Bývalý režim

Diskusie na politické témy...

Čo si myslíte, čo bol bývalý režim?

Totalita
43
23%
Diktatúra proletariátu
5
3%
Diktatúra "komunistickej" strany
18
10%
Diktatúra komunistickej strany
20
11%
Červený fašizmus
20
11%
Socializmus
50
27%
Komunizmus
21
11%
iné(napíš čo)
11
6%

Celkom hlasov: 188

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Bývalý režim

Príspevok od používateľa jackb »

vygoogli si Rude kravo. tam hned v 90tom vysli velmi podrobne zoznamy.
kedysi boli scany zoznamov z jednotlivych krajov aj na Ustave pamati naroda, ale kto vie co je s nimi. a islo to aj cez cibulka.com, ale teraz mi ju nechce otvorit
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

google pod 5 sekúnd.
Prílohy
201212301416_sokol-stb.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Banda náckov napadla starších ľudí, dôchodcov a dôchodkyne (komunistov) na Ukrajine.

https://www.facebook.com/20069970330390 ... =2&theater
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Chudáci starí komunisti.

Veď ich ideologickí druhovia vyvolali iba riadený hladomor na Ukrajine, v ktorom zahynulo len niekoľko miliónov Ukrajincov.

Prečo by ich mali nacionalisti nenávidieť.. :roll:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito napísal:Banda náckov napadla starších ľudí, dôchodcov a dôchodkyne (komunistov) na Ukrajine.

https://www.facebook.com/20069970330390 ... =2&theater
-vidno ze ludia su a stale zostanu cistymi magormi, ale co sa da vlastne cakat od opic.. Len jedna tlupa je z dovodu veku a nedostatku energie pasivna a druha z dovodu prilisnej hladiny hormonov agresivna.
Riesenie je velmi jednoduche: chlapci by mali castejsie obcovati so svojimi partnerkami/mi a dochodcov treba nechat na pokoji, pretoze so stareckou demenciou sucasna medicina nic podstatne urobit nedokaze.
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

no, keď si to porovnám len zhruba dnešný režim a režim pred r. 1989, tak dnes viac menej na 90% musí pracovať azda každý, až na to, že každý má slobodnú vôľu a názor akým spôsobom sa bude živiť, len nesmie to byť proti ústave SR, či zákonom, samozrejme činnosť a politicky názor je tiež viac menej slobodný, možností má vážne viac než dosť na nespočítanie, len už nech robí čokoľvek, pracuje aj v 3 robotách naraz, tak aj tak je z človeka skôr žobrák ako bohatý, kdež to pred r. 89 síce nikto nemohol robiť nič podľa svojich predstáv a snov, mal iba 28% z možností tých dnešných, ale za to ak tvrdo fyzicky pracoval, tak aspoň nebol taký živoriaci a zdravotne menej cenný chudák ako dnes, keďže socializmus (sociálne istoty zaručené do bodky na 100% + byrokracia) - demokracia (vládu ovplyvniť síce už môžeš, ale len obmedzene + sociálne istoty tiež iba obmedzene, keďže sú častokrát iba podvodné) :?
vtedy nebolo bezdomovcov, cigánov, asociálov, živoriacich dôchodcov po kanvách, či aj prudká zmena životných povolaní, profesií ako aj názorov, ba aj veľký počet drzo nasilu klamajúcich, okrádajúcich podnikateľov, ktorý sa ku svojim ťažko pracujúcim otrokom správajú doslova ako k handrám :(
tých rozdielov je tam samozrejme ešte oveľa viac, no to sú asi len tie najzákladnejšie . . .
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ancikrista napísal:len už nech robí čokoľvek, pracuje aj v 3 robotách naraz, tak aj tak je z človeka skôr žobrák ako bohatý
netrep a zisti si, kolko zaraba kvalitny instalater/tesar/murar
gogo956
Redeemer
Redeemer

socializmus na juhoamericky sposob v praxi https://dennikn.sk/488879/venezuelsky-f ... za/?ref=cl
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

beardie napísal:netrep a zisti si, kolko zaraba kvalitny instalater/tesar/murar
Lenže Beardie kvalitný tesár, murár a inštalatér je odchovaný starou školou... koľko 20 ročných je dnes remeselníkov? Koľko 30 ročných je remeselníkov? Dneska je to len samý junior/senior čurák, developer, manažér debilizmu, výkonný asistent, sales manager, processing enginner a sáme sračky :) . A tomu ver, že môžeš mať aj 3 roboty a budeš mať hovno... chlapci je to tak, to je skutočný príbeh zvaný Slovenská realita... a bude horšie...

Situácia je fakt kritická, veď tu mladý človek musí vziať robotu za 500 € hrubého len aby nejakú mal!! A to sa bavíme o západnom Slovensku. Alebo robiť na 4 smeny? Alebo robiť 12nástky? Šak pre Boha, jak dneska vyzerá pracovný trh?! Chce sa mi z toho grcať, že sme toto dopustili... a že sme pristúpili na tento systém... Je to naša chyba!!
beardie
Redeemer
Redeemer

cia je to chyba? :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

No a prečo sa chlapci nechcú vyúčať za tesára, murára alebo inštalatéra ? No prečo ? :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

beardie napísal:cia je to chyba? :)
O tom sa da polemizovat do nekonecna ale viem kam tym mieris. Kazdopadne vo svete kde je hlavna zasada to, ze lud sluzi hospodarstvu a to sluzi kapitalu a nie naopak je z principu zly.
Andi_Cibula napísal:No a prečo sa chlapci nechcú vyúčať za tesára, murára alebo inštalatéra ? No prečo ?
Vela prace za malu mzdu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

bez vzdelania je to tazke. Ale aj vtedy sa da nieco robit, napr odist do zahranicia.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

kali520 napísal:Vela prace za malu mzdu.
beardie napísal:netrep a zisti si, kolko zaraba kvalitny instalater/tesar/murar
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

netrep a zisti si, kolko zaraba kvalitny instalater/tesar/murar
Rôzne. Čo som poznal, ako zamestnanec tak okolo 500€ na strednom a východnom Slovensku, ak je živnostník o dačo viac.
beardie
Redeemer
Redeemer

