Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa hojko »

Je v box verzii nanesena uz na chladici.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

ale treba určite pozrieť zo spodnej strany, či tam tá pasta je
http://www.frostytech.com/articleimages ... ck_bot.jpg
(6100 má plný kruh, pokiaľ si dobre pamätám)

stretol som sa už s CPU, ktoré niekto očividne vrátil a rovnako aj bez pasty na chladiči, keďže tú zotrel :lol:
OFFENSE
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa OFFENSE »

Ahojte chalani,

tak teda pc sa začal skladať a hned sa to aj zastavilo, lebo ten chladič čo som písal že mam, nepasuje. :)
Teda som prišiel tu pretože som si pamätal že ste mi radili aj chladič.
Nakoniec som kupil dosku GIGABYTE Z170-Gaming K3 a ta ma socket 1151
Pozeral som tie chladiče čo ste pridávali a tam je socket 775.

Bude teda ten čo ste odporúčali pasovať na tú dosku? https://www.alza.sk/scythe-scnj-4000-ni ... 920693.htm

Ak nie poradíte nejaký dobrý chladič na ten procak? Znova nie za kilo :D a uvažujem aj o pumpe ak by to bolo o par e drahšie. Diky za rady. Dufam že to objednam ešte dnes

// tak teraz sledujem žeby to malo sedieť. Pomer cena výkon je dobrý ten čo ste vybrali? :P

// ešte som si zo zaujímavosti prečítal pár topicov dozadu, písali ste tam o tejto skinke SilentiumPC Regnum RG1 zaujala ma cena a ked teda už musim kupiť aj ten chladič to znamena že všetko bude nove tak možno to osledam do tejto, Vojde sa to tam?
DropDead
Addict
Addict

- nespomínal si, že máš Noctuu NH-D14 ? Či ten nejaký "drahý" CoolerMaster ? ak NH-D14, tak ak máš ešte bloček alebo aspoň krabicu alebo niečo, tak by ti noctua poslala nový montážny kit zdarma
- každý chladič, čo je na hocjaký socket z 115X bude pasovať aj na 1151
- Ninja 4 jo
- aká pumpa?

k Regnumu a či sa tam vojde ninja...ja nechcem byť nezdvorilý ale unúval si sa predtým pozrieť stránku výrobcu ? :)
https://www.silentiumpc.com/en/regnum-rg1-pure-black/
a stránku chladiča
http://www.scythe-eu.com/en/products/cp ... nja-4.html

kde bez ťažkého hľadania nájdeš lusknutím prsta ako rozmery chladiča, tak aj u skrinky max. kompatibilnú výšku ? alebo len prostú alzu, kde máš ešte hrubým označený text: "podporuje inštaláciu poriadneho chladiča na procesor s výškou až 160 mm"
OFFENSE
Medium Expert
Medium Expert

Nazdarek. Ten drahý coolmaster, ve dodfotím keď prídem.
Popravde ak si si všimol čas kedy som to písal a zistil som, že to nepôjde poskladať. Sedel som v OPO na letisku, teraz momentále vo FRA a chcem to objednať čím skôr, nemal som čas tak poriadne browsovať. Tak teda to bude sedieť, luxus idem to objednať ešte stadial, možno do zajtra to príde. Diky za info. Pumpu som myslel vodné chladenie.
DropDead
Addict
Addict

voda nie je potrebné, nie naozaj, kľudne bež a nezastavuj sa, a zober Ninju :wink:
OFFENSE
Medium Expert
Medium Expert

Je to tam, kupil som to vo Frankfurte aj s tým midi tower. Sranda pri prvom nákupe mi dali 8E kupon a zabudol som ho použiť. No nevadi, zajtra to bude už doma. Ešte sa pohnuť z Viedne teraz a vybavene :D Diky za radu chalani, dufam že to už bude všetko valiť :)

// tak teda ten chladič je Cooler Master Hyper N520, tak teda okrem regulátora asi nič zo starého pc nepoužijem :D
a ešte dodam že to už dnes aj prišlo tak večer sa do toho pustím, som zvedavý ako to bude šľapať heh
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

