GTX 1060 ktorá je lepšia?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Livo563
Amateur
Amateur

GTX 1060 ktorá je lepšia?

Príspevok od používateľa Livo563 »

Zdravím chcel by som vás požiadať o radu , ktorú grafiku z týchto dvoch kúpiť.

Ci od MSI alebo od ZOTAC

ZOTAC GeForce GTX 1060 bulk x6gb ale ma 1,5ghz

alebo MSI GTX 1060 GAMING X 3G a ma 1,6ghz
Vopred dik za odpovede

Odkazy:
Spoiler
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: GTX 1060 ktorá je lepšia?

Príspevok od používateľa Michaelo »

Nekupuj 3GB verziu 1060, v skutocnosti to je skor GTX 1050Ti (jediny rozdiel NIE JE len RAM, ma celkovo mensi vykon).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Rovno sa zapojim aj ja do temy. Ktora GTX 1060 je teraz dobrou kupou, co sa tyka vykonu a ceny???
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Pri tom cenovom rozdiele 20€ asi nie je co riesit.

Mna by zaujimalo, aky rozdiel je medzi GTX 1060 6GB a RX 480 8GB? Momentalne mam 2GB VRAM na GPU a viackrat som uz musel robit kompromisy v detailoch prave pre nedostatocnu VRAM, samozrejme dnes bude 6GB stacit, ale chcel by som co najvacsiu rezervu do buducnosti.

Neviete o planoch co sa tyka prikladania hier ku grafikam, privital by som napr. Mafiu 3 alebo Forza Horizon 3.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Suhlasim s tym, ze 3 GB 1060ka je zbytocnost a vyhodene peniaze. Zo 6 GB sa oplati prakticky hocico s dvomi ventilatormi. Ten Zotac s jednym turbom bude urcite hlucny.
Ja mam verziu od Gigabyte a ide o velmi tichu kartu. To iste predpokladam u ostatnych s podobne riesenym chladenim. Navyse je u 1060 standardom, ze sa pri teplote menej ako 50 stupnov vypnu ventilatory a karta sa chladi iba pasivne. Ci to ma aj ta verzia s turbom od Zotacu, to neviem. Pri vsetkych cinnostiach okrem hrania (web, filmy,...) ma karta okolo 40 stupnov.
Inak su tam len drobne rozdiely v taktoch, dnes je vyber sirsi ako ked som kupoval ja a zobral by som asi verziu od Gainward: https://www.alza.sk/gainward-geforce-gt ... d=18859503
Ma len nizsie takty oproti Gigabyte, ale verim, ze tam je potencial na pretaktovanie a za tych usetrenych 30 eur sa to oplati. Jediny rozdiel oproti taktom vyzera byt ten, ze nema backplate a podsvietene logo, co su v podstate zbytocnosti.
Dreamer:
podla testov zatial v DX12 vychadza RX480 priblizne rovnako alebo o par percent lepsie ako 1060. V DX11 vedie 1060.
Buducnost je tazke odhadnut, ale vyzera to tak, ze stale plati, ze AMD sa viac oplati z pohladu cena/vykon. Druha vec je pohodlie. Zopakujem svoj pribeh: 2 roky som mal nvidie a vsetko islo ako ma, vsync zapnuty a nic neblblo, potom som mal 2 roky kartu od AMD a boli z toho hodiny ladenia a hladania spravnych nastaveni. vsync niekde fungoval a niekde nie, AA tiez tak vselijak. Sice bol zapnuty, ale vzhlad tomu nezodpovedal, obcas nejake to blikanie a padanie hry...
Teraz som znovu u nvidie a znovu vsetko funguje na prvy krat. Nechcem rozputavat flame, lebo je to len moja skusenost, ale s AMD koncim az kym nepridu s nejakou bombou.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

