Zákon o cestnej premávke
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zákon o cestnej premávke
isto v Nemecku? nam nedavaju z firmy ziadne splnomocnenia pre Nemecko
Ale tie splnomocnenia v zahraničí treba iba na služobné autá, nie? Vrátane Ukrajiny?..
-
RATZINGER666
Darca
guess: v Nemecku sa odporucaju, v PL a HR su vyzadovane...
brm: nie
brm: nie
-
cheeseburger
Light Star
Ahojte, zase som mal neprijemnu skusenost s velkymi hrdinami. Bohuzial tentokrat som pri sebe nemal obciansky preukaz neumyselne. Policajtovi som predlozil vsetky doklady, potom poprosil este OP, ktory som nemal. Hovori, ze pri vedeni vozidla musim mat OP, na co som mu ja povedal, ze nemusim, a zacal mi hrozit pokutou. Hovorim, ze aky zakon mi to prikazuje, najprv mi povedal, ze mi nie je povinny vraviet zakony, a potom z neho vypadol paragraf 4 odsek b zakon 8/2009. Ten hovori
A neviem, bud som slepy, ale nikde tam nevidim, ze je povinne mat OP. Cital som uz davnejsie clanky o tom, ze ked nemam OP nemozu mi dat pokutu, lebo ziadny zakon to neprikazuje. Viete mi to niekto potvrdit, ci sa odvtedy nieco nezmenilo? Takisto sa mi este vyhrazal pokutov za obuv, mal som na nohach slapky (viem, ze to nie je najbezpecnejsie), na ktore mi povedal, ze musim mat pevnu obuv, ze sa to tiez pise v zakone. Tiez som to nikde nenasiel, viete mi potvrdit aj to? Dakujem velmi pekneb) mať pri sebe platné doklady predpísané týmto zákonom alebo osobitným predpisom, 7)
7)Napríklad zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 168/1996 Z. z. o cestnej doprave v znení neskorších predpisov, § 18 zákona č. 381/2001 Z. z. o povinnom zmluvnom poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, § 23 ods. 7, § 52 ods. 7, § 70 ods. 3 zákona č. 725/2004 Z. z. v znení neskorších predpisov, § 12 zákona č. 280/2006 Z. z. o povinnej základnej kvalifikácii a pravidelnom výcviku niektorých vodičov.
Nic take neexistuje. Ziadny zakon ti neprikazuje nosit so sebou obciansky preukaz - ani zakon o obcianskych preukazoch, ani zakon o cestnej premavke, ani ziadna vyhlaska. Na vedenie vozidla ti staci poistka, stk, emisna a vodicak. A obuv? Ani to ziadny zakon nespecifikuje. Podla toho ale co pises, tak ti pokutu nedal a len si chcel uhladit ego na tebe.
Ja na tvojom mieste by som to spravil uplne jednoducho, napisal by som cez webovy formular mail na okresne riaditelstvo policajneho zboru, opisal priebeh zastavenia, co ti ten policajt narozpraval za kraviny, napisal presne cas, datum a miesto zastavenia (budu to mat evidovane) a nech si s tym policajtom robia poriadky.
Ja na tvojom mieste by som to spravil uplne jednoducho, napisal by som cez webovy formular mail na okresne riaditelstvo policajneho zboru, opisal priebeh zastavenia, co ti ten policajt narozpraval za kraviny, napisal presne cas, datum a miesto zastavenia (budu to mat evidovane) a nech si s tym policajtom robia poriadky.
-
cheeseburger
Light Star
Nie, pokutu som nedostal, ze mozem byt rad, a nabuduce to uz bude riesit pokutou. Najlepsie hlaska, ze ci si myslim, ze vsetci policajti su hlupi, cim si pekne nasral do ust, lebo evidentne trepal somariny. Boli to PMJckari, budu vediet aj o tych, kto to bol? Dakujem 
Budu. Maju v aute GPS, mohli cez zariadenie pozerat tvoj technicak a auto, mohli mat pevny bod na kontrolu vozidiel. Dolezity je cas, datum a pozicia, podla toho to zistia.
v pondelok zastavili pani ceski zeleni aj mna, vypytal si doklady od vozidla, dal som mu vodicak, technicak, karticky od EK a STK, o 2 minuty bol spat, karticky vratil a poprial stastnu cestu, OP samozrejme neziadal
Policajt ktory neziadal OP? Tak to som este nevidel... (nepocitam len fukanie)
-
RATZINGER666
Darca
odo mna napriklad nezvyknu pytat, ale sem tam im ho viem dat nechtiac automaticky... no co, nech si ho poobzeraju 
keby ho pytali, bez zavahania im ho dam, nevidim dovod, preco by som im ho nemal davat a este sa vyhovarat na zakony a vyhlasky, ze oni nemaju pravo, ze ja ho nosit nemusim, ze poznam zakony apod., ako to robia kadejaki hrdinovia...
keby ho pytali, bez zavahania im ho dam, nevidim dovod, preco by som im ho nemal davat a este sa vyhovarat na zakony a vyhlasky, ze oni nemaju pravo, ze ja ho nosit nemusim, ze poznam zakony apod., ako to robia kadejaki hrdinovia...
RATZI, nejde o to, ze ked ho mas ho nedas, to su ozaj hrdinovia... ide skor o nahodny pripad, kedy ho nemas u seba a policajt sa toho chyti ako teply na rit a zacne ta skolit, vtedy nevidim dovod sa neohradit...
-
RATZINGER666
Darca
vtedy samozrejme ano, sam by som to spravil, mam ale na mysli inu sortu ludi 
-
Andi_Cibula
Addict
Sortu ľudí, ktorí dbajú na výkon svojich práv ? 
Aj keď len rekreačne.
Aj keď len rekreačne.
ak som dobre pochopil andiho,
nevidím dôvod nenosia dokladov , OP a iných záležitostí so sebou, taktiež sa mi zastaví rozum keď mi človek povie že nemá so sebou mobil alebo kľúče lebo to nechal doma......
nevidím dôvod nenosia dokladov , OP a iných záležitostí so sebou, taktiež sa mi zastaví rozum keď mi človek povie že nemá so sebou mobil alebo kľúče lebo to nechal doma......
-
RATZINGER666
Darca
andi: dobre vies, co som myslel 
-
Andi_Cibula
Addict
Tak teraz úprimne už ani neviem.
Ja len že táto téma sa tu konštantne každých pár mesiacov vynára a ja vždy musím zareagovať ako predstaviteľ nepríliš populárneho názorového tábora.
Ja len že táto téma sa tu konštantne každých pár mesiacov vynára a ja vždy musím zareagovať ako predstaviteľ nepríliš populárneho názorového tábora.
-
RATZINGER666
Darca
gratulujem, urcite si pysny na to, ze "nie si ovca" 
-
Andi_Cibula
Addict
Díky, ale pýchu necítim.
Dobre vedieť, tiež ho odo mňa dávnejšie pýtal, tak som mu ho dal. Odvtedy ho dávam automaticky, nech sa pozre.
Občiansky je jeden z tých dokladov, čo nevyťahujem z peňaženky, ale človek nikdy nevie.
Nahodou dostanem opäť šialeny napad skúsiť podať tlačivo cez slovensko.sk a zabudnem ho v čítačke na stole..
Občiansky je jeden z tých dokladov, čo nevyťahujem z peňaženky, ale človek nikdy nevie.
Nahodou dostanem opäť šialeny napad skúsiť podať tlačivo cez slovensko.sk a zabudnem ho v čítačke na stole..
Moj bol citacke teraz tyzden a ziadny problem. K soferovaniu mi ho netreba, so sebou ho nenosim a v banke stacil aj vodicak. Len tolko na margo obcianskeho preukazu.