Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

tomas147
Star
Star

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa tomas147 »

záhada vyriešená
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal: harrison314

ano ale je rozdiel ci riesis zo susedom situaciu ze ta ohrozuje (chce ta fyzicky zlikvidovat ) alebo zijes v realtivnej simbioze... neexistuje unifikovany recept na spravanie sa .. ak niekoho zabijes v aktivnej sebeobrane je to ine ako ked niekoho zabijes pre peniaze a majetok...

"Predpokladam, ze nejako podobne "s kristom sa presne tato retorika zmenila ....

"nezabudaj na potopu sveta, kde Boh zahubil vstekych co sa nespravali ako chcel on." a ako stvoritel ma na to pravo ... my nie sme bohu rovní... aj ked sa tak mnohi tvaria
Nezahovaraj, tu sa nehovorime o ziadnej sebaobrane, ale o osprvedlnovani vrazdenia inovercov. Ktore je stale vo svete velmi bezne.

S Kristom sa mozno retorika zmenila, no nezavrhol nic co bolo v starom zakone, takisto to nebrani krestanom nim argumetovat ked sa to hodi.

Povedal by som stvoritel je toho schopny, no ma na to moralne pravo? Takehoto Boha nazves milostivim, stelsnenim dobra? Mohol zvolit ine riesenia, ved je vsemocny.

//autoeditácia príspevku (10 Aug 2016, 9:39)
tomas147 napísal:záhada vyriešená
Chobot je znama ezo firma, co nalaka bandu ludi, odcestuje s nimi do Peru a tam ich nadroguje. Ti vidia haluze a myslia si, ze prezili nadpozemský zazitok.
tomas147
Star
Star

Harrison: to myslis vazne? :D nejaky tvoj zdroj infa?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

harrison sa vyzná :lol:

Fakt má na svojej stránke sekciu o návšteve Peru :D

http://petr-chobot.eu/cs/o-me-praci-7/a/

Do prdele, ten týpek ťa vie vyliečiť aj tak, že mu napíšeš údaje o sebe do formuláru na stránke a priložíš svoju fotku. To je legenda!
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pri sondovani v ezoterickych kruhoch som narazil na pani, co sa na tom podujala, pili Ayahuasca a s toho mali pocit spojenia sa s prirodou, vesmirov alebo vyssou mocou.
Pokial sa clovek pohybuje v skupinach ako Duchovna seznamka (na to treba silny zaludok), alebo Ezotericke kraviny, tak obcas tam je odkaz na jeho videa alebo diela.
Ked zoberies lahko ovplivnitelnych jedincov, co uz na take veci veria, budes s nimi meditovat a rozpravat veci ako:
Každý s každým je v spojení. Z toho vyplýva, že okraj päťrozmernej inšpirácie posilňuje starobylý šiesty zmysel. Existuje jeden spoločný Boh, ktorý všetko spája, to je prirodzený dôsledok poznania Sokrata. Pred pár rokmi čínski vedci zistili, že medzi všetkým existuje súčasnou vedou nepoznateľné spojenie. Už starí Indiáni vedeli, že transformácia liečenia silnie, a tým nás lieči. V jednote je moc používaná aj v kvantová tantra, vedeli to kozmickí bohovia starých čias, keď nás stvorili, ak ju pochopíme, tak zničíme svoje parazity.
Potom ich zoberies do cudzej krajiny, kde ich nadrogujes hulcinogenom, co im zazitky este prehlby, tak sa ti tam vratia.
mylim, ze keby chcel kludne si vie zalozit vlastnu sektu.
tomas147
Star
Star

