Strana SaS

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa hughito »

Poskytol si naozaj relevantný zdroj. Stačí pár sekúnd googlenia a poskytnem ti x linkov, ktoré hovoria niečo úplne iné.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Chceš adresovať aj obsah, alebo sa budeme hrať na zdroje? Veď kľudne postni aj ty, nikto ti nebráni, som celkom zvedavý, ako iné zdroje interpretujú dané pasáže. Ja som to sem dal ako reakciu na to, čo písal ephramko o tom zbavovaní sa hriechov zabíjaním a ty si sa pýtal na doloženie. Nech je ako chce, medzi toľkými moslimami a zvlášť medzi radikálmi to môže byť dobré postrčenie smerom k akcii. Ak by sa báli, že zabíjaním sa svojho raja navždy vzdajú, možno by si to rozmysleli. Jasné, že pokiaľ budeš cielene googliť zdroje, ktoré obhajujú opak tak nájdeš xy zdrojov. To už tak býva pri témach kde je taká odlišnosť názorov. Mimochodom, prečo je podľa teba ten zdroj taký zlý a čo je pre teba relevantný?
hughito
Redeemer
Redeemer

Držím sa pôvodného zmyslu príspevku ephramka, z ktorého šiel dojem, že ak chce muslim odčiniť svoje hriechy, musí na sebe odpáliť nálož niekde na námestí.

Máš pravdu, nemá to zmysel, najmä ak sa vťahujú argumenty z náboženských kníh, ktoré sú plné protirečení a vlastne samy o sebe sú veľkým nezmyslom.

//autoeditácia príspevku (06 Sep 2016, 21:42)
Poliačik do novovznikajúcej liberálnej strany?

https://dennikn.sk/551327/newsfilter-ty ... ej-strane/

K sporu Sulík vs Poliačik aj komentár Daniša.

http://www.aktuality.sk/clanok/370245/k ... liacikovi/#
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

hughito napísal: Poliačik do novovznikajúcej liberálnej strany?
Je to jediné logické vyústenie. Inak bude sulík strácať podporu kvoli poliačikovmu krídlu a naopak.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Solo_Kamen napísal:Je to jediné logické vyústenie. Inak bude sulík strácať podporu kvoli poliačikovmu krídlu a naopak.
Toto je logicke vyustenie mozno tak na Slovensku, kde potrebuje mat kazdy kohut svoju <1% stranu. Zakazdym ked na Slovensku nejaky politik prehra vnutrostranicky suboj tak je z jeho urazena princezna a ide trucovat do vlastnej ministrany aby sa rok pred volbami prilepil ku niekomu uspesnemu.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Touché.

Aj tak by ale saska bola pre mňa opäť volitelnou po odchode jeho a jeho kamarátov.

A kedže SaS je tu pre mnohých nekritizovatelná, tak tipujem, že mi prídu zase nejaké anonymné hovná.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

preco by nemohli mat prave aj lave kridlo?
hughito
Redeemer
Redeemer

Lebo Sulík ma autoritárske sklony? :D
beardie
Redeemer
Redeemer

ja to vidim skor z pohladu hierarchie
zatial ho nikdy nepotopil, iba povedal, ze nesuhlasi s jeho nazormi a ze predpoklada, ze zo strany neodide
Z médií sa zdá, že vnútrostranícka situácia v SaS je celkom vypätá. Ide hlavne o Martina Poliačika a rozhodnutie stiahnuť ho z funkcie tímlídra pre školstvo a nahradiť ho pánom Gröhlingom. Prečo ste pristúpili k tomuto kroku? Je to osobné alebo profesijné rozhodnutie?

