MS v hokeji 2016
Re: MS v hokeji 2016
Begbeee nesledujem NHL uz par rokov a tak ti mena napisat neviem, nenapada ma takto z hlavy nikto. Co som teraz rychlo vygooglil, tak za poslednych 20 rokov je vyskovy priemer takmer rovnaky, narast je tam ani nie 0,5 percenta - https://hockey-graphs.com/2015/02/19/nh ... rief-look/ V tom isto grafe vidiet aj hmotnost, ta je opat rovnaka. Sice okolo roku 1999 bola vyssia, opat klesla na to co bolo pre dvadsiatimi rokmi, ale v pripade hmotnosti to vidim najma ako pokrok v medicine - AP/ANP prahy, laktatove prahy, spiroegometria, tym padom hraci trebuju ucinnejsie, palia optimalnejsie tuky, hladia na stravu, k tomu rozne doplnky vyzivy, bcaa, proteiny. Tu je este tabulka vysky, hmostnosti a veku podla timov, ale aj podla pozicii na ploche - https://docs.google.com/spreadsheets/u/ ... view?hl=en# Ako vidiet na grafok v odkaze par viet dozadu, zlom bol pri lockoute v sezone 1994. Tam zacala potom rast vyska aj hmotnost. Lockout 2004/2005 zase znamena mierny pokles vysky aj hmotnosti u hracov. Vy vysledku sa da ale povedat, ze v priemere je to rovnake ako pred dvadsiatimi rokmi.
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Veď ja nepíšem, že mali hrať, iba to, že asi máme viac hráčov, ktorí by sa kvalitatívne vyrovnali tým z tohto výberu, prípadne mohli byť pozvaní do širšieho výberu. Ako píšeš, kvalitatívne to bude ešte niekde nad úrovňou našej ligy, z ktorej je vo výbere tiež niekoľko hráčov. A pozerám štatistiky, lebo nie som tréner a nebudem teraz chodiť do zámoria, aby som ich videl naživoheker napísal: Skor si myslim, ze ta uroven ligy moze byt niekde ako Slovenska extraliga, pretoze bolo par hracov co odchsdzali s ambiciami hrat tieto juniorske ligy e nepochodili, vratili sa spat so slovenskej juniorky, extraligy alebo dokonca len prvej ligy. A to, ze niekto treli trebars 30 golov za 50 zapasov v dakej americkej juniorskej lige, to neznamena, ze sa dokaze presadit v repre. Pre porovnanie by som uviedol Marcelo Hossu, strelca z Ruska, ktoreho vykony a goly v reprezentacii Slovenska vzdy ostali len v papieroch a statistikach, na lade bol podla mna z najslabsich hracov. Vyberat hracov podla statistik nemusi byt najstastnejsie riesenie, treba vybrat akusi koncepciu, hracov co sa k sebe hodia a hlavne ich treba ist aj pozriet ako to robil exmanager Peter Stastny. To, ze Svehla povie, ze sledoval jeho statistiky a aj tak hraca nechce, potom ze chce, to je amaterizmus.
-
guess.whoo
Redeemer
skoda no, odohrali sme prvy solidny zapas od zaciatku do konca. stacilo trosku stastia pri Danovej strele v oslabeni a mohli sme ist dalej
Nemali sme moralne pravo postupit za to co predvadzali pred MS a pocas MS. Teraz sa ukazal realny stav hokeja u nas, ako to bolo s vychovou dalsej generacie a ukazalo sa aj nekompetentne vedenie reprezentacie. Dufam, ze sa spravia poriadky a v prvom rade treba zacat od mladeze. Miesto toho, ze sa ukradli peniaze na stadion pred MS co boli u nas, tak sa mohli opravit jestvujuce stadiony, mozno postavit male treningove haly a rozmyslat nad koncepciou financovania sportu, danovych odpoctov v pripade sponzoringu a inych veci, ktore maju dlhodoby vplyv na sport u nas. A to nie je len hokej, ale aj futbal. Zrazu nam treba velky stadion v Bratislave, ked nieco podobne je uz v Trnave a skoro aj v Ziline, miesto tych penazi sa mohli podporit a zrekounstruovat futbalove stadiony v zlom stave na celom Slovensku, zafinancovat mladez a ine veci.
