Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa harrison314 »

beardie napísal:netopier alebo motyl/mora
co to o mne hovori?
Ze si na tom lepsie ako ja, ja tam videim odratu kozu zajaca.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

strapaty napísal:AllGoneDead
"To tvrdenie je zalozene na doposial ziskanych informaciach" neviem ci ma este zmysel sa o tomto s tebou bavit ...
Esteze sa ozval ten pravy, ktory prirovnava potrat k vyskumom z cias druhej svetovej. Totiz, zatial co jedno je uznavane v roznych krajinach, kulturach a vierach(predstav si ze sa najdu aj krestania, ktory nemaju nic proti potratom) na zaklade vedeckych poznatkoch, a to druhe bolo praktizovane uzkou ideologicky vymytou skupinou, pocas vojny. Predpokladam, ze ty stale nevidis ziaden rozdiel..
strapaty napísal:preco nespochybnujem gravitacny zakon? lebo to je vedcky disciplina .. ktora je jasne preukazana
Akosi ti unika pointa, rovnako nespochybnujes ani lekarove rozhodnutie na operaciu, ci predpisanie liekov. Inak by si sa mal vratit niekde na strednu skolu, lebo ti zjavne chybaju zakladne vedomosti o vedeckych disciplinach. Embryologia je totiz cast mediciny, ktora sa zaobera vyvojom organizmov.
strapaty napísal:potraty su vecou moralky a to vedecke pozlatko je tam natiahnute len preto aby matky vedeli zit s tym ze zavrazdili vlasne deti a aby spolocnst vrahov akceptovala
Ty nemas ani paru o vedeckych poznatkoch. Ako som sa mohol presvedcit, tak ani len zakladny prehlad o tom, co vlastne skuma to o com sa tu rozpravame.
strapaty napísal:zaujimave ze hovoris o 99% a pritom je viac ako 1 miliarda krestanov ... ktory v to neveria co je zhruba 1/7 populacie... urcite nikolko nasobne viac ako ateistov
cize zavadzas ako zvycajne svojimi fabulatmi a predstavami ...
Uz som ti pisal, aby si si nasiel povodne znenie slova "neposkvrnena" a aby si si zistil co to znamena. a potom tu pis o 6/7 populacie
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

harrison314

"Vies dat zdroje na tvoje tvrdenia?" napriklad johanka z arku ... chudobne dievca z dediny pred inkvizicnim sudom popísala svoje vidiny svatych ktore sa zhodovali presne s vidinami skorsieho data a ku ktorym sa nemala sancu dostat lebo vtedy k tymto kniham nemali pristup len vybrani biskupi ... cize nik s kym bola v kontakte...

//autoeditácia príspevku (19 Jún 2016, 0:33)
ephramko

co ak niekto popise nieco presne do detailov aj ked sa predtym nemal sancu stretnut?

beardie

ja narodeniny neoslavujem ... osalvuju ich moji blizky ... mne sa to zda trochu smiesne aby som osalvoval kolko krat sa zem so mnou otoci okolo slnka ... ale je prijemne ked si ludia raz za cas spomenu nech je na to dovod aky kolvek

//autoeditácia príspevku (19 Jún 2016, 0:39)
harrison314

"Ze si na tom lepsie ako ja, ja tam videim odratu kozu zajaca." mne tam asi za 10 sekund prebehlo asi 10 obrazov :D od leziaceho cloveka na uboci , zabu netopiera a to som este nezacal otacat :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

preco oslavuju tvoji blizki narodeniny a nie pocatiny?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:"Vies dat zdroje na tvoje tvrdenia?" napriklad johanka z arku ... chudobne dievca z dediny pred inkvizicnim sudom popísala svoje vidiny svatych ktore sa zhodovali presne s vidinami skorsieho data a ku ktorym sa nemala sancu dostat lebo vtedy k tymto kniham nemali pristup len vybrani biskupi ... cize nik s kym bola v kontakte...
Johanka z Arku bola vo veku, v ktorom sa zacina prejavovat shizofrenia.
Podla nasej dejepisarky zo zakladky, sa ludia v stredoveku o svetych ucili z obrazov, alebo vitráží, kde boli svätý zobrazený. Pretože drviva vetcina populacie nevdela citat. Takze sa k tomu dostat mohla.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314

nechapem co ma schizofrenia spolocne s tym ze niekto do detailov opise vidinu rovnako ako nikto iny spred niekolko storoci ,,,,, a pricom k tym detailom ma pristup len male mnozstvoludi z rimskej kurie ... v podstate aj vdaka tomuto inkvizicnemu sudu uverili ze je hovori pravdu ... podrobne popisi nepoznali ani knazi a ani vacsina biskupov .... takze ju to nemal kto na vidieku kto ucit
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

strapaty napísal:harrison314

nechapem co ma schizofrenia spolocne s tym ze niekto do detailov opise vidinu rovnako ako nikto iny spred niekolko storoci ,,,,,
a to vieš alebo si to iba myslíš?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:harrison314

nechapem co ma schizofrenia spolocne s tym ze niekto do detailov opise vidinu rovnako ako nikto iny spred niekolko storoci ,,,,, a pricom k tym detailom ma pristup len male mnozstvoludi z rimskej kurie ... v podstate aj vdaka tomuto inkvizicnemu sudu uverili ze je hovori pravdu ... podrobne popisi nepoznali ani knazi a ani vacsina biskupov .... takze ju to nemal kto na vidieku kto ucit
V tomto pripade mas niekolko problemov:
1, velka pravdepdoobnost schizofrenie,
2, je to niekolko storoci, ako okolo inych ludi aj okolo Johanky z Arku vznikli legendy a glorifikacia, stala sa doslova symbolom slobody Francuzka

Cakal som ze uvedies nico modrenejsie, co bolo zdokumentovane a pojde to preverit.

