Chcem kúpiť auto
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
DPH sa pri kupe plati, odpocet si das pri dalsom priznani, takze bud vznikne firme nizsi doplatok alebo preplatok.
Rozdiel oproti nakupu v CR je v tom, ze tam si kupil auto urcene na vyvoz, a potom pri prihlaseni si si akurat podal danove priznanie s danou vstup/vystup na nulu ako keby.
Rozdiel oproti nakupu v CR je v tom, ze tam si kupil auto urcene na vyvoz, a potom pri prihlaseni si si akurat podal danove priznanie s danou vstup/vystup na nulu ako keby.
Borci aky mate nazor na tento kusok? Zajtra ho chceme ist pozriet a velmi realne zvazujeme kupu...
https://www.autobazar.eu/citroen-berlin ... 24166.html
https://www.autobazar.eu/citroen-berlin ... 24166.html
Momentalne jazdim na starom Lambe Gallardo, ale uz ho chcem vymenit, aj som si zalozil temu na kupo noveho auta, len nejaky moderator mi ho nepravom vymzal, aj ked dovod by som rad vedel...kedze ziadne pravidlo neporusovala.
-
tacosi
Moderátor
Bud rad,ze este niesi z tymi rozpravkami bloknuty. Uz Ti to tu chybalo,ze si sa sem vratil?
Z pravidlami si suhlasil,ked si sa registroval a ked si ich necital,tak je to len Tvoja chyba.
//Témy a príspevky vkladajte do správnych kategórii. Pokiaľ nebude téma v správnej kategórii alebo príspevok nebude v správnej téme, môže byť táto téma alebo príspevok bez upozornenia presunutý, odstránený alebo zamknutý.
Z pravidlami si suhlasil,ked si sa registroval a ked si ich necital,tak je to len Tvoja chyba.
//Témy a príspevky vkladajte do správnych kategórii. Pokiaľ nebude téma v správnej kategórii alebo príspevok nebude v správnej téme, môže byť táto téma alebo príspevok bez upozornenia presunutý, odstránený alebo zamknutý.
napis ake pravidlo som porusil...
nic som si nevymyslal takzie o ziadnych historkach nepis. Napisal som uplne seriozny post kde som hladal radu ohladom kupy noveho auta
//autoeditácia príspevku (08 Aug 2016, 23:19)
tacosi vsak moj prispevok o kupe auta bol v automoto fore
takze je to oukey
nic som si nevymyslal takzie o ziadnych historkach nepis. Napisal som uplne seriozny post kde som hladal radu ohladom kupy noveho auta
takze je to oukey
-
nejakymarko
Addict
Chalani neviete mi poradit, co znamena, pri poznamke z KO nieco v zmysle
Pred tym som sa s takym niecim nestretol. Je to nejaky pruser, alebo je to v pohode?Vozidlo dovezené na vozíku,vozidlo nemelo prepravné a iné"EČ".Identifikačné číslo motora (typ): Nečitateľné-nedostupné
svetelný senzor, DTC
Typ/Variant/Verzia: Na výr.štítku "neuvedené".Číslo TSES: Na výr.štítku"e1*2001/116*0308"
identifikačné číslo motora(typ) určené z pom. prg "204D4" a je zhodné
rok výroby:z rozkladu VIN-10/2005
-
RATZINGER666
Darca
KO spravilo?
-
nejakymarko
Addict
Áno, KO vyslo klacisky
Vozidlo je spôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách
Klasifikácia: 110
-
Fabo
Hardcore addict
TBone napísal:napis ake pravidlo som porusil...
takze je to oukey
-
RATZINGER666
Darca
nejakymarko: tak nie je problem 
-
nejakymarko
Addict
-
RATZINGER666
Darca
vyzera perfektne
ale stale je to dost za 10 rocne auto...
Tá posledná E91 vyzerá parádne, akurát dosť veľkým mínusom by pre mňa bola trochu sociálna výbava a úplná absencia iDrivu.
Inak je dobré, že je to ešte auto z 2006 s M47 dieselovým 2-litrom, pretože od 2007 mali N47 motory dosť veľké problémy s tým, že sa tam trhala rozvodová reťaz. Ak by si ešte rozmýšľal o 3-litri dieseli, tak podobné problémy mali aj novšie M57D30TÜ2 motory (najčastejšie 173 kW).
Inak je dobré, že je to ešte auto z 2006 s M47 dieselovým 2-litrom, pretože od 2007 mali N47 motory dosť veľké problémy s tým, že sa tam trhala rozvodová reťaz. Ak by si ešte rozmýšľal o 3-litri dieseli, tak podobné problémy mali aj novšie M57D30TÜ2 motory (najčastejšie 173 kW).
