Akcie na ceny leteniek / dovoleniek a pod.
Re: Akcie na ceny leteniek / dovoleniek a pod.
Za ten rozdiel naviac v biznis triede si mohol mat mozno aj 3 noci v Tokiu naviac, vidiet mesto, kupit si dobre jedlo a po lete sa dobre vyspat. Pochybujem, ze v lietadle sa vyspis tak ako v hotelovej izbe, v lietadle je stale hluk, obcasne turbulencie a mozno aj dalsie veci, ktore ta rusia.
Toto je už samozrejme dosť individualna zaležitosť, v lietadle si väčšinou dam par panakov alkoholu a spím, aj po 12 hodinovom lete sa zobudím vyspatý, dam kávu, sprchu a fungujem normalne.chlapec10 napísal: nechapes pointu, mozes si hotel predlzit aj o X noci, ale ide o to ze pristanes fresh a mozes ist napriklad rovno na meeting resp rovno pracovat alebo riesit ine veci.. napriklad moj pripad ked som si chcel priplatit do biz ked som letel do tokya ale nedalo sa, tak som po 12 hodinovom lete do Tokya pristal uplne rozbity a nepouzitelny a rovno som zaparkoval v hotelovej posteli, keby som letel biz tak pristanem krasne vyspaty a mozem fungovat..
Ty prečo stále vidíš len to, že keď dá viac za letenku, tak si môže dovoliť menej v "meste"....heker napísal:Za ten rozdiel naviac v biznis triede si mohol mat mozno aj 3 noci v Tokiu naviac, vidiet mesto, kupit si dobre jedlo a po lete sa dobre vyspat. Pochybujem, ze v lietadle sa vyspis tak ako v hotelovej izbe, v lietadle je stale hluk, obcasne turbulencie a mozno aj dalsie veci, ktore ta rusia.
Za tie peniaze si mohol mať 3 noci naviac, vidieť mesto...hmm. Vieš o tom, že sú ľudia čo idú na výlet na toľko dní, koľko môžu a navyše si zaplatia drahšiu letenku?
ja zase nehovorim, ze je to itinerar pre bezneho clovekaSoviet napísal:K "akcii" hore pastnutej. O com je hladat lacny business class a kvoli tomu ist nestandartnou trasou cez prestupy navyse (vid zmena letiska v londyne), ktore stoji dalsie poplatky. Taktiez presun do Rotterdamu + z Pariza. Kde ti treba dalsie letenky a zrazu ta ten vylet vyjde + dalsich 400eur a kopa strateneho casu. To zmysel nema. Existuju tam lety z Viedne s jednym prestupom za cca 400-500eur. Takze kusok bez pohodlia, ale zato usetreny kopec casu a starosti s x prestupmi
konkretne ten LCY je tam schvalne, do NYC sa da letiet s A318 cez SNN v all-biz konfiguracii, kde je iba 32 fullyflat sedaciek, taky trosku vacsi biznis jet
zrovna pre mna, cim viac stop-overov, lietadiel a letisk, tym lepsie, ako z pohladu statistik, tak z pohladu mil
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
aj keby som mal letenku v biz (ako pisem nemal som) tak by som tam mohol ostat dalsie 3,5 aj 7 noci atd ale su faktory ako povinnosti, dovolenkove dni atd, takze dlzka mojho pobytu nebola limitovana peniazmi ale inym, o to viac dovod prist fresh do ciela... a uprimne, lie-flat sedadla v lietadlach mi zatial poskytli absolutne dostatocny komfort na kvalitny spanokheker napísal:Za ten rozdiel naviac v biznis triede si mohol mat mozno aj 3 noci v Tokiu naviac, vidiet mesto, kupit si dobre jedlo a po lete sa dobre vyspat. Pochybujem, ze v lietadle sa vyspis tak ako v hotelovej izbe, v lietadle je stale hluk, obcasne turbulencie a mozno aj dalsie veci, ktore ta rusia.
