Ahojte,
vopred sa ospravedlňujem, ak je tu podobná téma. Ak áno, kľudne moju presuňte. K veci:
Dnes som kúpil auto, Ford Focus 1.6 benzín, objem 1596ccm, výkon 74kW, rv. 2010. Potrebujem poradiť kde zobrať PZP. Mám 25 rokov, toto je prvé auto, ktoré vlastním, takže som nikdy predtým nemal uzatvorené PZP. Čiže počítam s tým, že aj ceny budú o niečo vyššie, keďže toto sa zohľadňuje.
Čo som si dal vypočítať PZP na nete, najviac sa mi pozdáva asi Kooperativa, kde by ma poistné vyšlo na cca 120€ za rok. V poistení je aj stret so zverou, úraz osôb, poškodenie batožiny. Avšak na druhú stranu som čítal aj dosť negatívnych skúseností s Kooperativou a Komunálnou Poisťovňou (obe patria pod Vienna Insurance Group). Veľa ľudí zasa vychvaľuje Allianz, ale tam by bolo poistenie okolo 170-180€ na rok.
V rovnakej cenovej hladine ako Kooperativa je aj Union alebo Generali, teoreticky aj Uniqa. Preto by som bol rád, ak by ste mi poradili, najlepšie aké máte vy skúsenosti. Keby bolo na mne, beriem Kooperativu a nestarám sa, nejazdím ako blázon a som opatrný, preto je u mňa menšie riziko havárie ako u iných doslova pretekárov. Ale človek nikdy nevie. Preto myslím aj na to najhoršie, nech nemám v prípade havárie ešte problémy aj s poisťovňou.
Vďaka.
Aké PZP?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa: