Zo zahraniacia sa mi to moc nechce tahat, kvoli ficodani, to co by som dal za prihlasenie nejakeho 190-200kw auta radsej necham na servis
Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Ten benzin v kombicku vyuzijem viac ako pri vyše dvoj tonovom SUV ktore bude mat tazisko o dost vyssie, ako "na zem" polozeny kombik, a aj ked so spotrebou okolo 12-13l pocitam, pri benzine v SUV by to bolo urcite omnoho viac, a napr pri tom ML v podstate okrem 500ky neni ziadny "spolahlivy" benzinovy motor 
Zo zahraniacia sa mi to moc nechce tahat, kvoli ficodani, to co by som dal za prihlasenie nejakeho 190-200kw auta radsej necham na servis
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
pozeral si sa po vovle xc70 alebo xc90? robia sa do kufra originalne klietky na psov ktore rozdelia kufor na polovicu a je tam klietka pre psa. motorizaciimaju volva viac nez dost isto by si si vybralrobo1152 napísal:ahojte, nakoľko som si kúpil psa, ktorý bude onedlho nadštandardne rozmerný, zistil som, že potrebujem vymeniť svojho passata tfsi sedan za niečo s kufrom, kde ho budem vedieť voziť, s passatom som (po prvotných problémoch po kúpe) celkom spokojný ale keď už meniť auto tak za niečo komfortnejšie, väčšie a podobne, čiže požiadavky sú nasledovné:
- ročník od 2006 ( pri rovnakom aute radšej staršie s lepšou výbavou ako novšie s chudobnejšou)
- výkon minimálne 147 kwv prípade kombi rozhodne benzín
- automat, xenony, koza/polokoza
- kombi / SUV?
- rozpočet do 15 000 €
čo som tak zbežne pozeral, tak niečo čo by vyhovovalo z kombíčiek sa zužuje na bmw e60 530i a audi a6 3,2 fsi (tento motor ale nie je moc chvaleny), lenže nájsť niečo normálne v benzíne je utópia, čiže aj napriek tomu, že nie som moc fanúšik SUV som skúsil popozerať aj tu, lenže okrem prémioviek kúpiť SUV o 6 valcom je takmer nemožné, čiže tam som zakotvil zatial pri ML 320 cdi (w164), ktoré je akutálne asi najväčší favorit...
viete niekto ešte o nejakých modeloch ktoré mi ušli a spĺňali by moje požiadavky alebo predsa zakotviť pri tom ML ?
Ďakujem za rady
Pozeral som obe auta, lenze xc90 je podla recenzii az moc hupava na dialnici a podobne pri vyssich rychlostiach, v tom malo napr ML vyhodu vzduchoveho podvozku, kde sa toto dalo ciastocne eliminovat, xc70 je super auto, lenze nejak neviem prekusit ten skoseny kufor (pred tym ako som si kupil psa som na kombi ani len nepomyslel, takze hladam nieco co najmenej "skosene" vramci moznosti
)
-
guess.whoo
Redeemer
a kedy narastie pes do takych rozmerov, ze ho nezmestis do sucasneho? pytam sa preto, lebo ak sa budu menit od noveho roka (februar?) sadzby registracnej dane tak by bolo pre teba vyhodnejsie pozriet nieco tam. za take peniaze by si mohol litre usetrit aj 3 litre
No davam mu este tak dva max tri mesiace kym narastie, ale tak zasa, zmestit sa zmesti do zadu, len som limitovany tym, ze mozeme ist potom v aute len dvaja
Inak neviem presne ako bude fungovat ta nova dan, ale nebude tam prave pri vyssych vykonoch este vacsi poplatok?
Inak neviem presne ako bude fungovat ta nova dan, ale nebude tam prave pri vyssych vykonoch este vacsi poplatok?
Ale daň sa znižuje s vekom vozidla. Na druhú stranu, výhodné to bude myslím iba ak plánuješ kupovať auto zo zahraničia, čiže na Slovensku budeš prvý majiteľ. Ak chceš auto kúpiť už na Slovenských EČV, za súčasných podmienok platíš len klasický prepis, pričom za nových podmienok budeš musieť platiť už aj tú novú daň.... nie tak to je?
-
Arkaz
Addict
ano tak to je. po februari sa oplati starsie auti hoci aj vykonejsie. no potom uz bude ds platit aj pri prepise na sk. ale snad to neprejde lebo je to chore.
Praveze podla toho co som cital by sa to malo platit len pri prvej registracii, tj pri novom aute kupenom na SK, to by bolo uz vazne chore ak by sa to malo platit pri kazdom prepise, ale tak uvidime co vymyslí pán s nobelovou cenou 
Nie, platit sa bude pri KAZDOM prepise, cize najviac sa neoplati kupovat zanovne (2-3 rocne) vykonne auta. Welcome to Slovakistan, dufam ze u nas v CR taku <>vinu nevymyslia.