GothaR - dik, ja som tiez mal AMD, este ako ATI a matne si spominam na problemy, taktiez mi jedna odisla, no v zaruke, vymena za novy kus, teraz mam nVidia a problemy nie su. Len tych 8GB VRAM je otazkou, ked kupim 4K monitor, (zatial mam 1680x1050), tak ten rozdiel 2GB moze byt zasadny. Kvoli monitoru stale vaham ci vobec kupovat novu grafiku, alebo az spolocne s monitorom. Zaujaty nie som a nepreferujem ziadnu znacku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pri 4K monitore ti to moze byt jedno, pretoze s 1060 sa na 4K monitore moc nezahras. A dokonca ani s 1070, ani s 1080. Takze radsej nejaky 2K monitor, aby si si mohol zahrat na nativnom rozliseni. Alebo si stahuj detaily potom v hre ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Asi tak, vacsia pamat ma vyhodu pri AA alebo pri DSR (dynamic super resolution). DSR generuje hru pri vyssom rozliseni ako je nativne a nasledne sa to zmensi pre rozlisenie monitora. Oplati sa to hlavne pri starsich hrach, kde to nema vyznamny vplyv na fps a hra vyzera lepsie.
Pri tom vykone je asi 8 GB zbytocne vela, stacilo by mozno 4 GB.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

No to je problem, zisiel by sa mi vacsi monitor, mam len 21", ale FHD sa podla mna neoplati, na 4K je asi skoro a nechcem ani kompromis, na FHD zbytocne a 4K nebude plnohodnotne.

Takze dilema zostava, pri sucasnom rozliseni by som asi 1060 nevyuzil, resp. by mi stacila lacnejsia karta, kedze 1060 nevyuzijem ani ako rezervu pre prip. 4K, no lacnejsiu kartu sa mi tiez prilis neoplati kupovat.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

V takom pripade si kup bud 24-palcove LCD, kde ti postaci aj FullHD alebo potom ber 25/27 palcov v podobe 2K, napriklad: https://www.alza.sk/25-aoc-q2577pwq-d40 ... d=18842948
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Len prave ci sa to oplati, 3 palce, ked uz coskoro bude 4K asi standardom. Ked som uz vydrzal tak dlho, uz by som si chcel pockat na plnohodnotne 4K a chcem okolo 30". Neviete kedy bude mozne hrat v 4K bez vacsich kompromisov - mensie som ochotny tolerovat a za par rokov by som si spravil upgrade, ale monitor sa kupuje na dlhsie obdobie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

4K budes moct hrat vtedy, ked si kupis 4K monitor a kupis si poriadnu grafiku, ktora este nie je na trhu. Cena GTX 1080 je od 700 eur vyssie, lepsie kusky pocitaj tak 800 eur, ale v SLI to dava uz slusne cisla. Cize ked das trebars 400 eur za monitor (za lepsi aj 800 eur) a 1600 eur za dve grafiky, tak sa mozes zahrat na 4K pri dobrych detailoch, tak ako snivas. Ja si myslim, ze hranie v 4K nema najblizsie 2-3 roky buducnost a to najma z dovodu nutneho vykonneho hardwaru, najma co sa tyka grafiky. A ani samotne LCD nie su lacne a zda sa, ze tie ceny sa moc nemenia, trebars BenQ BL3201PT stoji stale stale 900 eur, tak, ako aj pred 2 rokmi. Nejake to Eizo EV3237 kleslo na cene sice o 30 percent, ale stale stoji este 1200 eur. Z tych dostupnejsich napriklad AOC u2868pqu isiel na cene dole o smiesnych 10 eur, Acer CB281HKbmjdpr zmenil cenu dole tiez len o 10 eur za rok a pol.

Asi ta sklamem Dreamer, ale chciet hrat v 4K na velkom LCD je dnes cenovo nedostupne, najblizsie 2-3 roky sa to podla mna nezmeni. Kludne si mozes kupit 2K monitor, pouzivat ho rok, dva ci tri, ak by boli 4K dostupnejsie, tak tento predas, mozno sa ti aj sam pokazi a kupis nieco nove.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ak nepozadujes 60 fps, tak GTX 1080 na 4K staci: http://www.trustedreviews.com/nvidia-ge ... ion-page-2
SLI je financne velmi nevyhodne, takze ja by som radsej pockal.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tam je malo testov GothaR, radsej pozri sem, tu sa porovnavat GTX 1080, aj SLI, aj ine grafiky a v rozliseniach od FullHD po 4K: https://www.techpowerup.com/reviews/NVI ... _1080_SLI/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Zhrniem to:
- full hd a 24" je velmi mala zmena co sa tyka velkosti aj rozlisenie, velmi sa neopati
- 4K pod 30" su male a rozdiel oproti 2K by som ja mozno prilis nezaznamenal, kedze som zvyknuty nesediet velmi blizko monitora
- 4K nad 30" su zatial drahe
- 2K a 27" sa zda byt vyhodne, ale pri full hd by musel byt upscaling a pri 4K by sa zdroj nevyuzil, napr. filmy/video, ked klesne cena 4K, predaj 2K a kupa 4K, to znamena dalsia investicia, rovnako 2x nutny upgrade pc/GPU