-
nejakymarko
Addict
Primárne som hľadal trojliter aj s idrivom, ale mám pocit, že pri mojom rozpočte je to proste nedosiahnuteľná kombinácia
. Prioritou je automat. Čim ďalej rozmýšľam, tým viac mi príde ekonomickejšie ísť do štvorvalca, čo sa týka údržby. Je to len môj laický pohlaď na vec, že 4x vstrek je proste menej ako 6x vstrek
a veci okolo toho. Spotreba ma až tak netrápi, pri 30k to je ročne rozdiel možno 400e, čo je relatívne zanedbateľná čiastka vzhľadom na ostatné položky, čo súvisia s prevádzkou.
Ale ak sa mýlim a 6 valce sú celkovo spoľahlivejšie (to že ich prejav je kultivovanejší mi je jasné), tak si nechám poradiť.
Každopádne hľadám ďalej, tieto autá tu posielam skôr aby ste mi prípadne poradili, ktorou cestou sa uberať a ktorou veľmi nie.
Je mi jasne aj to, že na začiatku ste ma od prémioviek skôr odhovárali, ale nemôžem si pomôcť E91 sa mi veľmi páči (LCI ani nevravím, ale to už je nad rámec toho, čo chcem vraziť do auta) a pevne verím tomu, že tie 3-4 roky čo ju plánujem mať to ešte pojazdí a bude to pocitovo lepšie vozenie ako v "nie prémiovke"
Btw Pilifo viem, že ty máš E61, tak ak by si mi mohol napísať do súkromnej správy, koľko ťa vyšla a ako si na tom s údržbou/spoľahlivosťou, pomohol by si mi celkom urobiť si obraz o tom, čo sa dá za aké peniaze zohnať
.
Vďaka
Ale ak sa mýlim a 6 valce sú celkovo spoľahlivejšie (to že ich prejav je kultivovanejší mi je jasné), tak si nechám poradiť.
Každopádne hľadám ďalej, tieto autá tu posielam skôr aby ste mi prípadne poradili, ktorou cestou sa uberať a ktorou veľmi nie.
Je mi jasne aj to, že na začiatku ste ma od prémioviek skôr odhovárali, ale nemôžem si pomôcť E91 sa mi veľmi páči (LCI ani nevravím, ale to už je nad rámec toho, čo chcem vraziť do auta) a pevne verím tomu, že tie 3-4 roky čo ju plánujem mať to ešte pojazdí a bude to pocitovo lepšie vozenie ako v "nie prémiovke"
Btw Pilifo viem, že ty máš E61, tak ak by si mi mohol napísať do súkromnej správy, koľko ťa vyšla a ako si na tom s údržbou/spoľahlivosťou, pomohol by si mi celkom urobiť si obraz o tom, čo sa dá za aké peniaze zohnať
Vďaka
Ja mám ešte starú plecku 2004 E61 530d, ktorú vlastním asi rok a pol a momentálne mám na ňom najazdených 248k km.
Za ten čas som musel riešiť DPF, ktorý bol už KO a upchatý - udávaná životnosť je cca. 200k km, takže to bola predpokladaná investícia a priprav sa na to, že ak budeš kupovať auto s 200k+ km, čakalo by to aj teba. Cena je okolo 1000€ za originál nový alebo lacnejšia varianta vykuchať, ale to nie je veľmi odporúčané zo zdravotného hľadiska a aj toho, že v štátoch ako Nemecko a Rakúsko sa za to dávajú mastné pokuty, možno čoskoro aj u nás. Okrem toho som ešte menil automatickú prevodovku za komplet zrepasovanú v origo ZF servise v Jihlave, takže to bola dosť nákladná oprava, ale teraz musí vydržať minimálne ďalších 250k km pri mojom štýle jazdy. Takže je možné, že nejaká Octávka by bola spoľahlivejšia, ale bol som na to pripravený. Presné sumy máš v správe.
To boli také najvážnejšie problémy. Servis typu výmena filtrov nepočítam, keďže sa tomu nevyhneš na žiadnom aute. Inak motor beží super, 160 kW je celkom zábavných, takže sa nesťažujem. S pravidelnými intervalmi výmeny oleja a filtrov musí vydržať 500k km bez problémov. Momentálne je auto v pomerne dobrom stave, aj keď je tam priestor na doladenie nejakých maličkostí.
Ja osobne preferujem 30d oproti 20d kvôli tomu, že spotreba je takmer rovnaká, výkon máš vyšší a aj životnosť bude určite lepšia. Na čo však počujem zväčša nespokojné/neutrálne názory je xDrive, pokiaľ nutne nejazdíš každý druhý deň na hory. Je to totiž asi ďalších 100 kíl navyše, máš o liter vyššiu spotrebu a zvykne sa to na starších autách kaziť. V zime sa dá s rozumom jazdiť aj so zadným pohonom...
