Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa MFa »

Na novej Astre sa teraz ""v zaklade"" (velke uvodzovky) skusaju premiove technologie, ktore neskor budu davat do novej generacie Insignie. Preto by nova Astra mala (mohla?) byt velmi dobra volba. Co sa financii tyka, myslim, ze ponukaju rozne splatky (aj tie 1/3 - 1/5) bez navysenia. Treba sa informovat a rozhodne ist aspon k 2-3 dilerom.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a terajsiu astru nebudes davat ako protihodnotu? ci to neponukli?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

moju astricku predam do dobrych ruk ja, nakolko v opli mi po 3 hodinovom nacenovani prisla ponuka 900-1100€ cize to je slor smiesne :lol:

//autoeditácia príspevku (24 Jún 2016, 10:25)
mna by skor zaujimalo ci ma niekto skusenosti s prevadzkou opel astra GTC rv 2012 ->, to auto sa mi neskutocne paci a viacmenej ak bude v dobrom stave som rozhodnuty ju vziat, budem rad za kazdu skusenost
Prílohy
image.jpeg
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Chlapci vedel by mi niekto povedať na čo si treba dať bacha pri Audi S8 D2? Mám na ruke 4.2 V8 s manuálom ako auto for fun.
Na nete som sa toho nejak moc nedočítal, hlavne čo sa reálnych skúsenosti týka. Spotrebu nejak neriešim, ide mi skôr o to zamerať sa na konkrétne muchy. Do Audín sa moc nevyznám.
Dik
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

daval by som v prvom rade bacha na ukvapene zavery, lebo sa toho uz potom nezbavis :) ale tak snad si si to premyslel :)

skontroluj elektroniku, diff a unik oleja, pri troche stastia snad este pojazdi :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ehm, nechcem byt za chytrolina, ale naozaj S8 for fun? Nudnejsi "sportak" snad nejestvuje :roll:

/aha, teraz som pozrel generaciu, tak to som nesoferoval, ani v tom nesedel
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aj tak to je kravina kupit, ale budiz. Stare auto na ktorom moze odist hocico, od motora, prevodovky, roznej elektroniky az po ani neviem co. Nehovoriac o tom, ze tie napravy na tom neboli najlepsie.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Ale zase na druhej strane, čo za tie peniaze vytlačí cez 250 km/h?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak ked chces auto kvoli tomu aby vytlacilo 250kmh, tak potom neni o com.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Kde budeš reálne tlačiť cez 250 km/h? :|

To auto zožerie chlapca ako na spotrebe, servise, PZP, atď. Dá sa S8 kúpiť za 2500 €, ale v dobrom stave vyjde na 2-3 násobok. Väčšinou to boli všetko diaľničné koráby, takže kilometrový nájazd tomu zvykne zodpovedať. Náležite tomu bude všetko opotrebované. Treba si to fakt dobre rozmyslieť, veľmi zle sa bude s odstupom rokov predávať. Aj tak zväčša pod cenu (už tak dosť smiešnu)...
Header
Professional
Professional

Dobre chlapci, ďakujem za odborné rady ako prasa. Jeden napíše že je to stará kravina, ďalší že to vytlačí cez 250, hned na to kontruje niekto kto nevidí zmysel kupovať auto len kvoli tomu že to toľko ide, a čerešnička na torte je typek čo povie že kde to využijem.

Junáci, ja som sa nepýtal na čo to auto budem používať, s V8 mám skúsenosti, takže nie, chlapca to nezožerie na servise a spotrebe. Je to pre mna auto for fun, má to V8 a kopec koní, karosériu neriešim, nejdem pri tom aute zostarnúť, kupujem ho na čas. A prosim ta, výška PZP to je argument starých mám, čo poznali len 105ky a 1000ky. Dnes ti urobí PZP kadejaky Jonatán za 150-200 € na 4 a viac liter. Tak kde je rozdiel?
Tiež nečakám že na tom budem chodiť za 7l...jaj vy ste...

Jediný kto napísal k veci je ratzinger. Ostatní len meliete kraviny.

Čo som sám zistil, S8 konkrétne mali problém s olejom, hlavne kvôli vyššiemu namáhaniu a tiež motory boli dosť "vyťahané" hlavne kvoli manuálu. Inak podvozok a iné ako bežné A8. V podstate to môžte aj uzavrieť, už som pozisťoval dosť. To že si to nemám kupovať lebo ma to zožerie, to pre mňa nemá prínos.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

To, že máš skúsenosť s V8 je nová info, boli tu totiž odborníci, ktorí chceli ako prvé auto raketoplán s prevádzkovými nákladmi Sobi 20. A teda ročné PZP za 250 € by pre nich bolo neprípustné. A aj tak by chodili tankovať iba za 20 €. :)

Ak chceš fundovanejšiu odpoveď, tak asi nasledovne:
- skontroloval by som tesnosť motoraa diferenciálu, sú to olejničky, ak sa zanedbával servis, hlavne prvé ročníky
- pozri hlavne elektrické doplnky v interiéri (posúvanie sedadiel, vyhrievanie sedadiel, klíma, šíber,...),všetko to má vlastnú riadiacu jednotku a oprava sa nie vždy podarí alebo sa predraží.
- stav prevodovky, ak je to automat a dlho stál, nemusí mu to robiť dobre - plynulosť radenia a zmena polohy. Oprava býva drahá, 1000 -1600 € v tom horšom prípade.
- skús zistiť, kedy boli menené rozvody. Táto V8 má remeň a zanedbanie výmeny máva fatálne následky...
-stav prednej nápravy, hlavne ramená a horné uloženie tlmičov, uloženie motora, auto má ťažký predok a tieto komponenty dostávajú na frak
- stav a funkčnosť bŕzd. Veľa kusov prešlo pretekármi a tunermi, ktorí s tým lietali ako s motokárou a sú to vyhonené hrče.

Celkový stav auta veľa napovie, určite by to chcelo diagnostiku a dlhšiu skúšobnú jazdu, nie len okolo ulice. Pri V8 často nie je ani poznať, že má nepravidelný chod alebo vynechýva jeden valec... Hlavne treba dať pozor na to, aby to nebola onálepkovaná A8 po nejakom expertovi, ktorý kúpil volant, elektróny a nálepku na kufor, aby to vyzeralo ako S8 a zarobil na tom... :wink:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Kibo tu zase par rokov nebol, tak sa navaza do clenov, ktorych nepozna :D
Header
Professional
Professional

@Kibo:
Na olej už ma upozornilo zopár ľudí, to sa budem vypytovať ako prvé, tie veci v interiéri to je pre mňa automatika, vždy ošahávam všetko jak pripečený, ešte aj slnečnú clonu vyklopím tak aby bola zarovno bočným sklom.
Automat to nie je, je tam manuál, takže výmena oleja + tam mám v pláne skontrolovať chod kulisy a celkovo tuhosť. Je tam nejaký šortšift (neviem či origo), tak to pôjde asi viac z tuha. Rozvody boli menené myslim len raz, malo by to mať origo niečo málo pod 200 tisíc, ono je to vlastne auto ktoré malo od novoty len 2 majiteľov, pričom obaja sú z okolia. A ja som začmuchal možnosť to auto za dobrý peniaz kúpiť, a ak bude všetko tak ako vyzerá, bude vela muziky za málo peňazí.
btw: je to origo S8, je tam manuál ktorý sa do normálnej A8 tuším ani nedával (neoverená info - možno bulšit), dokonca aj do väčšiny S8 sa dával automat. Ale kontroloval som to podľa VIN. Zas taká naivka som neni, autá pozerám prakticky denne a nálepkárov spoznám.
Vidíš, ani to nebolelo.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ci to bude vela muziky za malo penazi, to neviem. Zase az taky extra vykon to nema, zrychlenie 0-100 okolo 7 sekund, teda nieco pod urovnou Octavie RS. Okrem toho tam boli zo 3 verzie motoru tej V8, ale viac by si nasiel na audiklub.cz alebo nejakom zahranicnom fore.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

malo to dvoch majitelov a bolo kupene na slovensku? lebo 200000km je sakra malo
heker
Redeemer
Redeemer

Kamarat pozera po aute a toto ho zaujalo, co na to hovorite?

https://www.autobazar.eu/volkswagen-pas ... 61757.html
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

heker napísal:Kamarat pozera po aute a toto ho zaujalo, co na to hovorite?

https://www.autobazar.eu/volkswagen-pas ... 61757.html
bolo by pozriet co bolo servisovane, a co ho este caka, tych 250t km je cca dalsi velky servisny interval a menit sa bude kopec veciciek :)

co moze nakoniec spravit cenu 10 000...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

podla fotiek kde ma pred passatom tu TT RS by som sa nebal toho, ze ho neservisoval poriadne
heker
Redeemer
Redeemer

No len ta roztrhnuta vodicova sedacka a vysuchana koza mi na 250 000 nepripada.
Napísať odpoveď