Máme 16 tímlídrov a je to niečo ako menší orchester, ktorý sa snažím optimálne zostaviť. Záleží mi aj na tom, aby sa tímlíder pre nejakú oblasť venoval len svojej oblasti a nerozptyľoval svoju pozornosť. To je asi ako keby v normálnom orchestri zrazu huslista išiel hrať na bubon. Martin Poliačik sa vyjadruje aj k mnohým iným témam, a preto som navrhol republikovej rade vymeniť ho a nahradiť Branislavom Gröhlingom, ktorý sa venuje len školstvu. Martinovi Poliačikovi nezakazujem jeho názor. Rozumiem tomu, že v niektorých veciach má odlišné názory, je to tak roky a nič sa mu za to doteraz nestalo, všetko je v poriadku. SaS je tolerantná strana, ale v niektorých veciach musia byť určité pravidlá a jedno z nich je aj to, že tímlídri sa venujú len svojim oblastiam a ničomu inému.

Nie je za tým osobný spor?

Nie.
tutaj
hughito
Redeemer
Redeemer

:lol: Už si uvedom, že nie všetko, čo zo seba vypotí Sulík, je pravda.

Samozrejme, že smerom navonok nie je vhodné prezentovať akýsi vnútrostranícky spor s Poliačikom, resp. širším viac. liberálnym krídlom. Takže samozrejme sa to nejak vysvetlí, že však vlastne to sa nič nestalo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Nikto ten boj medzi oboma platformami nerozporuje, za určitých okolností je dokonca vítaný.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

keby poliacik odisiel, kludne by som sasku volil. bolsevikov sa treba zbavovat neustale.
hughito
Redeemer
Redeemer

Poliačik je už bolševik? :D To je už fakt ako na čarodejnice, ako v Amerike počas studenej vojny, neuveriteľné.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:Poliačik je už bolševik?
Ekonomicky neo/liberál. Kultúrne/sociálne marxista.

Sulík ako tradičný liberál toleruje tieto iracionálne názory časti SaS, tlak je skôr z opačnej strany, preto aj úvahy o založení vlastnej neomarxistickej strany - "Progresívne Slovensko".
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Aryan Angel napísal:Ekonomicky neo/liberál. Kultúrne/sociálne marxista.
to sa nedá. teda niekto ako Vasky by to možno dokázal, ale Poliačik sa určite neprejavuje ako týmto spôsobom duševne narušený.

Aryan Angel napísal:úvahy o založení vlastnej neomarxistickej strany - "Progresívne Slovensko".
program asi ešte zostavený nemajú a web mi momentálne nejde zobraziť, tak len k zakladateľovi:
zive.sk napísal:Štefunko v súčasností pôsobí ako managing partner v spoločnosti Neulogy Ventures, ktorá poskytuje rozbehový kapitál a podporu mladým a začínajúcim podnikateľom s ambíciou uspieť na svetových trhoch. Okrem toho založil niekoľko spoločností s regionálnou aj celosvetovou pôsobnosťou, vrátane Monogram Technologies, Pelicantravel.com, Euractiv.sk a Wineshop.sk. Radil aj pri projekte spoplatnenia webov Piano Media či zdravotníckych konzultácií Diagnose.me.
musí byť marxista jak vínko :mrgreen:
hughito
Redeemer
Redeemer

To je to, že pod. ako fašista, tak aj pojem marxista/neomarxista u istej časti ľudí slúži ako nadávka, resp. nejaké pejoratívne označenie. Ale vysvetliť vlastne, kto to ten neomarxista je, to už by bol problém..
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

poliacik prevzal od marxa maximalne tak bradu.
hughito
Redeemer
Redeemer

:lol: Trefný komentár.

Aj by som zakarmoval, ak by sa dalo. :)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

M142 napísal:poliacik prevzal od marxa maximalne tak bradu.

frankfurtska-skola-novej-lavice-t158832.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Zas youtube video, ktoré všetko objasňuje.. aj to, že Poliačik je vlastne marxista. :?

Treba si uvedomiť, že pojem "cultural marxism" v tomto zmysle, aký tu neustále predostiera AA, používa v podstate krajná pravica, ako akúsi konšpiračnú zástierku na čokoľvek, čo sa momentálne hodí (historická analógia s nacizmom je v pojme "Kulturbolschewismus"). Iba zriedkavo sa termín využíva v zmysle akého súhrnného aplikovania myšlienok marxizmu, resp. kritickej teórie, na oblasti sociálnych vied.
Napísať odpoveď