Gogo ty to píšeš presne v tom náboženskom duchu, akoby tu kapitalizmus existoval odjakživa a čo sa týka budúcnosti, tak jedine s kapitalizmom na večné časy. To je však len ideológia, resp. zbožné prianie niektorých ľudí. Ďalej, mačkopes bol korporativizmus (a to bol fakticky aj tak len kapitalizmus, navyše s nádychom fašizmu), ja som o mačkopsovi nepísal. Naopak, písal som o viac uplatňovanom socializme, nie tej hierarchicko-byrokratickej verzii, ktorá tu vládla.gogo956 napísal:hughito
bol by z toho iba ten uz spominany "mačkopes" ktoreho dlhodoba zivotnost by bola velmi otazna.
Kapitalizmus je kapitalizmus a socializmus je socializmus. Ked ich zacnes vzajomne miesat tam uberies to a tam zase pridas hento tak z toho bude iba gulas ktory nakoniec aj tak nebude udrzatelny.
Kapitalizmus je trochu drsny ale taky je zivot sam o sebe a kto realitu nechce prijat ale miesto toho si davat opiaty /socik/ tak ta realita ho nakoniec zlomi tak ci tak..
Keby sa v 1968 nejakym hypotetickym zazrakom zacal tvorit ten "socik s ludskou tvarou" tak nakoniec by skor ci neskor bud skoncil v normalizacnom mode /co prislo velmi rychlo/ alebo sa prirodzene dopracoval ku kryštalickemu kapitalizmu.
butthead: Čistý kapitalizmus nefunguje nikde, to by ani nebolo možné. Tie faktory čo menuješ, však nemajú veľa spoločného so socializmom.