Eurotrip - cestovanie po EU

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Eurotrip - cestovanie po EU

Príspevok od používateľa hojko »

nejakymarko: Hadam si to vies pozriet aj sam. Nepises kde si chces pozicat auto, odkial chces ist. Navyse kazda spolocnost ma ine podmienky. Ak si pozicias auto na Slovensku, trebars na 10 dni, tak ti zauctuju napr. 450 eur za auto. Moze tam byt obmedzenie kilometrov, tj. 150 km za den, co mas 1500km za 10 dni a teda pri ceste co spominas sa zrejme nezmestis. A ak mas platit 10 centov za kilometre naviac, pojdes niekde do Spanielska a spravis 3000km, tak mas razom doplatok 150 eur za prejazdene kilometre. Naftu si vies vypocitat aj sam, vezmi si spotrebu trebars 10 litrov na take auto, mozno aj viac..., myto a celkovo dialnicne poplatky najdes na viamichelin.com, tam si to mozes pekne prepocitat. Positenie opat zalezi od pozicovne, povacsine sa da doplatit rozsirene poistne krytie. Tiez treba sledovat, ze ci sa poistka vztahuje len na osobu co pozicala auto, ci na dvoch vodicov, ktorych uvedies alebo ci sa vztahuje na vsetky osoby v aute v pripade, ze sa za volantom budete tocit podla unavy. Tiez su tam rizikove priplatky za nizky vek vodica. Alebo chces ist letecky nizkonakladovkou niekde do Madridu, Barcelony a az tam si pozicat auto??? Opat plati to co som pisal vyssie a cenu, poistne podmienky atd... si vies zistit na internete.

Edit: Len tak som zo zaujimavnosti pozrel napriklad minivan pre 7 ludi pocas mesiaca jul, pozicanie a vratenie na letisku v Madride, na 10 dni, auto Opel Zafira - cena 500 eur. V tejto cene je zahrnute: Vzdanie sa škody v prípade kolízie (CDW), Zodpovednosť tretej strany (TPL), Ochrana v prípade krádeže (TP) a Neobmedzené kilometre. Neobsahuje: Povinné miestne poplatky (to su dake dalsie poplatky na umyvanie a cistenie auta...), Poplatky za jazdu (myto, dialnice a zaroven: Poplatok pre mladého vodiča sa uplatňuje u zákazníkov vo veku od 21 do 25 rokov – 5,00 € za deň vrátane dane do maximálnej výšky 60,00 €.), Administratívne poplatky (4 eur za platbu kartou). Pri pozicani sa blokuje na kreditnej karte zaloha 850 eur, spoluucast v pripade nehody je 1000 eur. Dalej tam vidim, ze za kazdeho vodica sa plati 5 eur/den. Cize ty a dalsi dvaja vodici sa rovna 2x5x10=100 eur. Zrazu je z 500 eur teda 600 eur. Rozsirena poistka stoji 11,53 na den, teda 115,30 eur na 10 dni. Cize uz si na 713 eur. GPS je 9 eur/den, ale tak GPS si viez vziat zo Slovenska alebo pouzit v mobile. Ked vidis, tak za 10 dni v Madride na letisku das za auto 713 eur, to si este netankoval a nezaplatil myto na dialnici. Mozno najdes akcie, zlavy, nizsie ceny a stiahnes to zo 713 eur na 500 eur, mozno budes v lacnejsom meste ako je Madrid a dostanes sa aj na 400 eur, ale zaroven v mensich mestach mozu ocakavat viac jazdenia kvoli cestovaniu do vzdialenejsich miest za pamiatkami a atrakciami, takze budu uctovat najadene kilometre, moze byt drahsia poistka atd...

Alebo chces ist do Francuzska??? Tak napriklad v Nice, taky isty termin a podmienky ako som pozeral v Madride, tak v Nice to stoji od 1100 eur vyssie na 10 dni. V Parizi od 655 eur, ale tie vacsie od 912 eur. To su uz slusne palky, ak si k tomu opat pripocitas rozsirene poistenie, dalsich dvoch vodicov...