Vas nazor, nehadam sa. Ked to niekomu za tie peniaze stoji, tak prosim.
-
hojko
Site Admin
Ako je to s lounges??? Letim cez Cathay Pacific, let Hong Kong - Londyn, ale pri prichode do HK mam v HK 9 hodinovy prestup. Je to taky sibenicny cas, pretoze nepredpokladam, ze vpri tom 9 hodinovom prestupe bude hotel, mozno keby to bolo 12 hodin, tak uz hotel daju. Salonik v tom nebude, takze som pozeral tak zbezne saloniky v HK a tie ceny boli okolo 35 eur, ale do 3 hod casu, ak sa nemylim. Chlapes10 tu spominal kreditku od VUB, ktora stoji rocne 133 eur, ktora sa mi vsak neoplati, nakolko mam ucet v SLSP, v Zune a zo SLSP mam Visa Business, kde doplacam 25 eur rocne za kartu. Teoreticky viem spravit upgrade na Visa Business Gold, ale asi si nijak nepomozem. Platit dalsich 133 eur za kartu vo VUB + ucet vo VUB, ktory mi je aj tak zbytocny, no neviem...
-
Fabo
Hardcore addict
robit si zlaty amex kvoli jednej ceste je samozrejme nezmysel.
Visa Gold v SLSP ma nejake 4 vstupy rocne zdarma. Za hosti sa plati vzdy. Zisti ako je v tom ta business, mozno sa to da dokupit za 20-25 eur/os aj na nu. Oficialne ma dost salonikov 3h limit, ale samozrejme zalezi od konkretneho salonika ako to bude v praxi vyzerat.
Visa Gold v SLSP ma nejake 4 vstupy rocne zdarma. Za hosti sa plati vzdy. Zisti ako je v tom ta business, mozno sa to da dokupit za 20-25 eur/os aj na nu. Oficialne ma dost salonikov 3h limit, ale samozrejme zalezi od konkretneho salonika ako to bude v praxi vyzerat.
-
chlapec10
Addict
na tu kartu nepotrebujes ucet vo VUBke. vo VUB mam iba ten amex (ten amex som riesil iba kvoli tej priority pass karte) zvysok v inej banke.. v tej karte mas aj poistenie na cely rok a predpokladam ze ten lounge by si pouzil aj inde, napr v londyne a aj cestou spat. ale ano, osobne si myslim ze ta karta sa oplati pri minimalne 5 vstupoch rocne
ale iba v BTS, BUD a VIE, ci?Visa Gold v SLSP ma nejake 4 vstupy rocne zdarma.
-
hojko
Site Admin
Fabo: Tu Gold nemam, takze neviem, ze ci by sa mi to za 80 eur oplatilo a navyse, ak sa za hosta este aj plati. Kde by som nasiel tie info, ze ci nieco take funguje aj na Visu Business???
chlapec10: V Londyne mam prestup okolo 2 hodin, je to iny terminal, takze presun vlakom/busom zaberie dost casu a navyse sa nebojim, ze tie 2 hodiny by som sa nudil. Ale 9 hodin v Hong Kongu je uz dost. Cestovne poistenie mam na cely svet, teraz od septembra som ho predlzoval.
Teraz som nasiel toto, ze ta VISA Gold plati len Budapest, Vieden a Bratislava: https://www.slsp.sk/sk/ludia/doplnkove- ... -salonikov Ako dobre, ze ja letim z Prahy
Ako tak pozeram, tak Visa Business nic, aspon ze ju na pumpe pri tankovani akceptuju. Pozeram na plaza-network.com ten salonik v Hong Kongu, tak 62 dolarov za 2 hodiny, 88 dolarov za 5 hodin a 103 dolarov za 10 hodin. Ale tu je napriklad 6 hodin za 36 libier: https://www.loungepass.com/index.cfm?fu ... de=HKG1WP5 Ten Cathay Pacific ma v HK celkom pekny salonik, tak by som sa vedel usadit: https://www.loungebuddy.com/blog/ultima ... l-airport/
chlapec10: V Londyne mam prestup okolo 2 hodin, je to iny terminal, takze presun vlakom/busom zaberie dost casu a navyse sa nebojim, ze tie 2 hodiny by som sa nudil. Ale 9 hodin v Hong Kongu je uz dost. Cestovne poistenie mam na cely svet, teraz od septembra som ho predlzoval.
