3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-2020)

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 3. Ficova vlada (2016-2020?)

Príspevok od používateľa beardie »

Waagbistritz69 napísal:v tejto situácii držia stranu parlamentnej opozícii, ktorá pre nás nie je žiadnou lepšou alternatívou.
naozaj nie je?
nepravda.
uplne vsetky tvoje/jeho posty necitam, takze to mozne
preto som aj pouzil slovo "myslim"

inak, mozes konkretizovat :)

//autoeditácia príspevku (16 Sep 2016, 9:15)
dalsi priklad nestrannosti policie: http://domov.sme.sk/c/20273509/alobalov ... l?ref=njct
Národná kriminálna agentúra, ktorá je elitnou zložkou polície, mala prípad na stole od októbra minulého roka. Zákon pritom hovorí, že začať trestné stíhanie, alebo odmietnuť podnet, musí vyšetrovateľ bez meškania, najneskôr do tridsiatich dní.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

A pritom nie je lepsi zdroj informacii, ako ohrdnuta manzelka skorumpovaneho politika :D To mohli mat tolko dokazov, keby bola vola to vysetrit a poslat smeraka do basy... Ale v tomto prehnitom skorumpovanom state si teraz ona musi davat pozor, aby neskoncila v alobale. A vlastne aj kazdy iny bezny obcan si musi davat pozor, aby mu to statne organy nespocitali, ze si dovolil ohlasit nejaky trestny cin.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

BA summit bude silným PR pre SMER, resp. koalíciu. Juncker a iní doslova do neba vychvaľuje organizáciu summitu aj celého predsedníctva, pretláča sa aj samotná značka "BA program/summit/proces." To proste prebije všetky kauzy pretláčané opozíciou.

___

Nový prieskum:

http://www.topky.sk/cl/100535/1575301/P ... e-prepadla
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

ten prieskum je nezmysel už len kvoli tým 6% pre KDH. čo také spravili aby si znova získali priazeň? od volieb som o nich nepočul aj ked je pravda, že kostoly nenavštevujem a niečo mi mohlo ujsť.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

asi nový precäda Lojzo Hlina prikúpil nejaké to percento :D

//Ešte ku Galante:
http://a2larm.cz/2016/09/sex-na-rozlouc ... nezletile/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Solo_Kamen napísal:ten prieskum je nezmysel už len kvoli tým 6% pre KDH. čo také spravili aby si znova získali priazeň? od volieb som o nich nepočul aj ked je pravda, že kostoly nenavštevujem a niečo mi mohlo ujsť.
Zahajili taky program v Mlynskej Doline na podporu "rodiny", ujovia z KDH by chceli, aby studentky mali deti uz pocas studia a podobne, ale akosi nevysvetlili, ze ako si to predstavuju, ci ta zena sa ma vzdat svojho prava na vzdelanie a cusat niekde s deckom doma u svojich rodicov, zatial co jej muz ziska titul, alebo univerzity vytvoria nejake jasle, kde si to dieta bude odkladat, zatial co je na prednaske a hlavne, z coho by taki rodicia - VŠ studenti, potom zili. Hadam im sudruh Figel daruje byt?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Solo_Kamen napísal:ten prieskum je nezmysel už len kvoli tým 6% pre KDH. čo také spravili aby si znova získali priazeň? od volieb som o nich nepočul aj ked je pravda, že kostoly nenavštevujem a niečo mi mohlo ujsť.
Na tom nie je nič podivuhodné.. ten percentuálny rozdiel nie je veľký (štatistická chyba) + Hlina ako istý impulz mohol čosi aj pridať.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

aj uslo... :)

Inac Fico, s tymi jeho komentarmi na ucitelov uz prerazil to najubohejsie dno... hlavne ze svojho syneka do luxemburgu na staz posiela hajzel :smt098
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Čo zase do nich začal rýpať??
beardie
Redeemer
Redeemer

beardie
Redeemer
Redeemer

je ironicke, ze si sem postol prave henten clanok, ktory je v kontraste s tymto tvojim postom
Waagbistritz69 napísal:(...) držia stranu parlamentnej opozícii, ktorá pre nás nie je žiadnou lepšou alternatívou.
snad sa tentokrat dockam reakcie, ked si takto nadhodil
vopred dik ;-)
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

