Windows 10
-
lukostrel77
Star
Re: Windows 10
Aj mne to písalo ale ja som stiahol z windows stránky neaký windows upgrade program a už to mám na 98% stiahnuté....
Ja som si ju tiez musel vynutit cez https://support.microsoft.com/sk-sk/hel ... ng_client
-
lukostrel77
Star
No presne takto som to updatoval aj ja inak mi to nešlo..mikioko napísal:Ja som si ju tiez musel vynutit cez https://support.microsoft.com/sk-sk/hel ... ng_client
Ako dlho vam to stahovalo? Odkaz som uz nasiel, ale ako som pisal, stahuje to strasne pomaly, mam 70Mbit optiku a je neskoro, nema to co brzdit na mojej strane. Prip. ak mate cas, teraz alebo "zajtra" mozete napisat svoje dojmy, ci uz ide o stabilitu alebo funkcie, zmeny...
-
lukostrel77
Star
No mne to stahovalo niečo cez hodinku,a ešte teraz mi to inštaluje takže dosť dlho sa na to čaká......
Ešte niekto má pocit, že od včera (toho akože velkého updatu) mu ide windows 10 oveľa pomalšie? Zapína sa dlho, štart sa otvára asi dve sekundy po kliknutí a hlavne zmizla "quick search fíčura" - tj. otvorím štart a hneď začnem písať meno programu, ktorý chcem spustiť.
//edit po dvoch dňoch: tak po pár reštartoch už to ide zase tak, ako pred tým...
//edit po dvoch dňoch: tak po pár reštartoch už to ide zase tak, ako pred tým...
-
lukostrel77
Star
Ja tam mám ten quick search normálne otvorím štart a píšem,aj mne sa dlhšie zapína po tomto updateBX napísal:Ešte niekto má pocit, že od včera (toho akože velkého updatu) mu ide windows 10 oveľa pomalšie? Zapína sa dlho, štart sa otvára asi dve sekundy po kliknutí a hlavne zmizla "quick search fíčura" - tj. otvorím štart a hneď začnem písať meno programu, ktorý chcem spustiť.
quick search funguje a dlhsi start nepozorujem ani na novom ani na starom notebooku, nebyt tej chyby 0x80004005 na jednom notebooku upgrade prebehol uplne rychlo. K tej rychlosti stahovania mam 20 Mb/s a aj vcera vecer, alebo dnes rano aktualizacia stiahnuta do pol hodiny.
-
lukostrel77
Star
No teraz sa mi to už zabehalo a štart už mám celkom svižní a to nemám ani ssd takže spokojnost 
Tak som to doinstaloval, ale vobec sa mi nepaci sposob.
- nie je uz mozne sa vratit k Win7, bola to podmienka, ja som to neplanoval, ale pre niekoho je to dolezite
- nie je mozne zachovat si programy a hry, ako pri prechode 7>10, preco??
- instalacia mi vymazala programy a hry, aj Forzu!
- to si budem musiet znova instalovat vsetky programy a hry, desiatky GB po kazdom vacsom update??
- resetovali sa vsetky Windows nastavenia, osobne, vizual, vsetko, pritom som to nastavoval iba pred par dnami!
- resetovali sa aj nastavenia ktore po prechode 7>10 boli zachovane
Velmi ma to sklamolo, hlavne po hladkom prechode 7>10, toto je ako cista instalacia, najhorsie vsak je, ze sa to asi bude opakovat pri kazdom vacsom update - a pri hrach ako Forza, kde sa neda zvolit umiestnenie, bude nutne stahovat desiatky GB, snad aspon nastavenia su niekde online, este ze som nemal rozohranu vacsiu Win10 hru.
Odporucam pred updatom zalohovat aspon priecinok s uzivatelom, prip. ProgramData, ja som to nastastie spravil, niektore nastavenia sa dali obnovit, vacsinu programov a hier mam nainstalovanych mimo "program files" a su to portable verzie, takze funguju, no cakaju ma hodiny stahovania, instalovania a nastavovania, takze neviem kedy sa dostanem aj k nejakym plusom.
- nie je uz mozne sa vratit k Win7, bola to podmienka, ja som to neplanoval, ale pre niekoho je to dolezite
- nie je mozne zachovat si programy a hry, ako pri prechode 7>10, preco??
- instalacia mi vymazala programy a hry, aj Forzu!
- to si budem musiet znova instalovat vsetky programy a hry, desiatky GB po kazdom vacsom update??
- resetovali sa vsetky Windows nastavenia, osobne, vizual, vsetko, pritom som to nastavoval iba pred par dnami!
- resetovali sa aj nastavenia ktore po prechode 7>10 boli zachovane
Velmi ma to sklamolo, hlavne po hladkom prechode 7>10, toto je ako cista instalacia, najhorsie vsak je, ze sa to asi bude opakovat pri kazdom vacsom update - a pri hrach ako Forza, kde sa neda zvolit umiestnenie, bude nutne stahovat desiatky GB, snad aspon nastavenia su niekde online, este ze som nemal rozohranu vacsiu Win10 hru.
Odporucam pred updatom zalohovat aspon priecinok s uzivatelom, prip. ProgramData, ja som to nastastie spravil, niektore nastavenia sa dali obnovit, vacsinu programov a hier mam nainstalovanych mimo "program files" a su to portable verzie, takze funguju, no cakaju ma hodiny stahovania, instalovania a nastavovania, takze neviem kedy sa dostanem aj k nejakym plusom.