neviem si predstaviť že budem celý život zo seba robiť takéhoto kkta len kvôli peniazom, ináč čo si myslíte všeobecne o podobných liečiteľoch a ľudoch čo majú nadprirodzené schopnosti? sú to všetci len banda klamárov ktorá cielene takýmto spôsobom zarába na ľudskej hlúposti alebo svojím schopnostiam veria? minule som videl nejaký dokument o tom ako nejaký asi holandský milionar (už si niesom istý) ponúkol milion eur tomu kto dokáže že ma nadprirodzené schopnosti a že doteraz nikto nedokázal že nejaké schopnosti má, prihlásilo sa veľa ľudí jedna polovica boli klamári no druhá polovica boli ľudia ktorí skutočne veria že nejaké schopnosti majú, samozrejme im tam dokázali že si to len nahovárajú, neskôr hodím aj video keď to nájdem
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ako si povedal polovica veri ze ich ma ale nema a druha su podvodnici. Preco asi jasnovidci nevyhravaju v loteriach?

Pravedpodobne to bol James Randi.
Ale nemusis chodit daleko v česku mas daco podobne http://www.falesni-hraci.cz/cs/paranormalni-vyzva , dokonca relativne nedavno bola verejna sutaz http://www.falesni-hraci.cz/cs/blog/par ... vy-smichov
tomas147
Star
Star

Harrison314: mam par pribehov z mojho okolia tykajucich duchov a liecitelov a zaujima ma tvoj nazor na tieto pribehy, samozrejme aj ostatnych ale asi do tejto temy najcastejsie prispievas tak to nasmerujem na teba, ale neda mi predtym neopytat sa: veris na duchov, posmrtny zivot a pod. respektive pripustas to?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tomas147 napísal:Harrison314: mam par pribehov z mojho okolia tykajucich duchov a liecitelov a zaujima ma tvoj nazor na tieto pribehy, samozrejme aj ostatnych ale asi do tejto temy najcastejsie prispievas tak to nasmerujem na teba, ale neda mi predtym neopytat sa: veris na duchov, posmrtny zivot a pod. respektive pripustas to?
Pozri nazor je ako diera v zadku, kazdy ma nejaku, ale sama o sebe je uplne nanic.

Su to anekdoty, vo zivote je to ta najenspohlivejsia vec (napr: matkina kamaratka mohho bratranca vyliela rakovinu pomocou cviky), pozname vela biasov, vieme ake je ludska vnimavost milna a lahko ovplivnitelna.

Co sa tyka liecitov, za dobu co sa o tom zaujimam, som sa nestretol s ani jenym pripadom, kde by iba alternativna medicina vylicla zavaznu chorobu. Neratam natchy ani take veci, alebo psychicku pomoc. Ked vlezies do FB skupin kde sa licia alternativne a opytas sa kto sa tam pomocou CDS alebo javoroveho syrupu vylicil s rakoviny, tak dostanes plno okazov na youtube videa, alebo odpovede typu "poznam cloveka, co hovoril, ze pozna cloveka co sa tak vyliecil". Ale nik nepovie, "ja som sa s tohodostal pomocou XXX a pritom som nebral konvencu liecbu". A ked povie, tak zists ze si rakovinu, alebo autizmus diagnostikoval sam. Preco asi?

Duchovia - pekne zhrnute tu http://invivomagazin.sk/preco-vidime-du ... e_439.html plus si daco najdi od Derena Brawna

Ja neverim v posmrtny zivot ani duchou, preco by som mal? Je to pre mna rovnaka viera ako viera v jednorozca, ci skriatkov. Mam verit vstekemu, co niekto povie?

//autoeditácia príspevku (13 Aug 2016, 10:37)
Ježíš přiletěl do Prahy z vesmíru, skončil u psychiatra
Sakra preco mu neverili? :(
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tomas147 napísal:neviem si predstaviť že budem celý život zo seba robiť takéhoto kkta len kvôli peniazom, ináč čo si myslíte všeobecne o podobných liečiteľoch a ľudoch čo majú nadprirodzené schopnosti? sú to všetci len banda klamárov ktorá cielene takýmto spôsobom zarába na ľudskej hlúposti alebo svojím schopnostiam veria? minule som videl nejaký dokument o tom ako nejaký asi holandský milionar (už si niesom istý) ponúkol milion eur tomu kto dokáže že ma nadprirodzené schopnosti a že doteraz nikto nedokázal že nejaké schopnosti má, prihlásilo sa veľa ľudí jedna polovica boli klamári no druhá polovica boli ľudia ktorí skutočne veria že nejaké schopnosti majú, samozrejme im tam dokázali že si to len nahovárajú, neskôr hodím aj video keď to nájdem
-polovica liecitelov naozaj tomu veri ze maju nadprirodzene schopnosti /su mimo realitu a na ceste k chocholouskovi/ a druha polovica klame vedome pre peniaze,slavu a ine vyhody.

