Dufam, ze tam teraz pre zmenu dosadia nejakeho parkrat sudne trestaneho. Alebo to je v rozpore so zakonom pracovat pre stat a mat zaznam?
Strana ĽSNS
Re: Strana ĽSNS
Ale tak ludia sa uz potesili, ze im konecne vrati peniaze z poslaneckeho platu, kedze neplatil faktury a dlhoval aj za odvody do socialnej a zdravotnej poistovne, no a nakoniec to takto dopadne...
Dufam, ze tam teraz pre zmenu dosadia nejakeho parkrat sudne trestaneho. Alebo to je v rozpore so zakonom pracovat pre stat a mat zaznam?
Preletel som tie jeho prispevky a statusy a nezda sa mi praveze taky sprosty ako ostatni
Dokonca ani jednu nadavku som tam nevidel a aj gramatiku zda sa ovlada. Ani o Hitlerovi som nenasiel zeby ho vychvaloval, ako je u nich v mode. V porovnani s inymi podobnymi je teda prudko inteligentny
Dokonca ani jednu nadavku som tam nevidel a aj gramatiku zda sa ovlada. Ani o Hitlerovi som nenasiel zeby ho vychvaloval, ako je u nich v mode. V porovnani s inymi podobnymi je teda prudko inteligentny
Inak minule, ked som tak pocuval rozhovor teenagerov o ĽSNS a Kotlebovi v bratislavskej MHD, tak som si uvedomil, ze im chybaju elementarne informacie o nom, o strane, minulosti ako aj o vizii strany a krokoch, ktore robi ako župan. Ako keby absentoval cely informacny kanal k dospievajucej generacii, ako keby sa s nimi nebavili rodicia, v skole, starsi surodenci...
Lebo vsetci hovoria len o tom, ze je fasista (to si aj oni velmi dobre uvedomovali), ale akosi im niekto zabudol vysvetlit, preco je fasista alebo ake ma chyby jeho volebny program, ci ako sa sprava, ake ma kompetencie alebo ako ma nazory tím ludi okolo Kotlebu. A nemozeme sa len slepo spoliehat na to, ze si tato generacia najde tie spravne informacie na internete.
Tak sa potom cely rozhovor tocil o tom, ako Kotleba urobi poriadky s ciganmi (v Bratislave???) a zlou EU a ze ostatni o nom hovoria, ze je fasista a ci vlastne je fasista alebo neni. Uz som mal fakt na male, aby som sa neotocil a nespytal sa ich, ci napriklad videli jeho volebny program alebo ci vedia o tom, akym smerom chce viest ekonomiku tejto krajiny a ci je rozumne doverovat a vkladat buducnost krajiny do ruk cloveku, o ktorom si nezistili ani zakladne informacie. Ci si myslia, ze clovek, ktory chodi klast vence na hrob Tisovi, prezidentovi krajiny, ktora poslala desiatkytisic svojich obcanov do plynu a dalsie desiatkytisic zomriet po boku Nemcov v Rusku a verejne obhajuje tento rezim na socialnych sietach, predsa len nemoze byt naozaj fasista.
No nastastie sa ozval jeden z nich, ktory doteraz mlcal a pocuval. A ten svojim kamaratom vysvetlil, ze za to, ze sa u nas strasne kradne nemoze EU, ale mozeme si za to my sami, ze s tym nic nerobime a ze Kotleba sa sprava rovnako, lebo na pozicie dosadzuje svojich kamaratov a rodinu, miesto toho, aby tam dosadzoval odbornikov a ze to iste robi aj Fico, ktoreho Kotleba rad kritizuje. A presne to o Tisovi, ze ked niekto obdivuje Tisa a jeho rezim, tak asi bude fasista a ked zatial nikoho neposlal do plynu, tak to je len kvoli tomu, ze zatial maju malu podporu v spolocnosti a funguje policia a sudy, ale ak budu mat vacsiu podporu, tak sa take veci budu diat. Hlavne ked uz teraz, vraj jeho ludia diktuju stredoskolakom v BB kraji ake predmety si maju vyberat a ake nie, na ake exkurzie maju chodit a na ake nie a ze casto chodia do skol si robit svoju "agitku".
Tak som si povedal, ze Boze, aspon jeden. Ostatni pocuvali, potom sa priklonili viacmenej k jeho nazoru a strasne vysmiali dalsieho ich kamosa, pretoze ten na tieto odznete veci povedal, ze on by ho aj tak isiel volit, keby mohol volit.