Inac ked sme uz pri rorschachovom teste a v nabozenskej teme:
Prílohy
1011089_453660491396529_119492455_n.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

Veľké spagetove monštrum kvôli téme, inak pavúk
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

Mne to pripomina baziliska, pripande hada ci zabu
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314

je to nadherne ..
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty napísal:zaujimave ze hovoris o 99% a pritom je viac ako 1 miliarda krestanov ... ktory v to neveria co je zhruba 1/7 populacie...
už zase je kresťanom každý kto to zaškrtne na papieri? minule si tvrdil, že kresťan je len ten, kto nasleduje krista (alebo sa o to aspoň snaží)....zase tie tvoje definície používaš ako sa ti hodia v argumentácii? Keby sa miliarda ľudí "aspoň snažila" nasledovať krista, tak by tento svet vyzeral ináč.

Btw, ty odkiaľ vieš v čo verí miliarda ľudí? Zase si hovorca všetkých kresťanov?

Inak, tú máš tu svoju "božiu lásku v najčistejšej podobe" - vďaka hormónu.
Za lásku môže fenyletylamín
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

mLuks
tak asi zalezi co si pod pojmom laska predstavis ... ako lasku definujes?

obchvat ...alebo ocarenie nie je laska ... za to skutocne mozu hormony.
beardie
Redeemer
Redeemer

nejde o ziadne pojmy, je to dane, nemozes si zase vymyslat vlastne nepodlozene definicie

tvoja pozicia sa bude viac a viac zmensovat, odporucam ti uvedomit si to a strapnovat sa len do vhodnej miery
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Tak ale mLuks napísal tiež dobrú pič*vinu... :) za lásku môže hormón... :roll:

Neznášam, keď sa "vedci" snažia každý jav, každú formu ľudského správania vysvetliť nejakými kreténskymi (ako je to aj v tomto prípade) tvrdeniami. Ako bude vyzerať spoločnosť a vzťahy v nej, keď za všetko budú môcť len nejaké zhluky chemických látok vylučovaných z mozgu. Veď sa už preberte trošku... :) . To akože samotný človek už nie je schopný riadiť to, ako sa bude rozhodovať? Koho bude a nebude mať rád? Tsss... bullshit... Samozrejme ako výhovorka to niekomu poslúži dobre, ale zaberie možno tak na ľudí, ktorý majú na vec podobný názor (debilný v tomto prípade).

Kresťanstvo v princípe nie je zlé a dá sa povedať, že obhajuje tie najzákladnejšie princípy ľudskosti, solidarity a pochopenia. To, že si tu niekto urobí obrázok kresťanstva na základe toho, že vidí nejaké skupinky amerických čurákov spievať uj*bané piesne v kostole a omša vyzerá skôr ako nejaký majský rituál... tak to je už len jeho tupota a naivnosť, že uverí tomu, že takto to funguje všade. Takisto, keď si niekto robí názor na základe tvrdení, ktoré nám tu tlačila do hlavy taká Aliancia za rodinu a pod. Veď už myslite hlavami kus, ja osobne sa separujem od tejto chamrade, ktorá nemá s pravým kresťanstvom nič spoločné. Tu nejde o odriekanie otčenášov, o naivnú vieru, že po smrti pôjdem do neba... Tu ide o nejaké základné spoločenské princípy, ktoré tvoria jadro kresťanstva.
beardie
Redeemer
Redeemer

bindo011 napísal:Ako bude vyzerať spoločnosť a vzťahy v nej, keď za všetko budú môcť len nejaké zhluky chemických látok vylučovaných z mozgu. Veď sa už preberte trošku... :) . To akože samotný človek už nie je schopný riadiť to, ako sa bude rozhodovať? Koho bude a nebude mať rád?
a kto/co to teda ovplyvnuje, ked nie hormony? boh? alebo Boh?