-
mirak2
Hardcore addict
dufam, ze s tou WSHL si robis srandu, to je amaterska liga v USA a ked si zaplatis, tak tam mozes hrat aj ty (uplne seriozne)
Lusnak dnes odohral vyborny zapas a Hudacek mal zopar vybornych zakrokov. potesilo ma, ze prestal riskovat pri rozohravke po tej chobotine v prvej tretine. USA maju najslabsi tim za poslednych x rokov, aj v dnesnom zapase to bolo vidno. nechybalo vela a mohli sme byt dalej.
a dalsia vec k Cigerovi: pozeral som prenos na youtube, kde je kanadsky komentar z TSN a na konci zapasu absolutne nechapali na co Ciger caka. 2 minuty do konca, potrebujeme vyhrat, Hudacek cely cas kuka na striedacku, komentatori hovoria, ze ho ignorovali dobrych 30-40 sekund a potom si ho vsimol Bokros a potom Bokrosa reval na Cigera a Ciger hodil ignore
nakoniec Hudacek vraj ani necakal na podnet z lavicky a okolo 60-50 sekund do konca isiel na striedacku sam
komentatori nechapali so slovami "wakey wakey"
Lusnak dnes odohral vyborny zapas a Hudacek mal zopar vybornych zakrokov. potesilo ma, ze prestal riskovat pri rozohravke po tej chobotine v prvej tretine. USA maju najslabsi tim za poslednych x rokov, aj v dnesnom zapase to bolo vidno. nechybalo vela a mohli sme byt dalej.
a dalsia vec k Cigerovi: pozeral som prenos na youtube, kde je kanadsky komentar z TSN a na konci zapasu absolutne nechapali na co Ciger caka. 2 minuty do konca, potrebujeme vyhrat, Hudacek cely cas kuka na striedacku, komentatori hovoria, ze ho ignorovali dobrych 30-40 sekund a potom si ho vsimol Bokros a potom Bokrosa reval na Cigera a Ciger hodil ignore
Pan trener, budoval si respekt
Teraz moze ta Cigerova priatelka zase vypisovat na Facebooku, ze Zdenko nie je ten co radsej ide hrat golf, ale on chce pomoct hokeju. V tejto nasej situacii mohol o odvolani rozmyslat kludne 2-3min pred koncom, nemali sme co stratit.
Naši trénery sa všeobecne boja odvolávať brankára, všiminite si to.
Pritom je štatisticky dokázené, že brankára je lepšie odvolať skôr, dokonca ak máte v poslednej 10 minutovke presilovke a odvoláte brankára (6 na 4) máte štatisticky najväčšiu šancu dať ten gól.
Myslím, že z významnejších trénerov sa tohto dosť zanovito od prvej sezóny držal Patrick Roy, čo mu v podstate prinieslo nielen góly a body, ale aj Jack Adams Trophy.
Takže vidíte aj takéto maličkosti rozhodujú a naši sú v podobných poznatkoch ešte asi v 80-tich rokoch v sovietskej škole. Nečudoval by som sa keby zápasy rozoberali na VHS.
Pritom je štatisticky dokázené, že brankára je lepšie odvolať skôr, dokonca ak máte v poslednej 10 minutovke presilovke a odvoláte brankára (6 na 4) máte štatisticky najväčšiu šancu dať ten gól.
Myslím, že z významnejších trénerov sa tohto dosť zanovito od prvej sezóny držal Patrick Roy, čo mu v podstate prinieslo nielen góly a body, ale aj Jack Adams Trophy.
Takže vidíte aj takéto maličkosti rozhodujú a naši sú v podobných poznatkoch ešte asi v 80-tich rokoch v sovietskej škole. Nečudoval by som sa keby zápasy rozoberali na VHS.
Aj pri time-oute kreslil Bokroš a Zdenko tam stal ako úd v teplej vode...mi to pripomenulo situáciu z MS na Slovensku, kedy Hanlon pozeral ako Demitra maľuje chlapcom, čo budú hrať....proste nekompetentný tréner. Výkon bol na zaplakanie, ak si zoberieme silu výberu USA, proste to mali Slováci vyhrať s hráčmi z univerzitných líg.
Tiež súhlasím s názormi vyššie spomenutými, že treba vedieť komunikovať s hráčmi počas sezóny, aby sa nestali prípady ako Hrivík, Pánik a pod....Takisto by sa bolo dobré skontaktovať so Záborským, je to hráč, ktorého bola chyba ignorovať, teraz by sa hodil, lebo je to strelec, a povedzme si úprimne, nemáme hráča jeho kvalít do zakončenia.
