Stiahnem Win7 ova subor s trial licenciou.
Bez startnutia ho upravim a pridam don 2 programy a vygenerujem novy .ova subor.
Ten dam do Virtualboxu a startnem a ficim hned s nainstalovanym upravenym Win7 s tym, ze trial verzia zacina plynut len vtedy.
Bez toho aby som prechadzal instalaciou samotneho windowsu ovsem.
PS: Alebo skusim spravit nejako predinstalovane .iso windowsu 7, ktore bude obsahovat soft. Instalnut ho cez virtualbox, nenastartovat ale exportnut do .ova a potom by to malo ficat
//autoeditácia príspevku (02 Jún 2016, 17:26)
Tak nakoniec sa mi to podarilo a dokazal som si vytvorit po x dnoch babrania vlastne unattended Windows 7 SP1 ISO, ktore obsahuje presne ten software, ktory v praci na Win7 virtualke potrebujem (teda zatial, este, ze ma za zabavanie taketo platia). Nemam vsak uz problem ho lahko upravit a pridat cokolvek
dotNetFx40
Vsphere Client 5
Vspehre Client 6
VirtualBox Guest Additions s certifikatom
Microsoft Visual J#® 2.0 Redistributable
Kroky, ktore som pouzil (kurnajz toho bolo)
- Stiahnutie Win7SP1, ktore som extrahoval cez 7zip na disk
- Do daneho priecinka som pripravil unattended subor , ktory obsahoval cely config pre Win7 instalaciu (bolo ho treba upravovat kvoli vyberu verzie)
http://windowsafg.no-ip.org/
- Pripravil si a otestoval za pouzitia scriptu vsetky instalacky v silent mode (bez akehokolvek zasahu mojho).- trvalo kurnajz najst spravne kombinacie
- Spisal vsetko do jedneho .bat scriptu
- Stiahol NTLite, ktorym som dany script pridal do Post-Install (vytvori aj naslednu cestu)
- Vlozil potrebne instalacne subory do daneho (extrahovaneho Win7) adresara (\sources\$OEM$\$$\Setup\Files)
- Vytvoril finalne ISO z daneho adresara za pomoci ImgBurn
- Akonahle instalacka dokoncila instalovanie softwaru automaticky dal na koniec scriptu restart. Pocas ktoreho som vytvoril .ova subor, ktory potrebujem.
Otestovat to vsak potrva par dni.

Aj tak si myslim, ze to nebude este presne to co chcem a budem musiet .ova subor vytvorit este pred nainstalovanim tych programov. Ale je to len o doladeni. Hlavne, ze sa mi to co som chcel podarilo a usetri mi to teraz vola casu a nervov