Ked si to vezmem na 10 dni, ze vas pojde 7 ludi napriklad, tak pri sume 1000 eur to mas 143 eur na osobu len pozicanie auta. K tomu letenku niekde do Spanielska ci Talianska, dajme tomu 60 eur. To mas 200 eur. Ak by ste si vzali dve auta, dajme tomu nejake Octavie druhej generacie doma od rodicov a ides do Francuzska, tak najazdis 3000km, mozes sa zastavit kde chces, kedy chces. Pri spotrebe 6 litrov to mas 180 eur za naftu tam aj spat, myto mas 60 eur, dialnicne poplatky 20 eur. Cize 260 eur, nech dam 40 eur naviac za myto este po Francuzsku, tak je to 300 eur. Mas dve auta, to je 300+300 eur, je vas 7, takze to delim alikvotne medzi vsetkych, bez ohladu na to, ze ci su v jednom aute traja a v druhom styria. Rozpocitane je to 86 eur na osobu za cestu. A to je tam zapocitana uz aj nafta a myto. V cene takeho pozicania este nemas myto a naftu, takze napriklad k tej cene 1000 eur este pripocitaj napriklad 40 eur za myto, 100 eur naftu a si na 163 eurach za osobu, to je priblizne dvojnasobok ako keby si isiel zo Slovenska na dvoch osobnych autach. Okrem toho pri ceste zo Slovenska si to vies pekne naplanovat a mozes sa stavit uz niekde cestou v Rakusku, kludne aj dve ci tri lokality si pozriet, niekde prespat. Dalej mozes ist cez Nemecko, Svajciarsko (nutne kupit rocnu dialnicnu znamku) alebo cez Taliansko. A opat si vies co to vybrat, kde sa stavis, co si pozries, kde prespis.

Bol som vo Francuzsku 3x (2x svojim autom, 1x autobusom ako velky zajazd znamych a kamaratov v pocte cca 45 ludi), po ceste je co vidiet, o tom niet pochyb, vo Francuzsku tiez. V lete idem zase do Francuzska, ale tentokrat bicyklovat - ideme na dvoch vlastnych autach s bicyklami na streche. V Taliansku som bol len vlastnym autom, asi 5x, aj tam je co vidiet. V Spanielsku som nebol, autom mi to pride dost daleko, az moc prilis. Ale urcite aj tam bude co pozerat. No ak chces ist na 1-2 tyzdne na trip, tak ti plnohodnotne postaci Talianska a Francuzsko, pripadne si tam kludne doplnit aj Rakusko a ak chces platit dialnicnu znamku vo Svajciarsku, tak aj Svajciarko. Ja by som sa pri tak kratkej ceste netlacil autom do Spanielska, ked uz, to skor by som isiel nejakou nizkonakladovkou za lacne peniaze do Spanielska, Madrid/Barcelonu pochodit vlakom/metrom/busom/pesi a mozno si na 3 dni pozicat autom, to mam akurat vylet na tyzden.

