Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
BuBuBu
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa BuBuBu »

Ahojte, páni. :) Potrebovala by som znova poradiť vzhľadom na to, že som úplný laik.

Čo hovoríte na tieto autá, ktoré som si vyhliadla? Zaujímajú ma vaše názory, skúsenosti. Bola by som vám veľmi vďačná, lebo mi nemá kto poradiť. :(

https://auto.bazos.sk/inzerat/65490918/ ... v-2000.php
http://www.autobazar.sk/11940594/ford-f ... 16v-trend/
https://auto.bazos.sk/inzerat/65335883/ ... c-74kw.php
https://www.autobazar.eu/ford-focus-16-id9168906.html
https://auto.bazos.sk/inzerat/64572213/Astra.php

Prípadne ak by vedel niekto z vás o focuse 1.6, dajte vedieť. Cenový limit je +- do 1300€.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Pilifo napísal:
Alebo to mal poctivec, ktorý riešil veci preventívne :) Ak máš na hovno vstreky a vieš o tom, tak s tým môžeš relatívne v pohode jazdiť, ale zarábaš si tým akurát tak na väčší prúser a môže dôjsť až k prepáleniu piestov, takže v takom prípade v podstate kupuješ nový celý motor. A možno tie vstreky menil pred 25k km, jazdil na tom rok a potom zistil, že už chce nejaké novšie auto, tak toto predáva. Výmenu všetkých tých vecí, ktoré sú tam spomínané, beriem skôr ako plus a nie mínus, keďže nový majiteľ to má aspoň z krku a nemusí sa tým trápiť :wink:
no neviem ci poctivec, pozeram KO toho auta, minimalne volant ma meneny (co moze, aj nemusi nieco znamenat)
dalej, nemam uplne presne info, lebo google neporadil moc dobre, ale interval vymeny rozvodov pri tom motore by mal byt 120, alebo 180tkm (google radil tieto dve cisla), ani jeden udaj nesedi na vymenu rozvodov pri 270tkm, takze "vymenu rozvodov" ktoru uvadza by som teda neriskoval

btw, ziadne z tych veci sa neznacia do servisnej knizky (vstreky, dvojhmota, alternator, cerpadlo) tak ako to tvrdi ze ma zapisane....
a nakoniec
to, ci tie veci boli, alebo neboli menene na 99.9% nezistis bez dokladneho rozobratia, ktore nikto nespravi, takze majitel ti moze narozpravat hocico
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Preco by sa to nemohlo znacit do servisnej knizky? VW to ma tak (a verim ze aj ine znacky) ze na konci predpisanych servisnych prehliadok mas zaznamy servisu a tam mozes dopisat co len chces, kludne aj vymeny vstrekov, dvojhmoty atd atd.

Co sa tyka Medveda, niekto ma predbehol :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

vendo napísal: no neviem ci poctivec, pozeram KO toho auta, minimalne volant ma meneny (co moze, aj nemusi nieco znamenat)
dalej, nemam uplne presne info, lebo google neporadil moc dobre, ale interval vymeny rozvodov pri tom motore by mal byt 120, alebo 180tkm (google radil tieto dve cisla), ani jeden udaj nesedi na vymenu rozvodov pri 270tkm, takze "vymenu rozvodov" ktoru uvadza by som teda neriskoval

btw, ziadne z tych veci sa neznacia do servisnej knizky (vstreky, dvojhmota, alternator, cerpadlo) tak ako to tvrdi ze ma zapisane....
a nakoniec
to, ci tie veci boli, alebo neboli menene na 99.9% nezistis bez dokladneho rozobratia, ktore nikto nespravi, takze majitel ti moze narozpravat hocico
Ono sa to robí tak, že aj keď už nemá servisnú knižku, tak si môže poodkladať faktúry, ktoré by som si pri takýchto opravách určite niekam odložil a potom prípadnému záujemcovi vydokladoval. Prípadne si to môžeš overiť aj v servise, kde to dával robiť. Ak by nemal ani tie faktúry, tak potom sa môžeme baviť o tom, že je možné, že kecá a v tom prípade by som sa asi začal pozerať po inom kúsku.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

BuBuBu, ak chces kupit Fordika, tak skus skocit na http://www.fordclub.sk. Kopec chalanov tam predava auta v dobrom stave, vo vacsine pripadov si mozes pozriet celu ich historiu a pribeh u majitelov.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

