BREXIT - Britské referendum

Diskusie na politické témy...

Mala by Veľká Británia vystúpiť z EU?

VB by mala ostať v EU
41
58%
VB by mala opustiť EU
25
35%
Je mi to jedno
5
7%

Celkom hlasov: 71

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: BREXIT - Britské referendum

Príspevok od používateľa ephramko »

aliquis28 napísal:Presne o tom som pred chvilou pisal. Este nech padne Fico pocas predsednictva a letaky LSNS budu vsade. Pochodom sa tiez nevyhneme :)
A co urobil ficov zlepenec, ktory zdovodnil svoje sformovanie bojom proti extremizmu (proti Kotlebovi) za poslednych niekolko mesiacov? Nic... Akurat si vdaka smerackym korupcnym skandalom LSNS aj SNS mierne polepsili... Po 9 rokoch vlady fica, kedy jeho ministri najprv roky vymyslaju totalne debilne zakony a potom dalsie roky svoje vlastne zakony rusia, sa spoliehat na to, ze Fico je spasitel a ma zazracny prutik na extremizmus, sa mi zda riadne naivna myslienka, asi ako to, ze Bugar a Prochazka pridu s protikorupcnym balickom a Zitnanska zacne sudit Smerakov... :D

Fico...nefico...Kotleba si svoju kampan bude robit dalej. Cim dlhsie bude Fico pri moci a cim dlhsie bude robit to, co robil aj do teraz, tym lepsie pre Kotlebu...neviem, kedy si Smeracka politicka elita uvedomi, ze prazdne keci a vyskerene xichty pri skandaloch za miliony, uz na coraz vacsiu cast Slovakov prestavaju platit? Ked bude mat Kotleba 30%? Ked nie su schopni vyvodit voci "svojim ludom" ani tu politicku zodpovednost (v pravnom state by mali vyvodit aj zodpovednost trestnopravnu), vyvodia zodpovednost, ked nastanu horsie problemy alebo si len zbalia kufre a smeraci s roznymi Bašternakmi zdrhnu na svoje jachty do zahranicia? Ludia potrebuju vidiet, ze zakon plati pre kazdeho. Dnes viac nez inokedy... Inak to tu pojde len do haja.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Briti, reps. skôr Angličania a Walesania si zavarili. Môžu počítať s tým, že prídu o Škótsko, Sev. Írsko a Gibraltar a stane sa z nich provincia niekde na ostrove. Ale tak to dopadne, keď zvíťazia argumenty populistov a demagógov ako Farage:
Řeknu vám příběh z dnešního rána.

Možná znáte chlápka, co se jmenuje Nigel Farage, předsedu UKIPu. Je to něco jako takovej britskej Mach nebo Okamura, prostě ulhanej nedovtipnej retard, když to shrnu. No, a tenhleten Farage zasvinil doubledeckery nejrůznějšími sliby o tom, jak v případě opuštění EU v UK zůstane víc peněz, jak miliardy liber nebudou muset posílat do Bruselu a jak to bude naprosto magnificentní pro britskou ekonomiku.

Dnes ráno, doslova hodiny po zveřejnění výsledku referenda, byl hostem v show Good Morning Britain.

Moderátorka: "Říkal jste, že když vystoupíme z EU, zůstane nám tolik a tolik miliard liber, můžete to zaručit.."
Farage: "Ne. To byla jen taková chyba."
Moderátorka: "Moment, to byl hlavní claim vaší kampaně, byla všude."
Farage: "Sorry, no."

Prozatímní fakta jsou, že libra spadla na úroveň z éry studený války.
EÚ treba reformovať, ale má svoje jednozačné výhody, viď obrázok. Alternatívou je nárast nacionalizmu a šovinizmu.
Prílohy
european war history.jpg
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aliquis28 »

ephramko napísal: A co urobil ficov zlepenec, ktory zdovodnil svoje sformovanie bojom proti extremizmu (proti Kotlebovi) za poslednych niekolko mesiacov? Nic... Akurat si vdaka smerackym korupcnym skandalom LSNS aj SNS mierne polepsili... Po 9 rokoch vlady fica, kedy jeho ministri najprv roky vymyslaju totalne debilne zakony a potom dalsie roky svoje vlastne zakony rusia, sa spoliehat na to, ze Fico je spasitel a ma zazracny prutik na extremizmus, sa mi zda riadne naivna myslienka, asi ako to, ze Bugar a Prochazka pridu s protikorupcnym balickom a Zitnanska zacne sudit Smerakov... :D

