prepojenie sat príjmača s PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

prepojenie sat príjmača s PC

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, chcem sa spýtať mam doma TV kartu Aver Media všetko funguje bez problémov len ten obraz je oničom.
TV kartu mám nasledovnú : https://www.alza.sk/aver-tv-hybrid-vola ... d=18849809
Mám to prepojene cez ten composite kábel cinch s redukciou na Scart a ten mám zapojení do sat. príjmača. Sat box má HDMI a tak som rozmýšľal či sa to nedá prepojiť s PC a mohol sledovať kvalitnejší obraz. Viete mi poradiť ? Jeden čas som pozeral aj Monitor s tv tunerom, a tiež som rozmýšľal že kúpim len telku k PC ale tam asi nebude taká istá kvalita ako cez monitor.
cez google som našiel takéto veci ktoré asi u nás nezoženiem : https://www.computercablestore.com/vivi ... with-audio
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: prepojenie sat príjmača s PC

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Preco ten STB nepripojis priamo k monitoru ale pripajas ho k PC?
Daniel9911
Professional
Professional

Ryan Giggs napísal:Preco ten STB nepripojis priamo k monitoru ale pripajas ho k PC?
Monitor mám ešte starý s D-Sub, preto som rozmýšľal o novom Monitore aj s TV tunerom, alebo aspoň s dvoma HDMI vstupmi.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Obraz je mizerny, lebo tam dochadza k stratam pri digitalno-analogovom prevode. 2x sa to tam prevadza, tak s tym veľa nejde spraviť.
Ta redukcia USB-HDMI to nevyrieši, kedže je to opačny smer aky potrebuješ.
Najjedoduchšie a aj najlepšie bude kupiť ten monitor s viacerymi digitalnymi vstupmi (nemusia byť oba HDMI), kde pripojiš aj ten STB aj PC.
Daniel9911
Professional
Professional

Ryan Giggs napísal:Obraz je mizerny, lebo tam dochadza k stratam pri digitalno-analogovom prevode. 2x sa to tam prevadza, tak s tym veľa nejde spraviť.
Ta redukcia USB-HDMI to nevyrieši, kedže je to opačny smer aky potrebuješ.
Najjedoduchšie a aj najlepšie bude kupiť ten monitor s viacerymi digitalnymi vstupmi (nemusia byť oba HDMI), kde pripojiš aj ten STB aj PC.
Veru aj ja si myslím, že to bude najjednoduchšie len si neviem vybrať monitor, lebo celkom zaujímavé recenzie čítam hlavne ohľadom panelu, že sa to zle ovláda pri niektorých lebo zle reagujú dotykové tlačidlá. Do 150 euro by som chcel niečo kupiť 24" monitor, ak by si vedel niečo odporučiť hlavne aby to malo dva porty a výstup pre slúchadla lebo inak asi zvuk neprenesiem.

tieto monitory som pozeral:
https://www.alza.sk/24-benq-ew2440l-d60 ... d=18842948
https://www.ingram.sk/led-monitory-23-2 ... 4e390ewen/
https://www.gigastore.sk/vyrobcovia/asu ... 100-cerny/
Ryan Giggs
VIP
VIP

STB nema audio vystup?

Z tych 3 ber Benq.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Dolezite je aky mas hlavny zdroj, DVB-T alebo satelit? Monitor s tv tunerom bude mat asi horsie parametre a tv tuner bude asi DVB-T alebo analog, alebo aj aj, navyse mozno v r. 2020 sa prejde na DVB-T2 - MPEG4 alebo HEVC, na to tiez treba mysliet. Ak chces monitor iba kvoli HDMI vstupu, pre satelitny prijimac, tuner je tam zbytocny.

Podla mna najviac kvality sa straca pri ceste zo sat. STB to PC, nasledne z PC do monitora, ak tam nie je rusenie, tak je strata kvality minimalna, takze mozno by nejake zariadenie, ktore by dostalo dig. signal do PC, mohlo vyrazne pomoct, overit si to mozes tak, ze pustis na PC kvalitny stiahnuty full HD film, ak bude obraz dostatocne kvalitny, tak by mal byt aj obraz zo satelitu po privedeni po digitalnej ceste kvalitny.

