Pneumatiky & Disky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pneumatiky & Disky

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

co je to za auto a po akych cestach jazdi? naozaj nenajdes v rozpocte dalsich 150e na tri roky na druhu sadu?
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

Tiež mám taký nájazd, letné gumy po 5 rokoch zničené vekom, aj keď dezén bol ešte v pohode. Zimné gumy ako nové.

Tak som sa rozhodol pre celoročné s tým, že aj keď sú drahšie, tak ma vyjdú lacnejšie ako gumy letné + zimné + 50€ ročne za prezutie.

Takže teraz dojazdím zimné a potom idem do toho.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

Je to Suzuki Liana, 1.6 benzín, jazdí v podstate výhradne na západnom Slovensku (BA, TT, PN, NM, TN + okolie). Peniaze ani tak nie sú problém, ako skôr nevyužitie zimnej sady pneu - jednak kvôli menšiemu nájazdu oproti letu a hlavne teda kvôli čoraz miernejšej zime. A trošku ma "nahlodali" aj súčasné recenzie, z ktorých už spomínané modely vychádzajú prekvapivo dobre.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

skor som myslel, ci sa jazdi mesto, okresky, dialnice a percentualne zastupenie tychto tras :) ale aj lokalita sa hodi kvoli predstave o snehovej prikryvke... zasli mi, prosim Ta, nejake vysledky testov, ktore si pozeral, lebo tie, co mam ja, hovoria pravy opak... celorocne naozaj iba v pripade, ze sa jazdi max. mesto, aj to iba niekde v juznych oblastiach, a iba v pripade, ze naozaj na pneu nie je rozpocet... radsej dve rozdielne sady zanovnych, ako najkvalitnejsie celorocaky...

...v pripade, ze by si sa naozaj rozhodol pre nove ceorocne pneu, vyberaj medzi vector 4season gen2 a euroall season AS200... ale dorazne musim vyjadrit nesuhlas s Tvojim konstatovanim, ze v ktorom "spominane modely vychadzaju prekvapivo dobre"... urcite nie, ktorekolvek letne/zimne matadorky alebo barumky odvedu lepsiu pracu...

tak napr. na Lianu quatrac5 mame za 4x50e, co je 200e... keby sa brali letne hectory3 za 4x30, tj. 120e, plus zimne polaris3 za 4x44, tj. 176e, je spolu 300e, o menej ako stovku viac... a mozes jazdit bez starosti okresky, dialnice apod... a pneu tie tri, mozno styri roky vydrzia s prehladom... predpokladame, ze mas druhu sadu plechacov, prehodis ich aj sam, akurat ich nechas raz za rok vyvazit, co by si ale aj tak musel absolvovat aj s celorocnymi... a dalsia sada potesi aj v pripade defektu ci inych okolnosti... neviem, preco Ta trapi, ze ich nezjazdis... ked ich nezjazdis, tak ich vyhodis... a ak rozpocet naozaj tlaci, vzdy sa da rozmyslat aj nad jazdenymi a trochu zariskovat...

inak si dost znevyhodneny kvoli modelu auta, kedze predpisane 15tky su udane iba v rozmeroch 195/50/15 a 205/50/15, a to nie su zrovna najlacnejsie pneu...

//autoeditácia príspevku (20 Júl 2016, 11:20)
nechce niekto mierne jazdene, cca 5,5mm 2x245/40/19 a 2x275/35/19 dunlop sport maxx gt rft, prip 2x255/40/20 a 2x295/35/20 p zera, cca 4,5mm?
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Napr. tu http://www.autoexpress.co.uk/accessorie ... res-tested, keď sa to tak zhrnie, tak celoročky sa správali na snehu ako zimné pneu, na vode sa správali +- rovnako ako zimné/letné a za sucha už teda celoročky trošku zaostávali oproti letnej pneu.
Ale asi máš predsa len pravdu, že bude múdrejšie zostať pri dvoch sadách pneu.

