Vytvorenie vlastneho custom ova/iso Win7

Informácie o software, ankety...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vytvorenie vlastneho custom ova/iso Win7

Príspevok od používateľa Soviet »

Ahojte,
Trochu sa pohravam s dilemou vytvorit vlastne Win7 trial ISO, kde budem mat predinstalovane 2 softy, ktore pouzivam v praci.
Je nieco take mozne?

Chcel by som totiz si do virtualky hodit trial verziu Win7, ktora klasicky vyprsi o 30dni a potom sa restartuje kazdu hodinu. Ale s tym, ze by v sebe obsahovala uz predinstalovany software (presnejsie VMware vSphere Client). Nebavi ma vkuse zapinat virtualku ked sa vypne a taktiez nanov ju nahadzovat ked skonci licencia.
So snapshotom to nefunguje, nakolko ten spravim po tom, ako uz bol system nahodeny a soft instalnuty. A aj ked ho obnovim, tak uz bude vyprsany..

Je nieco taketo mozne, teda robil to tu uz niekto? :)

Vopred dikes za cokolvek
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Vytvorenie vlastneho custom ISO Win7

Príspevok od používateľa heker »

Tak to crackni :) Skus program nLite alebo ntLite.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dikes mrknem nato. Chcem to posunut vo firme aj kolegom, tak cracknute nieje rozumno :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ved ty nebudes vediet, ze je cracknuty :) Ja som XPcko robil cez nLite, fungovalo pekne, ale podpora by mala byt aj na nove systemy, len sa s tym pohraj alebo pozri navody. Je to vsak vcelku jednoduche.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No len problem ako kukam je ten, ze ja to nechcem instalovat, ale pouzit uz existujuci .ova subor, ktory som stiahol z https://developer.microsoft.com/en-us/m ... s/vms/mac/ Takze budem musiet pouzit nejaku inu metodu ako kukam.
Forsaken
King
King

Re: Vytvorenie vlastneho custom ova Win7

Príspevok od používateľa Forsaken »

mozno by si mohol napisat co vlastne chces a cakas od toho.

dako nechapem vyznam resp. o co ti ide.

ked si raz spravis virtualku (podla predstav), tak potom ju vies exportovat/importovat inde ako vmdk
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Vytvorenie vlastneho custom ova Win7

Stiahnem Win7 ova subor s trial licenciou.
Bez startnutia ho upravim a pridam don 2 programy a vygenerujem novy .ova subor.
Ten dam do Virtualboxu a startnem a ficim hned s nainstalovanym upravenym Win7 s tym, ze trial verzia zacina plynut len vtedy.

Bez toho aby som prechadzal instalaciou samotneho windowsu ovsem.

PS: Alebo skusim spravit nejako predinstalovane .iso windowsu 7, ktore bude obsahovat soft. Instalnut ho cez virtualbox, nenastartovat ale exportnut do .ova a potom by to malo ficat :)

//autoeditácia príspevku (02 Jún 2016, 17:26)
Tak nakoniec sa mi to podarilo a dokazal som si vytvorit po x dnoch babrania vlastne unattended Windows 7 SP1 ISO, ktore obsahuje presne ten software, ktory v praci na Win7 virtualke potrebujem (teda zatial, este, ze ma za zabavanie taketo platia). Nemam vsak uz problem ho lahko upravit a pridat cokolvek
dotNetFx40
Vsphere Client 5
Vspehre Client 6
VirtualBox Guest Additions s certifikatom
Microsoft Visual J#® 2.0 Redistributable

Kroky, ktore som pouzil (kurnajz toho bolo)
- Stiahnutie Win7SP1, ktore som extrahoval cez 7zip na disk
- Do daneho priecinka som pripravil unattended subor , ktory obsahoval cely config pre Win7 instalaciu (bolo ho treba upravovat kvoli vyberu verzie) http://windowsafg.no-ip.org/
- Pripravil si a otestoval za pouzitia scriptu vsetky instalacky v silent mode (bez akehokolvek zasahu mojho).- trvalo kurnajz najst spravne kombinacie
- Spisal vsetko do jedneho .bat scriptu
- Stiahol NTLite, ktorym som dany script pridal do Post-Install (vytvori aj naslednu cestu)
- Vlozil potrebne instalacne subory do daneho (extrahovaneho Win7) adresara (\sources\$OEM$\$$\Setup\Files)
- Vytvoril finalne ISO z daneho adresara za pomoci ImgBurn
- Akonahle instalacka dokoncila instalovanie softwaru automaticky dal na koniec scriptu restart. Pocas ktoreho som vytvoril .ova subor, ktory potrebujem.

Otestovat to vsak potrva par dni. :) Aj tak si myslim, ze to nebude este presne to co chcem a budem musiet .ova subor vytvorit este pred nainstalovanim tych programov. Ale je to len o doladeni. Hlavne, ze sa mi to co som chcel podarilo a usetri mi to teraz vola casu a nervov :)
Napísať odpoveď