Dolezita je tiez kvalita samotneho vysielania, ci mas HD alebo SD kanaly, pretoze SD, este s nizsim bitrate bude nekvalitne aj ked si kupis full HD monitor s HDMI a ak bude vacsi, moze byt kvalita este horsia! Tusim ze na analogovom vystupe STB ani nie je mozne HD vysielanie. No ak operator ponuka aj HD kanaly, tak by ti stacilo prave len to zariadenie na digitalny prenos obrazu do PC, nasledne by si dostal na monitore, aj analogovom, obraz s vyssim rozlisenim, aj HD alebo full HD, ak to monitor podporuje, obraz by sa tak mohol vyrazne zlepsit, z 576i ci 480p na 720p az 1080i (prip. 1080p aj ked takto nevysielaju samotne kanaly, takze skor nie).

Mozes si kupit cez net to zariadenie a ked to nepomoze, bezplatne to vratis, hlavne ak si inak s monitorom spokojny. Adapterov je vela, nasiel som ich dost, ale hlavne na pre mobily, teda USB>HDMI, ty potrebujes opacny smer, tak si na to daj pozor.

Dalsi rozmer je, ci zvyknes sledovat tv obsah v okne a popritom surfovat, alebo nahravat v PC na pozadi, toto by ti mohlo chybat, potom by som odporucal min. monitor s PIP.
Daniel9911
Professional
Professional

Ryan Giggs napísal:STB nema audio vystup?

Z tych 3 ber Benq.
nemá ma ak dobre viem dávam sem v prílohe obrázok STB Digi Kaon NA 1170. Benq monitor mám aj teraz pozeral som aj Dell ale tak neviem.

//autoeditácia príspevku (06 Jún 2016, 19:24)
Dreamer - hovorím mam teraz aktuálne USB TV kartu Avermedia Hybrid Volar HD takže cez composit kabel mi ide Digi a cez koaxial ide DVB-T ale to moc nevyužívam ale chytám základne slovenské stanice a rozdiel pri STV HD cez DVB-T a cez SAT je rozdiel ale tam je rozdiel aj v TV. Ale kvalita sa stráca cez ten Scart nehovorím, že je to veľmi zlý obraz ale chcel by som to riešiť tak preto som napísal. PIP by som veru využil hlavne kvôli tomu čo si spomínal že surfovať po nete alebo niečo robiť na pozadí a pritom sledovať jedným okom aj TV, preto som hlavne rozmýšľal nad Monitorom s TV tunerom lebo tam by som zapojil PC a STB a mám to vyriešené. A tiež ma napadlo kupovať aj LCD TV menší ale neviem či by mi to oči nepokazilo ak by som ho pozeral celý deň ako na monitor. DVB-T2 moc nerieším zatiaľ lebo mam Satelit takže možno časom ale to by som musel potom aj TV meniť. S terajším monitorom som spokojný je to prerobené na Led podsvietenie za 30 euro ale pre mna rozlišenie 1440x900 by som chcel vymeniť minimálne za 1980x1080.
Prílohy
DIGI_kaon4.jpg
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Stale som nejak nepochopil ako to mas zapojene, hlavny zdroj teda je satelit? Aky operator, aky balik, SD alebo aj HD kanaly? Vyzera to na Digi tv, takze HD verzie by mali byt k dispozicii, ale ak to ide len cez SCART, tak ti idu asi len SD verzie.

Co sa tyka noveho monitora, zvaz aj vyhody aj nevyhody, ten rozdiel v rozliseni mozno realne prilis nepostrehnes, nevyhodou su hry, ak nemas dostatocny hardware, poklesne ti frame rate v hrach, niektore ti mozu sekat alebo ich ani nerozbehnes, je teda mozne ze by si potreboval aj upgrade HW, dalsou nevyhodou je to, ze chces aj tv tuner, ci PIP, toto moze obmedzit vyber a musel by si spravit kompromis, co by mohlo znamenat aj horsiu kvalitu obrazu a parametrov.

Nema tvoja graficka karta nahodou digitalny vstup? HDMI alebo DVI? Ak nie, stale existuju adaptery ci TV karty s HDMI vstupom, cena mozno nebude najnizsia, ale stale nizsia ako novy monitor.

Takze si zvaz plusy a minusy oboch rieseni a potom sa rozhodni, osobne by som si nasiel adapter alebo kartu s HDMI vstupom, vyskusaj si to a potom si to bud ponechaj, alebo vrat a kup novy monitor.
Daniel9911
Professional
Professional

zapojené to mam takto Digi TV STB mám Scart redukciu na cinch ktorý mam zapojený potom to komposit kábla ktorý dáva aver media k TV karte a tam mam tie cinch zapojené a potom mi idu stanice. Digi TV má aj HD stanice a prehrá mi to bez problémov len tam nie je takí kvalitný obraz ako napr. na telke. v prílohe dávam aj obrazok ako to mam zapojené.

