Drobné opravy svojho auta / motorky
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
ved ramena mas po 60e/ks a tycky po 10e, ulozenia po 10e, cize 160e iba za material, a to pocitam uplne najlacnejsie polsko-cinske komponenty... robota na 4h, ak berie servis 25e na hodinu, tak to vychadza... ak aj capy, prirataj 15e za kus...
Aj ja som mal kedysi buchanie, nevedeli prist odkial to ide. Vymenene capy, tycky riadenia, predne stabilizatory a nic. Nakoniec to boli spodne ramena a aj ked pri prehliadke bolo vylucene, ze ide o ramena, nakoniec tie ramena boli take, ze spodne ramena by nesli prelisovat a musel som kupit nove.
Nové ramená so silent blokmi 2x 40€ + robota 40€ = 120€ toľko ma stála moja dnešná výmena predných už deravých ramien na Fabii 1
-
RATZINGER666
Darca
ja som pozeral cennik pre FFI...
-
Francek
Star
Neviem kde to mam dat, tak to davam tu:
Mam voucher na fc-moto.de na 20€ pri nakupe nad 150€. Zaujem - SS.
Mam voucher na fc-moto.de na 20€ pri nakupe nad 150€. Zaujem - SS.
-
kukiak
Addict
Nakoniec ma to vyslo 2x ramena + 2x tycky a ulozenia, nejaky sroub co museli spravit na sustruhu 210e. hotove za den, takze az take hrozne to nebolo.
-
RATZINGER666
Darca
kukiak: to je dobra cena 
A uz je vsetko okej? Bolo treba menit aj ramena?
-
kukiak
Addict
Auto ma 130k, ale klepotanie uplne prestalo.. Robilo mi to uz pred zimou, uz pri prezuvani som to daval kontrolovat, vtedy to mechanik pozeral narychlo a nenasiel nic.. Ja sa zas, az tak do tych podvozkov nevyznam. Tento vravel, ze uz fakt mali volu.. Bol to kamaratov znamy a pristup mal dobry, takze mi ostava mu len verit
. Jedine co mi este robi, pri stani na mieste, ked hybem z volantom rychlo zo strany na stranu, tak pocujem nejake jemne klepkanie, to si vsimol on, ked som dosiel s tymi ramenami, ale to nespravil.. To je v ramci normy alebo ma tiez v buducnosti este nieco caka, nato som sa ho zabudol spytat.
-
RATZINGER666
Darca
no uplne v poriadku to teda nebude, vola je este kdesi inde... napr. v capoch... ale moze to byt pocut aj v homokinetakoch ci loziskach, zalezi od toho, ako to klepe...
Dnes som vymenil tesnenie PCV ventilu, staré tesnenie netesnilo a prepúštalo olej a niekedy ventil vytlačilo a ťahalo to falošný vzduch, potom pri zohriatom motore občas na voľnobehu vynechával, vyzerá. že aj štartovanie sa zlepšilo. Skoro ma porazilo keď sa mi počas vyťahovania podarilo tesnenie vtlačiť do vnútra krytu hlavy, naštastie som to nejak vyoperoval bez rozoberania 
Snáď som svoju otázku napísal do správnej témy...
Mal by som na Vás prosbu. Brzdy (brzdové platničky) na mojom aute majú za sebou už viac ako 2/3 životnosti. Kotúče vyzerajú byť stále v dobrej kondícií, no určite zmerám ich aktuálnu hrúbku a podľa toho sa rozhodne, či vymením aj tie.
Týmto by som Vás chcel požiadať o radu pri výbere najvhodnejších brzdových platničiek. Poprípade aj kotúčov. Bude to na Alfa Romeo Brera 2.2JTS 136kW (r.v. 2007), brzdový systém TRW zadné strmene, ATE predné strmene.
Ja osobne rozmýšlam nad brzdovými doštičkami EBC. V Alfa Romeo komunite pár ľudí odporúča kotúče Zimmermann a brzdové platničky Textar. Pomer cena/výkon je vraj veľmi dobrý a brzdenie je bez nepríjemného pískania.
Budem rád, ak dostanem tip na platničky a kotúče od niekoho, kto s brzdami má skúsenosti.