Teraz som nasiel toto, ze ta VISA Gold plati len Budapest, Vieden a Bratislava: https://www.slsp.sk/sk/ludia/doplnkove- ... -salonikov Ako dobre, ze ja letim z Prahy
layover mas v noci? neoplatilo by sa zabookovat nejaky letiskovy hotel?
pripadne, ak cez den, tak skocit do mesta?
pripadne, ak cez den, tak skocit do mesta?
-
hojko
Site Admin
15:55 prilet, o 01:00 odlet, cize mam pauzu 9 hodin a 5 minut. Vzhladom na velkost mesta, aby som nemusel chodit s batozinou a opat checkin, tak sa mi to teda moc neoplati. Na letisku je Regal Airport Hotel za 161 eur a za rovnaku sumu je Hong Kong SkyCity Marriott Hotel. To mi zavana kartelom... V danej cene si myslim, ze to mi je uz lepsie zaplatit si ten salonik (2 osoby), nemusim nikde chodit a nekomplikuje mi to situaciu z hladiska pripadnej dopravy. Alebo potom ako asocial sa zvalit niekde na volnu lavicku a tvarit sa, ze spim.
este mi napadlo nieco taketo, ale casy som nenasiel: http://www.discoverhongkong.com/au/see- ... /index.jsp
batozinu vies vzdy nechat v uschovni priamo na letisku za par euro a na letisko sa da dostat rychlo vlakom, jazdi kazdych 10 minut
batozinu vies vzdy nechat v uschovni priamo na letisku za par euro a na letisko sa da dostat rychlo vlakom, jazdi kazdych 10 minut
-
hojko
Site Admin
Dakujem za namet, ale radsej by som ostal pri nejakej moznosti lounges, to sa mi viac pozdava.
-
chlapec10
Addict
v tom pripade asi cashovat na mieste v lounge, ine moznosti tam moc nevidim,
-
hojko
Site Admin
No nic to potom. Ako to vlastne funguje, vystupim z lietadla, idem si cez tranzit zonu, zbadam salonik, pridem, poviem 2x vstup do salonika, zaplatim a hotovo???
Musíš si vybrať ten, ktorý ponúka aj vstup za cash, nie všetky to umožňujú
-
chlapec10
Addict
ano, zhruba tak, ale odporucam dopredu si nastudovat ktore saloniky ponukaju vstup za cash (neni to samozrejmost) a z nich si na nete precitat nejake recenzie a vybrat do ktoreho, lebo rozdiel niekedy medzi 2 vedla seba loungami moze byt hop a trop...hojko napísal:No nic to potom. Ako to vlastne funguje, vystupim z lietadla, idem si cez tranzit zonu, zbadam salonik, pridem, poviem 2x vstup do salonika, zaplatim a hotovo???
-
Arkaz
Addict
Ja ked som siel tento rok na dominikansku republiku z viedne potesil som sa ze vdaka zlatej visa karte mam free vstup do saloniku no vybavil som kufre security a potom ze idem di saloniku a z hrozou som zistil ze ten bol pred security a uz sa mi nechcelo vracat naspat a zase to znovu absolvovat 
-
hojko
Site Admin
Cize sme sa vlastne od teba Arkaz nedozvedeli nic, ani ako si vyuzil zlatu ci aku to Visu na vstup do salonika, ani ako vyzera ten salonik vo Viedni a vlastne len vieme, ze sa stratis aj vo Viedni na letisku