čo sa týka nového monitora a HW mojho PC tak mam nasledovnú zostavu :
Zakladna Doska : Asrock H81M
Procesor : Intel i5 4690
Ram : 8 GB DDR 3
Grafika : SAPPHIRE R9 270X DUAL-X OC BOOST
HDD 1 : Kingsotn V300 120 GB
HDD 2 : WD Green 1 TB
Prílohy
IMG_20160606_203239.jpg
digi obraz AVer media.png
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Vazne mas z vystupu SCART na PC HD obraz, nie je tam len HD logo aj na SD kanaloch?? Prepni si na nejaky HD kanal na prijimaci a potom si v PC nahraj par sekund obrazu, nasledne si pozri parametre, napr. vo VLC (nastroje > info o kodeku), malo by tam byt rozlisenie, ake cisla tam mas? Prip. to mozes aj niekde uploadnut a dat sem odkaz.

Inak je dost tazke najst nejaky adapter alebo kartu so vstupom HDMI, nasiel som jednu za 100€, to sa urcite neoplati, ale mozno nejake budu na bazaroch, prip. by som zvazil aj novu graficku kartu s HDMI vstupom, aj ked to bude mozno tiez problem najst, no mal by si tak aj novu grafiku a HDMI vstup by bol iba bonus.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Scart a cinch je analog a logicky cez neho HD kvalita neprejde.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Zdroj moze mat hd, ale cez tu komplikovanu splet kablov proste strati kvalitu - aj rozlisenie.
Podla mna, najjednoduchsie riesenie (neviem ci aj ekonomicky), je kupit si lepsi stb s linuxom, ja mam napr. Dreambox ale je mnoho lacnejsich klonov, kde budes mat aj sat a aj dvbt tuner. A potom cez siet si na tom pc pustis co chces, v totalne rovnakej kvalite ako ti to ide na tv. Je na to mnoho programov (ako mas aj na ten aver), alebo aj cez vlc.
Ja takto mam stb dole v obyvacke a pustam si vsetky kanaly aj v izbe, samozrejme cez pc si aj prepinas programy - co by si mozno ty nevyuzil lebo mam pocit ze stb a pc mas hned vedla seba. Ale vyuzivam to napriklad aj tak, ze sedim vonku na terase napriklad ked grilujem a mam tam na ntb alebo ipade cez wifi pusteny futbal z ct sport hd, alebo skysport atd. Je to jednoduche a vies si pustit co chces v ramci svojej siete.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zbytocne tu spekulujete. Kup monitor a mas vystarane.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

laforez - mal si na mysli asi DVB-S2 tuner, nie DVB-T, ze? Kazdopadne to urcite nie je jednoduche a pre zaciatocnika, mal som to tak pri skylinku, tiez si nie som isty, ci to pri Digi je vobec mozne, tam kartu paruju AFAIK. - Aj cenovo to je pomerne nevyhodne, to uz je bezpecnejsie, jednoduchsie a mozno aj lacnejsie vypytat si CAM modul (myslim ze Digi ho ponuka alebo ma v plane), dokupit do PC sat. kartu s CI slotom a je tam istota ze to pojde.

Ryan Giggs - ide o to ze on chce pc+tv, teda surfovat a pod. a popritom sledovat tv v okne, ako pisal, takze bud potrebuje nieco s HDMI vstupom alebo monitor s PIP, co mu zhorsi vyber.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pisal ze by to vyuzil, nie ze je to podmienka.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak on sa musi rozhodnut, pisal aj o monitore s PIP, ci LCD TV a viac krat, zalezi ako velmi to potrebuje. Ma aj TV kartu, takze niektore kanaly mat asi bude, asi tie z DVB-T, 2x aj HD RTVS, opat zalezi ci mu to takto bude stacit.
Daniel9911
Professional
Professional

Dreamer HD obraz nemám kedže cez scart sa to nedá ale zdroj HD môže byť a potom mi to ešte zhorší keďže to mám prepojené z scart a cinch.
nahral som video a dal som info. Spravil som dve nahrávky jedno z DVB-T cez avermedia a druhé cez Digi čo mam prepojené cez Scart.
100 euro dávať za takú redukicu to si rovno kúpim nový monitor za 150 či 200 euro a mám to v jednom a prinajhoršom si tom budem prepínať alebo použijem PIP ako to tu písal Ryan Giggs.