Nejak sa to zvrtlo k tomu, ze ake predmety si idu vybrat na buducorocnu maturitu. Ten co vedel o Kotlebovi asi najviac z nich vsetkych dokopy, hovoril, ze si chce dat dejepis, na co ten, co by "aj tak volil Kotlebu" reagoval tak, ze dejepis je strasne tazky a ze "vlastne koho vobec dnes zaujima, co sa stalo pred 70 rokmi."
Vtedy som vystupil z elektricky a pomyslel si, ze mozno by ti trochu toho dejepisu predsa nezaskodilo. A ktovie ako rozmyslaju teenageri v Brezne alebo BB, ked takto myslia v Bratislave.
Podla mna je chyba v tom, ze stat (a nielen ten) generaciu dospievajucich v podstate ignoruje. Cely diskurz v spolocnosti je taky, ze len ukazujeme prstom alebo zdvihame varovny prst, ale nevysvetlujeme uz svoje dovody. Otazky "preco?" sa bojime. To je velka chyba. S tymi ludmi treba hovorit a vysvetlovat im, preco toto ano a toto nie, ake by to bolo, keby sa taki a taki ludia dostali k moci.
Lebo vsetci hovoria len o tom, ze je fasista (to si aj oni velmi dobre uvedomovali), ale akosi im niekto zabudol vysvetlit, preco je fasista alebo ake ma chyby jeho volebny program, ci ako sa sprava, ake ma kompetencie alebo ako ma nazory tím ludi okolo Kotlebu. A nemozeme sa len slepo spoliehat na to, ze si tato generacia najde tie spravne informacie na internete.
Tak sa potom cely rozhovor tocil o tom, ako Kotleba urobi poriadky s ciganmi (v Bratislave???) a zlou EU a ze ostatni o nom hovoria, ze je fasista a ci vlastne je fasista alebo neni. Uz som mal fakt na male, aby som sa neotocil a nespytal sa ich, ci napriklad videli jeho volebny program alebo ci vedia o tom, akym smerom chce viest ekonomiku tejto krajiny a ci je rozumne doverovat a vkladat buducnost krajiny do ruk cloveku, o ktorom si nezistili ani zakladne informacie. Ci si myslia, ze clovek, ktory chodi klast vence na hrob Tisovi, prezidentovi krajiny, ktora poslala desiatkytisic svojich obcanov do plynu a dalsie desiatkytisic zomriet po boku Nemcov v Rusku a verejne obhajuje tento rezim na socialnych sietach, predsa len nemoze byt naozaj fasista.
No nastastie sa ozval jeden z nich, ktory doteraz mlcal a pocuval. A ten svojim kamaratom vysvetlil, ze za to, ze sa u nas strasne kradne nemoze EU, ale mozeme si za to my sami, ze s tym nic nerobime a ze Kotleba sa sprava rovnako, lebo na pozicie dosadzuje svojich kamaratov a rodinu, miesto toho, aby tam dosadzoval odbornikov a ze to iste robi aj Fico, ktoreho Kotleba rad kritizuje. A presne to o Tisovi, ze ked niekto obdivuje Tisa a jeho rezim, tak asi bude fasista a ked zatial nikoho neposlal do plynu, tak to je len kvoli tomu, ze zatial maju malu podporu v spolocnosti a funguje policia a sudy, ale ak budu mat vacsiu podporu, tak sa take veci budu diat. Hlavne ked uz teraz, vraj jeho ludia diktuju stredoskolakom v BB kraji ake predmety si maju vyberat a ake nie, na ake exkurzie maju chodit a na ake nie a ze casto chodia do skol si robit svoju "agitku".
Tak som si povedal, ze Boze, aspon jeden. Ostatni pocuvali, potom sa priklonili viacmenej k jeho nazoru a strasne vysmiali dalsieho ich kamosa, pretoze ten na tieto odznete veci povedal, ze on by ho aj tak isiel volit, keby mohol volit.
Nejak sa to zvrtlo k tomu, ze ake predmety si idu vybrat na buducorocnu maturitu. Ten co vedel o Kotlebovi asi najviac z nich vsetkych dokopy, hovoril, ze si chce dat dejepis, na co ten, co by "aj tak volil Kotlebu" reagoval tak, ze dejepis je strasne tazky a ze "vlastne koho vobec dnes zaujima, co sa stalo pred 70 rokmi."
Vtedy som vystupil z elektricky a pomyslel si, ze mozno by ti trochu toho dejepisu predsa nezaskodilo. A ktovie ako rozmyslaju teenageri v Brezne alebo BB, ked takto myslia v Bratislave.
