3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre

Príspevok od používateľa japaja »

7-8h práce :oops:
Prílohy
bms.png
bms2.png
bms3.png
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Rethon »

Teraz pracujem dosť nepravidelne takže progres je slabší (ale aspoň mám čas premýšľať nad dizajnom a celkovo nad fungovaním). Inak čo by som tak k tomu mohol napísať, no. Na pláne sú 4 svetlomety kruhovitého tvaru, ktoré budú umiestnené tesne vedľa seba. A taktiež sa budú dať naklápať, pomocou pneumatických valcov.

//autoeditácia príspevku (18 Máj 2016, 0:39)
Progres naozaj chabý, no teraz by som sa mal konečne už vrátiť do svojich starých koľají, a taktiež pravidelne každý víkend prinášať nové rendre. Inak render je už v tradičnej kvalite ako kedysi, to preto že som prešiel znova na W7. Nemohol som inak, skutočne veľmi mi chýbal Adobe PS, a jeho úžasná nedeštruktívna post produkcia. Ale tak čo už, aspoň som si vyskúšal aj iný OS, a nabral nové skúsenosti.

//autoeditácia príspevku (18 Máj 2016, 16:13)
Nejak takto by mal vyzerať so zapnutými svetlami. Len tak som sa hral.
Prílohy
Predný Nárazník #2.jpg
Predný Nárazník #3.jpg
Edson ED-3 Real Time.jpg
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

To su svetla v hlme?
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Myslíš po technickej stránke? Nie, žiadna hmla, len obyčajné spot lights v Blender Internal renderer (samozrejme treba sa pohrať s nastaveniami pre požadovaný efekt). BI má na takéto veci fakt využitie aj v dnešnej dobe, na volumetrické svetlá a podobné efekty.

//autoeditácia príspevku (22 Máj 2016, 4:27)
Tak už som sa pustil konečne do samotných svetlometov. Naozaj veľmi precízna práca. Ja jednoducho milujem modelovanie, fakt že áno.

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2016, 4:23)
Nie som si na sto percent istý či budem cez víkend renderovať, tak sem hodím niečo teraz.

Takže takto nejak to bude vyzerať, každý jeden svetlomet bude nezávislý od seba. Taktiež sa budú pohybovať veľmi plynulo, vďaka ložiskám ktoré budú priamo v svetlometoch. A takisto budú úplne vodotesné (tie svetlomety), a celkovo to bude také dosť odolné. Však teda vojenská technika aj musí byť. :)

//autoeditácia príspevku (03 Jún 2016, 17:00)
Vonkajšia časť svetlometu je už takmer dokončená, ešte vnútro, žiarovka, a môžem sa presunúť ďalej. Najskôr asi na tie hydraulické valce ktoré budú pohybovať svetlometmi, no už to vidím koľko tam zas bude káblov, hadičiek, po celom prednom nárazníku. :D

+ nový copyright, na ktorom ešte budem pracovať. Inak písmo je tiež vlastná práca.

//autoeditácia príspevku (05 Jún 2016, 20:07)
Netuším kam to postnúť, tak to hodím sem. Moje nové osobné logo, ktoré by sa malo objaviť aj na mojej stránke (na ktorej som ešte ani nezačal pracovať), a zrejme ho budem používať aj pri copyrighte, na mojich rendroch. No, myslím že je celkom originálne, a dobre zapamätateľné. Čo myslíte, vám sa ako páči?
Prílohy
Svetlomet - Kryt.jpg
Predný Nárazník #5.jpg
Svetlomet.jpg
EC Logo - Red.png
EC Logo - Cyan.png
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Sympatické, avšak tá horná červená je agresívna.
Každopádne, ak to sú iniciály (EC), tak v pravej časti to C-čko moc nevidím, respektíve, ak by som nevedel tvoje meno, nenapadlo by ma to. :)
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Ďakujem Hensym, no máš pravdu s tým C-čkom. V podstate to ale plánujem používať v kombinácii s normálne napísaním menom, či už za alebo pred menom, keďže to logo je vlastne taký milý štvorček tak ho tam môžem elegantne dosadiť. Prípadne aj do samotného loga môžem zakomponovať meno, takže nejak to poriešim. Ale som veľmi rád že sa páči, hneď budem lepšie spať. :)