"kvalitny"
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:"kvalitny"
:lol:

beardie, aby boli inštalatéri/tesári/murári kvalitní, musia byť schopnejší ako 90% ich kolegov?

Až potom si zaslúžia to ohodnotenie, za ktoré sa neživorí? Toto si chcel povedať?

Vskutku sociálny-darwinizmus, na liberálne-kapitalistický spôsob.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Neviem cia je to chyba... je to problem spolocnosti, ktory sa zial Bohu dotyka aj mna a celkovo mladych ludi. Chyba v mladom veku osveta, povedzme, ked ma decko a pak mlady clovek 13 - 14 - 15 a rozhoduje sa kam na strednu. Kto ti vysvetli dost jasne, ze kroky, kt. teraz podniknes ti nadobro zmenia cely zivot? To neni o tom, ze vyberiem si v obchode snickersku alebo horalku... to ti zmeni komplet zivot... No a v tomto je podla mna chyba. Vidim to na sebe, z dnesneho pohladu vobec netusim, preco som si vyberal strednu taku, aku som si vyberal... Vyska mi uz dava zmysel a prakticky ten prvy stupen VS studia mi dal jediny pouzitelny zaklad nejakych vedomosti do zivota. Studoval som strojarstvo a vyrobnu techniku, naucil som sa kreslit, daco z elektriky, daco z konstruovania... To beriem ako velke plus. Cize suhlasim, vedomosti su velmi dolezite, a ked si vyberies nespravne zabijes svoj cas a nic ti to neprinesie do zivota.

Pamatam si, ako na ucnovky sli ti najhorsi spoluziaci... taki, co mali 3, 4. Lebo budu "robit rukami", ti lepsi pojdu na stredne a najlepsi na gympel... Je to paradoxne, pretoze prave ti, ktori sli na ucnovky a naucia sa dobre remeslo, prave ti maju najvacsiu sancu na uspech. 3 roky ucnovka alebo 4... 2 roky sa zaucis a do 3 rokov ak budes dobry si level master vo svojom odbore... :D.

Mne aj napadlo, preco skolstvo aktivne nevstupi do civilneho sektoru sluzieb... to znamena, ze napriklad skola, kde sa ucia automechanici by mala vlastny servis, kde by sa ziaci ucili, skola by ryzovala na tom, bo auta sa kazia a ziaci by mohli byt dokonca odmeneni nejakym stipkom. Ja viem, je to odvazna myslienka, no mozno by nieco take fungovalo, nehovoriac o tom, ze studenti by boli motivovani. A to je len jedna vec, ktora mi napada... :)

Problem je, ze teraz je to urobene a nastavene tak, ze skoly neprodukuju ludi, ktori by boli pripraveni na sucastny trh prace. A uz vobec stat nedokaze komunikovat s mladym clovekom a ponuknut ti nejake moznosti, dat ti prilezitost. Dneska je to hodne o tom, aky si priebojny. Ked nie si, si v prdeli... 50 % prac. pozicii si vyzaduje cudzi jazyk... uz ti nestaci vediet po Slovensky... a mohol by som pokracovat donekonecna. O pristupe ucitelov a v konecnom dosledku aj o pristupe mladeho cloveka 21. storocia k zivotu. Je to problem celospolocensky, no keby so mnou v 15 niekto pokeca fakt konstruktivne na tuto temu, vysvetli mi realne, aka je situacia na trhu prace, bez pozlatok, bez ruzovych okuliarov... tak si sakra dobre rozmyslim, akym smerom sa vyberiem...
beardie
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal: [emoji38]

beardie, aby boli inštalatéri/tesári/murári kvalitní, musia byť schopnejší ako 90% ich kolegov?

Až potom si zaslúžia to ohodnotenie, za ktoré sa neživorí? Toto si chcel povedať?

Vskutku sociálny-darwinizmus, na liberálne-kapitalistický spôsob.
nie, chcel som tým povedať to, že kvalitní ľudia sa uchytia vždy, bez ohľadu na ich vzdelanie
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Potom je ale na Slovensku pomerne dosť málo tzv. kvalitných ľudí, paradoxne sa z nich občas stanú kvalitní ľudia až odchodom do zahraničia..

Každopádne, viem čo chceš povedať, ale nepovažujem to za argument v tomto smere. Je samozrejmé, že najschopnejší majú najväčšiu šancu sa uchytiť aj v tomto prehnitom systéme, to ale veľa neznamená a nestačí.

Jednoducho pre to, že budú zákonite tvoriť menšinu, zatiaľ čo "kvalitní" a "uchytení" podvodníci a zlodeji budú môcť ďalej zdierať ten zbytok.
Napísať odpoveď