BuBuBu a ja, ako fordak ti poviem ze 1.6 sa vyhni, odporucam 1.8 resp. 2.0.
Spotreba +/- rovnaka akurat u vyssich objemoch je podstatne dlhsia zivotnost motora ako u 1.6 ktore trpia chronickym olejo-zrutstvom ktora obvykle konci nerentabilitou prevadzky, neschopnost prejst EK.
V takom pripade treba GO motora ktora moze vyjst az kdesi k polovici ceny vozidla, nehovoriac o tom, ze pri neodbornej (ale aj odbornej a zlej) oprave hrozia dalsie starosti, strata vykonu pripadne pokracovanie spotreby oleja mozno v mensej miere ale stale - starosti.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak veru, urcite nie 1.6
a na klube sa velmi predaja nedopatra kvoli obmedzeniam bazaru. skus na ford klub stranke na FB napisat ci niekto nepredava a potom sa ho opytaj ci ma popisane veci k autu na klube. popripade cekni ci ma na aute klubove nalepky
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nejakymarko: akurat o jednej naftovej e61 viem, ale je este v IT... 2006, stvorkolka, strieborna farba, vnutro bledohneda koza a tmave drevo... km neviem, ale podla fotiek tych 250k ma...

bububu: oni boli dobre aj tie jednasestky, ale iba ked boli nove... s pribudajucim najazdom sa zacalo prejavovat to, co pisu chalani... takze ak tak, tak jedine nejaku s nizkym poctom km a na maly najazd...
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Dik ratzi. e61 je uz asi pre mna zbytocne velke :)
ak by si nahodou narazil na nejaku e91, a4, passata, golf, octavku, supa etc... tak daj prosim vediet :)
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

Hegy napísal:BuBuBu a ja, ako fordak ti poviem ze 1.6 sa vyhni, odporucam 1.8 resp. 2.0.
Spotreba +/- rovnaka akurat u vyssich objemoch je podstatne dlhsia zivotnost motora ako u 1.6 ktore trpia chronickym olejo-zrutstvom ktora obvykle konci nerentabilitou prevadzky, neschopnost prejst EK.
V takom pripade treba GO motora ktora moze vyjst az kdesi k polovici ceny vozidla, nehovoriac o tom, ze pri neodbornej (ale aj odbornej a zlej) oprave hrozia dalsie starosti, strata vykonu pripadne pokracovanie spotreby oleja mozno v mensej miere ale stale - starosti.

Tak to sa dozvedam novinku.
Ja som bol doteraz v tom, ze tie benzinove 1.6tky su vydarene japonske motory.
Vsade kam chodim(ab.eu), citam iba chvalospevy.
Aj na autorubik,je ten motor odporucany.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ratzi nemas nieco "pekne" do cca 3000€ ihned k odberu? :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

yoggy: vobec... napis guessovi, nech Ti pusti tu astru :wink:

renault: to bol povodny zetec, okrajovo vyvijany s yamahou...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

mame 1.6ku z 2000, nalietanych 160+ z toho ~40 u nas v rodine (mama, ja, teraz sestra) a motoricky paradicka. co bolo okrem bezneho spotrebaku... vlnovec na vyfuku pravidelne dodrbava (ale to bude tym, ze tam davame blato za 10 eur miesto poriadneho dielu), vpredu praskla pruzina (kratena od predchadzajuceho majitela). No a mechanizmus stahovania na soferovom okne je uz tretikrat v Pcku.

inak pohoda, spotreba oleja v norme, spotreba benzinu v norme, vykon pre zaciatocnika v norme, 10/10 would drive again (fwiw teraz na nom fakt jazdim, volvo mam odstavene kvoli brzdam, banalita len sa caka na diely bo sa splietli pri objednavke v predajni)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ano, aj ja poznam asi jedneho cloveka co s 1.6 s vyssim najazdom nema problem so spotrebou. No napriek tomu by som to asi neriskoval, 1.8 resp. 2.0 ma privela plusov z mojho uhlu pohladu na to aby som zvazoval 1.6.

Tak ci onak, hodil som si to do googlu a dostal som späť flood olej zerucich 1.6 zetec-se takze na tom nieco bude.
BuBuBu
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa BuBuBu »

Dakujem za info chalani. :) Znamy mi hovoril, ze 1.6 su lepsie, kedze to vraj bol hlavny motor fordu a 1.8 je vlastne len zvacsena 1.6. Mate nejake podobne postrehy aj k astre? Dakujem. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

radsej toho focusa... trosku lepsie vozenie, je ich viac na vyber a lepsie sa aj predavaju...
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

Hegy napísal:Ano, aj ja poznam asi jedneho cloveka co s 1.6 s vyssim najazdom nema problem so spotrebou. No napriek tomu by som to asi neriskoval, 1.8 resp. 2.0 ma privela plusov z mojho uhlu pohladu na to aby som zvazoval 1.6.

Tak ci onak, hodil som si to do googlu a dostal som späť flood olej zerucich 1.6 zetec-se takze na tom nieco bude.
Tie silnejsie motorizacie teda nezeru olej?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no zeru menej, nevies citat alebo co??
cokill
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cokill »

Aky mate nazor na saab 9-3 1.8i? Konkretne tento kusok: https://auto.bazos.sk/inzerat/65414690/ ... y-v-SR.php
Oplati sa to?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa CheZteR »

nechce niekto passata?
2011, 110000km, 4motion, 170koni, dsg
IMG_0244.JPG
Napísať odpoveď