//autoeditácia príspevku (06 Jún 2016, 21:22)
Prepáčte že sem stále spamujem, ale keď ja mám takú strašnú radosť, takže vám predstavujem moje oficiálne logo spolu s copyrightom. Všetko je to precízne modelované, a geometricky v podstate dokonalé. Už tam teda nemám veľmi čo meniť, jedine farbu, ktorú asi budem prispôsobovať samotnému obsahu rendru. Takže ak náhodou budem renderovať krajinku, kde bude veľa zelene, tak na copyright dám radšej fialovú, a podobne.
Prílohy
EC Logo & Copyright.png
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Kľudne spamuj ďalej, rád pozerám tvoje výtvory :D
No a to logo sa mi mega páči :) len ten štvorček by som trochu zväčšil a medzery medzi písmenami zmenšil, potom to v tom rohu pôsobí tak roztiahnuto. Ale inak dobrá práca.
btw, trochu mi to pripomína niečo medzi logom AMD a EA
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Jój ďakujem pekne, to človeka poteší. :) No a nejakým drobným korekciám sa samozrejme nebránim, ono časom sa to nejak urovná.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Pekné :) Navrhujem (v tej verzii vpravo dole):

- zväčšiť ikonu v pomere k textu (nezarovnávať text na vrch a spodok červenej časti, vyzerá potom ten text nepomerne veľko)
- páči sa mi font mena, ale nepáči sa mi font "2016", ide asi o tvoj custom font, tuším si to sem písal, ale vyzerá to ako 2 rôzne fonty. Ten horý je hranatý, niečo ako pixel alebo visitor, a ten spodný je pekný, flat, oblý.
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

No ďakujem za postrehy, tak ale font, to je už len vec vkusu, samozrejme všetok font je môj, aj meno. A zase font na roku pasuje k logu. Veď uvidíme, nejak to ešte vylepším.

//autoeditácia príspevku (08 Jún 2016, 21:33)
Najnovšia verzia svetlometu, ako svetelný zdroj som použil COB LED, ale ešte musím vyriešiť chladenie. Skúšal som dať na svetlomet rebrované chladiče, no nevyzeralo to až tak dobre. Takže my napadla ďalšia šialenosť, vodné chladenie. :)
Prílohy
Svetlomet #2.jpg
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nemozem si pomoct, ale to logo mi stale pripada ako logo F1.
E ma prilis kratku spodnu ciarku a C hornu. Navyse to zrkadlove otocenie mi nejako nesedi ked to je take hranate.
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Ano, tiež som si to všimol, ale logo už nejak riešiť nebudem, osobne som s ním spokojný. Treba si len zvyknúť asi.

//autoeditácia príspevku (10 Jún 2016, 3:09)
Tak nakoniec som si to rozmyslel s tým chladením, predsa vodné chladenie by bolo zbytočné a nákladné. Takže to bude chladené vzduchom, a celkom to aj dobre vyzerá.

//autoeditácia príspevku (11 Jún 2016, 20:37)
Konečne som sa pustil do tvorby prostredia pre vrtuľník, aj tak nemám v podstate cez víkend čo robiť. Konkrétne to čo je na obrázku je panel jednej z kapsúl, asi budú dve, a prepojene nejakým mostíkom. Samozrejme všetko vzduchotesné. Aj v pôvodnom filme ste mohli vidieť niečo také.

A niekoľko slov k samotnému modelu, všetko bude mid-poly bez subdivízie. Ale hrany ostré nebudú, budem ich modelovať už zaoblené, takže vlastne to bude vyzerať veľmi pekne a hladko, no bez zbytočných polygónov. Takýmto štýlom budem robiť celé prostredie.

Inak panel na obrázku má zatiaľ 124 polygónov (bez tej zadnej strany), takže zatiaľ fajn. :)

//autoeditácia príspevku (14 Jún 2016, 2:30)
Snímka priamo z Blenderu, ešte to nieje dokončené, ale narigované to už mám. Pomocou "Object Constraint", zatiaľ to funguje tak že stačí označiť ľubovolný svetlomet a otočiť ním, to je celé. No hadičky a káble budú trocha tvrdší oriešok.