-
lukostrel77
Star
Dreamer
Mne sa nevymazalo nič po update som všetko mal tak ako predtým,U mna to píše že sa dá vratit na predchodziu verziu,takže asi fakt odstránily možnost vrátit sa spat na w7
Mne sa nevymazalo nič po update som všetko mal tak ako predtým,U mna to píše že sa dá vratit na predchodziu verziu,takže asi fakt odstránily možnost vrátit sa spat na w7
Takisto o ziadne nastavenia a programi som neprisiel, vsetko rovnake ako pred update.
Pouzil som rovnaky odkaz, vyskocilo okno, kde bola aj moznost ponechat stare nastavenia a programy, ale nedala sa vybrat a dole bol text ze je to nova verzia a ze z nejakeho dovodu preto nie je mozne ponechat stare nastavenia a programy.
Inak mi to vymazalo vsetko, aj ovladace na grafiku, zvkukovku, tv kartu, je to ako cista instalacia.
Napadlo ma, ze nejake subory mi stahovalo aj na Dcko a nemam tam dost miesta, ci to nie je kvoli tomu, ale predsa by sa to malo spytat a poziadat o uvolnenie miesta, na Ccku mam plno miesta.
Vazne ma to riadne nastvalo, este ked idem spravit jednu vec, dalsie ma blokuju, idem otvorit subor a nejaka MS blbost mi to NEotvori, lebo to nevie, takze kvoli jednemu programu musim znova instalovat dalsie - a potom tie vsetky nastavenia znova riesit...
Nikomu inemu sa toto nestalo??
Inak mi to vymazalo vsetko, aj ovladace na grafiku, zvkukovku, tv kartu, je to ako cista instalacia.
Napadlo ma, ze nejake subory mi stahovalo aj na Dcko a nemam tam dost miesta, ci to nie je kvoli tomu, ale predsa by sa to malo spytat a poziadat o uvolnenie miesta, na Ccku mam plno miesta.
Vazne ma to riadne nastvalo, este ked idem spravit jednu vec, dalsie ma blokuju, idem otvorit subor a nejaka MS blbost mi to NEotvori, lebo to nevie, takze kvoli jednemu programu musim znova instalovat dalsie - a potom tie vsetky nastavenia znova riesit...
Nikomu inemu sa toto nestalo??
Mne update prebehol normalne, islo to klasicky cez Windows Update a vsetko mi ostalo.
-
Daniel9911
Professional
Ja mam Windows 10 Pro a po aktualizácii mi ide PC tak isto rýchlo ako aj pred tým a nič sa mi neobnovilo na predovlene nastavenia. Stahovanie udpatetu trval otak 15 až 20 min. mam DSL od Telekomu a inštalácia možno tak 25 min možno 30 ale mám SSD 8GB ram a Intel i5 4690
ja som tiez spravil update, nic sa nezmenilo, Dreamer, chyba musi byt niekde inde. nestiahol si nahodou miesto updateu normalnu instalacku? to vy to vysvetlovalo.
aacid - pouzil som rovnaky odkaz ako ten ktory tu bol, overoval som si to, klikol som na "get the anniversary update now" tlacidlo a pri prechode zo 7 na 10 sa mi vsetko zachovalo, takze to nechapem.
Zo 7 na 10 som prechadzal tiez cez stranku, neviem ci to moze byt problem, ale najskor podozrievam to, ze uz som mal zalohu kvoli prechodu zo 7 a tiez som na D disku mal pomerne malo miesta.
Inak jedno pozitivum je, ze HotkeyP mi uz ide bezchybne, predtym zatazovalo RAM aj CPU (100MB+ a 10%+) a pri niektorych prikazoch bolo velke oneskorenie az mrznutie. Neviem kde bol problem, registre alebo mozno Avast antivir, co myslite? Potrebujem vlastne antivir na Win 10? Ma nejake vlastne nastroje, prip. aky free nenarocny antivir odporucate namiesto Avast?
Spomenul som si, ze som si spravil aj screenshot toho okna pocas updatu.
Zo 7 na 10 som prechadzal tiez cez stranku, neviem ci to moze byt problem, ale najskor podozrievam to, ze uz som mal zalohu kvoli prechodu zo 7 a tiez som na D disku mal pomerne malo miesta.
Inak jedno pozitivum je, ze HotkeyP mi uz ide bezchybne, predtym zatazovalo RAM aj CPU (100MB+ a 10%+) a pri niektorych prikazoch bolo velke oneskorenie az mrznutie. Neviem kde bol problem, registre alebo mozno Avast antivir, co myslite? Potrebujem vlastne antivir na Win 10? Ma nejake vlastne nastroje, prip. aky free nenarocny antivir odporucate namiesto Avast?
Spomenul som si, ze som si spravil aj screenshot toho okna pocas updatu.
Takuto tabulku mi vobec neukazalo a takisto som mal na disku este zalohu win 7
Mas okrem systemoveho aj dalsi disk - ak ano, kolko miesta si tam mal? Ja som mal asi par GB, toto mi pride asi ako najpravdepodobnejsia pricina. Mozno este nejake nastavenie ktore si 10tka zobrala z Win7 a ktore bolo u mna ine ako u ostatnych, ale neviem co by to mohlo byt.
Chcel by som zistit kde bol problem, to ze mam prakticky cistu instalaciu ma aj vyhody, ale robit toto kazdych par mesiacov urcite nechcem.
Chcel by som zistit kde bol problem, to ze mam prakticky cistu instalaciu ma aj vyhody, ale robit toto kazdych par mesiacov urcite nechcem.
-
Daniel9911
Professional
ja som si dal vyhľadať aktualizácie cez Windows Update a mal som maximalne len toto vid príloha. A potom už len restart a začinalo mi rozbalovať dáta a následne inovovať system na novšiu verziu.