Materstvo

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Materstvo

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja mam 32, este nemam dieta - hell, nemam polovicku, s ktorou by som to dieta vobec planoval. A vlastne, aj ked budem mat, tak to nebudem planovat, ze aha, tak TERAZ. Proste to beriem tak, ze ked sa na to budeme citit, tak to spravime. Na margo tych internetov a knih. Ja som si na 100% isty, ze odmietam take veci a budem sa snazit si najst taku partnerku, ktora to bude mat v hlave tiez v poriadku, a ziadny Modry Konik a podobne sprostosti nebudu rozhodovat v nasom zivote, ako vychovavat a starat sa o dieta. Ja to beriem z toho titulu, ze raz som mal mensiu vyrazku. Ze reku pozriem Google, po 20 minutach som zistil, ze mam AIDS a rakovinu a mam sa rozlucit so vsetkymi. Hilarious. Vsetci su lekari a hlavne experti. Ked mi nieco je, proste idem k lekarovi a hotovo. A k dietatu sa budem spravat s laskou, budem ho opatrovat a davat pozor na to, aby bolo zdrave, ale nebudem z toho robit vedu, ktoru sme tu uz parkrat spomenuli vyssie. Este raz - ak sme to prezili my, tak nevidim dovod, preco by to nemali prezit nase deti. ALE, ak nasi rodicia nemali moznost kvalitnej autosedacky (lebo v tej dobe nebola), tak to neznamena, ze ju ja nekupim kvoli bezpeciu napriklad. ALE taktiez, ak som mohol ja byt v obycajnom (nie presne tento, ale hovorim o tych casoch) kociku (pozri prilohu), tak nevidim dovod, preco by som, ako blbec mal vyhadzovat stovky a tisice EUR za jeden, ci viac kocikov, ked ich mozem zuzitkovat lepsie a s tou rodinou ist pekne pocestovat atd. - proste je tu milion veci, ktore neznasam na dnesnych modernych rodicoch a je mi z toho zle, ked to vidim.
Prílohy
stroller2.jpg
stroller2.jpg (90.03 KiB) 1609 zobrazení
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

a ty si myslis ze si sa narodil a od malicka ta nosili v tomto kociku??? sa zobud. toto je golfac, to je tak od roku a pol, ked uz dieta vie chodit. prvy pol rok, potrebujes kocik s vanickou, aby tam dieta mohlo spat, pretoze to hadam isto vies, par mesacne dieta este sediet nevie, nevie si ani hlavicku samo drzat rovno. rovnako chces v idealnom pripade vajicko, co je taka mensia vanicka, ktora ma tu vyhodu ze ju vies dat jednoducho dole z kocika a dat ju do auta. potom ked sa nauci dieta sediet, tak mozes vymenit za taketo nieco, ale aj tak to nebude este golfac, pretoze je fakt len tak na lahke prevazanie. vies si predstavit svoju buducu polovicku ako ide s tymto na nakup?? odhliadnuc od toho ze viac menej kamkolvek ides s malym dietatom na viac nez pol hodinu potrebujes tasku plnu vsetkeho mozneho, tak ked este spravis nakup, tak kam ho das? a to si taky kocik urcite este netlacil, pretoze tieto golface co nemaju spojene rukovate sa ovladaju velice na rit jednou rukou.
no a samozrejme zalezi kedy sa dieta narodi a v akom rocnom obdobi teda budes pouzivat ten kocik, pretoze v takomto kociku by si sa isto s dietatom nepredieral snehom, ze?

ale tak stavim sa ze ma zase niekto kto viditelne netusi o com rozprava oznaci za "moderneho rodica" a bude tvrdit ze to tak nie je a urcite to pojde s tym jednym kocikom... good luck :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Moderny rodic sa ozval, ci potrafena hus vzdy zagaga? :)

ak som mohol ja byt v obycajnom (nie presne tento, ale hovorim o tych casoch) kociku (pozri prilohu), tak nevidim dovod, - dal som to len ako priklad. Je mi jasne, ze kocik sa prisposobuje veku dietata - nemam 15, ako som ti pisal vyssie. Ide o to, ze dnes vy mladi vsevedkovia rodicia viete vsetko najlepsie a nasi rodicia, ktori vychovali nas su blbci. A ci sa v tom najdes - to je tvoj problem. Ja len pisem, co si osobne myslim. A ked som narazal na vymyslacky rozneho druhu, tak hovorim o tom, co je v prilohe. Jeden den treba moderny, lebo tak videla na Instagrame. Druhy den zase iny, lebo to ma jej kamoska. A potom na kociky vyhodia 2000€ ani nevedia ako. Videl som to na vlastne oci u kamaratov a znamych, tak mi nehovor, ze to tak nie je.

Zase mam velmi blizkeho kamarata, ktory nepotratil vsetok rozum aj s manzelkou a kupili jeden kocik, ktory dokaze vsetko. Byt detskou sedackou (kym je malej dobra velkostou), po normalny kocik na kocikovanie, aj na spanok.