Keby si mal ešte nejaké otázky, pýtaj sa.
Za ten čas som musel riešiť DPF, ktorý bol už KO a upchatý - udávaná životnosť je cca. 200k km, takže to bola predpokladaná investícia a priprav sa na to, že ak budeš kupovať auto s 200k+ km, čakalo by to aj teba. Cena je okolo 1000€ za originál nový alebo lacnejšia varianta vykuchať, ale to nie je veľmi odporúčané zo zdravotného hľadiska a aj toho, že v štátoch ako Nemecko a Rakúsko sa za to dávajú mastné pokuty, možno čoskoro aj u nás. Okrem toho som ešte menil automatickú prevodovku za komplet zrepasovanú v origo ZF servise v Jihlave, takže to bola dosť nákladná oprava, ale teraz musí vydržať minimálne ďalších 250k km pri mojom štýle jazdy. Takže je možné, že nejaká Octávka by bola spoľahlivejšia, ale bol som na to pripravený. Presné sumy máš v správe.
To boli také najvážnejšie problémy. Servis typu výmena filtrov nepočítam, keďže sa tomu nevyhneš na žiadnom aute. Inak motor beží super, 160 kW je celkom zábavných, takže sa nesťažujem. S pravidelnými intervalmi výmeny oleja a filtrov musí vydržať 500k km bez problémov. Momentálne je auto v pomerne dobrom stave, aj keď je tam priestor na doladenie nejakých maličkostí.
Ja osobne preferujem 30d oproti 20d kvôli tomu, že spotreba je takmer rovnaká, výkon máš vyšší a aj životnosť bude určite lepšia. Na čo však počujem zväčša nespokojné/neutrálne názory je xDrive, pokiaľ nutne nejazdíš každý druhý deň na hory. Je to totiž asi ďalších 100 kíl navyše, máš o liter vyššiu spotrebu a zvykne sa to na starších autách kaziť. V zime sa dá s rozumom jazdiť aj so zadným pohonom...
Keby si mal ešte nejaké otázky, pýtaj sa.
-
Fabo
Hardcore addict
Inak osobne sice nemam nemecku premiovku, ale mam Volvo, a jazdil som aj BMW, a je to trochu ine vozenie... len musis byt pripraveny na drahsiu prevadzku a starsie auto.
no kupil som si z nemecka Maserati Quattroporte 2012, tak predsa som nepotreboval temu...ale auto nie je vsetko, hlavne je mat milujucu rodinu a partnerku a zdrave detiFabo napísal:
duplicitna tema
o tom ci a ake pravidla si porusil rozhoduju moderatori
rozpravky o lambe tu mame pravidelne, takze supsup, fotku lamba, za stieracom papier s napisom hojko.com a datumom 9 august, inak ti tu beztak nikto neuveri
pekne prazdniny
-
tacosi
Moderátor
Je poznat,ci taketo prispevky pise pubertalne dieta ktore sniva,alebo dospelejsi zivocich.
TBone je ten druhy pripad,no silno obohateny dusevnou,psychickou chorobou trvajucou uz nejaky ten cas a prejavuje sa väcsinou v letnom obdobi.
Predsa len to slnko posobi na cloveka kazdym rokom agresivnejsie a tiez pribudaju nove a nove blizsie nespecifikovane choroby,ktore bohuzial zasiahli aj tu spominaneho pacienta.
Pre doplnenie zabavky,priloha.
TBone je ten druhy pripad,no silno obohateny dusevnou,psychickou chorobou trvajucou uz nejaky ten cas a prejavuje sa väcsinou v letnom obdobi.
Predsa len to slnko posobi na cloveka kazdym rokom agresivnejsie a tiez pribudaju nove a nove blizsie nespecifikovane choroby,ktore bohuzial zasiahli aj tu spominaneho pacienta.
Pre doplnenie zabavky,priloha.
-
Michaelo105
Light Professional
Fabo napísal:len tak. viacej sa mi ten datum paci.
ale este viacej sa mi paci ako si sem prisiel s tym, ze mas lambo, ale chces ine, potom ze si kupil maserati... ale fotku nedas, radsej napises ze si nemusis nic dokazovat..jasne
a ja sa vozim v rollsroyce. ale zatial iba ghost. chcem phantom, ale musm este pockat
Ja v tom problém nevidím. Nie je problém si kúpiť Lambo, Rollsa, Maserati. Keď zvážiš, že jeden angličák (ten veľký) stojí do 25 eur, tak z jednej výplaty mám aj 3 auta..
Pri troske stastia niektore z tych aut najde aj v niektorej z edicii NFS a tam to ma zadarmo. Dokonca aj hra sa da ziskat zadarmo. Hoops, prave som porusil pravidlo fora c. 8, snad ma milosrdni spravcovia fora neuvrhnu do temnice alebo do zalara.