Podla mna je chyba v tom, ze stat (a nielen ten) generaciu dospievajucich v podstate ignoruje. Cely diskurz v spolocnosti je taky, ze len ukazujeme prstom alebo zdvihame varovny prst, ale nevysvetlujeme uz svoje dovody. Otazky "preco?" sa bojime. To je velka chyba. S tymi ludmi treba hovorit a vysvetlovat im, preco toto ano a toto nie, ake by to bolo, keby sa taki a taki ludia dostali k moci.
http://www.naseslovensko.net/wp-content ... A1kona.pdf

Ani zvýšenie, ani udržanie súčasnej úrovne štátnych príspevkov politickým
straná m nezaručí odolnosť proti korupcii, pretože tá vychádza
z charakteru ľudí.
Charakter rozhoduje.
Ja si myslím, že elementárne lživej propagandy o tom ako napr. prvá Slovenská republika poslala "desiatky tisíc občanov zomrieť po boku Nemcov", ale aj všeobecne o tomto období, nie je tak málo.ephramko napísal:elementarne informacie
Problém je, že mladých ľudí to buď nezaujíma, pretože číro konzumný aspekt tejto liberálne-demokratickej spoločnosti - ktorí prijali - prehlušuje akúkoľvek ideovú výchovu, dokonca aj tú, ktorá má za cieľ indoktrinovať démonizovaním jej oponentov.
Druhý problém môže byť, že časti mladých (a ľuďom všeobecne) imponuje autoritativizmus, viac ako "moderná demokracia" prepletená neuchopiteľnými neomarxistickými konceptami, univerzalizmom, rovnostárstvom, atp. - ktoré popierajú základné (vrodené) inštinkty a v prostredí trhovej ekonomiky, jednotlivca prakticky stavajú len do role výrobnej jednotky/konzumenta.
Lebo pravda je zjavne taka, ze rusky front bola taka fajnova dovolenka niekde na pobrezi Cierneho mora organizovana Nemcami. Obcania fasistickeho tisovho statu sa odtial vracali usmiati a oddychnuti...nikto sa nevratil z ruskeho frontu v rakve alebo nezostal hnit v ruskych lesoch.-AA- napísal:Ja si myslím, že elementárne lživej propagandy o tom ako napr. prvá Slovenská republika poslala "desiatky tisíc občanov zomrieť po boku Nemcov", ale aj všeobecne o tomto období, nie je tak málo.
Suhlasim, samozrejme ze urcitej casti populacie vyhovuje, ak maju nad sebou autoritu, ktora im bude hovorit, co maju robit. Rovnako ako cast populacie fantaziruje o tom, ze sa raz touto autoritou stane, lebo si myslia, ze na to maju narok.-AA- napísal:Druhý problém môže byť, že časti mladých (a ľuďom všeobecne) imponuje autoritativizmus
Pozri, to nie je iba zalezitost trhovej ekonomiky a kapitalizmu. Ludska existencia je zavisla od zdrojov. Ci zijeme v kmenoch, ktore maju par clenov alebo zijeme v state, ktory ma cez miliardu obcanov, vzdy to je len o zdrojoch. Ak ideme k uplnej metapodstate, tak z pohladu statu bude jednotlivy clovek vzdy iba nejaka kopka penazi / vyrobna jednotka / inkubator na dalsie kopky penazi a vyrobne jednotky. Z tejto metapodstaty je jedno, ci je stat demokraticky, fasisticky, komunisticky alebo vladne monarcha.-AA- napísal: a v prostredí trhovej ekonomiky, jednotlivca prakticky stavajú len do role výrobnej jednotky/konzumenta.
Zivot sa ale nepohybuje len v medziach metapodstaty. Je treba vnimat dopad totalitnych rezimov na zivoty ludi. Kym v demokratickej spolocnosti plati rovna sanca prilezitosti pre kazdeho obcana a aj z chudobnych ludi sa mozu stat uspesni podnikatelia alebo vedecke kapacity, tak naopak totalitne rezimy casto celym skupinam obcanov uprieraju zakladne ludske prava ako pravo na vzdelanie alebo pravo na vlastnenie majetku a to iba na zaklade etnickej alebo politickej prislusnosti rodinnych prislusnikov. A naopak ludom so ziaducou etnickou alebo politickou prislusnostou prisudzuju neopravnene vyhody na ukor inych, ako napriklad rozne funkcie v state, bez ohladu na inteligenciu, skusenosti ci kompetencie tychto ludi dobre vykonavat danu funkciu.
