z určitého dôvodu ktorý nechcem rozoberať si musím kúpiť laptop. Keďže mám desktop, ten laptop používať takmer nebudem, takže s ním mám trochu iné plány:
Aby mi tu naň nepadal prach, chcem ho využívať ako Linux server na rôzne veci (php, node, konečne sa naučiť pracovať s Linuxom atď.). Takže potrebujem, aby mal možnosť doň dať 2 samostatné disky. A to hlavne preto, že nechcem kupovať 500 GB+ SSD, aby som tam mohol mať 2 OS a ešte k tomu dáta a programy a taktiež na ňom nechcem mať Linux ako VM (nie s výkonom laptopu)...
Cenový limit je tak cca 900€, absolútne maximum je 1000€, no to mi príde docela dosť na to že ani nebude používaný (keby som z neho nechcel spraviť server, tak by mi tu vážne ležal bez použitia aj rok).
Požiadavky mám jednoduché, ale nie veľa laptopov im vyhovuje a osobne sa zameriavam na desktopy:
Hrať na ňom nechcem, ale bolo by fajn keby aspoň dokázal zapnúť nejakú tu blbosť ako Smite nech dostanem login bonusy
Minimálna RAM je 8 GB, bohužiaľ 16 GB majú väčšinou laptopy cez môj limit.
Samozrejme ma GPU netrápi ale CPU áno, potreboval by som niečo výkonnejšie (ideálne i7)...
Podsvietená klávesnica s numerickou časťou je must.
Veľkosť ma až tak netrápi, ale minimum 15.4", ale zasa čím ľahší, tým lepšie.
A ako som už povedal, možnosť doň dať dva disky.
Osobne som pozeral napr. na https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-700- ... 399609.htm ale tam zrazu alza zmenila popis a zmazala info že má HDD aj SSD (cca pred 2 hodinami tam ešte bolo napísané 128 GB SSD + 1 TB HDD).
Vďaka.
Ps.: Viem že teraz budú vychádzať laptopy s GTX 1060, ktorá bude výkonovo o cca 10% pomalšia ako desktop verzia, ale nemôžem čakať dlhšie ako cca mesiac.
PPs.: Nechcem tu posty o tom, že mám používať VM na desktope. Laptop budem musieť kúpiť či chcem alebo nie a na desktope mi už beží viacero serverov a nie je veľmi príjemné keď hrám hru a nejaký server (napr. MediaBrowser) mi zrazu začne vyžierať cez 50% CPU...