3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre

Príspevok od používateľa Rethon »

Všetko určite nie, inak rád by som sa ospravedlnil za moje jedovaté správanie. V poslednej dobe doľahla na mňa nejaká vyčerpanosť, možno to bude tými teplami, prehodeným režimom, alebo nekonečným modelovaním/dizajnovaním. Mal by som si dať možno deň/dva dni pauzu. Inak prepáčte za OT, ale tak... v tejto téme si to hádam môžem dovoliť no nie (v rozumních medziach samozrejme) ? :)

//autoeditácia príspevku (27 Júl 2016, 14:00)
S tou fotogrametriou to bol naozaj skvelý nápad, v dnešnej dobe sa to bežne používa v hernom aj filmovom priemysle, a ten výsledok... no paráda. Túto skalu som robil až dnes, ale fotky sú ešte z toho prvého fotenia, ktoré som robil pár týždňov do zadu. Ako vravím vtedy som ešte nemal skúsenosti, teraz by to vyzeralo oveľa lepšie. Aj keď ani toto nevyzerá zle, na to že je to robené len zo štyroch fotiek, tak celkom fajn. Inak už sa cítim dobre, ak by to niekoho zaujímalo. :lol:

A ako tak pozerám, skala vyzerá lepšie ako tie predchádzajúce modely, asi to bude tou mojou experimentálnou normal mapou.
Prílohy
Skala - Fotogrametria (Test).jpg
androidak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa androidak »

Super práca, táto posledná vyzerá nenormálne realisticky ;)
Ak tomu dobre rozumiem, tak z toho bude terén, no ale s tým potom bude aj mega veľa roboty, nie?
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Ďakujem androidak, no hej presne tak. Roboty s tým veru bude, a vlastne s čím nie? Taktiež vrtuľník bude zrejme až na budúci rok, teraz dávam viacej prednosť prostrediu, pretože cez zimu asi ťažko pofotím listy a prírodu. Teda, holé stromy so snehom zrovna nepotrebujem. Ale ešte sme len v strede leta takže to nejak dávam.

Inak zrovna včera som si postavil na dvore altánok (to bol ten môj oddychový deň), v ktorom budem fotiť všetko čo sa dá prenášať. V podstate je to taký veľký soft box, takže fotky budú kvalitka, aj keď mám len obyčajný kompakt, ale čo už narobím. :)
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

Rethon, akoze vsetky tvoje diela vyzeraju fakt paradne to klobuk dolu, detaily, realnost, vsetko, urcite je ohromne narocne ale vysledok vidime vsetci.

otazka pre mna je - aky to ma cele zmysel?
- tym myslim v PC hrach to asi tazko bude schopne nieco zrenderovat, pripadne pouzit model s menej polygonmi
- v nejakych filmoch sa detail pri scenach strati
- myslim si ze ten cas, za ktory to tvoris je umerny detailom ale ziadnu spolocnost neoslovi = tym myslim, ze kym by si bol schopny vyrobit co by potrebovali tak by to hodne trvalo

teda co s tym vrtulnikom, kontainerom a prostredim planujes?
nebolo by lepsie dokoncit "jednoduchsi" model a pripadne to zanimovat a ukazat cele dielo?
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Vďaka Forsaken. No, toto sa ma pýtalo už viacej ľudí, a ja vždy odpoviem... práca. Väčšina zamestnávateľov v tomto odbore nevyžaduje ani tak diplom (ak áno, je to len formalita), najdôležitejšie z toho je práve portfólio.

A k jednotlivým bodom...
- to som ani nikdy v pláne nemal
- nie vždy, záleží od toho kto obsluhuje kameru, v akom rozlíšení a na koľkých snímkoch sa natáča.
- filmy a hry sa bežne robia pár rokov, hlavne tie kvalitnejšie. Prečo asi? A hlavne je na to viacej ľudí, ja som na tento projekt úplne sám.

Vrtuľník keď už raz bude, tak sa s ním bude dať robiť hocičo. Keď už spomínaš tie hry, teoreticky by sa dal vyexportovať aj do hry, polygóny sa dajú odobrať vždy. Ale to je fuk.
No a v pláne mám to, že vrtuľník aj s chatkou dám do prostredia, a spravím niekoľko sérií rendrov, samozrejme v najlepšej kvalite a 4k rozlíšení. Každá séria bude mať povedzme 10 rendrov, každá séria za rôzneho počasia a času. To znamená dajme tomu východ slnka, západ, noc, a z počasia napríklad slnečno (jasná obloha), zamračené s hmlou, búrka, a podobne. Každá séria rendrov bude pôsobiť inak, každá bude mať jedinečnú atmosféru. Zatiaľ mám teda na pláne len statické rendre, ale možno v budúcnosti (keď budem mať lepšiu mašinu) spravím aj nejaké walk around video. A vôbec, nechaj sa prekvapiť. :)
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

Ok a ked to teda, povedzme, o 2 roky dokoncis, co dalej? :p Druhu helikopteru?
Nie vazne, portfolio si za rok vybudujes peckove, ale s 3-6 pracami a viac. Nie s jednou za 2 roky ...
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

V roku 2017 to už bude hotové, na 99%. A čo ďalej? Rozpošlem moju prácu na všetky významné celosvetové stránky zaoberajúce sa počítačovou grafikou. Nájdem si prácu a budem robiť.