Mal by som na Vás prosbu. Brzdy (brzdové platničky) na mojom aute majú za sebou už viac ako 2/3 životnosti. Kotúče vyzerajú byť stále v dobrej kondícií, no určite zmerám ich aktuálnu hrúbku a podľa toho sa rozhodne, či vymením aj tie.
Týmto by som Vás chcel požiadať o radu pri výbere najvhodnejších brzdových platničiek. Poprípade aj kotúčov. Bude to na Alfa Romeo Brera 2.2JTS 136kW (r.v. 2007), brzdový systém TRW zadné strmene, ATE predné strmene.
Ja osobne rozmýšlam nad brzdovými doštičkami EBC. V Alfa Romeo komunite pár ľudí odporúča kotúče Zimmermann a brzdové platničky Textar. Pomer cena/výkon je vraj veľmi dobrý a brzdenie je bez nepríjemného pískania.
Budem rád, ak dostanem tip na platničky a kotúče od niekoho, kto s brzdami má skúsenosti.
Ja by som ostal pri ATE, TRW, Zim. alebo Textar. Nic tym nepokazis a platit za EBC sa mi zda zbyticne. Myslim si, ze nejake ATE ci Textar brzdia lepsie ako bezne seriove brzdy, ale nie o moc horsie ako dake premiove EBC.
Popravde, Textar ako značku som nepoznal a nevedel som, čo od toho očakávať. Pokiaľ je to brzdové obloženie dobré, tak by som do toho išiel.
A vďaka za reakciu, K+
A vďaka za reakciu, K+
Obnovím to tu opäť so svojou Fabčou, ročník 2001 MPI, chcem sa poradiť.. 
Asi 2r dozadu mi niečo smrdelo z motora, tak som šiel za známym do servisu, či nemám deravý výfuk. Vraj som mal zhrdzavenú časť (nejaký veniec?), ktorá vychádza z motora do výfukového potrubia, tak mi ju vymenil a navaril novú. Odvtedy pri otáčkach medzi 2000-3000, ak pridám plyn, ozve sa také bzučanie (počuť to iba pri otvorenom okne), akoby bol deravý výfuk. Lenže následne sa na to pozerali ďalší dvaja ľudia nezávisle od seba a všetci mi potvrdili, že výfuk už nie je deravý, že asi len pri zváraní niečo blbo zvarili. Tento rok na jar mi zase navyše odpadlo vrchné oplechovanie tlmiča výfuku, je tam však ešte jeden plech, čiže vyzerá byť všetko OK, aj pri bežných otáčkach motor počuť normálne. A do tretice, asi bude niečo uvoľnené na výfukovom potrubí, pretože ak zatváram dvere na aute, ozve sa zo spodku taký plechový zvuk, hrkotanie.
Oplatí sa do toho vŕtať? Vymeniť tú prvú časť, čo je chybne zvarená, pozrieť sa na to hrkotanie (ak bude treba, vymeniť aj celé potrubie).. a tiež potom ten tlmič? Ak áno, koľko to asi orientačne na Fabii môže stáť? Alebo sa na to vybodnúť a predať auto aj s touto chybou (chcel by som do konca roka sa ho zbaviť)? Na skúšobnej jazde určite bude počuť ten čudný zvuk medzi 2000-3000 a možno začuje aj plechové zadrnčanie pri zatváraní dverí, ten tlmič si amatér asi nevšimne, pretože na prvý pohľad to vyzerá ok. Čiže zainvestovať do opravy alebo radšej zľaviť z ceny pri predaji auta? Auto inak jazdí v pohode, v apríli boli menené rozvody, následne prešlo aj emisnou, STK končí až budúci apríl a pri nej sa už trochu obávam, preto sa toho auta chcem už zbaviť.
Dík za rady..