Duchovia, posmrtny zivot a pod. existuju iba v ludskej mysli. Zanikom mysle /fyzicka smrt/zanika ludska individualita, ja. Struktura atomov mozgu zmeni svoju priestorovu usporiadanost a uz je to trochu ina hmota, vecsina sa nasledne sa vo forme tepelnej energie vyziari do vesmiru :wink: /kremacia/.

Dusevne chori ludia alebo uzivatelia psychotropnych latok mavaju bezne rozne vidiny z dovodu vadneho fungovania ich mozgu. Chemikalia zamedzuje spravnemu fungovaniu neuronov,ovplyvnuje neurotransmitery, uzivatel moze zazivat velmi plasticky doslova cokolvek, subjektivne prezit za jednu hodinu niekolko zivotov,cestovat vesmirom ale mozes mi verit ze sa za to plati svoja daň. A vzdy to zostane iba iluziou, naviac nasledkami do buducnosti, ten mozog uz NiKDY nebude rovnaky ako pred tym zazitkom.
tomas147
Star
Star

vo svojom okolí poznám veľa ľudí ktorí majú skúsenosť z duchmi atď. chcete mi potom povedať že väčšina je pošahaná, duševne chorá? ide slušných ľudí ktorí pracujú majú svoje rodiny nezaujímajú sa o žiadne EZO biznisy, na druhej strane viem že veľa ľudí si nepoznané často krát vysvetľuje ako skúsenosť so silou z iného sveta, napr. ja trpím tým že odmalička sa často krát prebúdzam či už cez deň v noci alebo ráno počas spánkovej paralýzy, ako mi to vysvetľovalo okolie si už viete predstaviť čo samozrejme od malička vyvolávalo vo mne strach, "bol som" stým menší aj pri nejakom liečiteľovi a tie spánkové paralýzy na pol roka skončili (náhoda neviem)potom sa to vrátilo a trpím tým dodnes, minule som bol hospitalizovaný v nemocnici tak som to len bokom spomenul lekárovi tak s úsmevom na tvári či sa mi to nesníva
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nik netvrdi, ze su posahany a dusevne chori. Len ludska mysel je "naprogramovana" tak aby z neuplnej informacie dodavanej zmyslami poskladala co najlepsi obraz, to obcas znamena ze vidime, co to mam nie je, poznas opticke iluzie alebo Jezisa na touste?
K tomu pridaj skreslnie spomienok, trocha frajeriny pri perozpravani a mas pribehy o duchoch ako vysite.
A v spankovej paralize sa da tiez zazit vselico.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

harrison314 napísal: A v spankovej paralize sa da tiez zazit vselico.
To sa mi stalo minulý mesiac, stáli nadomnou mimozemštania(štíhle vysoké šedé postavy z velkými čiernymi očami) a ja som mal pocit ako keby mi niekto sedel na hrudníku a nemohol som sa hýbať ani hovoriť.... spánková paralýza je najhoršia vtedy, keď sa doznievajúci sen zmieša z realitou a pretaví sa do nepríjemnej halucinácie. V minulosti by som docela chápal, keby si niekto, kto zažije taký stav myslel, že ho prenasledujú démoni alebo niečo.
tomas147
Star
Star