A keď tu už riešime tie pneu :) momentálne mám na leto MP44 Elite 3 - je to podľa teba dobrá pneu, alebo sa dá v danej cene (cca. 50e) kúpiť aj niečo lepšie?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to je vtip? :) to sa ma vazne pytas, ci v cene do 50e je aj lepsia guma ako nejaka 30-eurova matadorka? :) kamarat, uplne vsetky... aj za tych 30e su lepsie gumy... nexeny, kumha, hankooky...
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Však preto sa pýtam, nakoľko to moc nesledujem a vyznám sa skôr do iných vecí ako pneu. :D Čiže napr. Hankook Ventus Prime 3 môžu byť?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no vidis, samozrejme ze mozu, dokonca si v tom rozpocte trafil jedny z najlepsich, ak nie dokonca tie uplne najlepsie :) pozri moje prispevky v tejto teme :)
Mustafa
Medium Star
Medium Star

OK, díky za rady a trpezlivosť. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

np, aj nabuduce :) vedel by som Ti aj tie pneu zohnat, ale zial, ozval si sa trosku neskoro, vsetko je predane a stare gumy nedrzime :wink:
hovko
Light Star
Light Star

RATZINGER666 napísal:skor som myslel, ci sa jazdi mesto, okresky, dialnice a percentualne zastupenie tychto tras :) ale aj lokalita sa hodi kvoli predstave o snehovej prikryvke... zasli mi, prosim Ta, nejake vysledky testov, ktore si pozeral, lebo tie, co mam ja, hovoria pravy opak... celorocne naozaj iba v pripade, ze sa jazdi max. mesto, aj to iba niekde v juznych oblastiach, a iba v pripade, ze naozaj na pneu nie je rozpocet... radsej dve rozdielne sady zanovnych, ako najkvalitnejsie celorocaky...

...v pripade, ze by si sa naozaj rozhodol pre nove ceorocne pneu, vyberaj medzi vector 4season gen2 a euroall season AS200... ale dorazne musim vyjadrit nesuhlas s Tvojim konstatovanim, ze v ktorom "spominane modely vychadzaju prekvapivo dobre"... urcite nie, ktorekolvek letne/zimne matadorky alebo barumky odvedu lepsiu pracu...

tak napr. na Lianu quatrac5 mame za 4x50e, co je 200e... keby sa brali letne hectory3 za 4x30, tj. 120e, plus zimne polaris3 za 4x44, tj. 176e, je spolu 300e, o menej ako stovku viac... a mozes jazdit bez starosti okresky, dialnice apod... a pneu tie tri, mozno styri roky vydrzia s prehladom... predpokladame, ze mas druhu sadu plechacov, prehodis ich aj sam, akurat ich nechas raz za rok vyvazit, co by si ale aj tak musel absolvovat aj s celorocnymi... a dalsia sada potesi aj v pripade defektu ci inych okolnosti... neviem, preco Ta trapi, ze ich nezjazdis... ked ich nezjazdis, tak ich vyhodis... a ak rozpocet naozaj tlaci, vzdy sa da rozmyslat aj nad jazdenymi a trochu zariskovat...

inak si dost znevyhodneny kvoli modelu auta, kedze predpisane 15tky su udane iba v rozmeroch 195/50/15 a 205/50/15, a to nie su zrovna najlacnejsie pneu...

//autoeditácia príspevku (20 Júl 2016, 11:20)
nechce niekto mierne jazdene, cca 5,5mm 2x245/40/19 a 2x275/35/19 dunlop sport maxx gt rft, prip 2x255/40/20 a 2x295/35/20 p zera, cca 4,5mm?
Chápem že z pohľadu predajcu je lepšie ak si zákazník kúpi 2 sady o stovku drahšie. :)
Chápem že potom zarobí aj servis pri prezutí 2x ročne.
A že nevadí keď vyhodí zimné gumy na starobu s dobrým dezénom, veď kúpi nové :).

Na to jeho jazdenie bohato postačia celoročné gumy a nemusí v zime rozmýšľať, či už treba ísť prezuť, lebo ráno v BA nasneží 1 cm a ranná cesta do roboty bude s pokutou...

Samozrejme že letné/zimné gumy majú zmysel, ak niekto plánuje jazdiť hory, či chodí za robotou z košíc do ba...

Ale kto jazdí väčšinou v BA a na západnom slovensku, má zimné gumy iba kvôli možnej pokute...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ak by mi slo o moj zisk, tak to by som mu v prvych prispevkoch neodporucal kupovat jazdene, Ty rozum :wink:

...akoze zarobi na prezuti? uz na zaciatku som pisal, ze bude potrebovat sadu plechacov, ktore su jazdene v podstate zadarmo... no a co sa tyka servisu, sice ich prezuje sam, ale vyvazit si ich nechat musi... ale to aj celorocky po sezone, ak nie je samovrah, tak o com tu rozpravas??