Ja viac preferujem kvalitu nad kvantitou, taktiež už som písal že bude viacej sérií, možno 5. To je 50 unikátnych rendrov. Áno, stále to bude len vrtuľník, ale rôzne svetelné podmienky, vždy iná atmosféra. Inak čo sledujem tak dnes sú jedny z najžiadanejších pracovných pozícií práve hard surface modeler, environment modeler/artist, a character modeler/artist. Takže prvé dve spĺňam, respektíve budem mať o tom dôkaz. Pri tom treťom vyžadujú väčšinou dokonalú znalosť ľudskej/zvieracej anatómie, akože knihy som si kúpil, ale času mám minimum. Ale aj to by sa dalo nejak vyriešiť, keď budem renderovať finálne rendre, to potrvá pár týždňov. Tak počas renderovania budem môcť čítať, aspoň nejaké základy nech si osvojím.

//autoeditácia príspevku (29 Júl 2016, 18:20)
Tak nejak som všetko dával dokopy, finalizoval, vypiplával detaily. Skrutky na krytoch som vymenil za inbusové (pilier) aj krížové (lampa) + sú zapustené priamo v krytoch. Ale z tej diaľky to aj tak nieje vidno. No s celkovým výzorom som naozaj spokojný. Určite to ešte nieje dokončené.
Prílohy
Interiér #3.jpg
cervik777
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa cervik777 »

cinema 4d zase kusok. este to nie je dokoncene.
Prílohy
usb1.jpg
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Také jednoduché GIFko ktoré ukazuje fungovanie zámku v hasiacom prístroji (hlava hasiaceho prístroja), to bude to vrchné uchytenie.

//autoeditácia príspevku (04 Aug 2016, 15:20)
Takže sedadlá by boli, už len operadlá a celá táto zadná časť interiéru bude hotová, tak na 99%. Veľmi pohodlne to nevyzerá, ale to vyriešia podušky, ako na sedadlo tak aj na operadlo. Farbu podušiek ešte nemám vybranú, ale zrejme nejaká khaki, také niečo. A samozrejme ešte bezpečnostné pásy. No a potom sa konečne pustím do samotného kokpitu.

Inak hrúbka plechu na sedátku je 2,5mm, a v okrajoch 3,75mm, kvalitná valcovaná a lisovaná oceľ. :)

//autoeditácia príspevku (06 Aug 2016, 19:29)
Základné telo prechodovej komory je už dokončené, približne 7000 polygónov. Kvalita hodná vrtuľníku.

Inak pár slov k budúcemu týždňu. Budem sa naplno venovať fotogrametrií, pretože leto sa už blíži ku koncu, a okrem pár testovacích modelov (ktoré som ukázal aj v tejto téme) nemám absolútne nič. Takže už pôjdem fotiť zrejme finálne veci do prostredia.

//autoeditácia príspevku (14 Aug 2016, 1:50)
Novučičké logo, u mňa absolútna spokojnosť. Jednak to vystihuje to čomu sa venujem (modelovanie,geometria,grafika,...), a taktiež perfektne zakomponované iniciály. Takže toto je pravdepodobne moje finálne a oficiálne logo, netvrdím že konkrétne to ktoré sem pridávam teraz. Detaily ešte zrejme doladím, ale rozhodne koncept bude zachovaný.

Taktiež copyright prekopem úplne od základov, asi sa vrátim znova k tomu kruhu v rohu. Lenže teraz v tom kruhu nebude moje meno ale logo, a meno bude hneď vedľa v nejakej lište.

Inak fotogrametria sa pretiahla ešte minimálne na ďalší týždeň, no čo už, je to celkom pracné.
Prílohy
Zámok_Animácia.gif
(841.92 KiB) 753 stiahnutí
Interiér #5.jpg
Prechodová Komora #2.jpg
EC Logo.jpg
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Logo veľmi pekné a veľmi dobbrý nápad, len či bude čitateľné a použiteľné aj v malých rozmeroch (50px, a pod)
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Ďakujem Hensym, no veď toto, toho sa obávam aj ja. Ale tak pri najhoršom vymodelujem špeciálnu zmenšenú verziu, s hrubšími čiarami a väčšími krúžkami.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

