Teroristické útoky

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Teroristické útoky

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Dnes som videl video, čo natočil ten útočník so sekerou. On to chápal ako pomstu/boj presne v tomto zmysle - invázia do Afganistanu
myslis toho Pakistanca? :)
hughito napísal:A kde som popieral, že tam hrá rolu ten náboženský prvok? Pre mňa je to však podružná vec, lebo tie dôvody sú inde a načrtol som ich vyššie. Náboženstvo sa využíva na rôzne ciele počas celej jeho histórie a to vrátane iných veľkých náboženstiev.
ano, lenze len islam tlaci svoje ovecky do davov s opaskom z C4
nemyslim si totiz, ze by 'pastieri ovci' vedeli byt inak nebezpecni, ak by nebolo podpory nabozenstva

btw, vies kto pretlaca nazov Daesh, ako som sa pytal minule?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ten so sekerou.
btw, vies kto pretlaca nazov Daesh, ako som sa pytal minule?
Pretláčajú ho napr. aj seriózni novinári a médiá, preto som ho začal používaj aj ja.

A čo sa týka toho islamu - áno, marginálny výklad dáva takúto možnosť - opásať sa a ísť vybuchnúť. A čo tým chceš povedať? Spomeňme si na Busha a inváziu do Iraku napr., to bol God sem Got tam. A určite si sledoval, k čomu dospela britská komisia, ktorá obvinila Blaira, že krajinu zatiahol do tejto nespravodlivej vojny. Potom sa pozri, koľko nevinných civilistov zomrelo. Nechcem byť cynický, ale oproti tomu sú európske čísla ako prd vo vetre. Čiže, trocha empatie, nevnímať to zúžene, ale v kontexte, síce chápem, že keďže sa to deje priamo v srdci Európy, tak sa to vníma oveľa citlivejšie, ako správy tam kdesi zďaleka. Ono tento princíp využívali aj nacisti, keď Židov likvidovali na východe.. tam, kdesi ďaleko. To už nikoho netrápilo. ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Saddam nebol ziadne neviniatko, bol ochotny kvoli rope zavliect cely region do vojny vid ta s Iranom ci kratke obsadenie Kuvajtu a nasledne zapalenie ropnych poli. USA Saddama tolerovali a v urcitom obdobi aj podporovali pretoze bol v tej chvili jediny kto dokazal Irak udrzat na uzde pred sektarskym nasilim. Lenze ked s prevalilo co urobil s Kurdami a potom uz ten kuvajstky vylet- to uz bolo moc.
To je prave ten problem o ktorom som predchvilou pisal, ze velke skupiny ludi v tych krajinach maju obrovsky problem koexistovat v mieri a spolupraci. Preto tam musi byt diktator, ktoremu ale zacne skor ci neskor z toho hrabat.
beardie
Redeemer
Redeemer

no prave, ze ten so sekerou je povodom Pakistanec, takze jaksi invazia do Afganistanu ako dovod pada, aky nahradny dovod das teraz?
k Daeshu - podla mojich info to pretlaca SA, kedze sa tam nespomina slovo islam ako prave v IS/ISILe, pretoze aj ked oni ISIL podporuju, nechcu, aby sa islam propagoval v negativnom svetle
a nakoniec - islam je zvrhly uz len v tom, ze vobec taku moznost pripusta, aj ked okrajovo

je trochu rozdiel bojovat proti vojakom ineho statu/naroda (v tomto pripade napr Talibancom) a odpalit sa na namesti medzi beznymi radovymi ludmi, kto iny sa v sucasnosti odpaluje?

tahat sem Severne Irsko nemusis, to je uz davno historia
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Samozrejme nepovieš to priamo, no nepriamo naznačuješ, že tak nejak v hĺbke duše by sme boli boli najradšej, keby všetci migranti vypadli odtiaľto. Skrátka mi to tak vyznie... A keďže som nikde nenašiel konkrétny výrok "ste fašisti" dám si teda tie dve facky... beztak zaspávam v robote :D .

Áno, preinformovanosť tu je, avšak je na čitateľovi, čomu bude veriť. To, že sú ti predkladané nejaké informácie alebo názory neznamená, že ich musíš prijať. Máš možnosť triediť, vyberať spomedzi všetkého, čo sa k tebe dostane, čomu budeš veriť a čomu nebudeš veriť. Napríklad diskusie pod článkami málokedy sledujem, pretože do nich zväčša prispievajú jedinci s takými názormi, až ti rozum zastane. Sociálne siete nesledujem vôbec, nemám fejsbuk, nepozerám televízne noviny... nepočúvam rádiá, nečítam bulvár. Jediný zdroj informácií pre mňa je internet a knihy, kde máš totálnu slobodu v tom, čo si vyberieš. Čo sa týka teroristických útokov zaujímajú ma najmä fakty, spôsob atentátu, počet mŕtvych, motív... názor si dokážem urobiť aj sám.