Celkovo s predvedenými výkonmi ide reprezentácia dole vodou, tento rok sa budeme vyhovárať, že sme mali mladé mužstvo...v 2012 ked bolo striebro sa hovorilo, že omladzujeme a to sme mali druhé najstaršie mužstvo, teraz sem tretí najmladší a stále hovoríme, že omladzujeme...mužstvo bolo zložené na figu borovú, typologia útočníkov zo 4 útokov s výnimkou Bakoša, Réwaya, Viedenského...ostatní hrávajú málo a nie sú top v mužstvách. K Cehlárikovi uvádzam, že išlo o dalšiu Cígerovú chybu, ked ho nestaval od začiatku a do "lepších" útokov, tento hráč bude o pár rokov náš najlepší dostupný hráč v Európe a práve na takom zbabranom turnaji sa mal ukázať, vyhrať, získať skúsenosti...či o rok si zase povieme, že sme neskúsení ?
Daňo za predvedené výkony, ak by si toto dovolil robiť v NHL tak ho pošlú na farmu raz dva...narážam na dva tresty za sebou a celkovo jeho disciplína, len sa tam naťahoval stále s niekym
Réway by aj hral ale nemal s kým, súperi o nom vedeli, odpojili ho od "prístrojov", tak aj dopadol...nepresadil sa..
Marcinko - rovnaký powerforvard typovo ako Viedenský, avšak je to len slabší odvar,
Lušňák a Skalicky to potrebujú 5 šancí na jeden gol ale toľko nemajú ani v 10 zápasoch, takže sú jaloví v zakončení
Sekera asi oľutoval, že prišiel na MS, bolo na ňom vidieť na ľade, že je často nasraný a berie útok do vlastných rúk sólovým ťahom na bránu...častokrát sa v útočnej tretine objavovali dvaja obrancovia, neviem či si to niekto všimol...to mi prišlo ako by aj oni si povedali, že tí útočníci nevedia jednoducho dať gol, tak obaja obrancovia buď ťahali puk alebo napádali v útočnej tretine, všimol som si to niekoľkokrát...
brankársky post slabý....mne tam chýba skutočne brankár ktorý niečo v sezone vychytal, niečo dokázal a má dobrú sezonu...napíšem to narovinu, chýbal mi tam Lašák, síce už je starý ale taká osobnosť jednoducho za výkony má byť dres, nie preto, že si nejaký Zdeno povie, že zoberie hráčov do 30 rokov...
btw. zaujímave by bolo, ak by Madari hrali zápas so Slovákmi na konci turnaja, tak ako včera s Nemcami....
Tiež súhlasím s názormi vyššie spomenutými, že treba vedieť komunikovať s hráčmi počas sezóny, aby sa nestali prípady ako Hrivík, Pánik a pod....Takisto by sa bolo dobré skontaktovať so Záborským, je to hráč, ktorého bola chyba ignorovať, teraz by sa hodil, lebo je to strelec, a povedzme si úprimne, nemáme hráča jeho kvalít do zakončenia.
Celkovo s predvedenými výkonmi ide reprezentácia dole vodou, tento rok sa budeme vyhovárať, že sme mali mladé mužstvo...v 2012 ked bolo striebro sa hovorilo, že omladzujeme a to sme mali druhé najstaršie mužstvo, teraz sem tretí najmladší a stále hovoríme, že omladzujeme...mužstvo bolo zložené na figu borovú, typologia útočníkov zo 4 útokov s výnimkou Bakoša, Réwaya, Viedenského...ostatní hrávajú málo a nie sú top v mužstvách. K Cehlárikovi uvádzam, že išlo o dalšiu Cígerovú chybu, ked ho nestaval od začiatku a do "lepších" útokov, tento hráč bude o pár rokov náš najlepší dostupný hráč v Európe a práve na takom zbabranom turnaji sa mal ukázať, vyhrať, získať skúsenosti...či o rok si zase povieme, že sme neskúsení ?
Daňo za predvedené výkony, ak by si toto dovolil robiť v NHL tak ho pošlú na farmu raz dva...narážam na dva tresty za sebou a celkovo jeho disciplína, len sa tam naťahoval stále s niekym
Réway by aj hral ale nemal s kým, súperi o nom vedeli, odpojili ho od "prístrojov", tak aj dopadol...nepresadil sa..