Ak ti mozem poradit, skus si to tento rok mozno len to Taliansko, mas to relativne blizko a hlavne neni jazykova bariera ako vo Francuzsku. V Taliansku sa vies dohovorit po anglicky, po nemecky, pripadne sa o to s tebou aspon pokusia. Vo Francuzsku zial nie. Nie je to fama, tak to vo Francuzsku skutocne funguje. Pri stasti, ak narazis na mladych ludi vo Francuzsku, tak sa da s nimi komunikovat aj v anglictine, ale to len zriedka. Cestou do Talianska sa vies stavit napriklad v Slovinsku, v meste Soca, tam je splav a rafting na divokej vode, velmi ospevovane. Odtial to mas kusok do Benatok. Z Benatok po pobrezi dole, napriklad San Marino, hned vedla letovisko Rimini. Odtial po pobrezi do Bari, velmi pekne a zname mesto. Odtial to seknes cez vnutrozemie na zapad do Amalfi, krasne mestecko podla fotiek, aj turistami vyhladavane, ved si daj do Googlu Amalfi a pozri si fotky. Hned vedla je Neapol, aj ked podla clankov na internete je to dost nebezpecne mesto, hlavne pre cudzincov. Cestou spat na sever mas Rim, tam mozes stravit dalsie dva dni. Z Rimu mozes ist po pobrezi alebo stredomorim, ja by som volil po pobrezi a ist do mestecka s nazvom Manarola - nieco neskutocne. Po Manarole mozes volit na sever smer Janov+Milano alebo Parma+Milano, no ja by som volil cestu kusok spat na juh, mesto Pisa a znama sikma veza, potom na vychod a to do Florencie, resp. cela lokalita Toskanska. Znama vinohradnicka oblast Chianti, opat hod do Googlu Chianti a pozri fotky. V Chanti je kopa moznosti tzv. argoturisticky - vsade okolo teba vinic, hrozno a par stromov, niekde medzi tym je domcek/penzion v ktorom byvas, rano ti pripravia ranajky z cerstvej zeleniny a ovocia, dostanes taliansku kavu, cez den si pobehas okolie, vecer ta caka vecera, za tym ochutnavka vina priamo z toho co pestuju a vyrobia, k tomu ti pridaju ochutnavku syrov z nedalekej dediny, opity si ides lahnut a rano zase ranajky... Z tejto lokality Florencie/Toskanska cesta na sever smer Bologna a potom Verona. No a ak budes mat malo, mozes to seknut cez Talianske Alpy, ktore na Slovensku volaju skor Dolomity. Hoci su Dolomity sucast Alp..., ale to je nepodstatne. Tam si mozes prejst Passo Giau, Passo Falzarego, Passo Pordoi, Passo Fedaia, Lago di Misurina... a nasledne cesta na rakusky Lienz, Villach, Klagenfurt, Graz, Vieden a domov. Pripadne to vezmes rovno na Villach a odtial horskym prechodom Grossglockner pod najvyssi vrch Rakuska (spoplatneny cca 35 eur za auto) do Zell am See, co je taka basta Rakuska. Toto co som napisal mas skoro aj 4000km, ale mozes to skratit tak, ze vynechas Amalfi, Bari a Rim, vezmes to len po San Marino a Rimini, odtial potom do vnutrozemia cez Toskansko, to mas hned o 1000km menej. Bez toho Bari a Amalfi to mas plan tak na 11-12 dni za predpokladu, ze Soca 1 noc, Benatky 1 noc, 2 noci Rimini, Florencia 2 noci, Toskansko 2 noci, Manarola 1 noc, Bologna 1-2 noci, cesta 1 den. Pocital som to z Bratislavy, pretoze neviem odkial by ste vyrazali a cestu do BA si vies dopocitat aj sam.
Prílohy
0amalfi.jpg
0manarola.jpg
0toskansko.jpg
0mapa.png
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Hojko, ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď. :)
Vyrážať by sme mali spod Tatier v počte asi 4 ľudí, takže asi najrozumnejšie bude naozaj osobné auto s normálnou spotrebou. Aj návrh tvojej trasy mi príde veľmi zaujímavý, asi si necháme poradiť a inšpirujeme sa. Je pravda, že sme si to zatiaľ veľmi nepremysleli a predstavovali si to skôr "ako Hurvínek válku", takže tvoje rady padli naozaj veľmi vhod.

O tej dodávke sme rozmýšľali hlavne z dôvodu, že v kritickej situácii sa tam dá relatívne obstojne prespať, ale keď tak rozmýšľam, tak ak si človek spraví dobrý itinerár, s dostatočnými časovými rezervami, tak by nemal byť problém si ubytko rezervovať dopredu cez booking, airbnb a podobne.
Takže ešte raz ďakujem, ideme sa pustiť do plánovania :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Z Popradu do Benatok to mas 1000 kilometrov, to mas tak 10 hodin podla Google Maps cesty, ale tam by som ratal urcite s moznymi zdrzaniami, teda zalezi od casu v ktorom pojdes. Na uvod mozes chytit zapchu v BA, potom obchovat Viedne, potom vstup do Benatok. Ja ked som planoval takuto podobnu cestu do Talianska ako som ti pisal, uz som mal spravenu aj rezervacku hotelov, ale potom nam to padlo, tak vtedy som cital o tom, ze idealne je do Benatok prist este skoro rano. V tvojom pripade by bolo mozno fajn, ak by si isiel dajme tomu niekedy o druhej v noci z Popradu, o nejakej jednej prides do Slovenskej Soce, tam si date splav, veceru, niekde v Slovinsku alebo v Taliansku si najdete ubytovanie prespite. Na dalsi den mozes ist hned rano do Benatok, za 70-80 eur este sa previest gondolou (tj. 20 eur/osoba), poobede odtial vypadnut a ist napriklad do Rimini. V Rimini ostanes 2 noci, okupete sa tam, poopalujete a ked sa potom odubytujete, tak viete rano vybehnut do San Marina a poobede ci k veceru prist do Florencie. Kamarat Florenciu velmi vychvaloval, ze je krasna, ale ze v centre je problem s parkovanim a tak ze si treba dat pozor, ze sice hotel vies zohnat lacno, ale parkovanie moze byt aj 30 eur/den, ze skorej vziat nieco dalej od centra a rozmyslat nad dopravou do mesta. Florencia ze 2-3 dni sa urcite oplati, ze je tam co pozerat. Z Florencie je to kusok na sikmu vezu v Pise, hned vedla Livorno, potom mozno k veceru prichod do mesta Manarola. Pripadne to mozes vynechat a ist do Toskanska niekde na agroturistiku okolo Chianti. Tam treba medzi vinicom ostat na dva dni a uzit si to, napokon kopa ubytovani v tychto agrorezortoch ponuka ubytovanie minimalne na 2-3 noci, na jednu noc ta malokde nechaju prespat. Su tam v okolii aj male dedinky, kde je obchod, restauracia, dve kaviarne, proste tri stoly v uzkej ulicke medzi miestnymi obyvatelmi, skoro ako vo filme The Godfather na Sicilii. Potom do Bologne na spagety, porovnat, ze ci Morcadella alebo bolognska omacka z Tesca chuti lepsie ako to co pripravuju oni, vyssie je zase Verona a keby si chcel este trosku vody a opalovania, tak velmi pekne je jazero Lago di Garda a serverny cip - mestecko Riva del Garda, ktore je obklopene kopcami, hoci v uliciach rastu okolo cesty palmy. Moznosti je vela, len si treba spocitat dni, pretoze urcite ti bude treba aspon 10 dni na toto vsetko. Nema vyznam sa v takej Florencii zastavit len na jeden den, pretoze z toho nic nemas. Radsej pobehat menej miest, ale viacej toho vidiet. Stale je moznost, ak sa ti nieco zapaci, tak po ceste odbocit, zastavit sa, pofotit, kupit magnetku... Este ma teraz napadlo, ze v Toskansku su vraj aj pekne narodne parky, niekde vari medzi Florenciou a Bolognou, ale to by si uz musel pogooglit, pretoze neviem nazvy parkov.

