Poštový poukaz - zlá adresa

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
yoggy

Poštový poukaz - zlá adresa

Príspevok od používateľa yoggy »

Zdravím,
stala sa mi taká vec, poisťovňa mi má/mala vyplatiť dosť veľkú sumu a nejak som nepostrehol, že u nej ešte nemám zmenenú adresu, ale listy a všetko, aj keď je moja stará adresa, tak na pošte vedia, že bývam na druhej adrese, tak s tým nemám problém, že by to nedošlo, ale pýtam sa: Dajú mi pri okienku peniaze, ak na OP mám inú adresu (PSČ rovnaké, len iná obec a ulica (takže rovnaká pošta)) ako na poštovom preukaze? (nijak by ma to netrápilo, ale kedže nejde o malú sumu, tak chcem vedieť na čom som) Mimochodom, v meste a v okolí, nie je žiadny menovec (s mojím menom a priezviskom). Stretol sa už niekto s niečim takým? (poštový preukaz na výplatu na adresu, už mám samozrejme doma) Vďaka
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Poštový preukaz - zlá adresa

Príspevok od používateľa heker »

Nedaju. Udaje na postovom poukaze sa musia zhodovat s adresou v obcianskom. Teoreticky by so to mohol vyriesit tak, ak by si ukazal daky papier, ze si sa prestahoval a ze si to zabudol nahlasit v poistovni - papier z policie alebo uradu o zmene bydliska.
yoggy

Re: Poštový preukaz - zlá adresa

Ahh... Sťahovali sme sa pár rokov dozadu, dá sa dodatočne vybaviť potvrdenie o zmene bydliska? Kde by bola napr. stará adresa a nová adresa :nono:
brm
Darca
Darca

Re: Poštový poukaz - zlá adresa

Príspevok od používateľa brm »

Skús vybehnúť na poštu a ak ti to nedajú, zabehni do poisťovne, zmeň si tam adresu a nech ti to ešte raz prepošlú..
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ked by si mal pas mozes pouzit aj ten, to mas bez adresy ale ked ti chodi posta na staru adresu mas moznost pobox odnasky stoji to cca 7 euri na 3 mesiace,
akurat si potom musis chodit stale na postu + ked mas zltu karticku tak ti pride aj oznamenka na email
yoggy

Tak, ale ja nemám problém s tým, že by pošta nechodila, aj keď je stará adresa, stále tú poštu dostanem do schránky na novú adresu... (Neplatím za to nič, dokonca to nosí iný poštár/poštárka (Neviem ako to majú poriešené :lol: ))
Už som aj premýšľal nad splnomocnením, kde zadám starú adresu + číslo OP a nikto to nebude riešiť, akú mám v skutočnosti adresu...
A tiež aj nad tým, že pôjdem v rušnú "hodinu", dám OP a nikto nebude skúmať zadnú časť OP...
Dnes/zajtra, tam skočím a uvidí sa, zatiaľ ďakujem za postrehy :)
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

pri pase neskumaju adresu kedze tam ziadna nie je. co sa tyka poboxu len nahlasis pri okienku mam odnasku na danu adresu, v op ju nemusis mat
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ani vodicak nema adresu.
yoggy

Dnes som bol na pošte a pani za okienkom mi nakoniec dala (peniaze :lol: ), ale dlho váhala, pýtala sa ma či to nie je otcove atď. (kedže to bolo do vlastných rúk), povedal som jej, že nikto v meste nebýva s takou kombináciou mena, že bežne mi chodí pošta určená na starú adresu na novú adresu atď. (ešte dobre, že sme pomerné malé mesto, pokiaľ by sa to stalo napr. v Prešove, tak na 99% by mi nedala) Vďaka za postrehy, nakoniec to prebehlo "celkom" hladko :) Tému asi môžte zamknúť :smt006
Napísať odpoveď