Reštartovanie pc
-
maracigana
Expert
Reštartovanie pc
Zdravim. Je tu x tém ktoré riešia problémy s reštartovanim pc ale nikde som nenašiel riešenie môjho problému. Spočíva v tom že pc sa väčšinou pri hrani hier samovolne reštartuje bez žiadnej hlášky ani nič podobné. Teploty som meral vtom problém nieje. Event viewer mi vypísal iba toto: The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly. Ramky som testoval v memtest no nič sa nenašlo, preinštalovanie windowsu taktiež bezúspešné. Postrehol som že pc sa niekedy reštartuje aj ked ho uspím. Vopred ďakujem za odpovede 
-
lukostrel77
Star
Re: Reštartovanie pc
Aký máš zdroj?chyba bude asi v nom....
Zdroj, zrejme nema dostatocny vykon pri plnej zatazi cpu+gpu.
-
maracigana
Expert
zvláštne kedže mi to nikdy predtým nerobilo a gpu ani cpu som nemenil každopádne vďaka
/e: poznate niekto program ktorý dostane pod stres cpu a gpu zaroven?
/e: poznate niekto program ktorý dostane pod stres cpu a gpu zaroven?
-
maracigana
Expert
otestované , bez výsledku... nejake dalšie nápady ? 
Otestovane co, ten OCCT alebo iny zdroj?
-
maracigana
Expert
occt.. bezalo to pol hodinu a nic,proste pc sa restartuje uplne random...
Tak ti ostava skusit jedine zdroj. Bud si ho niekde pozicas, das pc do servisu a skusia to tam alebo kupis z nstu novy zdroj a ak nebude problem v zdroji, tak ten zdroj do 14 dni vratis.
-
maracigana
Expert
dobry napad dik
//autoeditácia príspevku (22 Aug 2016, 9:23)
napadlo ma že mam ešte jeden pc, čo takto dat ten moj zdroj do neho a sledovať to?
//autoeditácia príspevku (22 Aug 2016, 9:23)
napadlo ma že mam ešte jeden pc, čo takto dat ten moj zdroj do neho a sledovať to?
Môžeš skúsiť, avšak ak sa tam nič nebude diať, ešte neznamená, že je v poriadku. Možno ten druhý PC je menej náročný a zdroj to všetko dokáže vykryť.
-
maracigana
Expert
Zdroj dokáže vykryť aj tento pc, ako som spomínal skúšal som ho v OCCT a šlo to bezchybne, cpu ani gpu som nemenil nemá prečo nestíhať..
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
a čo takto spraviť clean install ovládačov ? poprípade staršia verzia ovládačov na GK.
To, že si nič nemenil, neznamená, že zdroj bude stíhať. Po rokoch užívania stráca wattáž a čo pred rokom stíhal, teraz už nemusí. Takisto mohla doska povedať papa a nestíha kŕmiť CPU. Aký máš PC.
CPU, GK, dosku a zdroj ?
Plus skúšal si test HDD ? kritická chyba OS kvôli vadnému zápisu/čítaniu HDD je tiež možnosť.
Plus2 ak máš OC tak ako prvé vypni OC.
To, že si nič nemenil, neznamená, že zdroj bude stíhať. Po rokoch užívania stráca wattáž a čo pred rokom stíhal, teraz už nemusí. Takisto mohla doska povedať papa a nestíha kŕmiť CPU. Aký máš PC.
CPU, GK, dosku a zdroj ?
Plus skúšal si test HDD ? kritická chyba OS kvôli vadnému zápisu/čítaniu HDD je tiež možnosť.
Plus2 ak máš OC tak ako prvé vypni OC.
-
maracigana
Expert
Vďaka za pomoc všetkým. Momentálne testujem hdd ale strašne tažko sa mi skúma či som to opravil alebo nie. Napr včera som len vymenil ramky do iného slotu a zatiaľ žiadny crash nenastal ale stále sa pc reštartuje keď ho vypnem/uspím. Všetko je strašne random a neviem či sú to 2 problémy alebo iba 1....
Disk sa testuje cez HD Tune. Disk sposobuje seknutie a blue screen, nasledne restart. Ramky sposobuju restart, testuju sa cez MemTest86. Ostatne sa testuje tak, ze vymenis komponent. Takze vymen ten zdroj, zbytocnr budes skusat co ta napadne.
-
maracigana
Expert
Okey problém bude v zdroji. Čo hovorite na https://www.alza.sk/approx-500w-d429240 ... 64#recenze
utiahne i5 3470 a amd 7850 2gb ? Fakt sa mi do zdroja nechce vrážať viac penazi
utiahne i5 3470 a amd 7850 2gb ? Fakt sa mi do zdroja nechce vrážať viac penazi
Si dal link rovno na recenzie, ale asi si ich ani nečítal.. 
Radšej tam nechaj ten starý zdroj, budeš to mať bezpečnejšie...
Radšej tam nechaj ten starý zdroj, budeš to mať bezpečnejšie...
-
maracigana
Expert