Asi 2r dozadu mi niečo smrdelo z motora, tak som šiel za známym do servisu, či nemám deravý výfuk. Vraj som mal zhrdzavenú časť (nejaký veniec?), ktorá vychádza z motora do výfukového potrubia, tak mi ju vymenil a navaril novú. Odvtedy pri otáčkach medzi 2000-3000, ak pridám plyn, ozve sa také bzučanie (počuť to iba pri otvorenom okne), akoby bol deravý výfuk. Lenže následne sa na to pozerali ďalší dvaja ľudia nezávisle od seba a všetci mi potvrdili, že výfuk už nie je deravý, že asi len pri zváraní niečo blbo zvarili. Tento rok na jar mi zase navyše odpadlo vrchné oplechovanie tlmiča výfuku, je tam však ešte jeden plech, čiže vyzerá byť všetko OK, aj pri bežných otáčkach motor počuť normálne. A do tretice, asi bude niečo uvoľnené na výfukovom potrubí, pretože ak zatváram dvere na aute, ozve sa zo spodku taký plechový zvuk, hrkotanie.
Oplatí sa do toho vŕtať? Vymeniť tú prvú časť, čo je chybne zvarená, pozrieť sa na to hrkotanie (ak bude treba, vymeniť aj celé potrubie).. a tiež potom ten tlmič? Ak áno, koľko to asi orientačne na Fabii môže stáť? Alebo sa na to vybodnúť a predať auto aj s touto chybou (chcel by som do konca roka sa ho zbaviť)? Na skúšobnej jazde určite bude počuť ten čudný zvuk medzi 2000-3000 a možno začuje aj plechové zadrnčanie pri zatváraní dverí, ten tlmič si amatér asi nevšimne, pretože na prvý pohľad to vyzerá ok. Čiže zainvestovať do opravy alebo radšej zľaviť z ceny pri predaji auta? Auto inak jazdí v pohode, v apríli boli menené rozvody, následne prešlo aj emisnou, STK končí až budúci apríl a pri nej sa už trochu obávam, preto sa toho auta chcem už zbaviť.
Dík za rady..
Predpokladám, že ide o vlnovec
tiež nám to najprv menil chlap, starý sa musí odrezať a nový navariť, vydržal cca 2 roky potom sa rozpadol, najprv to začalo mať tuningový zvuk a potom ako tank
druhý krát sme si vlnovec vymenili doma sami, nový stojí na HTP do 15€, inak celý nový diel výfuku s vlnovcom stojí asi 60€. Ak to chceš predať dal by som vlnovec prevariť ešte raz, ak sa bude dať, nie je to veľká investícia.
No skúsim zabehnúť za tým známym, či si trúfa ten vlnovec spraviť seriózne.
To hrkotanie snáď bude spôsobovať len nejaký uvoľnený/zhrdzavený držiak výfukového potrubia a nie niečo poškodené na strednom diely.. možno bude stačiť vymeniť súčiastku za pár €, tak to robil aj Edd China..
A tlmič na výfuku bez jednej vrstvy plechu bude veľká závada na jazdenke? Bude mať nový majiteľ problém na STK? Cena nového by mohla byť do tých 50€, ako tak pozerám náhradné diely. Len neviem, ako náročná práca to je, či nebude drahšia ako súčiastka.
To hrkotanie snáď bude spôsobovať len nejaký uvoľnený/zhrdzavený držiak výfukového potrubia a nie niečo poškodené na strednom diely.. možno bude stačiť vymeniť súčiastku za pár €, tak to robil aj Edd China..
A tlmič na výfuku bez jednej vrstvy plechu bude veľká závada na jazdenke? Bude mať nový majiteľ problém na STK? Cena nového by mohla byť do tých 50€, ako tak pozerám náhradné diely. Len neviem, ako náročná práca to je, či nebude drahšia ako súčiastka.
-
guess.whoo
Redeemer
to skor na vrakaci popozeraj nejaky nezhrdzaveny..50e za vyfuk na fabku je dost
Výfuk na vrakáči? To je ako ísť si kúpiť olej, ktorý má odjazdených iba 10 000 km...
.
50 € za výfuk je úplne v pohode, navyše nový výfuk vydrží tak minimálne 5 rokov a možno aj viac
.
50 € za výfuk je úplne v pohode, navyše nový výfuk vydrží tak minimálne 5 rokov a možno aj viac
Tak nejaky cinsky / polsky urcite 5 rokov nevydrzi. Inak, kedysi som na feliciu kupil pouzity vyfuk vo vybornom stave za 10€. Prezil cele auto.