To nove logo je uplne zle. Ked som po dlhom case prisiel na forum a videl tvoj avatar tak som vobec netusil ze si to ty(pokial som si nepozrel prezyvku).
Podla mna to predosle viac plnilo svoj ucel. To nove ani nieje take zaujimave. A asi tam ma byt zakomponovane pismeno E a C ale keby som to dopredu nevedel tak na to vzivote nepridem.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Mne sa tiež viacej páčilo predošlé logo, to so zaoblenými hranami, bolo jednoduché ale pekné. Toto je slabé, nevýrazné, keby neviem že sú tam iniciály, ani si ich nevšimnem.
Obrázok ako taký je vcelku pekný, prepracovaný, ale vôbec sa mi nehodí na logo.
:)
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak tomu vážne nerozumiem, určite to ešte doladím, ale koncept je dosť podarený podľa mňa. Náhodou predošlé logo bolo celé zle, otočené C-čko, dosť mi to logo ťahalo oči, a ešte k tomu to vôbec nič nevyjadrovalo.

No každopádne pridávam sem surové fotky (ale o polovicu zmenšené), z dnešného fotenia. Každá fotka má dve verzie, s bleskom a bez. Zatiaľ som nafotil len 5 skál, a celkovo je z toho 480 fotiek takmer v 5k rozlíšení. Kvalita a detaily úžasné, ISO sa držalo na hodnote od 100 do 125. Všetky tie skaly potom plánujem nejak pospájať dokopy a spraviť z toho nejakú veľkú skalu, na ktorej bude chatka.

+ dve fotky zo zákulisia. :) Tá otáčacia drevená platňa má v sebe ložisko z motora, takže to ide pekne hladko.

//autoeditácia príspevku (16 Aug 2016, 16:31)
Tak tu je prvá skala, nakoniec som musel začať fotiť od znova, pretože som zistil že tak nejak 48 fotiek pre naozaj detailný model zrejme stačiť nebude. Takže konkrétne táto skala je spravená z 80 fotiek a k tomu 4k textúry. Dá sa to považovať za finálny model, ktorý následne spojím s ostatnými skalami, a vznikne jedna veľká.
Prílohy
Skala #1 - Surová Fotka.jpg
Skala #2 - Surová Fotka.jpg
Skala #3 - Surová Fotka.jpg
Fotogrametrický Stôl.jpg
Fotogrametrický Stôl - Detail.jpg
Skala #2.jpg
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Špica, ako ateliérová fotka. :)
Ale musí to byť až chorobne pracné, čí? :D
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Vďaka Hensym, no, nieje to zrovna jednoduché, či už fyzicky alebo psychicky. Ale pre môj vrtuľníček chcem len to najlepšie. :)
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Wait, 80 fotiek a 4K textúry pre šuter? A to som si myslel, že si so svojím perfekcionalizmom už na vrchole :D :D
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Heh, tie skaly majú síce v reálnom svete len pár centimetrov, ale v CG krajinke budú mať až niekoľko metrov. Takže detaily tam proste musia byť. Textúry ale zrejme nie sú finálne, ešte ich budem asi dokreslovať.

Čo sa týka môjho vrcholu, no treba sa prekonávať. :)

Inak 80 fotiek je len pre prvú várku skál (konkrétne dva kusy), ďaľšia várka bude mať 128 fotiek na jednu skalu. Čo je presnejšie 16 uhlov po stranách a 8 uhlov po výške.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

tato fotogrametria ma vazne bavi. palec hore :)
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Ďakujem nejakymarko, počítam že v budúcich dňoch prídu ďalšie rendre skál, len treba ešte trochu vyčistiť skeny.

Inak po včerajšom výlete v lese som prehodnotil akým smerom sa bude ďalej uberať krajinka. Stromy budem pekne modelovať skulptovaním, a s použitím vlastných brushov, ktoré vytvorím pomocou fotogrametrie. Bude to tak lepšie, pretože stromy sa naozaj nešikovne fotia.

No a čo sa týka pôdy, tak tá bude úplne modulárna. To znamená hlavná texturá čistej zeme, no a kamienky, drievka, rastlinky a tráva budú samostatné objekty. Modulárnosť bude úplne perfektná, pretože môžem prispôsobiť finálnu pôdu lokalite. Napríklad v miestach kde bude viacej stromov sa bude nachádzať viacej drievok, pretože je vyššia pravdepodobnosť výskytu drievok tam kde sú stromy, ako kde je dajme tomu čistinka. Tak isto je vyššia pravdepodobnosť výskytu kamienkov tam kde sú skaly a kamene, ako napríklad v lese kde sú len stromy. Takže čo chcem tým napísať je, že pôda sa bude meniť v závislosti na prostredí. Neviem či sa to takto bežné robí (zrejme len výnimočne, pretože je to o dosť pracnejšie), ale nápad je to skvelý.
Napísať odpoveď