Fico...nefico...Kotleba si svoju kampan bude robit dalej. Cim dlhsie bude Fico pri moci a cim dlhsie bude robit to, co robil aj do teraz, tym lepsie pre Kotlebu...neviem, kedy si Smeracka politicka elita uvedomi, ze prazdne keci a vyskerene xichty pri skandaloch za miliony, uz na coraz vacsiu cast Slovakov prestavaju platit? Ked bude mat Kotleba 30%? Ked nie su schopni vyvodit voci "svojim ludom" ani tu politicku zodpovednost (v pravnom state by mali vyvodit aj zodpovednost trestnopravnu), vyvodia zodpovednost, ked nastanu horsie problemy alebo si len zbalia kufre a smeraci s roznymi Bašternakmi zdrhnu na svoje jachty do zahranicia? Ludia potrebuju vidiet, ze zakon plati pre kazdeho. Dnes viac nez inokedy... Inak to tu pojde len do haja.
Napisal si sice toho dost, ale akosi mi nedochadza, co si tym chcel povedat, resp. na co nadviazat.
V marci boli volby. Nova vlada ma 3-4 mesiace na pripravu predsednictva. Stavali na boji proti extremizmu, ale proti tomu by sla aj opozicia. Ze sa neprijal konkretny zakon by sa dalo zdovodnit jednak predsednictvom a jednak zdravotnictvom kde Drucker uz zacal aspon nieco robit. Mozno prave pocas predsednictva spravi take velke gesto a prijme zakon, ktory podkope nohy vsetkym extremistom. Z tvojej strany mi to pride, ze "Fico je najvacsie zlo, Fico nerobi nic ine len okrada ludi, Fico moze za Kotlebu". To je taky obycajny sedliacky nazor cloveka, ktory cita len titulky novin a stazuje sa ako sa ma. Ved keby to tak bolo, nebol by uz tretikrat premierom. On tiez nemoze za to, co (ne)spravil Kalinak s Pociatkom - myslis, ze mali priamo od neho prikaz?
To, ze sa nevyvodzuje ziadna zodpovednost je uz ina vec. Momentalne su tam vsak dalsie 3 strany, ktore to mozu ovplyvnit.
Korupcia, nekorupcia - na Slovensku to bude stale, je jedno kto tam zasadne. Slovac sprosta mysli len na svoje dobro a nech su predstavitelia stran akokolvek dobri, vzdy sa najde nejaka svina, ktora si zacne hrabat peniaze.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

hughito napísal:Briti, reps. skôr Angličania a Walesania si zavarili. Môžu počítať s tým, že prídu o Škótsko, Sev. Írsko a Gibraltar a stane sa z nich provincia niekde na ostrove. Ale tak to dopadne, keď zvíťazia argumenty populistov a demagógov ako Farage:

EÚ treba reformovať, ale má svoje jednozačné výhody, viď obrázok. Alternatívou je nárast nacionalizmu a šovinizmu.

Dam tu aj video, lebo som to sam rano pozeral....
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06 ... a-mistake/

Tak isto v radio vysielani, bol nejaky saso z UKIP, a toho sa pytali, ze aky maju teraz plan...ziskali co chceli, co dalej? A on im na to povedal, ze oni plan nemaju, ze to uz je vec premiera...zacinam pochybovat o tomto narode. Zda sa, ze cas imperializmu a ovladania pol sveta je nenavratne v pi*i ako kazety, Briti nemaju na to aby si udrzali pokope svoje ostrovy.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

to bude narodny sport: urobime si referendum a nebudeme mat jasny plan co potom. na to stroskotalo pred 2 rokmi refrendum v Skotsku. snad sa premierka poucila z chyb a aj jasne povie, co sa bude diat. nie len "ludia to schvalia a my budeme mat cas vymysliet co bude potom"
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

celkom by ma zaujimalo, ci budu doplnovacie volby do EP, kedze GB by mala vystupit do 2 rokov a potom tam zostane 73 prazdnych stoliciek na +- rok
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Namiesto zamyslenia sa, prečo referendum nastalo a prečo je výsledok taký, aký je, tak sa občania-voliči označujú za idiotov. :)

Selektívna slepota zrejme niektorým neumožňuje vidieť rozdiely medzi EU, EHS a Shengenom. :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

referendum nastalo, lebo bolo sucast Cameronovej kampane pred tym ako ho minuly rok opat zvolili.
z jeho vyjadreni na temu migracie vobec nie je jasne, ci su dovod "Poliaci", alebo obyvatelia krajin mimo EU.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aliquis28 napísal:Napisal si sice toho dost, ale akosi mi nedochadza, co si tym chcel povedat, resp. na co nadviazat. V marci boli volby. Nova vlada ma 3-4 mesiace na pripravu predsednictva. Stavali na boji proti extremizmu, ale proti tomu by sla aj opozicia. Ze sa neprijal konkretny zakon by sa dalo zdovodnit jednak predsednictvom a jednak zdravotnictvom kde Drucker uz zacal aspon nieco robit. Mozno prave pocas predsednictva spravi take velke gesto a prijme zakon, ktory podkope nohy vsetkym extremistom. Z tvojej strany mi to pride, ze "Fico je najvacsie zlo, Fico nerobi nic ine len okrada ludi, Fico moze za Kotlebu". To je taky obycajny sedliacky nazor cloveka, ktory cita len titulky novin a stazuje sa ako sa ma. Ved keby to tak bolo, nebol by uz tretikrat premierom. On tiez nemoze za to, co (ne)spravil Kalinak s Pociatkom - myslis, ze mali priamo od neho prikaz? To, ze sa nevyvodzuje ziadna zodpovednost je uz ina vec. Momentalne su tam vsak dalsie 3 strany, ktore to mozu ovplyvnit. Korupcia, nekorupcia - na Slovensku to bude stale, je jedno kto tam zasadne. Slovac sprosta mysli len na svoje dobro a nech su predstavitelia stran akokolvek dobri, vzdy sa najde nejaka svina, ktora si zacne hrabat peniaze.
Cize ja som sedliak, ktory sa stazuje na to, ako sa ma. A to len za to, ze som si dovolil kritizovat toho uzasneho sudruha Fica, ktory pre nas robi strasne vela a my sedlaci si to nevazime. Na to predsednictvo sa nepripravuje posledne 3 mesiace, ale uz aspon posledne 2 roky, kedze vie, ze tam si moze riadne nahonit ego (to predsednictvo vyuziva ako argument na vsetko). Prednejsie je prenho zaoberat sa organizacnou (ano organizacnou, kedze predsedat europskej rade neznamena mat nejake specialne pravomoci navyse) funkciou ako riesit dolezite veci tu doma. Na Slovensku spustil totalnu hysteriu o imigrantoch, ked statistiky ministerstva vnutra za prve 3/4 roku 2015 ukazovali, ze k nam nelegalne prislo 30 ludi a iba 1 sme udelili azyl, ostatnych sme deportovali. Neskor si zase robil kampan na zlej EU a ze ich ide zalovat za kvoty. Ale on opat nemoze za to, ze Kotlebovi rastu preferencie a z tejto hysterie vytazil najma fasista. Tiez nemoze za to, co jeho lava a prava ruka robi a ani za to, kde byva (asi je ten podnajom napisany tiez na manzelku). A zaklincujes to absurdnym vyjadrenim o tom, ktore ma ospravedlnit korupcne skandaly Smeru, ze korupcia bola aj bude, tak je vlastne uplne OK, ze skorumpovany mafian sefuje policii...

A nepisanych 100 dni po zvoleni plati pre niekoho, kto je v urade novy. Kalinak potrebuje 100 dni za zorientovanie sa vo svojom vlastnom ministerstve alebo co? Absurdne... Asi ako ked ten sudny zriadenec vyvliekol decko z triedy ako gestapak a Tomanova odkazala, ze jej maju dat pokoj, ze ona si len zariaduje kancelariu, ze co on nej novinari chcu.
aliquis28 napísal:Momentalne su tam vsak dalsie 3 strany, ktore to mozu ovplyvnit.
No ano, prostituky Bugar a Prochazka, ktorych politicka kariera skoncila par dni po volbach...plus na cele s pohrobkami HZDS (Danko a spol) nieco urcite zmenia... :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Briti sami nevedia preco tak hlasovali...v praci hlasoval kazdy za Leave...pritom islo o volicov, ktory maju priemerne 30 rokov a too bolo ich prve volenie vobec...nevedia povedat, kto je ich premier, politika ich nezaujima, ale hlasuju za Leave, na otazku ''preco?'', nevedia dat ziadny normalny argument, to je ta ich Britska hrdost a nazor, ze su stredom sveta, a ze oni na to maju.
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