V kontraste by bol len, keby ten článok skončil nadpisom. Ten je ale myslený sarkasticky vzhľadom ku obsahu článku.
beardie
Redeemer
Redeemer

mna skor zaujal nasledujuci odsek:
Európsky priemer podielu miezd na HDP je 50 percent. U nás sa tento podiel za 15 rokov znížil zo 43 na 37 percent. Vykorisťovanie sa teda počas osmročnej vlády Smer-SD dokonca zvyšovalo. Ľudia sú odkázaní na takmer najdrahšie hypotéky v eurozóne, pretože máme oproti zahraničiu veľmi slabú podporu nájomného bývania. Štyria z piatich Slovákov žijú od výplaty k výplate, pričom priemerná domácnosť dáva 50 percent príjmov na splácanie úverov. Pracujúceho si podávajú zamestnávatelia, banky, poisťovne, ba ešte aj dôchodkové firmy. Smerácki kmotri zatiaľ tunelujú štátny majetok, ale to všetko je v poriadku, pretože „ktovie, ako by bolo za pravice“, a tak o tom na Novom Slove nenájdete ani slovo. Čítajme Marxa, aby sme pochopili, že to všetko „robia pre ľudí“.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Učitelia
Včera som si prečítal zopár článkov o tom, čo vlastne učitelia požadujú. Zaujímavé je, že podľa všetkého sa situácia ťahá výraznejšie už od roku 2012, kedy sa začali nespokojní učitelia dožadovať zvýšenia platov. K nejakému (malému, myslím že 4 %) zvýšeniu vtedy došlo a chvíľku "bolo ticho". Pomaličky situácia gradovala a dostala sa na úroveň, akú sme zažili začiatkom roka, kedy bolo organizovaných viacero protestov zo strany učiteľov. Na celej situácií je zaujímavé najmä to, že samotní učitelia sa delia na 2 tábory - tí, ktorí zarábajú dobre a tí, ktorí zarábajú málo. A tak dokonca aj medzi samotnými učiteľmi neprevláda jednotný názor, či sú takéto protesty správne a či je naozaj na mieste pýtať viac. Dôvodom je spôsob, akým sa učiteľské platy počítajú - a to na základe odpracovaných rokov v školstve a rôznych aktivít, ktoré môže učiteľ vykonávať (krúžky, doučká, to, že je triedny učiteľ a pod. ). Z toho teda vyplýva, že starší učitelia, ktorí majú v školstve už odrobené roky si na plat nemôžu sťažovať, pretože vzhľadom na povahu práce a výšku výplaty sú so svojím ohodnotením spokojní. Problémom sú mladí učitelia a tí, ktorí ešte nemajú odučené roky, v ich prípade je najnižší hrubý tabuľkový plat 650 €, to znamená že v čistom dostane učiteľ cca 550 € (sú tam zarátané aj nejaké príplatky pre začínajúceho učiteľa). Naopak, najvyšší možný plat učiteľa (32 rokov praxe, atestácie, + je triedny učiteľ) je 1250 €, samozrejme tento plat je zaslúžený, 32 rokov praxe v školstve to chce nervy zo železa.

Prakticky chápem tých mladých, pretože študovať 5 rokov vysokú školu kvôli tomu, aby som zarábal 550 € v čistom, to mi nepríde ako zrovna dobrý nápad. Na mieste je teda otázka, malo by zmysel celoplošne zdvihnúť učiteľom platy? Zaslúžiť by si to aj zaslúžili, nejde o zrovna jednoduchú prácu, no ani o moc ťažkú na druhej strane. Ak celoplošne zdvihneme platy, čo sa docieli? Docieli sa to, že prakticky celý problém sa posunie o stupienok vyššie, tá priepasť na základe odrobených rokov tam stále zostane. Možno by riešením bolo viac podporovať mladých učiteľov, myslím si, že fér nástupný plat na takej pozícií by bol 600 € v čistom a každý rok, podľa študijných výsledkov žiakov, by sa pridávalo nejaké 1 %, 2 %... záležalo by od kvality práce konkrétneho učiteľa. Ja si myslím, že takto by sa zabili dve muchy jednou ranou - učiteľ by bol spokojnejší s platom, bol by motivovaný učiť dobre, keďže by mu to prinášalo viac € a školský systém by produkoval inteligentnejších a schopnejších ľudí. No to je len taká moja skromná úvaha :) .
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