Ked spominas tie instinkty a to, ze dnesna spolocnost je komplikovana a plna roznych pravidiel (ktore samozrejme podla teba cielene zavadzaju marxisti), tak si treba uvedomit, ze evolucia neskoncila. Stale prebieha. A aj v tomto s tebou suhlasim. Skutocne myslienie niektorych ludi sa zastavilo v case na urovni myslenia nasich pravekych predkov par milionov rokov dozadu. No najdu sa ludia, ktori su schopni sa adaptovat na neustale meniace sa podmienky. Dokonca sa najdu ludia a nie je ich vobec malo, ktori si uvedomuju, ze mame aj ine hodnoty ako to, ci vie niekto pracovat na poli, v tovarni, narodit sa ako prislusnik urciteho naroda, zarobit vela penazi... Vnimaju aj to, ze clovek financne zavisly od spolocnosti moze disponovat nejakou inou hodnotou a v konecnom dosledku moze byt pre spolocnost velmi uzitocny.
No ale nezomrelo ich ani zďaleka desaťtisíce, čiže to si prehnal.Lebo pravda je zjavne taka, ze rusky front bola taka fajnova dovolenka niekde na pobrezi Cierneho mora organizovana Nemcami. Obcania fasistickeho tisovho statu sa odtial vracali usmiati a oddychnuti...nikto sa nevratil z ruskeho frontu v rakve alebo nezostal hnit v ruskych lesoch.
inac ma napadla jedna hypoteticka otazka. myslite, ze by sa kotleba mohol zbavit radikalnych ludi v strane keby chcel? viete, ked vezmeme do uvahy, ze vztahy medzi neonacistami su dost pevne a odpadnutie clena z komunity sa v minulosti dost riesilo. viem, ze to slovicko "v minulosti" je tam podstatne a take radikalne komunity uz hadam ani nie su, ale predsa je tam zopar ludi, ktori na takych veciach este stale stavaju a momentalne sa v tom aj tocia pekne peniaze..
Jasné, môže sa to stať. Kotlebovi a spol. zachutí parlament a možnosti z toho vyplývajúce. Čiže prejdú na pozície krajnej pravice, ale tie neofašistické pozície už opustia a s tým by súvisel aj dištanc od istých radikálnych ľudí (ono myslím si, že už teraz je im jasné, že ľudia ako Magát, Rogel a spol. sú pre nich skôr na škodu). Treba si uvedomiť, že isté jadro neonacistov už dnes odmieta Kotlebu a jeho "parlamentnú cestu." Berú to ako zapredanie.
Dopadne to tak ako teraz vravite. Najradikalnejsich nikdy nebude tolko aby nieco dosiahli, a ked trocha skomercneju tak ich uz iste frakcie opustia a dopadnu ako SaS a OLaNO tiez kedysi obycajni ludia dost ostro kritizovali vladu ale sami by nic nedosiahli tak sa spojili so SaS spolu to uz slo ale boli roztrzky a oddelili sa a zase sa chcu spajat. Takze ak by LS-NS opustili radikali bola by len nejaka dalsia narodna strana podobna ako SNS.
V nasej komunite sa to uz stalo. Csaky bol dost pravicovy, na mitingoch v mestach ako Galanta, Dunajska Streda nadaval na slovakov, ludia s madarskou trikolorou a zastavami felvidek mu na to tlieskali no Bugar taky nieje a oddelil sa spravil most hid zacal byt komercny a SMK zostala radikalna. Vysledok je taky ze nakoniec odstupil a strana dopadla ako SDKU.
V nasej komunite sa to uz stalo. Csaky bol dost pravicovy, na mitingoch v mestach ako Galanta, Dunajska Streda nadaval na slovakov, ludia s madarskou trikolorou a zastavami felvidek mu na to tlieskali no Bugar taky nieje a oddelil sa spravil most hid zacal byt komercny a SMK zostala radikalna. Vysledok je taky ze nakoniec odstupil a strana dopadla ako SDKU.
Tak ako to je? Ktorí nacionalisti majú pravdu, slovenskí či maďarskí? Ako je to s Felvídekom?
