Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
-
easton
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Ti blbci z colnice zas po mne chcu zaplatiť clo, i ked zasielka bola zaslana z holandska. Da sa tomu vyhnuť, či je to stratený prípad.?
Ako vies, ze je z Holandska a nie len zaslana holandskou postou?
Ak je to naozaj z Holandska, zašli im podklady, vysvetli im to a možno to prejde.
Nedávno som niekde čítal podobný prípad, niekto objednával OnePlus, colnica to zadržala, dotyčná osoba zaslala podklady a nakoniec to colnica pustila bez cla aj DPH.
Nedávno som niekde čítal podobný prípad, niekto objednával OnePlus, colnica to zadržala, dotyčná osoba zaslala podklady a nakoniec to colnica pustila bez cla aj DPH.
-
easton
Professional
aj na tom papieri od colnice bolo napisane, že podacia pošta: holandsko
to sa aj mne raz stalo, z ciny to ide lodou do holandska a potom postou na slovensko. to ale nic nemeni na tom ze je to z ciny a treba to preclit.
-
easton
Professional
Hej ja som to objednaval z aliexpess, ale to je čisto na hlavu toto v tomto, štáte za všetko platiš, jak taky imbecil 
co je na tom na hlavu? objednavas mimo eu, treba platit clo. na tom nic na hlavu nie je.
-
easton
Professional
vieš čo je na tom nahlavu, že platiš clo, nie len za tovar, teda to čo naozaj kupuješ, ale aj za dopravu....
ano, to na hlavu je, ale z ciny to mas aj tak zadarmo, nie? 
-
easton
Professional
Nie, za dopravu som platil 28usd, preto mi to vadi, lebo platiš za taku blbosť, za tovar to pochopím...
Dobrý deň, mám taký problém. Objednal som mame príčesok do vlasov. A ako vidíte:
Zásielka podaná na pošte
19.5.2016 14:28
Zásielka podaná na pošte
12.5.2016 20:26
------
Znova ju podal na pošte ? Ako je to možné ? Žeby sa stratila ?
Už ma hnevá.
Zásielka podaná na pošte
19.5.2016 14:28
Zásielka podaná na pošte
12.5.2016 20:26
------
Znova ju podal na pošte ? Ako je to možné ? Žeby sa stratila ?
Celkovo tieto dovozne poplatky SU na hlavu. Z akeho dovodu mam platit statu (darmozracom) dph, clo + tie ich poplatky za colne konanie? Cim sa oni pricinili k tomu, aby som danu vec mal? Aky je ucel tej platby? Tovar som zaplatil. Postovne som zaplatil (resp. je v cene) a v cene tovaru je uz aj dph pre krajinu, v ktorej to bolo kupene. Tak preco by som mal cokolvek dalsie platit tomuto statu? Co on s tym ma? Je to len dalsie vypalne a sposob, ako vytrieskat este viac z beznych ludi, nic ine.
Nedavno som cital zaujimavu myslienku, ktora to dost vystihuje. "Ked som bol v zahranici a kupil si tam tenisky, tak som s nimi v pohode prisiel domov a nic neplatil. Keby som si ich dal poslat postou, platil by som darmozracom. Aky je v tom rozdiel?".
Ale takto by sa dalo bavit o dalsich nezmyselnych vypalnych typu registracna dan pri dovoze auta atd. Nechodme offtopic.
Jokerko16, to je v poriadku. Nie standardne, ale v poriadku. Bezne 2x napise "vystup z krajiny podavatela", napr. pri vystupe zasielky z Ciny a nasledne pri vystupe zasielky napr. z prekladiska (sorting hub) pobocky posty v Europe (napriklad ak to ide NL, SE postou atd.). Toto moze byt podobne, ze to bolo podane na poste a nasledne pri nejakom zotriedovani zasielok to mohli spracovat este raz ako "podanie". Este mi napadlo, ze zasielky sa zvyknu vracat kvoli bateriam, ale v tomto pripade to asi nie je ono.
Nedavno som cital zaujimavu myslienku, ktora to dost vystihuje. "Ked som bol v zahranici a kupil si tam tenisky, tak som s nimi v pohode prisiel domov a nic neplatil. Keby som si ich dal poslat postou, platil by som darmozracom. Aky je v tom rozdiel?".
Ale takto by sa dalo bavit o dalsich nezmyselnych vypalnych typu registracna dan pri dovoze auta atd. Nechodme offtopic.
Jokerko16, to je v poriadku. Nie standardne, ale v poriadku. Bezne 2x napise "vystup z krajiny podavatela", napr. pri vystupe zasielky z Ciny a nasledne pri vystupe zasielky napr. z prekladiska (sorting hub) pobocky posty v Europe (napriklad ak to ide NL, SE postou atd.). Toto moze byt podobne, ze to bolo podane na poste a nasledne pri nejakom zotriedovani zasielok to mohli spracovat este raz ako "podanie". Este mi napadlo, ze zasielky sa zvyknu vracat kvoli bateriam, ale v tomto pripade to asi nie je ono.
na konci mám CN a mám ďalšie 2 objednávky jedna má :
Vstup do krajiny prijímateľa
19.5.2016 11:49
Výstup z krajiny podávateľa
12.5.2016 16:59
Zásielka podaná na pošte
8.5.2016 18:35
a druhá :
19.5.2016 15:53
Zásielka podaná na pošte
18.5.2016 20:17
19.5.2016 11:49
12.5.2016 16:59
Zásielka podaná na pošte
8.5.2016 18:35
a druhá :
19.5.2016 15:53
Zásielka podaná na pošte
18.5.2016 20:17
Clo sa platí aj za poštovné, platilo to doteraz a s novými podmienkami to platí dvojnásobne.
Heker, sam si sem pridal clanok, v ktorom je to popisane. 
post2220206.html#p2220206
Jokerko16, nic sa neboj, pride to v pohode. Treba byt trpezlivy, to je asi zaklad nakupov z Ciny.
post2220206.html#p2220206
Jokerko16, nic sa neboj, pride to v pohode. Treba byt trpezlivy, to je asi zaklad nakupov z Ciny.
tak, ten tracking na aliexpresse je niekedy lepsie uplne ignorovat, len sa clovek potom rozculuje 
Napamatam si co bolo v clanku. Ja som mal tovar za asi 50 eur, ak vobec, tam sa clo neplati, len DPH a podla mna som ju platil len z ceny tovaru.
Mam takú otázku. Jedna moja zásielka je uz v našom hlavnom meste (Žarnovica) je to kúsok možno 18 min cesty. A napísalo mi, ze : zásielka uložená na pošte Žarnovica. Príde to až ku nam na postu ? Alebo ako ?
Ak tam teraz ráno nepribudne nová info, že zásielka je vydaná na doručenie alebo niečo podobné, tak môžeš ísť na tú poštu a podľa čísla zásielky by ti ju mali vydať.