http://www.etrend.sk/auto/zvysene-popla ... epise.html
http://www.etrend.sk/auto/zvysene-popla ... epise.html
-
guess.whoo
Redeemer
presne tak pri kazdom prepise sa bude platit, ale vzdy nizsia suma. prave v tvojom pripade robo by sa oplatilo pockat a kupit starsie vykonnejsie auto ako kupovat novsie hoci aj na svk
Jj, teraz jak som pozeral tu tabulku tak aj ano, hlavne vyber bude omnoho vacsi 
-
guess.whoo
Redeemer
presne tak, tu ficia len "lacne" diesle a ak toto prejde tak nas trh doslova zavalia taketo vykonne benzinaky, ktore sa doteraz neoplacalo dovazat
O tom pochybujem, tu nie je kultúra výkonných benzínových áut a zo súčasných výrobcov nikto ani nejde takým trendom. Navyše kto by také autá tankoval?guess.whoo napísal: ak toto prejde tak nas trh doslova zavalia taketo vykonne benzinaky, ktore sa doteraz neoplacalo dovazat
Diesel mi príde pre bežného nenáročného človeka, ktorý potrebuje auto v prvom rade ako účelovú vec, ktorá mu má slúžiť, ako lepšia voľba. Prípadne starý dobrý atmosférický benzín s objemom okolo 2 litrov.
vies aky je cenovy rozdiel medzi 2l a 4l benzinom?bindo011 napísal:Kto bude platiť poistky na také opachy?
-
Fabo
Hardcore addict
ja viem.
ziaden.
Ale tiez si nemyslim, ze to tu bude "zaplavene", aj ked samozrejme ked niekto bude chciet take auto, tak ten dovoz bude o dost jednoduchsi.
ziaden.
Ale tiez si nemyslim, ze to tu bude "zaplavene", aj ked samozrejme ked niekto bude chciet take auto, tak ten dovoz bude o dost jednoduchsi.
Fakt je ešte výška poistky validný argument?
Ak niekto nemá o 100€ viac na poistku výkonného auta, tak áno, kupovať by si ho nemal. No a PHM tiež - ak si niekto nevie spočítať, koľko peňazí pri svojom nájazde bude musieť do PHM dať, tak je to tiež idiot.
Kto však chce výkonné auto ako víkendovku a môže si ho dovoliť, tak nevidím dôvod, prečo si ho nekúpiť. Kvôli tomu, že žerie o 5 litrov viac ako Fóbia? So what? Fuck it...
Ak niekto nemá o 100€ viac na poistku výkonného auta, tak áno, kupovať by si ho nemal. No a PHM tiež - ak si niekto nevie spočítať, koľko peňazí pri svojom nájazde bude musieť do PHM dať, tak je to tiež idiot.
Kto však chce výkonné auto ako víkendovku a môže si ho dovoliť, tak nevidím dôvod, prečo si ho nekúpiť. Kvôli tomu, že žerie o 5 litrov viac ako Fóbia? So what? Fuck it...
Rozdiel tam je, aj keď nie nejaký markantný...
. Každopádne tankovať do takého auta budeš musieť nezanedbateľne viac, pochybujem, že nejaký starší 3 liter spapá menej než 10 - 12 L benzínu. Takže už len z hľadiska PHM, keď beriem ročný nájazd iba 10 000km, ťa vyjde benzín pri klasickej 1.6 tak na cca 1000 € a pri spomínanom 3 L sa to bude šplhať k 2 tisícom.
Mesačne miniem v priemere okolo 2 kíl na benzín, pri ročnom nájazde +- 25 000 km. Chcem vidieť mladých chalanov, ktorí sú denne odkázaní na auto, ako by míňali mesačne 300 - 400 € na benzín, čo je polovica výplaty. Ty, Beardie, to zase berieš z pohľadu zahojeného človeka, pre ktorého rozdiel v poistke 60 € je smiešny. Pre mladého chalana však 60 € stále niečo znamená... nehovoriac, že prevádzka takých aút je k*rva nákladnejšia. Mal som Ford Probe 2.2 a viem, čo ma to stálo...
// týmto ale netvrdím, že také autá sú nezmyselné. Ja sám by som chcel nejaký výkonnejší benzín presne ako píše Pilifo, ako víkendovku
.
Mesačne miniem v priemere okolo 2 kíl na benzín, pri ročnom nájazde +- 25 000 km. Chcem vidieť mladých chalanov, ktorí sú denne odkázaní na auto, ako by míňali mesačne 300 - 400 € na benzín, čo je polovica výplaty. Ty, Beardie, to zase berieš z pohľadu zahojeného človeka, pre ktorého rozdiel v poistke 60 € je smiešny. Pre mladého chalana však 60 € stále niečo znamená... nehovoriac, že prevádzka takých aút je k*rva nákladnejšia. Mal som Ford Probe 2.2 a viem, čo ma to stálo...
// týmto ale netvrdím, že také autá sú nezmyselné. Ja sám by som chcel nejaký výkonnejší benzín presne ako píše Pilifo, ako víkendovku
nie, ja len reagujem na tvoje blbosti, dobre si vsimni na co som reagoval a nedavaj mi do klavesnice veci, co som nikdy neriesil
opat
opat
Ach beardie...
z teba museli mať v škole radosť... 
miesto dristov si sa mal radsej ospravedlnit za zavadzanie/nevedomost, ale do takeho veku si este nedospel, takze cakam
opat
opat