Ubytovanie v pohode vyriesis cez booking.com, myto si vies spocitat na viamichelin.com (road tax su dialnicne znamky (Slovensko, Rakusko, Slovinsko), toll je myto (Talianske dialnice, horske prechody Taliansko a Rakusko). Poradim ti, ze ak vies nejaky termin a pocet izieb, tak si hlavne vytlac kalendar a popis si to, aby si v tom nemal bordel. A vzdy sa snaz si nechat casovu rezervu, taktiez pri pocitani kilometrov si daj k vyslednemu cislu tak +20 percent naviac, pretoze musis zapocitat vozenie po meste, po okolii, niekde urcite zabludis... Ked sa do toho pustis, tak za jeden den vies pogooglit co chces vidiet, co sa oplati vidiet, pomoze ti aj Trip Advisor v tomto, pripadne Wiki Travel. Na dalsi den to vies vsetko prepocitat, naplanovat a objednat ubytovanie. Pri ubytovani si mozes vziat kludne aj 4-lozkovu izbu, aj tak vo vacsine prides na izbu vecer, rano vstanes a ides zase prec, takze ak vyslovenie niekto nechrape, tak nemas problem. My sme to riesili vzdy taktou velkou izbou, ktora je v drvivej vacsine lacnejsia ako 2x dvojlozkova izba, zaroven ste vsetci spolu a tak je aj vecerna zabava pri alkohole.
Pukii
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pukii »

My sme boli tento rok BB - RAK - TAL - MONAKO - FRA - LUX - BEL - HOL - NEM - CZ - BB. Sli sme na 15 rocnom citroene xsara combi a zvladli sme to :smt033 . Co sa tyka ubytka tak tie ceny su dost vysoke a casto byvaju tie najlacnejsie ponuky obsadene. Cena za noc bola vacsinou okolo 90-120€ pre 4 osoby, pokial nechcete minut majland za ubytko a usetrit tak odporucam striedat stanovanie 1-2 dni na nejakom random mieste a hotel. V taliansku sa oplati chodit mimo dialnic, maju krasne udrziavane cesty s nadhernou sceneriou.
Prílohy
Kusok pred milanom
Kusok pred milanom
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pukii: Treba objednavat vopred. Cize teraz uz treba objednavat ubytovanie na leto, ak si chce vyberat z lacnych hotelov. Ale je fakt, ze treba pocitat tak 20 eur/osobu, menej to pojde asi len v Taliansku v dakom letovisku, kde su stovky moznosti ubytovania. V Cesku sa da samozrejme aj menej, ale to si myslim, ze je uz najmenej.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ja som bol cez leto eurotrip do amsterdamu autom vo dvojici
kosice - bratislava - hallstatt - salzburg (hotel) - wolfgangsee - mnichov (hotel) - amsterdam (3 dni) - berlin (hotel) - krakow (2 dni) - kosice ... nelutujem ani cent co sme vrazili do vyletu, tento rok to bude zase nieco podobne :)
.. a tie nemecke dialnice .. <3
Prílohy
Hallstatt
Hallstatt
Wolfgangsee<br />St. Wolfgang<br />St. Gilgen
Wolfgangsee
St. Wolfgang
St. Gilgen
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