Felvidék nie je Slovensko, kričali extrémisti v Budapešti
http://hnonline.sk/svet/674556-felvidek ... -budapesti
//autoeditácia príspevku (06 Jún 2016, 11:40)
http://www.sho.sk/
Felvidék nie je Slovensko, kričali extrémisti v Budapešti
http://hnonline.sk/svet/674556-felvidek ... -budapesti
//autoeditácia príspevku (06 Jún 2016, 11:40)
http://www.sho.sk/
-
skjerp-deg
Medium Star
ak by niekto prišiel po funuse: SHO.sk permalink
môže mi niekto vysvetliť prečo Kisku vidím často krát označeného ako Bútorovho hovorcu? o tom Bútorovi som sa na nete nič zaujímavé nedočítal takže mi to nedáva zmyselPrezidenta Bútoru a jeho hovorcu Kisku
Butora bol velvyslancom v USA. Je veducim roznych prozapadnych spolkov a preto sa na alternativnej strane internetu dohodli, ze on je ten, kto dostava depese z Bieleho domu a nimi riadi to, co Kiska povie.
tu to rozpisal jeden z adminov skupiny na FB, ktorej reklamu robia rozne "alternativne" media
tu to rozpisal jeden z adminov skupiny na FB, ktorej reklamu robia rozne "alternativne" media
3. Ďalší moment manifestácie Kiskovej jednostrannosti sa viaže k začiatku jeho prezidentskej „kariéry“ a ustanoveniu tímu poradcov. Spomedzi mnohých s bohatou straníckou minulosťou sa vyníma ich líder a Kiskova pravá ruka – Martin Bútora. Na to, aby ste chápali, prečo suverénne hovorím o jednostrannosti stačí, aby som vymenoval terajšie i minulé oblasti jeho pôsobnosti. S úsmevom možno skonštatovať, že Martin Bútora má viac funkcii ako automatická práčka. Pôsobil ako pravá ruka prezidenta Havla, spoluzakladal agentúru Focus a Nadáciu Milana Šimečku. Je predsedom redakčnej rady Denníka N, členom expertného tímu NATO, členom medzinárodnej rady Slovenskej atlantickej komisie, čestným prezidentom Inštitútu pre verejné otázky. Figuruje aj v Rade starších Nadácie otvorenej spoločnosti George Sorosa. Je signatárom Projektu pre Nové americké storočie, agitátor za členstvo SR v EÚ a akademický garant Centra Severoamerických štúdii pri Ekonomickej univerzite v Bratislave a bývalý veľvyslanec SR v Spojených štátoch. Nakoľko primárnou úlohou poradcu je formovať názory svojho „šéfa“, možno skonštatovať, že Kiska je prezident všetkých Slovákov a nie len tých s transatlantickou a neoliberálnou hodnotovou orientáciou? Odpovedzte si sami.
http://domov.sme.sk/c/7219284/kiska-pre ... etrus.htmltomas147 napísal: môže mi niekto vysvetliť prečo Kisku vidím často krát označeného ako Bútorovho hovorcu? o tom Bútorovi som sa na nete nič zaujímavé nedočítal takže mi to nedáva zmyseldík
-
Solo_Kamen
King
Našiel som jednu vec a nechápem to...
https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?si ... b&ID=37282 hlasovanie
https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?si ... ia=7&ID=51 návrh zákona
http://www.nrsr.sk/web/Dynamic/Download ... cID=425699 dôvodová správa
Návrh tohoto zákona prakticky eliminuje možnosť sediet na niekolkých stoličkách v rámci štátnej správy, napr. župan+poslanec NRSR. Za hlasovala SaS, OĽaNO a ĽSNS. Smer mal jedinečnú možnosť oslabit Kotlebu a nevyužil ju, pričom Kotleba osobne hlasoval za tento zákon. Takže čo z toho vyplýva okrem mínusových bodov pre koalíciu?
https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?si ... b&ID=37282 hlasovanie
https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?si ... ia=7&ID=51 návrh zákona
http://www.nrsr.sk/web/Dynamic/Download ... cID=425699 dôvodová správa
Návrh tohoto zákona prakticky eliminuje možnosť sediet na niekolkých stoličkách v rámci štátnej správy, napr. župan+poslanec NRSR. Za hlasovala SaS, OĽaNO a ĽSNS. Smer mal jedinečnú možnosť oslabit Kotlebu a nevyužil ju, pričom Kotleba osobne hlasoval za tento zákon. Takže čo z toho vyplýva okrem mínusových bodov pre koalíciu?
Tym by odstrelili aj svojich poslancov, ktori su primarormi/starostami/zupanmi, navyse to je ustavny zakon na zmenu ustavy, ktora by sa nemala menit len tak ale len ak su na to nejake vazne dovody.