Marcinko - rovnaký powerforvard typovo ako Viedenský, avšak je to len slabší odvar,
Lušňák a Skalicky to potrebujú 5 šancí na jeden gol ale toľko nemajú ani v 10 zápasoch, takže sú jaloví v zakončení
Sekera asi oľutoval, že prišiel na MS, bolo na ňom vidieť na ľade, že je často nasraný a berie útok do vlastných rúk sólovým ťahom na bránu...častokrát sa v útočnej tretine objavovali dvaja obrancovia, neviem či si to niekto všimol...to mi prišlo ako by aj oni si povedali, že tí útočníci nevedia jednoducho dať gol, tak obaja obrancovia buď ťahali puk alebo napádali v útočnej tretine, všimol som si to niekoľkokrát...
brankársky post slabý....mne tam chýba skutočne brankár ktorý niečo v sezone vychytal, niečo dokázal a má dobrú sezonu...napíšem to narovinu, chýbal mi tam Lašák, síce už je starý ale taká osobnosť jednoducho za výkony má byť dres, nie preto, že si nejaký Zdeno povie, že zoberie hráčov do 30 rokov...
btw. zaujímave by bolo, ak by Madari hrali zápas so Slovákmi na konci turnaja, tak ako včera s Nemcami....
-
p4ra
Redeemer
V podstate s takmer vsetkym, co bolo napisane vyssie suhlasim, len si dovolim doplnit na margo Cigera. Zo zaciatku, ked bol zvoleny som velmi veril a chcel verit, ze nieco spravi, ale ukazalo sa, ze je absolutne nekompetentny na tomto poste. A potvrdilo sa to aj slovami komentatorov z kanadskej TSN, ktori pri konci zapasu, kedy mal odvolat brankara hovorili podobne veci:
"Toto je neskuseny trener."
"Stiahni toho brankara! Na co cakas?"
"Sam ma ist dole?"
"Nepripraveny, toto nie je pre neho miesto."
100% pravda. Dufam, ze SZLH sa z tohto pouci a konecne pojdu do riti prec vsetci mecenasi a budu zvaz viest ludia, ktori maju o hokej zaujem a v dusi pre hokej ziju.
"Toto je neskuseny trener."
"Stiahni toho brankara! Na co cakas?"
"Sam ma ist dole?"
"Nepripraveny, toto nie je pre neho miesto."
100% pravda. Dufam, ze SZLH sa z tohto pouci a konecne pojdu do riti prec vsetci mecenasi a budu zvaz viest ludia, ktori maju o hokej zaujem a v dusi pre hokej ziju.
Dnes sme síce nevyužili všetky šance, ale chalani sa podstatne viac snažili ako predtým. Pomohlo nám, že rozhodcovia neuznali ten tečovaný gól v poslednej tretine.
Menšie zhodnotenie výkonu: http://sport.aktuality.sk/c/216840/ms-2 ... -slovakov/
-
guess.whoo
Redeemer
ono nejdem ho branit, ale ta presilovka nestala aj tak za nic. skoda Sekerovho vylucenia 5 minut pred koncom. mohli sme sa viac nadychnut, prisiel by mozno faul a vtedy by mooozno odvolal brankara aj viac minut pred koncom. to sa vsak uz nedozvieme
-
mirak2
Hardcore addict
a este 1 vec: strelili sme 15 golov, z toho 6 golov dali obrancovia, najlepsi strelec trojgolovy Sekera. slaba vizitka utocnikov.
-
Soviet
Darca
Sice som nevidel ani jeden zapas, ale podla debaty tu mi to pride trochu vtipne. nakolko si pamatam debatu par rokov do zadu. Riesilo sa to iste, ked slovaci dopadli dost mizivo. Ze konecne sa uvedomia tam ti hore a bla bla bla a rozhybe sa ten hokej atd..A sme tu zas bez akejkolvek vacsej zmeny.. Ale vsak co, pozreme si o rok zas dake video zlatych hokejistov z 2002 a budeme verit. Ved je to len 14 rokov 
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Vsetko je v poradku
. Nemecek hodnoti pozitivne 
Kým v hokeji bude mať prednosť politika pred hokejom je ťažké si myslieť že sa niečo zmení. Myslím že Cíger nie je trenerom pre zásluhy ale aby vrhal lepší pohľad na Nemečka pre verejnosť. Vedenie SZLH to spravilo šikovne, trénera repre dať niekoho zo starej generácie hráčov ktorá sa Nemečkovi vzpiera. Podobne aj Lintner... Aby sa nevravelo že Nemeček je taký panchart a ignorant, dajme šéfa pro-hokeja niekoho obľúbeného (nie žeby Rišo na to nemal, ale do dosadenie ho na post bola len vec politiky)
-
hojko
Site Admin
Predpokladam, ze Lintner po sezone skonci, pretoze nenaplnil ciele, ktore daval pred sezonou, rozdelenie financii bolo chabe a aj sponzorske za najvyssiu sutaz bolo slabe. Uz pocas sezony boli hlasy z klubov za to, aby doslo k vymene Lintnera a tak sa da pocitat, ze sa to aj stane.
