Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Dik za odpovede. Pytal som sa preto, lebo tych par dni je to tam uskladnene tak ci tak.
Bud rad, ze su to len 4 eura. U nas pyta posta 180kc a DHL dokonca 550kc. A to je to prave zdieracstvo.MFa napísal:Inak zaujimalo by ma, ci v tomto pripade "obet" plati ten poplatok za colny servis (3,60 / 4,50 ci kolko to je). Proste za to "zastupovanie" postou pri colnom konani a.k.a. uskladnenie zasielky, lebo zastupovanie tam v ziadnom slova zmysle nie je a je to len hnusne zdieranie, vivat hranol. Aj ked zasielka nepodlieha DPH ci CLU, tak uskladnena na tych par dni musi byt, plati sa za to ten poplatok?
Nie som rad a ani nikdy nebudem, uz len z principu. Rad by som bol, keby to bolo 0€, vtedy by to bolo fer. 
ako dlho to este prosim vas bude bez pohnutia na tej hlupej colnici? za 2 dni to prišlo z Hongkongu cez mnichov, norimberg do Bratislavy a teraz to tam trčí 5 dní
zasielka za 120€
zasielka za 120€
Kým nezaplatíš DPH. Už ti došla výzva?
praveze nie...nic, ziadny mail...teda dufam ze neposielaju list... boze to nemozem zaplatit kurierovi...? jak v stredoveku
A kto ti to má doručiť? Pošta či kuriér?
Pošta posiela obyčajný list s oznamom o colnom konaní. Máš tam napísané čo treba urobiť, buď si to vybavíš sám, alebo im pošleš podklady a urobia to za teba.
Kuriérska firma ti pošle sms a mail, kde ti tiež dajú možnosť ísť na colnicu osobne, alebo im dáš splnomocnenie a colný dlh vybavia za teba.
Ak si vyberieš osobné vybavenie, ideš najprv za doručovatelom, ktorý ti dá podklady, potom na colnicu kde platíš colný dlh a s tým potvrdením ideš späť k doručovatelovi a ten ti vydá tovar.
Ak si vyberieš zastupovanie, tá služba niečo stojí a vybavenie trvá dlhšie ako keď si to ideš vybaviť osobne.
Edit - inak, je to dhl? Možno na teba nemajú mobil ani mail...
Pošta posiela obyčajný list s oznamom o colnom konaní. Máš tam napísané čo treba urobiť, buď si to vybavíš sám, alebo im pošleš podklady a urobia to za teba.
Kuriérska firma ti pošle sms a mail, kde ti tiež dajú možnosť ísť na colnicu osobne, alebo im dáš splnomocnenie a colný dlh vybavia za teba.
Ak si vyberieš osobné vybavenie, ideš najprv za doručovatelom, ktorý ti dá podklady, potom na colnicu kde platíš colný dlh a s tým potvrdením ideš späť k doručovatelovi a ten ti vydá tovar.
Ak si vyberieš zastupovanie, tá služba niečo stojí a vybavenie trvá dlhšie ako keď si to ideš vybaviť osobne.
Edit - inak, je to dhl? Možno na teba nemajú mobil ani mail...
DHL robi aj zastupovanie a preclenie, ale je to tusim o dost drahsie.
Robí, ale nie automaticky, najprv ti oznámia zásielku a opýtajú sa na zastupovanie.
Je to kurierom cez dhl v stredu mi poslali mailom podklady a vo štvrtok to uz išlo na preclenie
V statuse zásielky píše že colné konanie je ukoncene a čaká sa kým zaplatím...ale ja neviem koľko
fakt ma vir naje*at taký prístup ..slovakistan .. za 2 dni to vie prísť z opačnej polovice zemegule aby to týždeň ležalo v sklade na regále...mám 100 chuti im napísať že to už nechcem nech si to posielajú na vlastné náklady naspäť...keby som si to teraz objednal z eu skladu seller mi garantuje doručenie v pondelok inak mám refund....
V statuse zásielky píše že colné konanie je ukoncene a čaká sa kým zaplatím...ale ja neviem koľko
Napis DHLku ze co sa deje. Mne tiez tri dni drzali balicek na colnici, tak som sa im ozval a do polhodiny prisla odpoved, ze dostali od predajcu zly kontakt na mna a predajca na nich tiez sral. Dohodli sme sa co vsetko mam poslat, tak som poslal a na druhy den som mal balicek doma.