Ty si evidentne nemal celorocne gumy obute na nicom, takze sa ani nepozastavujem nad tym, co pises... kto ich jazdil na dlhsie trasy, sam vie, ze to nie je plnohodnotna guma... lepsia lacna sezonna guma ako celorocka... a ako som sa uz vyjadril, cenovy rozdiel je tam zanedbatelny, nikto o nic nepride... aky je teda rozdiel medzi dvoma lacnymi sadami a jednou drahou?

keby som na nom chcel zarobit, tak mu tlacim kludne aj tie celorocne gumy, ktore zohnat viem... a takto som spravil co? napisal som mu, ktore gumy su podla mna najlepsie, hoci viem, ze zohnat ich uz neviem... kludne nech si ich objedna z inych eshopov...

...tak o com tu, ku*va, prosim Ta, rozpravas???
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

RATZINGER666 napísal:no a co sa tyka servisu, sice ich prezuje sam, ale vyvazit si ich nechat musi... ale to aj celorocky po sezone, ak nie je samovrah
No neviem, mám dve sady a sám si ich prehadzujem zimné/letné.. ale teda ešte ani raz som nebol po sezóne vyvažovať. :P Čiže u mňa poplatky za servis = 0€ za 4-5 rokov (nahodenie novej gumy na disk + prvé vyváženie rátam do ceny novej gumy a nie do servisu).

:)

Ale inak tiež vyhadzujem gumy kvôli starobe a nie kvôli zjazdenému dezénu...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja to tiez nedavam vyvazovat po sezone a priznam sa, ze o tom pocujem prvy krat
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

no tak si zase trochu mudrejsi. ono ked mas mensie disky, tak to nie je tak badatelne, ale pri vacsich by som si nedovolil na jar disky nevyvazit. potom to zvykne triast....
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

praveze som mal 17tky a teraz mam sice len 16 ale po zime ked som ich obul tak pekne bez trasenia a nebadat ziadnu zmenu oproti jeseni ked som ich daval dolu.

ja ale zas prezuvam kazde 2 roky takze mozno keby som ich mal ten 4-5 rok tak by bolo nieco citit
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Tak to ano, starnutie gumy ma na to dost vplyv. Ja som mal na 18kach vpredu po 65g na 5-rocnych pneu a ked som kupil nove, tak stacilo 25, resp. 30g. Dva roky sa daju, pokial to mas ako nove vyvazene na dobrej vyvazovacke. To nebyva pravidlo, bezne servisy na kalibraciu vacsinou seru a potom to tak vyzera.....
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Samozrejme, keby som začal cítiť nejaké trasenie, šiel by som hneď dať vyvážiť, lenže ani po tých štyroch rokoch som nič necítil a preto som ani nešiel. V mojom prípade to sú 14ky plecháče.
hovko
Light Star
Light Star

Ja na servis nemám poriadne náradie a ani čas. Trvalo by mi to určite viac ako hodinu.
To idem radšej do servisu, kde mi celé auto prezujú za 7 minút a zaplatím pohodlne kartou (žiadne že bez bločku). Ročne takto zaplatím 50€ za služby, ale šetrím svoj čas.

Radšej teraz zaplatím o 100€ viac za celoročné pneumatiky oproti dvojsade letné/zimné a mám pokoj.

Na jazdenie v ba je to akurát. Ako som písal, keby som mal 3l auto, alebo jazdil BA-KE či zimné kysuce, riešim to samozrejme inak.

Ratzinger - radiť tu a pritom byť predajca, pre mňa tá rada stráca hodnotu, lebo je zaujatá kvôli biznisu a nepresvedčíš ma že ju to dobrá rada "kamarátovi" z fóra.

A prečo mi vadí vyhodiť gumu ešte s polovicou dezénu na starobu? No lebo tým vyhadzujem peniaze do vzduchu za zimné aj letné gumy.
Radšej kúpim celoročné gumy, ktoré stihnem zjazdiť za 2-3 roky, ako mať letné 5 ročné tvrdé puky s dobrým dezénom, ktoré som tento rok už musel vyhodiť...
Pri nájazde 10 000 km rok je dvojsada gúm m nevyužitá .
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

netrep blbosti...daval mu tu odkazy na svoje stranky? nedaval..daval mu tu rady na pneu, ktore predava? nedaval

ake zariadenie a vybavenie potrebujes prosim ta na prehodenie kolies? zdvihak a kluc a to mas v kufri auta. jedno koleso mas prehodene za 5-7 minut takze aj s odnesenim druhej sady do pivnice ti to zaberie pol hodiny. kolko ti trva cesta do a zo servisu + cas, ktory tam stravis?
Napísať odpoveď