CheZteR: Co hovoris na Hallstatt??? Bol som tam v lete a pride mi to prilis nadhodnotene. Sice na prvy pohlad je to krasne, ked vidis hore lanovku, dole jazero a domy na svahu, ale po hodine kochania to stratilo pre mna caro. Plno turistov, kopa navstevnikov z Azie, plne restauracie, no nic extra. Wolfgangsee sa mi pacil viacej, tam som bol niekolkokrat, nebolo to az take plne a malo to svoje caro. Okrem toho je nedaleko Salzburg, tiez sa da ist lanovkou hore zo St.Gilgenu na Zwolferhorn, kupat sa v jazere...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Hallstatt je pekny, ale na jeden den, o par km dalej Wolfgangsee tam si viem predstavit stravit aj 5 dni, bol som uplne hore na Schafbergspitze nezabudnutelnou parnou lokomotivou a je to pre mna jeden z naj zazitkov :)
Salzburg bol tiez pekny a odtial je Mnichov na skok..
Prílohy
IMG_3914.JPG
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

bol z Vas niekto v Berne? ak ano ake mate skusenosti, hlavne ohladom ludi... dik
spider1029
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spider1029 »

Caute, rozmyslam, ze by som si autom spravil vylet Chorvatsko - Taliansko. Dakujem Hojkovi za tipy na zastavky v ITL. Vyrazal by som z BA a snazim sa teraz dat dokopy zastavky podla moznosti tak, aby som nemusel soferovat viac ako 4 hod. vkuse. Cela akcia by nemala trvat viac ako 14 dni. Zatial by to vyzeralo asi nejak takto:

Pocet noci:

Zagreb- 1
Pag - 2
Sibenik - 2
Trajekt Split - Ancona - 1
Rim - 3
Florencia - 2
Benatky - 1
Graz? - 1
BA

Neviem este akym sposobom by som riesil ubytko. Na airbnb som nasiel dobre ponuky. Hladat ubytko na mieste by bolo asi casovo narocne, nie? Ale nemam problem ani prespat v aute :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja to riesim cez booking a nemal som este nikde problem,az mi v mnichove povedala ze sa mi snazila dovolat ze uz nema pre mna izbu ale nakoniec sa jedna nasla... :)
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Ahojte

Mate niekto skusenost s pozicanim si auta na Sicilii ? Mam v plane si spravit 5-6 dnovy vylet. Auto by som si pozical na letisku v Palerme, ubytko mam vyhladnute na pol ceste medzi Palermom a Trapani (ubytovanie by sluzilo skor ako zakladna kde prespat a odkial si robit 1 dnove vylety).
Ide o to ze ako je to tam so soferovanim, hoci som skuseny vodic predsa mam trosku respektu ked na tripadvisore citam o kamikaze soferoch :D
+ Hociake rady su vitane (kde sa ubytovat), ktore mesta, plaze, pamiatky rozhodne navstivit a podobne. Dakujem :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Treba sa pripraviť na to, že vo Francúzsku a ešte viac v Taliansku sa proste jazdí inak ako u nás. Koľkokrát tam nemajú ani vyznačené pruhy na cestách, autá (a plná prdel skútrov) robia myšičky a celkovo tá dopravná situácia pôsobí viac chaoticky ako tu.

Tento ich spôsob jazdenia sa prejavuje aj na tom, že väčšina áut je tam obitá, oškretá a dobúchaná, čo asi nijako extra neriešia. Takže v Taliansku treba byť hlavne v mestách extra opatrný.