ephramko napísal: Cize ja som sedliak, ktory sa stazuje na to, ako sa ma. A to len za to, ze som si dovolil kritizovat toho uzasneho sudruha Fica, ktory pre nas robi strasne vela a my sedlaci si to nevazime. Na to predsednictvo sa nepripravuje posledne 3 mesiace, ale uz aspon posledne 2 roky, kedze vie, ze tam si moze riadne nahonit ego (to predsednictvo vyuziva ako argument na vsetko). Prednejsie je prenho zaoberat sa organizacnou (ano organizacnou, kedze predsedat europskej rade neznamena mat nejake specialne pravomoci navyse) funkciou ako riesit dolezite veci tu doma. Na Slovensku spustil totalnu hysteriu o imigrantoch, ked statistiky ministerstva vnutra za prve 3/4 roku 2015 ukazovali, ze k nam nelegalne prislo 30 ludi a iba 1 sme udelili azyl, ostatnych sme deportovali. Neskor si zase robil kampan na zlej EU a ze ich ide zalovat za kvoty. Ale on opat nemoze za to, ze Kotlebovi rastu preferencie a z tejto hysterie vytazil najma fasista. Tiez nemoze za to, co jeho lava a prava ruka robi a ani za to, kde byva (asi je ten podnajom napisany tiez na manzelku). A zaklincujes to absurdnym vyjadrenim o tom, ktore ma ospravedlnit korupcne skandaly Smeru, ze korupcia bola aj bude, tak je vlastne uplne OK, ze skorumpovany mafian sefuje policii...

A nepisanych 100 dni po zvoleni plati pre niekoho, kto je v urade novy. Kalinak potrebuje 100 dni za zorientovanie sa vo svojom vlastnom ministerstve alebo co? Absurdne... Asi ako ked ten sudny zriadenec vyvliekol decko z triedy ako gestapak a Tomanova odkazala, ze jej maju dat pokoj, ze ona si len zariaduje kancelariu, ze co on nej novinari chcu.

No ano, prostituky Bugar a Prochazka, ktorych politicka kariera skoncila par dni po volbach...plus na cele s pohrobkami HZDS (Danko a spol) nieco urcite zmenia... :D
S tym sedlakom to bolo prirovnanie, pretoze z toho co pises to tak vyplyva. Jednoducho, Fico je zlo, prec s nim. Meciar, Dzurinda, Radicova... vsetci boli zlo. Zvolme dalsieho premiera, ktory bude tiez zlo.
Smeracku korupciu neospravedlnujem tym, ze to uz bolo aj bude, ale ty s tym nic nenarobis. Jednoducho ked si niektory z nich zmysli, ze chce peniaze, tak najde sposob ako sa k nim dostat.
V Portugalsku sa pocas ich predsednictva pracovalo na Lisabonskej zmluve. Teraz mame predsednictvo my a je tu Brexit a otazka co s EU. Ked Fico prehana s dolezitostou predsednictva, tak ty ju poriadne podcenujes. Vsetko co Fico spravi/povie je pre teba len kampan. Ze si opozicia robi kampan len a len na kauzach, to ti zrejme nevadi. Ja momentalne vidim na slovenskej politickej scene len dve osoby, ktore by mohli zvrhnut Fica a to su Danko a Sulik. Obaja maju v sebe toho "vodcovskeho" ducha a dokazu zaujat cloveka.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

presne je to o britskej hrdosti. Je to zachvev sentimentalnej tuzby po minulosti ked "Britain ruled to world".
Nevedia sa zmierit s tym ze ich slava uz pohasla a nikdy sa nevrati.

Diskusia na temu ci sa UK rozpadne je velmi otvorena a pochybujem ze k tomu dojde v dohladnej dobe.

https://media.novinky.cz/692/556920-original1-slv4n.jpg
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

bindo011 napísal: Presne tak... mne je to v globále tiež u prdele, čo s nimi bude... je to ich krajina a nech sa rozhodnú ako chcú. Lenže ten výsledok je fakt na zváženie, keď si to premietnem do slovenskej reality, neviem ako by sme fungovali, keby je výsledok 50/52. Spoločnosť by sa rozštiepila a to dosť dramaticky...

