Koľko si pýtať ako PHP programátor v BA?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Koľko si pýtať ako PHP programátor v BA?

Príspevok od používateľa audiotrack »

ono tieto práce na živnosť prinášajú aj mínusy. Napríklad nič také ako výpovedná doba, odstupné a podobne. Z mesiaca na mesiac s tebou môžu rozviazať spoluprácu
Kukumberg
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kukumberg »

audiotrack napísal:ono tieto práce na živnosť prinášajú aj mínusy. Napríklad nič také ako výpovedná doba, odstupné a podobne. Z mesiaca na mesiac s tebou môžu rozviazať spoluprácu
Nie, ze z mesiaca na mesiac ta mozu ako zivnostnika vyhodit, ale z hodiny na hodinu.
Ja som mal zase opacny problem. Pracoval som ako zamestnanec a po uspesnom pohovore v novej firme som dal v tej starej vypoved. Lenze oni ma nechceli pustit, a tak mi dali najdlhsiu vypovednu dobu. To sa zase nepacilo tej novej firme (nechcelo sa im moc cakat), ale nakoniec to dobre dopadlo. Na zaciatku som sa este bal aby som neukoncil staru pracu a neziskal novu :).
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Kukumberg napísal:
Nie, ze z mesiaca na mesiac ta mozu ako zivnostnika vyhodit, ale z hodiny na hodinu.
Ja som mal zase opacny problem. Pracoval som ako zamestnanec a po uspesnom pohovore v novej firme som dal v tej starej vypoved. Lenze oni ma nechceli pustit, a tak mi dali najdlhsiu vypovednu dobu. To sa zase nepacilo tej novej firme (nechcelo sa im moc cakat), ale nakoniec to dobre dopadlo. Na zaciatku som sa este bal aby som neukoncil staru pracu a neziskal novu :).
takúto situáciu som zažil aj ja, ale ty máš vždy možnosť jednoducho do starej práce prestať chodiť. Zo zákona má zamestnávateľ nárok na tvoju mzdu za posledný mesiac (že nedostaneš poslednú výplatu) ale žiadne väčšie postihy za to nie sú. Síce ťa to výjde nejaké peniaze (okrem tej mzdy ešte doplatok na daniach za tie dva mesiace čo si u starého aj nového zamestnávateľa súčasne) ale obaja budú spokojní
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

tak tak, je to obojstranne.. ale v dnesnej dobe pokial vies programovat, tak ty si stale vo vyhode aj ked mas len zivnost bez nejakej zmluvy. Normalnych/dobrych programatorov je tak malo, ze schopneho cloveka si tie firmy snazia udrzat co najdlhsie..
tak isto ked sa ti nieco nebude pacit, tak sa mozes postavit a odist. a u noveho zamestnavatela si to obhajit, ze preco si to tak spravil. (ak si mal na to objektivne dovody)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Akurat som si teraz ako phpckar hladal poziciu a vyzera to tak, ze phpckarov je na trhu v BA malo. Hlavne dobrych phpckarov, co maju nejaky skill, mid-senior a vyssie. Co sa tyka platov, ak tie zhruba 2 rocne skusenosti nie su len klikacky sablon vo WP ci Type, ale realne skusenosti s agile vyvojom a MVC pattern, tak sa neboj zapytat si 1700 - 2000.

Praca na fakturu - standardna otazka, mnoho pre aj proti. Je len na tvojich schopnostiach, ako si vies vykomunikovat podmienky, ktore by tebe vyhovovali a boli by akceptovane zamestnavatelom. Ja som sa teraz pri pohovoroch stretol s firmami, co preferovali FA pred TPP, ale na FA mi chceli davat hrubu. Tam potom zacina neprijemna debata o cene tvojej prace a uprimne, neviem ci HR manazeri nevedia alebo nechcu vediet.
Odporucam vobec nezachadzat do tejto tematiky.
Rozmysli si, aky druh prac. pomeru chces a rovno si pytat konkretny plat na dany kontrakt. Napr. som ochotny robit na FA za 10 - 12€ /h alebo 80 - 90€ /manday. Pri fakture sa vyhni nejasnej formulacii "na mesiac". Priemerny mesiac v 2016 ma 174 prac. hodin, ale pre slovenskeho podnikatela to moze znamenat aj to, ze tam budes muklovat po veceroch a cez vikendy za rovnake peniaze.
strasidlo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa strasidlo »

Zdravím, neviem či túto tému ešte niekto číta a tie ostatné podobné sú už roky staré, tak sa chcem spýtať...Som čerstvý absolvent informatiky a momentálne sa uchádzam o prácu java programátora vo viacerých firmách (KE), prax nemám, len 5 rokov na rôznych predmetoch v rámci školy + nejaké to samoštúdium navyše. Aký nástupný plat v hrubom by som si mal pýtať? Hlavne ma zaujíma názor ľudí z fachu, ktorí majú skúsenosť s týmto, koľko ste si pýtali vy, resp. koľko ste reálne dostali? Díkes :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strasidlo napísal:Zdravím, neviem či túto tému ešte niekto číta a tie ostatné podobné sú už roky staré, tak sa chcem spýtať...Som čerstvý absolvent informatiky a momentálne sa uchádzam o prácu java programátora vo viacerých firmách (KE), prax nemám, len 5 rokov na rôznych predmetoch v rámci školy + nejaké to samoštúdium navyše. Aký nástupný plat v hrubom by som si mal pýtať? Hlavne ma zaujíma názor ľudí z fachu, ktorí majú skúsenosť s týmto, koľko ste si pýtali vy, resp. koľko ste reálne dostali? Díkes :D
Zalezi aku informatiku, na akej skole, na akych projektoch si robil, ci mas skusnosti s Javou SE alebo aj EE, ci mas co ukazat....
Skus priblizit toto a bude sa dat poradit viac.
Napísať odpoveď