Melonsvk
Ja osobne stretol a poznam ludi aj z inych fy co tiez napr Uss kosice na Zapade je to bezna vec bavime sa o radovych zam. Ale je pravda ze beznejsie je tych cca 6, viacej je uz menej caste
Práca v korporácii vs. menšej firme
Re: Práca v korporácii vs. menšej firme
o zlatom padaku sa mozeme bavit ked clovek dostane odstupne 5+ rocnych platov
5rocnych platov? To musi byt topmanazer a velmi bohata fy. Osobne poznam pripad ked max bolo 24mesacnych.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
5 rocnych platov je kua vela, to silno pochybujem ze niekto normalne dostane.
co sa tyka tych zeleziarni, tam bolo odstupne, ale nie zo zmluvy, ale dobrovolne. tzn. potrebovali znizit stavy, ale nemohli/nechceli prepustat, tak ponukli odstupne k dobrovolnej vypovedi, ale len k poziciam ktore potrebovali zrusit.
co sa tyka tych zeleziarni, tam bolo odstupne, ale nie zo zmluvy, ale dobrovolne. tzn. potrebovali znizit stavy, ale nemohli/nechceli prepustat, tak ponukli odstupne k dobrovolnej vypovedi, ale len k poziciam ktore potrebovali zrusit.
Tak to bezne funguje, ked potrebuju znizit stavy, ludom daju dohodu o ukonceni prac. pomeru a prihodia par mesacnych platov nad ramec zakona az neprudia. Inak by mali kopec starosti s uradmi. Ale zeby mal nejaky bezny zamestnanec v zmluve uvedenu vysku odstupneho, to som este nevidel.
To som ohromený, že gogo takého nikoho nepozná.. niečo je zle. 
po 20-25 rokoch odpracovanych v bankovom sektore vo vyssom manazmente bezna vec (teda aspon v niektorych krajinach). Maximum co mne je zname bola ponuka odstupit a odskodne 8rocnych platov