// aha sorry, nevsimol som si ze uz ste si pisali... kazdopadne, mne to stale stihli dorucit do druheho dna
// aha sorry, nevsimol som si ze uz ste si pisali... kazdopadne, mne to stale stihli dorucit do druheho dna
Aha takže teba už kontaktovali. To je super že to píšeš až teraz.
Ak by si čítal dobre ich podmienky, tak majú uvedené že to môže trvať 2 týždne. To je jeden z dôvodov, prečo si to vybavujem osobne...
Ak by si čítal dobre ich podmienky, tak majú uvedené že to môže trvať 2 týždne. To je jeden z dôvodov, prečo si to vybavujem osobne...
Tak nech idú do riti, nemôžem to nezaplatit a neprebrat?
Ako sorry ale toto je už moc...toľko čakať nemienim
Ako sorry ale toto je už moc...toľko čakať nemienim
Mozes nezaplatit a neprebrat. Ale je mozne, ze z Ciny budu robit problem, lebo bude vidiet, ze si to neprebral, takze mozno nebudu chciet spravit refund.
Platiť to nemusíš.
Ale obchodník ti peniaze nevráti. Prečo by mal? Tovar poslal, tovar došiel, údaje sú, ani paypal ti nepomôže.
Toľko čakať? Čo je to tvoj prvý nákup v číne? Problém je tu a ty nasratý na celý svet zrušíš číňanovi biznis?
Nabudúce kupuj na alze....
Ale obchodník ti peniaze nevráti. Prečo by mal? Tovar poslal, tovar došiel, údaje sú, ani paypal ti nepomôže.
Toľko čakať? Čo je to tvoj prvý nákup v číne? Problém je tu a ty nasratý na celý svet zrušíš číňanovi biznis?
Nabudúce kupuj na alze....
Mal si si to colne konanie spravit cez colny urad a postu, trvalo by to mozno 4 dni zo vsetkym a mohol si mat pokoj. Dva dni kym ti pride list, mailom im posles udaje a potom dva dni kym to pride ku tebe.
Mal...teraz to už viem
Nie som nasraty na celý svet..som nasraty na ten prístup a princíp, nie je dôvod na to aby to trvalo takto dlho, cinan garantoval dodanie do 23 dni, poslal to na 9. Deň od zaplatenia, za 2 dní to bolo v bratislave a teraz to tam leží tyzden, pričom všetky podklady a scany odomna majú... ozvem sa keď sa to pohne, pýtal som sa kuriéra čo k nám chodí do firmy tak len sa pousmial
Nie som nasraty na celý svet..som nasraty na ten prístup a princíp, nie je dôvod na to aby to trvalo takto dlho, cinan garantoval dodanie do 23 dni, poslal to na 9. Deň od zaplatenia, za 2 dní to bolo v bratislave a teraz to tam leží tyzden, pričom všetky podklady a scany odomna majú... ozvem sa keď sa to pohne, pýtal som sa kuriéra čo k nám chodí do firmy tak len sa pousmial
Tebe dhl neoznámili koľko na to majú čas? Mne vždy oznámili 2 týždne. Prečo si súhlasil so zastupovaním? Mal si si to vybaviť sám a mal by si to ešte v ten deň....
mojmu baliku sa v tej Bratislave velmi paci
zatial mi neprisiel ziadny mail ani list o tom, kolko mam zaplatit...
ňna stranke dhl som nenasiel ziadne cislo ani mail kam by som sa mohol ozvat a informovat, neviete o niecom takom?
zatial mi neprisiel ziadny mail ani list o tom, kolko mam zaplatit...
ňna stranke dhl som nenasiel ziadne cislo ani mail kam by som sa mohol ozvat a informovat, neviete o niecom takom?
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja ked som kupil diagnostiku z ciny a postovne dhl tak to skoncilo pri letisku v BA dhl expres adresa MR Stefanik Airport, Ivanská cesta 15843, 820 01 Ružinov a cislo 02/482 292 29. Tam som zavolal prisiel osobne povedali ze hned vedla v budove colnice treba zaplatit clo a s papierom odtial naspat pre balik.