//autoeditácia príspevku (17 Jún 2016, 10:55)
Tak toto je asi predposledný render ktorý sa týka predného nárazníku, v podstate je to už takmer hotové. Na budúci týždeň už len doladím detaily, kompletne narigujem, a môžem sa vrátiť späť do interiéru.

//autoeditácia príspevku (19 Jún 2016, 14:05)
Na to že som nepracoval cez víkend tak ako by som si želal, tak mi to celkom pekne ide. Takže, model je z jedného kusu, také veci ako medzery medzi dielmi, nitovanie, to všetko budem riešiť pomocou textúr.
Prílohy
Svetlomet - Chladenie.jpg
Obytná Kapsula - Panel.jpg
Predný Nárazník - Snímok.jpg
Predný Nárazník #7.jpg
Chatka.jpg
Muška000
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Muška000 »

Ľudia máte tu brutálne práce ... Cez Blender ? Zaujímalo by ma či tu niekto robí aj virtualizácie intertériu prípadne exteriéru budov... Chcem robiť cez 3Ds ak viete o nejakých kvalitných tutoriáloch na YT alebo stránke by mi to pomohlo :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ja robím nejaké vizualizácie budov, exteriér. sparvidla len budovu a drobnosti okolo.
Ak to budeš robiť komplet v 3Ds, asi sa dosť narobíš. Mám pocit, že všetky 3D SW bežne používané nie sú vhodné na presnejšie nanášanie rozmerov objektov. spravíš si stenu, ale ako tam dáš rýchlo dvere 2m od hrany? príp. ešte ak je to v šikmej stene a pod. príp. strešné okná musí byť chuťovka :D
osobne to modelujem v stavbárskom SW a potom export do C4D. geometria a štruktúra sa zachováva, textúry treba upraviť tak či tak. a potom už len osvetliť a doladiť
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Taký malý opaštek, ktorý bude na prednom nárazníku sťahovať hyd. hadičky. Celkovo by tam malo byť 7 opaskov, keďže väčšina z nich bude sťahovať iný počet hadičiek, tak sa budú odlišovať aj tvarovo. No a minimálne ešte jeden týždeň sa s týmto predným nárazníkom budem zaoberať, je to celkom babračka. Inak opašťek je široký 1cm, to len pre predstavu, aké má približne rozmery.

//autoeditácia príspevku (25 Jún 2016, 21:15)
Takže, zase víkend, zase environment. Chatka je dosť modulárna, takže sa s ňou pekne pracuje. Táto kapsula nieje síce veľmi veľká, ale chcel by som ju ešte prepojiť s ďalšou. Budú prepojené takým vzduchotesným mostíkom/tunelom. Však to potom uvidíte neskôr. No a celé toto zariadenie by som chcel umiestniť na nejaké vyvýšené miesto (hlavne kvôli bezpečnosti, pred predátormi), na nejakú skalu, alebo niečo na ten spôsob. A vedľa tohto zariadenia bude parkovať vrtuľník, ktorý bude stredobodom pozornosti.
Prílohy
Opaštek.jpg
Chatka #2.jpg
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Akým spôsobom sa bude ta chatka premiestňovať? Nemala by mať na vrchu nejaké oká na prichytenie na žeriav/vrtuľník (niečo také)? Ďalej by som ju možno polozil na nejaké "nohy" alebo niečo také. Potom veľmi nechápem tvaru, prečo steny nie sú zvislé, bude problém so zariadením vnútra, ak teda bude interiér kopírovať steny exteriéru. Ak nebude a bude priestor vyplnený nejakou izoláciou, prečo by malo byť na spodku menej izolácie, ako hore?
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

To ako vážne? Asi budem musieť vždy dopísať na koniec každého príspevku že "ešte to nieje dokončené". Čo sa týka izolácie tak myslím že najviac tepla bude unikať práve vrchom, kedže teplý vzduch stúpa hore. Čo by až taký problém nebol, keďže krajina bude tropického pôvodu. A pre istotu ešte raz napíšem že to nieje dokončené, takže posudzovať dizajn zatiaľ nemá naozaj cenu.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Na odlahsenie - jeden render z diplomovky (zmenseny)
Prílohy
09.jpg
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Vyzerá to super, ale príde mi nejaký divný ten odraz na tom MacBooku :D
heker
Redeemer
Redeemer