Každopádne nech to už dopadne akokoľvek... ako včera zaznelo v nejakom rozhovore v rádiu. Už len fakt, že došlo k niečomu takémuto je na zamyslenie. Inak, mám pocit, že celkovo začína narastať odpor národov voči EÚ... Európa sa začína zobúdzať. Ja osobne vidím najväčší problém v globalizácii a v tom, že vytvárame multikulti spoločnosť. Dlhý čas bojovali národy Európy za svoju suverenitu, za samostatnosť... potom sa začali zgrupovať no a teraz sa to začína tak zlievať dokopy, že nejaká odlišnosť, nejaká suverenita a národná hrdosť začína ísť bokom. A to sa mnohým nepáči, vrátane mňa. Vyhovuje to tým, ktorý ryžujú z voľného európskeho trhu, vyhovuje to ekonomikám...

Vsak ale ma to vpliv na celu EU, teda aj nas nie len UK. A ta anti EU nalada je vsade, ale vacsina ludia ani nevie preco, len zundru na Brussel poriadne ani nevedia za co. Pre nas naozaj ina moznost neni. A UK neviem, co tymto ziskali, ale zatial nevidim nic. Odchod moze trvat 2roky, nove dohody aj 7-10.

//autoeditácia príspevku (24 Jún 2016, 17:59)
Grond napísal:uz sa stihol vyjadrit aj nas Ing. Mgr. :D :D :D
ĽSNS: Chceme nasledovať príklad Británie a vystúpiť z únie

"ĽSNS bude intenzívne pracovať na tom, aby aj Slovenská republika čo najskôr nasledovala britský príklad a vystúpila z EÚ - z tohto novodobého žalára národov skôr, ako bude neskoro," píše sa v stanovisku ĽSNS Mariana Kotlebu.
No este tento kkt nam tu chybal. Ma pocit, ze tu by referendum dopadlo podobne, Slovensky narod velmi lubi populistov.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Kamošova tvorba :D
Evropská unie je problematický experiment imperialistických entit motivovaný primárně postkoloniální frustrací a sekundárně tendencí ke kontinentální dominanci. Reciproční agrese se transformovala do pseudokooperativní expanze ekonomickopolitické a rafinovaně evokuje iluzi integračního procesu na principu subsidiarity.
Parlamentní demokracie je systematicky deformována do neomarxistické diktatury exekutivy totálně distancované od civilní normality Homo sapiens. Rigidní byrokratura rafinovaně formulovanými direktivami autisticky masturbuje až k orgasmu totální regulace.
Suicidální servilita kolaborujících pseudoelit minoritních regionů je explicitní manifestací kombinace subnormální inteligence a tendence participovat na supranacionální kumulaci netransparentních finančních operací dotačních programů. Manifestním symptomem je též ignorance historicky predikovatelné letální prognózy multinacionálních impérií.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

ked klesla libra, neni dobre zvazit moznost cenovo vyhodnejsich nakupov tovaru z anglicka? :twisted: :psssst:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Nie, lebo rovnakým smerom ide aj euro
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

V celej diskusii okolo Brexitu mi chyba akakolvak reflexia smerom do EU. EU je v poslednych rokoch v riadnom krci: Grecko, imigranti, proti-EU strany v parlamentoch, teraz odchod GB. V EU vsak nie je pocut ziadne hlasy o reformovani ci zmenach v riadeni. Nadalej tomu celemu bacuju v niektorych pripadoch nevoleni a zrejme aj neodvolatelni gazdovia typu Schutz ci Juncker. Odchod Britanie, ale predtym aj dalsie referenda v Europe, ukazali ze obcania EU nie su s tymito politkmi stotozneni a pokial sa v EU nieco nezmeni, tak sa cely ten projekt moze lahko rozpadnut.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

http://openiazoch.zoznam.sk/meny/profil/MEGBP/2
ak to pojde takýmto tempom pár dní, tak by sa oplatilo spravit nejaký rýchly nákup... podla mna to bude výkyv trvajúci tak týžden. Ale nie som odborník
Víte, proč je dnes takové horko?
- Ve Velké Británii začali pálit směrnice a nařízení z EU.
aliquis28
Medium Expert
Medium Expert

Ryanair uz ponuka letenky z Blavy za 10e do Berlina, Aten, Milana, Rima, Londyna... treba kupit kym este su listky :D
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Celá Brexit kampaň za vystúpenie bola lož? No a čo? Hlavne, že to bola zábava.
Prílohy
The-Vote-Leave-battle-bus-the-official-Leave-campaign-organi.jpg
19289-1frxfsx.jpg
Napísať odpoveď