoenix, San Diego, vsetko hokejove velmoci, lol, teda s vynimkou toho Pheonixu. K tej WSHL je nieco malo napisane v tomto rozhovore a pride mi to skor ako daka univerzitna liga, ale kvalita bude vyssia ako na Slovensku v tej univerzitnej lige - http://www.pnhockey.cz/cs/magazin/140-t ... rozhodovat Asi ta liga nema uroven, aby sa niekto presadil na MS, ked v rozhovore sa pise, ze 7 hracov islo hrat profesionalnu ligu, no ale aku ligu, dake Ontario alebo nebodaj NHL ci KHL? Tu je aj zaujimavy rozhovor s Nemethom - http://www.slovakprospects.com/zahranic ... uto-sezonu

Skor si myslim, ze ta uroven ligy moze byt niekde ako Slovenska extraliga, pretoze bolo par hracov co odchsdzali s ambiciami hrat tieto juniorske ligy e nepochodili, vratili sa spat so slovenskej juniorky, extraligy alebo dokonca len prvej ligy. A to, ze niekto treli trebars 30 golov za 50 zapasov v dakej americkej juniorskej lige, to neznamena, ze sa dokaze presadit v repre. Pre porovnanie by som uviedol Marcelo Hossu, strelca z Ruska, ktoreho vykony a goly v reprezentacii Slovenska vzdy ostali len v papieroch a statistikach, na lade bol podla mna z najslabsich hracov. Vyberat hracov podla statistik nemusi byt najstastnejsie riesenie, treba vybrat akusi koncepciu, hracov co sa k sebe hodia a hlavne ich treba ist aj pozriet ako to robil exmanager Peter Stastny. To, ze Svehla povie, ze sledoval jeho statistiky a aj tak hraca nechce, potom ze chce, to je amaterizmus.

A k tomu Rewayovi co pisal niekto vyssie, ze Reway je prilis maly, ze sa nepresadi. Staci sa pozriet na ine hviezdy ako St.Louis, Gionta, Visnovsky, Karyia, Cammalleri, Fluery, Tootoo.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Napíš niekoho malého, kto nemá 40 rokov a Tootoo snád nie je hviezda, ale jeden z najšpinavších hráčov slávnej ligy.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no zatial to ide..velka skoda zraneneho Viedenskeho. uvidime co prinesie nasa oblubena 3 tretina
peter211
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa peter211 »

no jejda, vôbec to nevyzerá dobre :?
Napísať odpoveď