Tí, ktorí posielajú na topkách a podobných stránkach do plynu, chceli by vraždiť a podobne, sú poväčšine osamelí páni frustrovaní vlastnými životmi a aspoň takýmto spôsobom sa môžu na 38 sekúnd cítiť silní. Tak nejak vnímam komentáre typu "Zabiť!" alebo "Do plynu!"... je to len pár zbytočne zabratých kB a tí ľudia by sa zoči voči smrti asi dosrali strachom. Hojko si vždy (aspoň v mojich očiach) držal úroveň seriózneho diskusného fóra, kde sa stretáva pestrá škála ľudí a rôznymi názormi, poväčšine inteligentnými.

Ako som prišiel na tvrdenie:
A čo je ešte smutnejšie je fakt, že ktokoľvek kto nesúhlasí s tým, aby toto šialenstvo pokračovalo ďalej je fašista.
Jednoducho... teraz je spoločnosť rozdelená na skupiny, z nich 2 sú najsilnejšie... Tá prvá skupina smelo hlása heslá typu pomôžme im, poskytnime im nový domov, prijmime ich medzi seba, sú neškodní a podobne, to je prvá skupina. Druhá skupina je presný opak, radikálne prezentuje názory o tom, ako nám zničia krajiny, ako nás pozabíjajú všetkých, že nebude čistota rás a podobne, to je druhá skupina radikálov. Tá prvá kričí na druhú, že sú neonacisti, fašisti, rasisti, takí, hentakí, modrí, fialoví... a naopak druhá skupina kričí na tú prvú, že sú liberálne p*čky bez gulí, vďaka ktorými zaniknú národy a bude viac a viac ďalších obetí.

Našťastie je tu aj tretia skupina, ktorej sa cítim byť súčasťou aj ja sám napríklad. Som zástanca toho, že áno, dajme im možnosť na normálny život, áno, pustime ich medzi seba a nebráňme im, aby tu mohli žiť, ALE dovoľme to iba takým, ktorí nás potom nebudú zabíjať, nebudú sa snažiť prerobiť náš svet a nebudú zneužívať výhody sociálnych systémov niektorých zemí. Ako selektovať takýchto ľudí to netuším, ako zistiť, kto je hrozba a kto nie takisto netuším...
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

tomas147 napísal: prečítal som ju celú preto viem o čom píšem, ježiš nikdy nenavádzal k upaľovaniu neveriacich, samozrejme je mi jasné že tu narážaš na starý zákon, ja tu nejdem obhajovať kresťanov a už vôbec nie ich minulosť len som tým chcel povedať že tie vraždy neboli na základe Ježišovho učenia
Skutky apoštolov 3:22-23. Apoštoli, ktorí údajne poznali Ježiša osobne na to majú iný názor.
Veď Mojžiš riekol: Pán Boh vzbudí vám spomedzi vašich bratov proroka ako mňa; toho budete poslúchať vo všetkom, čokoľvek bude vám hovoriť; ale vyhubená bude z ľudu každá duša, ktorá by neposlúchala tohoto proroka.
EDIT: toto už je offtopic ale neznesiem, ked niekto kydá na imaginárneho kamaráta toho druhého a chváli sa tým, že jeho imaginárny kamarát je lepší.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal:ano, lenze len islam tlaci svoje ovecky do davov s opaskom z C4
ano. z 1,6 mld veriacich si ten opasok zoberie asi 100 tisic.
neuctu ku zenam praktikuju len populacne male moslimske narody. tie najvacsie, naopak, mali prezidentky. menovite Pakistan dve, po jednej v Indonezii a v Mali. dokonca radikalny Iran mal viceprezidentku. Jordansko, male kralovstvo, ktore sa stara o miliony utecencov ma kralovnu, ktora nenosi "zaclonu" a propaguje vzdelavanie moslimiek. Jordansko hranici zo SA, kde je zena na urovni kusu nabytka.

takze ano. vyklady koranu nutia ku opaskom z C4 aj ku despektu ku zenam. ale maju dopad na minimum moslimov.
aj ked je smutna pravda, ze aj jediny sfanatizovany zabije na trhovisku stovky az tisice tych normalnych.
https://www.facebook.com/ThisIsZinc/vid ... nref=story
beardie
Redeemer
Redeemer