davat odmeny za dobry prospech je somarina. napr pri zakladnych skolach zalezi od lokality, ked je skola raz vyhladavana ustarostenymi rodicmi, lebo je tam napr menej ciganov, a potom ti v triede sedia ziaci, ktori su k uceniu vedeni, tak ziskat lepsi priemer v monitoroch je ovela menej pracnejsie ako kdesi v poslednej dedine, kde ti chodi tretina deciek z osady. na takych miestach sa povazuje za uspech, ked vobec dokoncia zakladnu skolu. pritom ten druhy ucitel sa narobi podstatne viac.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nehovoriac o tom, že študijné výsledky sa odrbávajú, či už z milosti učiteľa, na žiadosť rodiča, alebo na príkaz riaditeľa.
Retne
Darca
Darca

bindo hadam si nemyslis, ze ak uz aktualnemu ucitelovi dvihnes plat bude viacej robit? blbost jak traky...

to ze ucitelia maju s rokmi viacej platu je normalne a to ze to je 2x tolko ako zacinajuci mi pride este malo...

ten najvacsi problem je pri zacinajucich uciteloch, ktory mlady sikovny ti bude robit s umyslom 5 rokov vysku aby potom isiel ucit? ziaden... ten nesikovny pojde hned robit a zarobi minimalne tolko co ucitel a ten sikovnejsi si pojde robit vysku a po skole sa zamestna v sukromnom sektore kde zarobi 2 tolko co zacinajuci ucitel...

v prvom rade treba motivovat mladych aby chceli byt ucitelmi, dobry plat motivuje, lebo inac dnesne skolstvo nabera s prepacenim len zberbu... a ta zberba co odovzda nasim detom? velke hovno...
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

M142 napísal:... kdesi v poslednej dedine, kde ti chodi tretina deciek z osady.
Príplatok za prácu s menšinami, príplatok za prácu s deťmi zo sociálne slabších rodín a pod. Všetko by sa to dalo zosúladiť a nastaviť tak, aby učiteľ v akejkoľvek škole na akomkoľvek mieste na Slovensku bol za svoju prácu ohodnotený férovo ku spokojnosti jeho aj štátu. Trošku ale dramatizujete páni, vyslovene "cigánskych" škôl nie je až tak veľa... v porovnaní s celkovým počtom škôl na Slovensku to bude zanedbateľné číslo, ovšem riešiť by sa to dalo - napríklad aj tak, ako som spomenul v prvej vete. Takisto skresľovanie študijných výsledkov nebude také dramatické, ako tu prezentujete :) .
Retne napísal:bindo hadam si nemyslis, ze ak uz aktualnemu ucitelovi dvihnes plat bude viacej robit? blbost jak traky...
Ja to beriem podľa seba, mňa by to motivovalo... problém je, že nemám možnosť kecať s mladými učiteľmi, potom by som mal určite ucelenejší názor a možno by sa dali aj iné alternatívy vymyslieť, ako zosúladiť potreby učiteľa a štátu.
Retne napísal:v prvom rade treba motivovat mladych aby chceli byt ucitelmi, dobry plat motivuje, lebo inac dnesne skolstvo nabera s prepacenim len zberbu...
Máš aj nejaké konkrétne nápady, ako urobiť školstvo atraktívnejšie? Ako zabezpečiť vyššiu kvalitu pedagógov? Táto téma ma docela zaujíma... :)
Retne
Darca
Darca

Peniaze, je doba cashu. Ked tam das sialene peniaze aj sikovni nad tym pouvazuju... Vies ked som bol v Amerike, jedno co koncila mastra bola na pohovor ako ucitelka na zakladku (sukromnu)... plat 60 000 nastupny? no bodaj by nezobrala ten post ak by jej ho ponukli...

Kazdy normalny chce za sebou nieco zanechat a byt ucitelom je v tomto velmi atraktivny post, no ked vidis tie peniaze kyvnes rukou a hladas nieco ine...

Vo Francuzsku som tiez videl ze tam byt ucitelom bolo strasne chcene... Ti mladi sa modlili za posty v skolstve...
Napísať odpoveď