spochybnujes tu vedecke zavery len preto, ze to tvojho Boha odsuva do fantazie, v buducnosti to bude (pre teba) len horsie, aj pre teba plati moja druha veta smerovana na strapateho
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

bindo011 napísal:Neznášam, keď sa "vedci" snažia každý jav, každú formu ľudského správania vysvetliť nejakými kreténskymi (ako je to aj v tomto prípade) tvrdeniami. Ako bude vyzerať spoločnosť a vzťahy v nej, keď za všetko budú môcť len nejaké zhluky chemických látok vylučovaných z mozgu. Veď sa už preberte trošku... . To akože samotný človek už nie je schopný riadiť to, ako sa bude rozhodovať? Koho bude a nebude mať rád? Tsss... bullshit... Samozrejme ako výhovorka to niekomu poslúži dobre, ale zaberie možno tak na ľudí, ktorý majú na vec podobný názor (debilný v tomto prípade).
1, je to praca vyskumnikov, skumat preco veci funguju tak ako funguju
2, viem, ze asi si to myslel trosku inak, ale predpovede o spolocnosti maju nastrosti skor novinari a ich nepochopenie vedy
3, nikto netvrdi, ze to funguje tak, ze sa vyplavi hormon sa si zamilovany, ze za to moze iba dany hormon, dany hormon vyvolava dany pocit, ale vyplavuje sa na zaklade velmi zlozitych procsov v nasom tele, ale hladat za kazdym neviem Boha?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty napísal:tak asi zalezi co si pod pojmom laska predstavis ... ako lasku definujes?
obchvat ...alebo ocarenie nie je laska ... za to skutocne mozu hormony.
je úplne jedo ako to definuješ ty, či ja, či Jožin z bažin...nič to nemení na fakte, že láska je cit, tak ako aj nenávisť, rovnako aj emócie ako šťastie a smútok...a to všetko vzniká v človeku na základe niečoho, niečo sa musí v človeku diať aby tieto veci cítil a práve chemické látky a hormóny sú dokázané.

bindo011
Neber to ako útok, ale tvoj post je tiež podobne ladený...
Neznášam, keď sa "vedci" snažia každý jav, každú formu ľudského správania vysvetliť nejakými kreténskymi (ako je to aj v tomto prípade) tvrdeniami.
to že ty potrebuješ za obyčajnými vecami vidieť niečo väčšie, transcendentálne, neznamená, že to tak aj je
Ako bude vyzerať spoločnosť a vzťahy v nej, keď za všetko budú môcť len nejaké zhluky chemických látok vylučovaných z mozgu. Veď sa už preberte trošku...
Tak ako doteraz, aj predtým článkom, aj po tom článku zaľubenie a city ovplyvňujú hormóny. Či myslíš, že Amor strieľa šípy? Skôr sa preber ty.
To akože samotný človek už nie je schopný riadiť to, ako sa bude rozhodovať? Koho bude a nebude mať rád?
A ako na základe čoho sa chceš rozhodovať? Ak ťa raz niekto nepriťahuje, alebo vyhodnotíš, že tak človek ti nesedí tak k nemu neprecitneš. Ale to všetko riadi mozog.
Tsss... bullshit... Samozrejme ako výhovorka to niekomu poslúži dobre, ale zaberie možno tak na ľudí, ktorý majú na vec podobný názor (debilný v tomto prípade).
Tak teda povedz nám "debilným ľuďom", aký názor je teda správny. Čo je to tá láska a čo zpríčiňuje, že niekoho ľúbiš, miluješ.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Môj Boh je ten istý, ako ten, ktorý ti dal možnosť ťukať do klávesnice a písať tu tieto rádoby múdrosti a vysmievať sa ľuďom do ksichtu. Ľuďom, ktorí majú nejaké ideály a nejakú vieru v živote... Nemáš na to právo skrátka :) .

Vidíš, napríklad ja sa ti nesnažím vnútiť, že ver, aby si bol spasený. Mne je to prakticky u prdele, či niekto verí alebo nie. Keby máš možnosť a pohybuješ sa v okruhu ľudí rôznych názorov a pohľadov na život, tak zistíš, že každý má svoj vlastný pohľad na Boha. A vôbec si nemyslím, že je to nejaký pán na mráčiku, ktorý tomu všetkému šéfuje... :D . Ako som tu už spomínal dávnejšie, pre mňa je Boh Matka príroda a prírodu, život a zákony Zeme nespochybní nikto. Nikto nedokáže vysvetliť, prečo z ničoho nič príde prírodná katastrofa, nikto nedokáže vysvetliť, akým spôsobom si je ľudská bytosť vedomá samej seba. Nie je to len suchá biológia, fyzika a genetika. Je v tom aj niečo spirituálne... Skrátka či chcete alebo nie, nech sa na to dívame akokoľvek racionálne, každý predsa musí uznať, že nad nami je nejaká "vyššia sila", ktorá je mimo našej ľudskej kontroly. Toto je nepopierateľný fakt a nemôžete ho vyvrátiť.

mLuks

Si neľúbil ženu nikdy? Si prestaň honiť, nájdi si frajerku, ktorú budeš ľúbiť aj preto, aký má charakter a pochopíš, čo je láska :wink: .
beardie
Redeemer
Redeemer

bindo011 napísal:Skrátka či chcete alebo nie, nech sa na to dívame akokoľvek racionálne, každý predsa musí uznať, že nad nami je nejaká "vyššia sila", ktorá je mimo našej ľudskej kontroly.
nie, nie je

zase to utiekanie sa k transcendentalnym bytostiam bez akehokolvek dokazu
Napísať odpoveď