Zdravim, pohravam sa uz dlhsie s myslienkou, ze by som si chcel nejakym sposobom setrit, resp. niekde investovat/odkladat peniaze. Kedze samotne setrenie nepovazujem za vyhodne zvazoval som kupu nehnutelnosti na hypoteku. Ako som uz kedysi v inej teme spominal prestahoval som sa do Viedne, kde sa ceny hybu v sferach do ktorych sa dostat nechcem a byvat za velke peniaze hodinu a pol od prace tiez nepovazujem za dobre riesenie. Pripadli mi tak riesenia, bud si kupit niekde byt, kde by som teoreticky niekedy v buducnosti chcel byvat (ci uz v blizkej alebo dochodcovskej) a zatial ho prenajimat - co mi prislo ako mat peniaze niekde ulozene ale namiesto aspon minimalneho uzitku je s tym len vela starosti. Dalsia moznost by bola kupit njeaku chatku, ktor u by som prenajimal a v pripade ze by som tam nejaky cas chcel stravit ja, je vzdy dostupna. Viem ze hypoteky na rekreacne domy nie su bohvieco, ale tak rad by som mozno nasiel nieco aj obyvatelne (so zavedenou vodou a elektrikou), a tam by to mohlo byt uz o cosi lepsie (z toho co som sa docital). Takisto ak by sa mi to podarilo prenajimat, moje naklady by nemuseli byt take velke ( o chatu by sa mal kto postarat).
Cele je to este v stadiu uvah, tak mi napiste co si o takom napade myslite, tu pridam moje dilemy:
1) Dlhodobo nemam dlhodobu priatelku, co by sa samozrejme mohlo zmenit a kompletne to zmenit moje plany v buducnosti. Otazka je ale dokedy budem toto brat ako mozno a nebudem "setrit".
2) V pripade ze by som do toho isiel a potom by sa tie palny zmenili, ake tazke je taku chatu predat, vyrovnat hypoteku aby si potom mohol v takom pripade kupit niekde byt.
3) Mam sice doma rodicov, ktori by sa o to mohli postarat ale uvedomujem si ze taka chata chce vacsiu udrzbu a cas na nu - ci to nebude vleka pritaz, na druhej strane tym ze pracujem za pocitacom, by som nieco take sem tam aj privital.
4) Co vsetko mam zohladnovat pri tej chate a nakolko je to doleizte, zatial mam:
- elektrika, voda, odpad
- pristup autom
- velkost pozemku (vyuzitelneho)
- stav chaty samozrejme
Momentalne ma nic viac nenapada co dodat, kazdopadne budem rad ze kazde pre aj proti, aj ked nevravim ze to zmeni moj nazor, ale mohlo by!