Oka, prečo ich sem teda importujeme?
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb

to ze niektore moslimske krajiny mali a maju vo vlade aj zeny vela nehovori o postaveni obycajnych zien v ich spolocnosti.Vecsinou je to iba divadielko pre svet, tie pozicie su castokrat iba formalne a ich realna vykonna moc zanedbatelna. Ale treba uznat ze je tam ten trend na uvolnovanie zenskych prav dokonca aj v SA.
A tiez neslobodno zabudat, ze je obrovsky rozdiel medzi mesto a vidiekom. Mesta su vzdy liberalnejsie ale vidiek sa casto drzi stredovekych zvyklosti.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:Oka, prečo ich sem teda importujeme?
definuj "sem". lebo nemam vedomost, ze by Slovensko prijalo od minuleho roka co len jedneho moslima. mali byt prijati len krestania a aj tych nechceli a napokon usli do Nemecka

gogo, myslis, ze by Pakistanu a Indonezii, kde zije spolu viac ludi ako v EU zalezalo co si o nich kto na Zapade hovori? s vidiekom mas pravdu.
beardie
Redeemer
Redeemer

EU
jackb
Redeemer
Redeemer

ja sa tiez pytam. podla mna stacilo pred rokom v juni doviest z kazdej clenskej krajiny aspon 4 uradnikov: z tajnej sluzby, zo socialky, z cudzineckej policie a zdravotnika. ti by zobrali ziadosti o azyl, na mieste by vyhodnotili a hned by mohli neuspesnych ziadatelov posielat cez vodu naspat. takze dve stvorice uradnikov (jedna na Sicilii a druha v Grecku) by za kazdu krajinu EU redukovala sancu, ze ku existujucim radikalom mozu pribudnut dalsi.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb
ano, divadielko pre svet aj pre domacu opoziciu.Islamskym krajinam zalezi na tom aby vyzerali pokrokovejsie akymi v skutocnosti su. V SA napriklad zeny doteraz nemozu ist ani na operaciu bez povolenia svojho porucnika/manzela. Aka to bola velka slava ked vsade sa pisalo ze zeny v SA mozu od 2015 volit a byt volene-skoda ze zabudli dodat ze sa to tyka iba obecnych volieb, tj maju moznost sa dostat na uroven z ktorej aj tak nic zasadne ovplyvnit nemozu
jackb
Redeemer
Redeemer

tak Indonezania a Pakistanci sa ku tomu postavili po hipstersky, kedze tam mali prezidentky ked to este v moslimskom svete nebolo cool :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

tak pokial ide o pakistansku premierku Benazir Bhutto, tak si nie som isty ci je to az tak na chvalenie:
tatko z hornych 10tisic, najprv prezident a potom premier, to sa potom dcerenke lahko do politiky vstupuje,obycajne rodinkarstvo zbohatlikov a nakoniec ju zavrazdil radikal.

a Megawati Sukarnoputrie prezidentka Indonezie? dcera byvaleho prezidenta? a tiez jej nedpustili ze je zena, bolo na nu spachanych niekolko atentatov, a potom zase to rodinkarstvo../

Ale uznavam ze nejako tie zmeny zacat musia.
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

Solo_Kamen napísal:
Skutky apoštolov 3:22-23. Apoštoli, ktorí údajne poznali Ježiša osobne na to majú iný názor.

EDIT: toto už je offtopic ale neznesiem, keď niekto kydá na imaginárneho kamaráta toho druhého a chváli sa tým, že jeho imaginárny kamarát je lepší.
nemám žiadnych imaginárnych kamarátov, nikde som nenapísal že som kresťan a tiež ma nezaujímajú úryvky zo starého zákona, keby si nebol tak prudko negatívne zaujatý voči náboženstvám tak by ti neušlo že som tým len chcel povedať že proste moslim je motivovaný svojou vierou k ubližovaniu kresťan nie, uviedol som to aj v príspevku predtým..
Solo_Kamen
King
King

to nie je zaujatosť ale objektivita. a je to úryvok z NOVÉHO ZÁKONA. :smt006

Krestania boli tiež vierou motivovaní ubližovat iným... potom sa ich podarilo scivilizovať. To isté sa musí stať z moslimami, po dobrom alebo po zlom.
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

ovládaš to lepšie ako hociktorý kresťan :D čo je hlavné jedná sa o vyhrážku nie motiváciu k niečomu, ja tu fakt nejdem nikoho obhajovať ale nie som si vedomý toho aby boli motivovaný k niečomu ale kľudne sa nechám presvedčiť :) ak máš záujem reaguj do témy nato určenej nech tu nespamujeme :D
Solo_Kamen
King
King

a vieš o nejakom lepšiom argumente ako je slovo Božie? :D

najznámejším príkladom sú asi križiacke výpravy.. a tam to bolo samozrejme obojstranné. čo sa týka moderjenších vecí, tak https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_terrorism . Kedže sa to týka terorizmu a v európe dnes nič nevybuchlo, tak myslím, že to môžeme prebrať tu.

EDIT: krestanských teroristov a násilníkov je síce ťažká minorita ale to je následkom reformy, ktorú som vyššie spomínal.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Napísať odpoveď