Samozrejme nepovieš to priamo, no nepriamo naznačuješ, že tak nejak v hĺbke duše by sme boli boli najradšej, keby všetci migranti vypadli odtiaľto. Skrátka mi to tak vyznie... A keďže som nikde nenašiel konkrétny výrok "ste fašisti" dám si teda tie dve facky... beztak zaspávam v robote

.
Áno, preinformovanosť tu je, avšak je na čitateľovi, čomu bude veriť. To, že sú ti predkladané nejaké informácie alebo názory neznamená, že ich musíš prijať. Máš možnosť triediť, vyberať spomedzi všetkého, čo sa k tebe dostane, čomu budeš veriť a čomu nebudeš veriť. Napríklad diskusie pod článkami málokedy sledujem, pretože do nich zväčša prispievajú jedinci s takými názormi, až ti rozum zastane. Sociálne siete nesledujem vôbec, nemám fejsbuk, nepozerám televízne noviny... nepočúvam rádiá, nečítam bulvár. Jediný zdroj informácií pre mňa je internet a knihy, kde máš totálnu slobodu v tom, čo si vyberieš. Čo sa týka teroristických útokov zaujímajú ma najmä fakty, spôsob atentátu, počet mŕtvych, motív... názor si dokážem urobiť aj sám.
Tí, ktorí posielajú na topkách a podobných stránkach do plynu, chceli by vraždiť a podobne, sú poväčšine osamelí páni frustrovaní vlastnými životmi a aspoň takýmto spôsobom sa môžu na 38 sekúnd cítiť silní. Tak nejak vnímam komentáre typu "Zabiť!" alebo "Do plynu!"... je to len pár zbytočne zabratých kB a tí ľudia by sa zoči voči smrti asi dosrali strachom. Hojko si vždy (aspoň v mojich očiach) držal úroveň seriózneho diskusného fóra, kde sa stretáva pestrá škála ľudí a rôznymi názormi, poväčšine inteligentnými.
Ako som prišiel na tvrdenie:
A čo je ešte smutnejšie je fakt, že ktokoľvek kto nesúhlasí s tým, aby toto šialenstvo pokračovalo ďalej je fašista.
Jednoducho... teraz je spoločnosť rozdelená na skupiny, z nich 2 sú najsilnejšie... Tá prvá skupina smelo hlása heslá typu pomôžme im, poskytnime im nový domov, prijmime ich medzi seba, sú neškodní a podobne, to je prvá skupina. Druhá skupina je presný opak, radikálne prezentuje názory o tom, ako nám zničia krajiny, ako nás pozabíjajú všetkých, že nebude čistota rás a podobne, to je druhá skupina radikálov. Tá prvá kričí na druhú, že sú neonacisti, fašisti, rasisti, takí, hentakí, modrí, fialoví... a naopak druhá skupina kričí na tú prvú, že sú liberálne p*čky bez gulí, vďaka ktorými zaniknú národy a bude viac a viac ďalších obetí.
Našťastie je tu aj tretia skupina, ktorej sa cítim byť súčasťou aj ja sám napríklad. Som zástanca toho, že áno, dajme im možnosť na normálny život, áno, pustime ich medzi seba a nebráňme im, aby tu mohli žiť, ALE dovoľme to iba takým, ktorí nás potom nebudú zabíjať, nebudú sa snažiť prerobiť náš svet a nebudú zneužívať výhody sociálnych systémov niektorých zemí. Ako selektovať takýchto ľudí to netuším, ako zistiť, kto je hrozba a kto nie takisto netuším...