- 1680x1050 a 21" - ked si vsetko spocitam, tak najvyhodnejsie bude asi pockat, kedze 4K monitory si uz dlho drzia ceny, tak je mozne ze ak uz klesnu, tak vyrazne, je to vlastna skusenost, ked som kupoval aktualny monitor, stal ako lepsi 4K teraz, kratko po kupe sa ceny brutalne prepadli, rovnako som obstal pri kupe posledneho CRT monitora, ked ich po kupe zacali davat skoro zadarmo, takze som sa poucil a uz takto dopadnut nechcem, otazkou je, ci to vydrzim.

Sorry za OT - dalsia vec, viac k teme, hram uz menej a tak by som 4K a SLI nevyuzil naplno a video obsahu v nativnom 4K (tv/filmy/serialy) je stale malo, navyse casto sledujem priemerny obsah len v okne.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Na tvojom mieste by som kupil nieco medzi 25"-27" s full HD. Ak mas monitor dalej, tak ti nizsie dpi nebude vadit a hry aj filmy si uzijes viac. Naviac to ani vyznamne nezvysi zataz na tvoj sucasny HW. Ale to sme uz mimo temy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

GTX 1060 ma nedostatocny vykon na 4K .Spustis a vyzera to byt ok, ale rychle akcne sceny typicky animacia ohna, vybuchov ci hmly a uz je to nehratelne.
Max je tak 1440p aj to s odretymi usami.
Samozrejme 6gb verzia.
Ale netreba byt smutny, ja napr pri hrani rozdiel medzi 4K a 1440p vidim iba minimalny.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Asi tak, podla vsetkeho 1060 je na 4K slaba a na Full HD zbytocna, alebo sa mylim? Urcite ako rezerva je to fajn, ale ak by som mal FHD alebo 1680x1050 a prechadzal by som az na 4K, tak sa 1060 asi neoplati kupovat.

Takze 1060 sa oplati asi najviac pre 2K, spravne?

Stale vaham, ci zostat pri aktualnej zostave a cakat ze 4K bude dostupne v blizkej dobe, alebo ist do 2K hned teraz.
gogo956 napísal:ja napr pri hrani rozdiel medzi 4K a 1440p vidim iba minimalny.
Ide aj o to, pri akej uhlopriecke to porovnavas, myslim ze rozdiel na rovnakej velky asi nebude, hlavne pri rozumnej vzdialenosti, no ja ani "maly" 4K pod 30" nechcem, vyhodou pri 4K je hlavne moznost ist nad 30", osobne by som chcel asi tych 32", jednak pre filmy a hry, mohol by som tym ist dalej od monitora a tiez pouzivam vela okien a velka plocha je vyhodou.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

GTX 1060 sa ti oplati aj na FullHD, pretoze mas aspon istotu, ze si nove hry dokazes zahrat na plnych detailoch a s vysokym poctom fps.

30 ci 32 palcove LCD sa mi zda prilis velke, to bude mat kolko potom 150cm od hlavy??? Alebo na filmy, budes to pozerat zo stolicky ci si to nejak tocit k postele??? Neviem, ale pokial to chces, tak si to kup. Osobne sa mi lepsie pozera film na 127cm televizore z pohodlia postele/gauca ako by som sa mal pozerat na 30 palcovy 4K.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Neviem preco by bola 1060 na FullHD zbytocna, ked 1070 a ano, aj 1080P, maju problem s niektorymi hrami na FullHD...
Napísať odpoveď