Ahojte poraďte nejakú pc bednu miditower do 50eur, s miestom na ssd a cable management,nech je zdroj dole. vdaka za odpovede
DropDead
Addict
Addict

SilentiumPC Regnum RG1

ale minimálny by som mrkol aj na drahšie kúsky, možno niektoré prehovoria do duše
SilentiumPC Gladius M35
a famózne Phanteks Eclipse P400
tieto sú samozrejme nad cenu, pokiaľ chceš len úplný základ, tak RG1 je super
lukostrel77
Star
Star

Regnum rg1 vyzerá dobre,no silentium pc mám teraz a niesom moc spokojný takže nechcem urobiť tú istú chybu :? ....
No a z týchto by bola ktorá lepšia?
https://www.alza.sk/nzxt-s210-elite-bie ... 49063#foto
Alebo
https://www.alza.sk/zalman-z1-neo-d3755502.htm
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vsak to bolo uplne samozrejme, tak ako pri 1070 a 1080. My nevychadzame z cien v USA v dolaroch a to preto, lebo k tomu treba pripocitat clo, DPH, dopravu a marzu hadam dalsich dvoch medziclankov. Len DPH z 200 eur je 40 eur navyse, pri prepocte z 200 dolarov je to malo menej. Clo spravi tiez slusnu cast, na doprave dajme 10 eur za lod a 10 eur za kamion z pristavu. Tam po 15 eur marzu pre jedneho a aj pre druheho predajcu. A hned sme na 300 evry.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ephramko napísal:A ta AMD RX 480 ma byt vykonnejsia ako GTX970? Kedy sa ma zacat u nas predavat? Lebo to s tou cenou sa mi zda byt nejako prilis optimisticke (aby stala o 100 euro menej ako aktualne stoji GT970 a bola vykonnejsia?). Podla mna sa jej uvodna cena bude pohybovat skor niekde na urovni tej GTX970 (cize 300 euro).
xH4wK napísal:Kde su tie vase 200 eurove ceny RX 480 ? :D
https://www.alza.sk/search.htm?exps=RX% ... &pg=1&pn=1
No tak nakoniec som to odhadoval spravne, oplati sa mi viac teda za take 2-3 tyzdne kupit tuto RX 480 ako GTX970? Potom mi poradite, ze ktoru. Uz snad budu aj nejake testy :D
DropDead
Addict
Addict

lukostrel77 napísal:Regnum rg1 vyzerá dobre,no silentium pc mám teraz a niesom moc spokojný takže nechcem urobiť tú istú chybu :? ....
No a z týchto by bola ktorá lepšia?
https://www.alza.sk/nzxt-s210-elite-bie ... 49063#foto
Alebo
https://www.alza.sk/zalman-z1-neo-d3755502.htm
ani jednu z tých, čo si linkoval, halvne nie zalmany, už sa absolútne neoplatia
akú máš silentiumku ?
xH4wK napísal:Kde su tie vase 200 eurove ceny RX 480 ? :D
https://www.alza.sk/search.htm?exps=RX% ... &pg=1&pn=1
to je 8GB verzia, 4GB bude lacnejšia a hlavne, keď to tu už bude na skladoch v shopoch, hlavne v tých normálnych a nie alza, ktorá v takýchto časoch ždíma všetko zo zákazníkov
ephramko napísal:
No tak nakoniec som to odhadoval spravne, oplati sa mi viac teda za take 2-3 tyzdne kupit tuto RX 480 ako GTX970? Potom mi poradite, ze ktoru. Uz snad budu aj nejake testy :D
ani jednu, u 480 treba čakať na nereferenčné, 970 už je mŕtva a jedine, ak ju kúpiš od ruky za 200€ by som ju bral, ostatne ak chceš siloumocou teraz kartu z obchodu, tak R9 390 Nitro je za tesne nad 300€, prípadne za 299€ na compy.sk napríklad...taká jedna z mála použiteľných 970 (Gaming G1 od GB) stojí aj tak najmenej (tie smažky obchody s nižšími cenami nie) v mironete - 305€, čo nemá šancu na R9 390

rovnako uvidí sa potom, či nereferenčné nakoniec premôžu nereferenčné 390tky, aktuálne sú však 390 lepšie...cenovo, chladením, prevedením aj výkonom - akurát majú samozrejme vyššiu spotrebu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Alebo pockat este mesiac a je mozne, ze ked tie karty bude predavat viacej obchodov, tak ceny pojdu mierne dole a pojdu dole aj ceny starsich kariet typu GTX 970, 980, pripade R9 390.
lukostrel77
Star
Star

