Suhlasim s tym, ze 3 GB 1060ka je zbytocnost a vyhodene peniaze. Zo 6 GB sa oplati prakticky hocico s dvomi ventilatormi. Ten Zotac s jednym turbom bude urcite hlucny.
Ja mam verziu od
Gigabyte a ide o velmi tichu kartu. To iste predpokladam u ostatnych s podobne riesenym chladenim. Navyse je u 1060 standardom, ze sa pri teplote menej ako 50 stupnov vypnu ventilatory a karta sa chladi iba pasivne. Ci to ma aj ta verzia s turbom od Zotacu, to neviem. Pri vsetkych cinnostiach okrem hrania (web, filmy,...) ma karta okolo 40 stupnov.
Inak su tam len drobne rozdiely v taktoch, dnes je vyber sirsi ako ked som kupoval ja a zobral by som asi verziu od Gainward:
https://www.alza.sk/gainward-geforce-gt ... d=18859503
Ma len nizsie takty oproti Gigabyte, ale verim, ze tam je potencial na pretaktovanie a za tych usetrenych 30 eur sa to oplati. Jediny rozdiel oproti taktom vyzera byt ten, ze nema backplate a podsvietene logo, co su v podstate zbytocnosti.
Dreamer:
podla testov zatial v DX12 vychadza RX480 priblizne rovnako alebo o par percent lepsie ako 1060. V DX11 vedie 1060.
Buducnost je tazke odhadnut, ale vyzera to tak, ze stale plati, ze AMD sa viac oplati z pohladu cena/vykon. Druha vec je pohodlie. Zopakujem svoj pribeh: 2 roky som mal nvidie a vsetko islo ako ma, vsync zapnuty a nic neblblo, potom som mal 2 roky kartu od AMD a boli z toho hodiny ladenia a hladania spravnych nastaveni. vsync niekde fungoval a niekde nie, AA tiez tak vselijak. Sice bol zapnuty, ale vzhlad tomu nezodpovedal, obcas nejake to blikanie a padanie hry...
Teraz som znovu u nvidie a znovu vsetko funguje na prvy krat. Nechcem rozputavat flame, lebo je to len moja skusenost, ale s AMD koncim az kym nepridu s nejakou bombou.