Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa vendo »

tipujem to na nejaku vadu motora, ktoru zistis po 1-3 mesiacoch jazdenia a este nieje uplne kriticka, tak sa ho snazi vzdy ktosi rychlo predat :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla tej servisky skutocne nebolo na KO, aspon tak to pise na ko.sk podla VIN cisla WVWZZZ3CZAE505263. Podla seka.sk to bolo na STK/EK, naposledy 18.8.2015 a malo 112 tisic km, bolo tam pod touto SPZ: HC646BD Ale ani pod touto SPZ to nenajde pri KO. Ale kto vie, mozno auto bolo oficialne predane pod Audi Porsche Brno, resp. dnes uz ako PORSCHE INTER AUTO CZ, podla obchodneho registru vlastnena firmou Porsche Holding Gesellschaft m.b.H. Ked sa pozriem na slovensku firmu Porsche Inter Auto Slovakia, tak je tam spolocnikom Porsche Holding Gesellschaft m.b.H., cize to iste. Teda tieto prevadzky maju rovnakeho majitela, pokial viem, tak Porsche Inter Auto Slovakia je vyhradny distributor aut pre Slovensko (aspon Audi) a tak je mozne, ze to iste bude platit pre tu firmu v Brne. A tak sice auto mohlo byt oficialne kupene v Cesku, ale vyzdvihnute mohlo byt trebars oficialne z prevadzky v Bratislave, tym padom by nemusel absolvovat KO, ci to nie je mozne takto spravit???

Ale ak plati to co bolo na predoslej strane, ze najskor znacky BA/BL, potom HC a teraz NO, tak sa treba zamysliet, ze preco auto s tolkymi km ma uz tretieho majitela a je opat na predaj???
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

zdravim mate niekto skusenosti s danym predajcom? https://www.autobazar.eu/skoda-octavia- ... 73628.html
pripadne naco si dava pozor pri danom aute?..km mozu byt realne?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no ja by som napriklad nebral automat a uz vobec nie na takomto aute
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

preco nie? Jeden dobry dovod poprosim.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

iba osobna preferencia. predsa len je to trosku sportovejsie ladene auto a tam by mi chybalo manualne radenie rychlosti a zvuk motora vo vyssich otackach ak by som mal na to chut
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Doba je taka ze dnesne automaty davno predbehli svojimi vyhodami manual (rychlost, efektivita, vyuzitie), druha strana mince je mierna strata kontaktu s vozidlom. Kto je pôžitkár, isto preferuje manual.
Z ekonomickeho hladiska by som ale u skodovky tiez moc netlacil na ten automat, poznam par priserne drahych pripadov zlyhania DSGcka... Ak by som mal zagrcat 2000-3000€ za opravu DCT prevodovky v 100 000+€ BMW tak este "budiz" ale predsa len pripadne rvat take tisice do O II uz je na zvazenie.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo: Tvoja osobna preferencia nie je relevantna. Plus ako bolo povedane, DSG je rychlejsie nez manual. A samozrejme ako v prakticky kazdej automatickej prevodovke v poslednych XY rokoch mas manualny mod, v tomto pripade aj s padlami pod volantom.

Hegy: ak tam je skutocne realne riziko takej drahej opravy, tak to je na zvazenie...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

realne riziko je imho vzdy, clovek musi pocitat so vsetkym, tazko sa spoliehat na to ze sa to nestane, nebol by to prvy ani posledny, na druhu stranu, ak clovek kupuje auto s tym rizikom a rata s tym hned je rec o niecom inom pretoze DSG je naozaj prvy automat co stoji za to!
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ten automat moze vydrzat pol miliona, ale moze odist aj za 100 tisic. A oprava taka draha nie je, pohybuje sa na urovni tak 1500-2000 eur. Kamarat ma RS octaviu (diesel) a ziadny problem, mal to aj v autorizaku, k automatu ani slovo a to ma skoro 200 000 najazdene teraz. Skor by som povedal, ze doba pokrocila a kvalita tiez, boli vychytane rozne muchy, ktore tam boli. Ked si to clovek vezmem, tak aj na manuale sa casom meni kopa veci - spojka, prevodovka, podla mna nic nezvycajne. Ten automat by bolo dobre skusit za studena, aj za tepla, povytacat, popodradovat, spiatocka, skusit sekvencnu prevodovku a sledovat, ze ci necukne, nekopne. Na internete urcite najdes navody na co sa zamerat a akym sposobom to otestovat. Tiez si mozes v servise dat auto pozriet na diagnostike, zamerat ich na automat, skontrolovat tesnenie, olej a i.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hegy: realne riziko myslim to, ci sa to stane povedzme v 10 rokoch veku auta / 150-200tis najazde jednemu z 10 majitelov, 100 majitelov, 1000 majitelov...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ahojte, mladý kolega si vyberá novú káru, zatiaľ najviac sa mu pozdáva toto:
https://www.autobazar.eu/citroen-xsara- ... 54420.html ň
Nejaké názory tipy?

