strapaty napísal: v com je v rozpore desatoro s tym co ucil kristus???
Tak znovu, ty si napisal
"pre krestanov je prim novy zakon" ale prekvapivo su hlavne prikazania stale zo stareho zakona. Jezis ich nikdy neupravoval. Avsak desatoro ako take neexistuje, pretoze je len castou exodusu, tou ktora sa vam viac hodi. Zaroven vsak z cirkevneho ucenia vyplyva, ze desatoro je take to gro, ktore treba dodrziavat. To je v rozpore s tvojou vetou, kde tvrdis, ze gro krestanskej nauky ma byt novy zakon. Nakolko krestanstvo nie je definovane tebou, tak vezmime do uvahy, ze desatoro(stary zakon) je v krestanstve dolezitejsi nez to co tvrdis ty. Ale potom veta ktoru som tu citoval, ktora je presne v tej kapitole ako zvysok desatora by mala byt rovnako dolezita, a to je priamo v rozpore s kristovym ucenim. Samozrejme, ze ty stale budes opakovat to svoje, a vyberies si to co sa ti hodi.
Dalej treba mat na zreteli, ze jezis mal byt bozim synom, nie bohom. A v exoduse su jeho slova, nie jezisove
Boh hovoril všetky tieto slová: Ja som Hospodin, tvoj Boh....
strapaty napísal:a ako stvoritel ma na to pravo ... my nie sme bohu rovní... aj ked sa tak mnohi tvaria
Takze este raz, je bozi syn rovny bohu? Asi nie.
Dajme tomu, ze na to ma pravo, ale kde zmizli tie dristy o slobode, laske, odpustani? Aj to je cista dobrota a laska ako vtavis ty?
strapaty napísal:vojny boli asi tak bezne ako ked dnes ides do teska ... netvrdim ze je vojna nieco dobre ale spolocnost bola vtedy na tekej urovni ... dnes sa to zakryva ovela sofistikovanejsie a to len preto ze je vdaka energetickej revolucii dostatok zdrojov
Teraz to znovu prehanas, vojny boli caste ale neboli samozrejmostou...
Klasicky myslis len na seba, pretoze ty mas dostatok zdrojov. V afrike, cine, indii dostatok zdrojov nie je.