No a samozrejme by som si to auto požičal len s poistením proti škode.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pilifo: Ako inak??? Cez vikend som sa vratil z Francuzska, okrem toho som bol vo Francuzsku aj v minulosti 2 ci 3x na aute a nemam ten pocit, ze by sa tam jazdilo inak. Nejazdi sa tam o nic horsie ako v Bratislave, ba dovolim si tvrdit, ze v Bratislave je to este horsie. Vo Francuzsku je aspon aka-taka ohladuplnost voci chodcom ci cyklistom, vedia dokonca pouzivat aj smerovky, no najdu sa aj vynimky. Taliansko podobne, aspon severna cast v ktorej som bol na aute. Ako to bolo v Turine a cestou na Monako, to moc posudit neviem, pretoze to som presiel po dialnici. Je pravda, ze velke mesta su na tom zle a to z dovodu slabej kapacity parkovania, nedostatocnej kapacity ciest a hlavne byvaju v rannej a posobnej spicke mesta preplnene, takze z toho vznikaju male tukance, suchance atd... Ja som vsak problem nemal, ci to bola Cortina d'Ampezzo, Bormio, resp. Nice, Cannes, St.Tropez, Grenoble...

Ako ako hovori Pilifo, urcite by som si doplatil rozsirenu poistku, nestoji to vela a je to lepsie ako prist napriklad o 800 eur za daky tukanec ci poskriabanie. Ono Sicilia ci Malta posobi dojmom, ze tie auta maju zniceny lak vsade, ale je to najma slanou morskou vodou a preto to vyzera tak ako to vyzera. Co sa tyka Sicilie, na jesen som sa bavil so Sicilcanom o tom, nadaval na Siciliu, malo roboty, nic zaujimave, velke sucha, ziju len z cestovneho ruchu a podla neho sa na Siciliu oplati ist akurat tak na vikend. Ale tym ti nechcem kazit vylet, ked pozries daky TripAdvistor alebo iny cestovatelsky web, urcite najdes dostatok informacii a navrhov, ze kam sa vybrat na vylet, co si pozriet, kde sa zastavit...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Hlavne v prímorských mestách v Taliansku a Francúzsku jazdí strašne veľa skútristov, ktorých štýl jazdy je asi taký, že idú úplne neohrozene po plnej stredovej čiare a obiehajú tak autá, preto si treba dávať pozor aj na to, aby z nejakej zákruty nevyskočil podobný samovrah a nesejmuli ste ho.

No a dosť často som narazil na 3-prúdovky, v ktorých pruhy neboli absolútne vyznačené a zrazu sa bez akejkoľvek značky, ktorá by na to upozorňovala, začali tie 3 pruhy zlučovať. Koľkokrát som musel dosť prudko brzdiť, aby som sa vyhol niekomu, kto sa jednoducho predo mňa strčil. Preto sa nečudujem tomu, že tie autá sú tak dobúchané. A nemyslím tak, že by tam mali iba trochu oškretý nárazník, ale väčšie či menšie preliačeniny na pomaly každom treťom aute.
Gulli
Light Star
Light Star

Diki lutia, ta sicilia asi pada pretoze som cital len tie najhorsie recenzie na tamojsie autopozicovne. Vsetko su to male miestne firmy, ktore odrbkavaju kade sa da (nevratene zalohy na kartu, a scamy vsetkych druhov..., jedina seriozna velka firma ktora ma vlastne auto aj sama ich poziciava je herzt ale ti si aj pytaju priplatok patricny, s dodatocnym pripoistenym to vychadza vyse 600e Fiat 500 na 5 dni). Odradilo ma to nejak. Keby idem sam prenajmem vespu a neriesim ale je to viac menej vylet pre mamu.
Je to dilema lebo vacsina destinacii kde ona bola ja som nebol a vice versa :lol:, Dubai sa tak na kratko neoplati podla mna (dostupne letenky bud cez moskvu alebo cez instanbul so statim 10h, dakujem to neprosim).
Uvidim co poriesim, mate nejaky typy ? mna uz napada len Stockholm, Barcelona alebo Dublin
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Na aké termíny chceš tu Sicíliu?
Gulli
Light Star
Light Star

beardie napísal:Na aké termíny chceš tu Sicíliu?
23.9 - 30.9 je casove okno kedy mozem cestovat (23. mozem vyrazit az poobede a najneskor 2.10 musim byt spat, optimalne vsak uz 30.9)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

len tak z fleku som pozrel rentalcars.com a Firefly (=Hertz) s Pandou je tam na 5 dni za ~110 dolarov s full-to-full, CDW (1600 euro), ukradnutim a Emergency Roadside Assistance, Fiesta par drobnych naviac

s dodatocnym poistenim za dalsich 12 dolarov na den => pod 200 za celych 5 dni
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

hojko napísal:Ako to bolo v Turine a cestou na Monako, to moc posudit neviem, pretoze to som presiel po dialnici.
prejdene San Remo - Monako - Nice a naspat. Uplne v pohode to je.
Napísať odpoveď