tak to ešte len viac potvrdzuje moju teóriu (fakt) že išlo len o vylepšenie si imidžu... Ja som vychádzal pri Lintnerovej práci z toho čo sa vytvorilo. Prenosy, akcie počas zápasov, All star docela podarený, o niečo málo sa zvýšila návštevnosť... Vlastne keď sa tak na to pozerám tak neprišiel som na nič svetoborné a každému to musí byť jasné 
-
hojko
Site Admin
Prenosy z hokeja tu boli aj ine roky, len asi v mensom pocte. Akcie su viacmenej reklamna cinnost, hociktory z klubov si mohol pripravit vlastne akcie, tie nakoniec aj niektore kluby mali. Uz v minulosti byvala sutaz o tasky od Slovnaftu, tusim to boli 3 sportove tasky na zapas na kazdom domacom zapase. All stars je pre mna nezaujimava vec, aspon na Slovensku. Dosiahnut uroven a zaujem v porovnani NHL je u nas nerealne. Statistiky navstevnosti za sezonu 2015/2016 som nenasiel, odkial si cerpal tuto informaciu??? Nasiel som clanok k navstevnosti za sezony 2013/14 a 2014/15: http://www.hokejportal.net/?q=clanok/po ... osti/57942 Cize sezonu 2014/2015 to bolo 1755 divakov na zapas. Tu je zase clanok ku 1. hokejovej lige, tam je narast o 11 percent v tejto skoncenej sezone: http://prvaliga.sk/clanok-Navstevnost-s ... vym-Zamkom nasiel som sice clanok v ktorom sa pise, ze "Divácky priemer slovenskej Tipsport ligy o máličko stúpol na 1 802, ani to však nestačilo na udržanie sa v prvej európskej desiatke. Odtiaľ ju vytlačila francúzska Ligue Magnus.", ale to su zrejme udaje len zakladnej casti (clanok z 13.3.2016). Tu je ten clanok: http://www.slovanpositive.com/navstevnost-hc-slovan-v/ Cize je to 1755 divakov v predoslej, teraz 1802 divakov. To je narast o 2,7 percenta. Treba ale poznamenat dve veci, ze ucast by bola vyssia, ak by neskrachovala Skalica a neskoncila v lige. A druha vec je ta, ze Skalica skrachovala, ze sa problem neriesil, ako mohli splnit podmienky na udelenie licencie, ako to bolo v Poprade pred sezonou a aj v Martine. A dalo by sa pokracovat aj hlbsie...
som vychádzal z tohto videa. Hlupy nie som, viem že sa neda spraviť objektivny názor len keď sa niekto chváli tým lepším. Ale čísla by si asi Lintner nedovolil vymýšľať tak som vytiahol to o návštevnosti
Ďalej ma aj napadá otázka že keď sa neosvedčili ani takíto ľudia, je potom niekto kto vie prácu robiť aj poriadne? Mne zatiaľ vychádza že my Slováci sme proste samoľúby, alibistický a zlodejský národ a tam kde sme si hlavne za to môžeme sami.
-
hojko
Site Admin
O Vrablovi som len cital, k tomu je tazko sa vyjadrovat. Ja som skor narazal na financovanie, mladez, zatraktivnenie hokeja, to cele boli tusim ciele hokeja. Financovanie sa nepodarilo, vraj to bolo este horsie ako v minulosti, hlavne, ze Linter pobera 5000 eur mesacne. Zatraktivnenie je subjektivny pohlad na to, ale medialne to bolo urcite lepsie, ci internet, radio, televizia, pisalo sa o hokeji, chodili uputavky, robili sa drobne akcie, ale na navstevnosti sa to da sa povedat neprejavilo. Ked sa pytas, ze kto by to mohol vediet - clovek sportovec a zaroven manager, pripadne cely tim ludi zlozeny z byvalych hokejistov a hlavne dobrym managerov.