Keďže po autoškole 2-3 roky dojazdil jedno hrdzavé 300 000 tisicove Punto, ktoré dojazdilo spoľahlivo so cťou až dostalo infarkt na STK a na šrotovisku s ľútosťou oznámili smutnú správu...well, chcel by niečo nie veľmi staršie ako 10 rokov a s málo km.
Je sám, rodina v nedohľadne, far far galaxy away, jazdiť bude 15 km do práce, 10 km do mesta, teda akurát po okrese.
Výkon nie je podstatný, max 1.6 aj to s veľkým ak, ideal 1.2/1.4 benzín.
Aby som to uviedol na pravú mieru, začal vyberať pcviny ako Atos 1.1 a podobné krabice, tak sme mu veľmi zbežne a rýchlo našli niečo takéto.
Jop a mohol by to byť NR alebo max BB kraj.
EDIT: jasné, cena... 2500 maximálne, ale fakt maximálne 3000.
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

Ta xsara nie je zla,ale su aj lepsie volby.
Focus 1 po facelifte,alebo potom japonci.
Nieco na tento styl.
http://auto.bazos.sk/inzerat/61579732/H ... w-2004.php
Myslim,ze to splna aj vsetky tvoje poziadavky.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

chlopi neviete kolko by stal dovoz tohoto civicu :D
http://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=10714746&show=1

chcem k mojmu xtrailovi daku benzinovu hracku na vozenie sa do prace a blbnutie
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Myslis ze sa ti to oplati? Za dovoz das prakticky rovnake peniaze ako z takeho Nemecka, hadam s vynimkou dovoznych znaciek - preklady, KO, cesta, vsetko bude podobne.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

No tu ide o to ze mam par aut ktore chcem a snazim sa ich zohnat v stave "nesprasene tesco 16 rocny bujak tuning" :D

Bud ten 3 dverak civic co je v inzerate, alebo CRX (ale normal zadok nie del sol) pripadne mazda MX3, alebo 323 GTR :D (i ked tu sme uz asi financne mimo)
Prote taku sportovejsiu starinu ale s normal kufrom nech mozem dozadu pichnut psika :D
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Jaaaj Runes... keby sa ozves dva mesiace dozadu, tak som ti mohol strelit sesvalcovu MX3 za pat kileciek. V pohode auto, len trosticka olej papala :D :D .

Inac Civicy su fakt asi najcastejsou obetou mladych tunerov a je to grc... doje*** Honda, pustena tak na zem, ze soplak si sucha rit o zem, vyfuk aby to vrieskalo jak 600 konove Lambo, pride krizovatka... stupi na plyn a nic... iba hluk :D.
ugorka
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ugorka »

Ahojte , potrebujem poradit. Chcem si kúpit svoje prvé auticko, malo by sa jednat o nové auto. Nechcem nic velke budem sa v nom vozit sám. Do práce to mám asi 20km cize by som asi chcel benzin...Doteraz som sa vozil na fotrovom passate 2.0 tdi cize by som chcel nieco co sa tomu passatu v dynamike jazdy vyrovná :mrgreen: na nejakej extra výbave si nepotrpím nech to má klímu a hotovo :mrgreen: Max cena by bola 14-15k. Hladam spoľahlivé auto ,nech ho nemusím vozit do servisu kazdý mesiac.... Prezrel som ponuky asi vsetkých automobiliek ale do tých áut sa fakt nejak extra nerozumiem... Výzorovo sa mi vždy veľmi páčil Mitsu Lancer ale neviem ako je na tom zo strany dynamiky jazdy( aké je v porovnaní s tým passatom?) Diky!
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

za 15k ako cisto nove, by som si kupil suzuki swift sport, bude to o trochu sviznejsie, nez ten passat, samozrejme ho ale budes musiet vytacat vysoko, kedze nieje preplnany

a tie Lanceri, ak ti ide o dynamiku, tak chces evo (ale to je nerealne), ta 1.6 co tam davaju je pomerne slaba
ugorka
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ugorka »

Nad swift sport som tiež uvažoval, ale na nete som čítal že má vyššiu spotrebu:/ neviete ci je to pravda?
Napísať odpoveď