A inak som ocakaval negativne reakcie, lebo im celim aj v osobnom zivote, takze ma to neprekvapilo. Ale nic to nemeni na tom, ze to je moj nazor, ktoremu nikomu vnucovat nasilu nebudem, ale ani si ho nenecham zobrat, resp. sa nedam oznacit za choreho, lebo tomu nerozumiem, lebo este nie som rodic.

:smt006
Prílohy
$_57.jpg
0137322_CF0001.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja len reagujem na to co pises. napisal si ze naco kupovat x kocikov, ked mozes mat jeden a dal si ako prilohu fotku hrackarskeho kocika pre babiky.

teraz ked si napisal ze povazujes za normalne kupit poriadny kocik, ktory zvladne vsetko (trojkombinaciu), tak je to samozrejme o niecom inom.
presne tak sme kupovali aj my, lenze sme kupovali taky trochu viac offroad, kedze sme ho mali hlavne na zimu a potom na leto sme aj tak kupili jednoduchsi golfac, pretoze to je proste rozdiel ci so sebou tahas 12 kilovy kocit alebo 4 kilovy kocik.

proste nabuduce sa vyjadri poriadne a nebudem musiet reagovat takto, pretoze nie, tvoji rodicia ta urcite od malicka nenosili v takom kociku ako je na obrazku.

ale je tu kludne budem za trafenu hus, pretoze presne viem ako to bolo, aky som bol ja aj s manzelkou pred porodom mudry a vsetko mi bolo jasne ako budem robit a aka bola potom realita. ty zatial iba vsetko vies ako budes robit, ale realita ta este len caka.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ono je rozdiel ist "sa pozriet na dieta" a ine je ist na adresu trvaleho bydliska, kde je mamicka s dietatkom. A napr. taka posta zo socialnej poistovne necakala na to, kym mi nadcha prejde.
Teraz mala nosi zo skoly skoro vsetky choroby, ktore knockoutuju vsetkych dospelych u nas...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

"Klasika", pokial clovek nema velmi dobru imunitu tak akonahle zacne dieta chodit do skolky/skoly tak vsetci v rodine su permanentne chori.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Jasné, nevýhody multitaskingu u žien neexistujú, najmä tých čo porodili. Naopak, multitasking je pre ne výhodný...

Ľudia si asi niektorí neuvedomujú, že multitasking dáva iba *pocit* že človek je viac busy a stihne toho viac. Do kelu, na čo si to reálne odmerať, stačí že mám *pocit*, že som produktívny, to je to, na čom záleží...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nechapem com sa stale omiela multitasking pri zenach...ja som zatial v svojom zivote nesretol ziadnu zenu co vedela multitasking, ani taku v rodine nepoznam.
BuBuBu
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa BuBuBu »

Všetky tie veci, ktoré tu popisujete (od stravy, očkovaniu, kočíkom, celému svetu) sú skôr pri prvom dieťati. Pre ten pár je to nové, nevedia čo ich čaká, hľadajú informácie na nete a snažia sa dať svojmu dieťaťu to najlepšie. Sestra keď mala prvé dieťa, tak to bolo presne o tom istom čo ste tu popísali (očkovanie je zlé, múdrosti o strave a o hentom-tamtom, keď sme sa chceli dotknúť malého, museli sme si dať dezinfekčný prostriedok). Teraz, keď má druhé? Úplna pohoda, bez paranoje, bez mudrovania, dá si v pohode poradiť aj od rodičov. Asi to musí len prejsť. Časom.

Btw, niekto tu písal, že najväčšia šanca takéhoto správania je u žien, ktoré keď vidia dieťa, tak sú "ťuťuli-muťuli". Ja keď vidím nejaké malé bábätko, tiež sa dokážem nad ním rozplývať, ale na druhej strane si nemyslím, že budem mať potrebu chodiť po rady na modrý koník a čítať poučenia o strave. Osobne skôr verím lekárom aj keď nemám problém prečítať si/vypočuť si aj iný názor. Snáď ma táto vlastnosť po pôrode neopustí. :-D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Bolo nakoniec očkované ?
BuBuBu
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa BuBuBu »

Áno.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

p4ra napísal:kocik...blabla...kocik...blabla
citaj: http://www.dailymale.sk/articles/10-pra ... vania_3923
Nech si akokoľvek mužný macho či alfa samec a.k.a. Gazda, v žiadnom prípade, opakujem, za žiadnych okolností, nezasahuj svojej polovičke do výberu kočíka. Na všetko prikyvuj, ochkaj spolu s ňou, buď nerozhodný ako ona, ale nepretláčaj svoj názor. Nech je ten kočík hoci aj ružová pi***** s vankúšikmi či sračkovohnedý módny hit, kašli na to. Ty ho síce budeš musieť tlačiť po meste, ale hanbiť sa nemusíš. Každý predsa vie, že ten chu**** kočík vybrala tvoja manželka. Dopraj jej to.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no to som odmietol :D nebudem sa pretrcat s ruzovuckou chu**** :D
BuBuBu
Light Expert
Light Expert