DropDead
Teraz mám silentium pc brutus s20 neni som moc spokojní sa mi to v nej všetko prehrieva :? .
DropDead
Addict
Addict

tak treba sa pozrieť na to z iného pohľadu - máš ventilátor vzadu aj vpredu, aby skrinka samotná mala nejaký airflow ? máš nejaký chladič na cpu alebo stock ? máš kartu tak, že má priestor na dýchanie ? máš káblový bordel alebo je poroutované niečo aj zadom ?

ak mám byť úprimný tá skrinka má výborný layout a za tú cenu niet o čom, dá sa s tým super pracovať

+ ak máš v izbe kľudne 30tky teploty, tak o to horšie to je - ja mám na grafike kľudne +7-8°C v týchto horúčavach, CPU pomaly až o 10, disky sa hrejú viac, skrinka sa mi nahrieva viac - to je bohužiaľ tá teplota, ťažšie sa to všetko chladí urýchleným teplým vzduchom :/ a to mám plný ATX formát, midi-tower, NH-D14 na CPUčku, aftermarket chladič na GPU a vyšperkovaný flow
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Ja mam SilentiumPC Gladius M35 a pohodka teploty :D (i5-6500 + gtx 1070)
Prílohy
Screenshot (8).png
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Chcel som aj tak povodne kupovat tu R9 380X, kedze si chcem kupit mensi monitor, neplanujem hrat v 4K a jej cena dost klesla. A potom ma napadlo, ze by som si mohol trochu priplatit (na 300) a kupit si nejaku kartu, ktora by zvladla utiahnut aj VR, v pripade ze v buducnosti budu o nieco lacnejsie tie rozne VR helmy. Takze R9 390 alebo este radsej pockat, co s cenami urobi prichod novych kariet a kupit nieco novsie, ked trochu spadnu tie uvadzacie ceny. Ale pripada mi to tak, ze uz cakam dost dlho...
lukostrel77
Star
Star

DropDead napísal:tak treba sa pozrieť na to z iného pohľadu - máš ventilátor vzadu aj vpredu, aby skrinka samotná mala nejaký airflow ? máš nejaký chladič na cpu alebo stock ? máš kartu tak, že má priestor na dýchanie ? máš káblový bordel alebo je poroutované niečo aj zadom ?

ak mám byť úprimný tá skrinka má výborný layout a za tú cenu niet o čom, dá sa s tým super pracovať

+ ak máš v izbe kľudne 30tky teploty, tak o to horšie to je - ja mám na grafike kľudne +7-8°C v týchto horúčavach, CPU pomaly až o 10, disky sa hrejú viac, skrinka sa mi nahrieva viac - to je bohužiaľ tá teplota, ťažšie sa to všetko chladí urýchleným teplým vzduchom :/ a to mám plný ATX formát, midi-tower, NH-D14 na CPUčku, aftermarket chladič na GPU a vyšperkovaný flow

Vpredu mám 120mm noctuu a vzadu 80mm ten prilozeny k bedny na cpu mám zas scythe tasumi1000i s 92mm Fanom.....
Hreje sa mi to tak že 67c mám v zátažy na Msin N750ti,Procesor zátaž 50-55C a HDD 45c je to wd blue 1TB,neni su to vysoke teploty?? je pravda že v izbe mám okolo 27c,Lebo ak nie tak ani nekupim bednu lebo načo ked táto stačí....Inak Káble mám upratané v tom cable managemente čo má tato bedna takže tie vobec nezavadzaju :)
Napísať odpoveď