Laforez - Digi má sparované karty s STB ale po novom ponúkajú aj CA modul, a ak by som mal kupovať nove STB tak si môžem kupiť aj nový monitor potom.

napr. našiel som aj satelitnu kartu do PC s CA čitačkou
http://www.tvsatnitra.sk/obchod/action/ ... card.xhtml

problém mam ten že na mojej doske PCIE nie je len klasický PCI slot aj ked mam dva sloty PCIE x16 a v predajni mi tvrdil že tam môžem osadiť aj PCIE x1 a bude fungovať tak v praxi som to skúšal a PC mi vyhodilo blue screen a nešlo to, asi musím niečo v biose nastaviť aby mi to zobralo.

Ryan Giggs - to bude najjednoduchšie kupiť nový Monitor tento mam už od roku 2006 takže svoje to už zažilo a kedže je tam LED podsvietenie tak možno si ho nechám ako rezervu alebo predám
Prílohy
HD.PNG
HD.PNG (10.55 KiB) 1043 zobrazení
SD HD.PNG
SD HD.PNG (9.63 KiB) 1043 zobrazení
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Nie dreamer, mal som na mysli oba tunery. Je uplne bezne, ze mas v jednom dva tunery aj dvbt2 aj dvbs2. Ja v tom dreamboxe ani nemam cam modul, to uz ma v sebe, ale urcite su verzie kde pichnes cam modul, nechapem aku ma potom vyhodu kupovat sat kartu do pc? Vyhoda mojho riesenia je, ze pri telke ma stale satelit aj dvbt s ovladanim prisposobenym na tv, no a v pc si moze odtial hocikedy hocico pustit ako keby mal v pc pripojenu tebou spominany sat aj dvbt kartu.
Daniel neviem ako mas riesene tie zariadenia. STB mas v tej ste miestonosti ako pc? Resp. TV mas v tej istej miestnosti ako PC? Lebo ptoom nechapem, ze chces pozerat telku na pc. Moje riesenie je o tom, ze napriklad v obyvacke mas stb a odtial si pustas vsetky kanaly po svojej domacej sieti (pripadne aj vonku keby si chcel).
Daniel9911
Professional
Professional

laforez napísal:Nie dreamer, mal som na mysli oba tunery. Je uplne bezne, ze mas v jednom dva tunery aj dvbt2 aj dvbs2. Ja v tom dreamboxe ani nemam cam modul, to uz ma v sebe, ale urcite su verzie kde pichnes cam modul, nechapem aku ma potom vyhodu kupovat sat kartu do pc? Vyhoda mojho riesenia je, ze pri telke ma stale satelit aj dvbt s ovladanim prisposobenym na tv, no a v pc si moze odtial hocikedy hocico pustit ako keby mal v pc pripojenu tebou spominany sat aj dvbt kartu.
Daniel neviem ako mas riesene tie zariadenia. STB mas v tej ste miestonosti ako pc? Resp. TV mas v tej istej miestnosti ako PC? Lebo ptoom nechapem, ze chces pozerat telku na pc. Moje riesenie je o tom, ze napriklad v obyvacke mas stb a odtial si pustas vsetky kanaly po svojej domacej sieti (pripadne aj vonku keby si chcel).
Ano STB mám pri PC v izbe v obyvačke mame další box hlavne kvôli tomu aby sme sa nepohádali kto čo chce sledovať, kedže ja radšej pozerám Sport a dokumentárne a spolubývajúci zas viac filmové kanály a SK stanice. Tak som to vyriešil takto a napr. pri práci na PC môžem jedným okom sledovať aj TV. Viem, že tvoje riešenie je lepšie čo sa týka toho, že to zariadenie sa dá použiť aj na viac veci ako pripojiť na TV ak by som ho kúpil po čase alebo tiež aj sledovať v mobile cez sieť. Napr. Aver media TV karta umožňuje tiež sledovanie TV na mobile cez sieť ale len DVB-T. Teraz keď ide Euro tak mi bude stačiť aj DVB-T kde si to budem môcť vychutnať aj v HD v PC.
Napísať odpoveď