Poisťovne - skúsenosti

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Poisťovne - skúsenosti

Príspevok od používateľa heker »

A ktore teda?

Nieco k amortizacii z pohladu pravnika - http://www.akhraska.sk/?p=5958
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

napr. union, mám to konkrétne od pracovníčky tejto poisťovne
heker
Redeemer
Redeemer

V Unione by som si auto nepoistil urcite. Tu som teraz nasiel maly prehlad - http://www.onlineporovnanie.sk/2016-04- ... latite-vy/
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mne tam vysla po zamestnaneckej zlave najlepsia PZP tak som hodil obe auta tam...s havarijnou neviem
heker
Redeemer
Redeemer

Kolko si usetril na PZP, zo 10 eur? Stoja tie peniaze za to? Mozno stoja, ved z PZP si uplatnuje skodu ten druhy, ktoremu si sposobil skodu. Len ak uplatnia amortizaciu a bude od teba ziadat preplatenoe napriklad 700 wur, ktore mu stiahli amortizaciou, tak asi rad nebudes. Ale je to tvoja volba, ktoru poistovnu si zvolis.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

s preplacanim by neuspeli (vlastna skusenost). rozdiel na dvoch autach bol okolo 40€ tak sa to oplatilo
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

guess.whoo: to s preplácaním ma trochu zaujíma, opíš bližšie tvoju skúsenosť.dík
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no ze nakolko mi poistovna z pzp vodica, ktory zavinil nehodu vyplatila zhruba o 600e menej ako bola hodnota auta aj ked som priratal hodnotu vraku tak som bol v minuse.

tak som ten rozdiel chcel pytat od vinnika, ale odfajcil ma ze sa mam obratit na poistovnu. tak som sa pytal kamarata pravnika, ze to mozem dat na obciansko pravne konanie, ktore by sa vlieklo a nie vzdy sa rozhodne v prospech poskodeneho. proste sa to nevyplaca
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ved toto. Vsetko je teoreticky krasne na papieri ale tie tortury v praxy niekedy za to proste nestojja. Aj ked par stovak naserie ale co s tym, este riskovat stratu casu, energie, dalsich vydavkov kvôli tomu s nejasnym vysledkom.
hansgruber
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa hansgruber »

guess.whoo napísal:no ze nakolko mi poistovna z pzp vodica, ktory zavinil nehodu vyplatila zhruba o 600e menej ako bola hodnota auta aj ked som priratal hodnotu vraku tak som bol v minuse.

tak som ten rozdiel chcel pytat od vinnika, ale odfajcil ma ze sa mam obratit na poistovnu. tak som sa pytal kamarata pravnika, ze to mozem dat na obciansko pravne konanie, ktore by sa vlieklo a nie vzdy sa rozhodne v prospech poskodeneho. proste sa to nevyplaca
Smola,poisťovňa ti likvidovala poistnú udalosť.To,že ťa poslal do poisťovne,je z jeho strany postup správny a viac menej podávať žalobu ako ti povedal kamarát by bol riadny risk,nakoľko súdne trovy si každý hradí sám,takže v strate by si bol ešte väčšej.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ahojte, kedze nestiham si po kamaratoch ani cez net vybavit pzp a auto uz zajtra prepisujem
zaujima ma ci v tom klientskom centre v BA maju nejaky poistovaci stanky jak mali na Kopcianskej
a co ceny ? posledne som v takomto stanku bol par rokov dozadu v Prievidzi, kde ceny boli podobne internetovym kalkulackam
diki za info

edit: tak nakoniec som bol tam a tam mila slecna ponuka pzp s cenami ako z internetovej kalkulacky
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

najvacsi bullshit je, ked si precitam, ze niekto nema cas spravit PZP cez net. Ak mas velky technicak (co musis mat tak ci tak) tak to trva maximalne 10 minut
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

nemal som ani velky TP, ani cas cakat postou na bielu kartu, jednalo sa o prepis vramci rodiny a ja som sa musel prisposobit terminu,
ale ak si viem bielu kartu doma vytlacit, tak neni problem cez net do par minut
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ty nemáš doma tlačiareň?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

staci ti doklad, ktory dostanes okamzite na mail od poistovne kym ti pride karta domov postou
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Akú havarijnú poistku?

Príspevok od používateľa martinez13 »

Zdravím, od akej poisťovni by ste odporučili havarijné poistenie? Zatiaľ mám skúsenosti len z PZP v Kooperative, len čo som počul Kooperativa nieje moc ideálna na havarijku od známych.
Jedná sa o 2 ročné auto, ktoré jazdí väčšinou v zahraničí (AT).

Ďakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Preco by Kooperativa nebola vhodna? Rad by som si vypocul tych expertov a hlavne ich argumenty. Ci si das Kooperativu, Kominalnu, Allianz, tak neurobis chybu. Au to velke poistovne, funguju dlho a nemaju problem preplatit skodu (snad s vynimkou celneho skla). Ale pokial clovek spekuluje, chce tam prihodit poskodeny diel z minulosti alebo nieco ine, tak sa netreba cudovat. Aj tak je to o tom, ze sa robi prvotne fotenie pri poisteni auta (pokial nejde o uplne nove auto), spravi sa protokol a oznacia uz poskodene diely, pri skode sa auto foti, robi obhliadka, to robi technik, ktory ro s protokolom posiela na oddelenie likvidacii do poistovne, tam sa rozhoduje o osude.

Spytaj sa teda tych znamych, ze preco nie Kooperativu, ze ake su dovody.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Staci ti, ze ked sa zosypal strk z tatrovky iducej pred otcom, kt. mu pekne vyfacelifotoval kapotu, obe hmlovky a celne sklo, po zastaveni vodic uznal chybu, utiahol plachtu, spisali sa papiere aj s poskodenim a napokon koop vyplatila iba skodu na celnom skle, pretoze vraj vodic tatrovky ani on sam nemohol vediet, ze tatra poskodila svetla a kapotu, jedine co mohol vidiet bolo poskodenie celneho skla.
+Pred kooperativou u nas v BA stala dodavka s peknym transparentom hodnych par dni :D
+Mne sa vyhrazali exekuciami za to, ze si nevedeli najst zrusenie mojej poistky u nich na starom aute, riesenie akoze dojdite si na pobocku do mesta a tam to preukazte - o určite uz ma vidite
+kazdy, kto s poistenim robi dlhsiu dobu ti na nich povie par peknych stories, nie je nejakym tajomstvom ze vynalozia vsetky mozne prostriedky na to, aby nejak usetrili

na ich obhajobu ale mozem povedat jeden random co sa stal mne, za skrkanec na narazniku mi poslali len tak zbrucha 800€, dodnes nechapem ale skrabanec som uz umyl :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hegy: Tazko sudit situaciu s Tatrovkou, mozno by bolo lepsie v tom momente vsetko nafotit, spisat, priapdne rovno zavolat policiu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja by som tiez pri takejto vacsej skode volal policiu aby to zdokumentovali a zapisali oni. potom uz poistovna nema taky priestor na vykrucanie sa
Napísať odpoveď