Teraz som hladal, ze kolko daval Tipsport ako hlavny sponzor. Nepamatam si uz presne tu sumu, ale nebolo to az tak vela, delilo sa to kade tade a na klub to bolo vari okolo 48 tisic eur, resp. 45-50 tisic. A to je dost malo na hlavneho sponzora extraligy, aj ked chapem, ze sledovanost zakladnej casti v TV je mizerna a extraliga ma slabu medialnu cenu. Ked si clovek vezme, ze hlavny sponzor berie stredovy kluh na ladovej ploche, tusim este 2x buly v domacom a hostujucom pasme, nieco z mantinela, reklamna tabula pri tlacovkach a rozhovoroch, nieco na dresoch+prilbe, tak je to relativne podcenena platba. Pretoze kluby by objem tohto reklamneho priestoru dokazali predat aj lepsie. Len tak orientacne, stary cennik reklamy v Martine: http://www.tipsportliga.hockey/fileadmi ... eklama.pdf Tam jasne vidiet, ze kruh sa predava po 20 tisic eur, mantinel v zabere TV za 3000 eur za meter na sirku. Tipsport zobral 3 kruhy za 60 tisic, 4x mantinel za 12 000, pribla, rukav, chrbat a to v cene mozno dalsich 30-50 tisic. Cize orientacne to bola reklama za 100 az 120 tisic eur, nech tam odratam aj mnozstevnu zlavu, tak 20 percnet dole. Tipsport dal vsak len necelych 50 tisic. Cize ak by sa extraliga hrala bez hlavneho sponzora a klub si tu reklamu predal sam, tak by mal klub z toho viac penazi. Otazne je, ze ci nejak Skalica alebo Zilina, kde je miziva navstevnost, dokazali vobec predat tento reklamny priestor a ak ano, tak za ake ceny. Ale minimalne take Kosice, Nitra a mozno aj Bystrica by s tym problem nemali.
A este clanok, ked som teraz hladal vysku sponzorskeho od Tipsportu, tak tu sa na ucet Lintnera vyjadruje Turan z Popradu: http://tiborturan.blog.sme.sk/c/400923/ ... tnera.html
Teraz som hladal, ze kolko daval Tipsport ako hlavny sponzor. Nepamatam si uz presne tu sumu, ale nebolo to az tak vela, delilo sa to kade tade a na klub to bolo vari okolo 48 tisic eur, resp. 45-50 tisic. A to je dost malo na hlavneho sponzora extraligy, aj ked chapem, ze sledovanost zakladnej casti v TV je mizerna a extraliga ma slabu medialnu cenu. Ked si clovek vezme, ze hlavny sponzor berie stredovy kluh na ladovej ploche, tusim este 2x buly v domacom a hostujucom pasme, nieco z mantinela, reklamna tabula pri tlacovkach a rozhovoroch, nieco na dresoch+prilbe, tak je to relativne podcenena platba. Pretoze kluby by objem tohto reklamneho priestoru dokazali predat aj lepsie. Len tak orientacne, stary cennik reklamy v Martine: http://www.tipsportliga.hockey/fileadmi ... eklama.pdf Tam jasne vidiet, ze kruh sa predava po 20 tisic eur, mantinel v zabere TV za 3000 eur za meter na sirku. Tipsport zobral 3 kruhy za 60 tisic, 4x mantinel za 12 000, pribla, rukav, chrbat a to v cene mozno dalsich 30-50 tisic. Cize orientacne to bola reklama za 100 az 120 tisic eur, nech tam odratam aj mnozstevnu zlavu, tak 20 percnet dole. Tipsport dal vsak len necelych 50 tisic. Cize ak by sa extraliga hrala bez hlavneho sponzora a klub si tu reklamu predal sam, tak by mal klub z toho viac penazi. Otazne je, ze ci nejak Skalica alebo Zilina, kde je miziva navstevnost, dokazali vobec predat tento reklamny priestor a ak ano, tak za ake ceny. Ale minimalne take Kosice, Nitra a mozno aj Bystrica by s tym problem nemali.
A este clanok, ked som teraz hladal vysku sponzorskeho od Tipsportu, tak tu sa na ucet Lintnera vyjadruje Turan z Popradu: http://tiborturan.blog.sme.sk/c/400923/ ... tnera.html
- Prílohy
-
- 13233095_971326386249484_6261428082214631385_n.jpg (45.04 KiB) 1271 zobrazení