To sa mi stalo minulý mesiac, stáli nadomnou mimozemštania(štíhle vysoké šedé postavy z velkými čiernymi očami) a ja som mal pocit ako keby mi niekto sedel na hrudníku a nemohol som sa hýbať ani hovoriť.... spánková paralýza je najhoršia vtedy, keď sa doznievajúci sen zmieša z realitou a pretaví sa do nepríjemnej halucinácie. V minulosti by som docela chápal, keby si niekto, kto zažije taký stav myslel, že ho prenasledujú démoni alebo niečo.
presne toto sa mi stáva úplne normálne dokonca ten priebeh je často krát taký podobný že ešte počas sna si už uvedomujem k čomu dochádza
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Veľa ľudí má tendenciu pripisovať úplne obyčajným veciam zbytočnú dôležitosť. Napr. jednej známej zomrel asi pred 2 rokmi manžel a ona spomínala, že jeho duch sa k nej stále vracia :roll: Že sa jej minule stalo to, že niekto jej klopal na dvere a keď išla otvoriť, nikto tam nebol. No a podľa nej to samozrejme musel byť duch jej zosnulého manžela, pričom oveľa pravdepodobnejšie vysvetlenie je to, že to kľudne mohol byť poštár so slabšou trpezlivosťou a keď mu chvíľu nikto neotváral, spakoval sa preč. No a ďalší kopec vecí ako to, že jej pes občas v záhrade šteká na niečo len tak do prázdna, pričom tam kľudne môže vidieť nejakého krtka, potkana alebo hocičo iné, čo ona nevidí. Samozrejme si takéto vysvetlenia odo mňa nepripúšťala a radšej si mlela svoje, že to bol určite duch jej manžela.

No a keď majú takíto ľudia bájkarske vlohy, tak máš z toho hneď príbehy o duchoch ako vyšité :lol:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tomas147
v snoch sa tiez deje cokolvek. Ludia ktori na to maju psychicku predispoziciu alebo su pod vplyvom psychotropnej latky sa mozu dostat na to pomedzie ked denna cast vedomia este nespi ale ta nocna zopodvedna za snivanie uz je aktivna, takze sny vstupuju do vedomia a dotycny jedinec nemusi vediet rozlisit co je realita a co uz sen. To je problem drog resp psyhotropnych latok ze uzivatelia po case prestanu rozlisovat realny a imaginarny svet a vysledkom su tazke dusevne poruchy. Skus zvazit navstevu psychologa, nie je to ziadna hanba, porozpravate sa a mozno sa ti niektore veci ujasnia, predides moznym vecsim problemom v buducnosti :) Mozes ist za nim s tym ze mas stresy v praci a ked budes mat pocit ze mu doverujes tak sa mu zdover s tymi svojimi zalezitostami.
tomas147
Star
Star

pravdu povediac často navštevujem psychiatričku kvôli silnej poruche pozornosti spojenou s obsesiami kvôli týmto problémom som nedokázal dokončiť ani jeden semester v škole a bez liekov nedokážem ani šoférovať auto, čo sa týka budenia počas spánkovej paralýzy tak tento problém som s ňou ale nikdy neriešil keďže nemyslím že by to malo čo dočinenia s duševnou poruchou ktorou netrpím (dúfam :D)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak to spomen, nic za to nedas a mozno ti s tym pomoze.

Ja mam zas opacnu formu prekrivu snov a "prebudenej" mysle - lucidne sny (vies vôlov ovladat sen), ale vyskytuju sa len, ked som oddychnuty a nie som v strese.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

:wink: ja si myslim ze Boh existuje, aj ked mozno nie v takej podobe ako je zobrazovaný ale podla mna nejaká vyssia moc existuje.
Ale aj on z niecoho musel vzniknut. Som aj toho nazoru ze nás vytvorila velmi vyspelá mimozemská civilizácia.
Opät moj nazor na dannu vec samozrejme ze dost ludí nebude stým stotoznovat, ale sak to je v poriadku :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

A oni uznávajú svojich bohov? Ďalších?
Napísať odpoveď