daju sa aj original od vyrobcu s predmiesanou farbou. od jari sa chystam na par miest na moje auto, ale sa mi to nechce umyvat, schnut, pretriet, schnut... pripadne ak sa mi aj chce, aj mam cas, tak je hnusne akurat.
asi sme sa nepochopili... u nas v PB to nerobia alebo to robia iba suflikanti... okrem toho ja som to potreboval dorucit postou... bolo to este k tomu medzi sviatkami v decembri... no a to zasielanie postou zase vsetky lakovne v ramci Slovenska nerobia, tak mi z toho vysla nakoniec moznost objednania cez ebay, ktoru som mimo ineho ako alternativu tu poradil tiez... to je vsetko, snad si rozumieme
Ja som ta pochopil hned, nemusel si to uz dalej rozvijat. Len som este dodatocne napisal, ze u nas v meste to miesaju a odobera od nich farbu vacsina lakovni.
Je to pan Slavicek so zenou z Martina. Teraz pozeram, ze maju dokonca aj daky shop na nete, ale to ani neviem, ze maju - http://dofal.sk/ Vsak neni problem dat namiesat a poslat ti to, ak by bolo treba. Ja som daval miesat len 1-2 deci, ked som potreboval pristreknut balnik a obodkovanu kapotu.
Nie su tie kody farieb iba interne oznacenia automobiliek?
Pochybujem, ze "slabomodra" od BMW bude rovnaka ako pri Skode.
Este okrem toho mi dnes prestali fungovat parkovacie senzory.
Myslite, ze ked sa na auto pozriem zospodu, skontrolujem kable, odpojim, nastriekam a zapojim, tak aj nieco dosiahnem?
Alebo skoda casu a rovno do servisu?
Kody su interne. Preto ked som bol miesat farbu, tak sa ma opytali ake mam auto, aky rocnik, pripadne mam dat technicak. Povedal som Skoda, uviedol rok, povedal kod farby. Tusim to klikol na pocitaci, ukazal farbu, nasiel este aj v dakom vzorkovniku, prirovnali sme k autu a bolo. O den ci dva som si dosiel pre farbu, bola v malej uzatvaratelnej plastovej nadobe, zaplatil som okolo 10 eur za jedno alebo dve deci farby a odisiel.
Ku vacsine parkovacich senzorov sa nedostanes. Ku prednym vobec, su na maske a je tam chladic, zadne su zase v narazniku a asi nikde k nim nie je pristup. Niektore auta maju take lacne plasty a snimace nizsie, takze by sa tam mohlo dat dostat. Nepises, ze ake mas auto. Snimace su vacsinou zapojene vsetky zvlast, takze sa to da lahko zistit cez diagnostiku, niekedy to ide aj uchom, ze mas uplne ticho, pohybujes sa okolo snimaca a pocuvas. Niekedy ten ultrazvuk slabucko pocut, ale niekedy to vobec nepocut. Najlepsie je to pozriet cez diagnostiku. Kabelaz ako taka sa nezvykne pokazit, vacsinou zatecie snimac, pokazi sa elektronika a ultrazvuk, treba vymenit snimac. Moze sa stat, ze ti nahodou zoxidoval konektor, ale neverim tomu.
heker napísal:Kody su interne. Preto ked som bol miesat farbu, tak sa ma opytali ake mam auto, aky rocnik, pripadne mam dat technicak. Povedal som Skoda, uviedol rok, povedal kod farby. Tusim to klikol na pocitaci, ukazal farbu, nasiel este aj v dakom vzorkovniku, prirovnali sme k autu a bolo. O den ci dva som si dosiel pre farbu, bola v malej uzatvaratelnej plastovej nadobe, zaplatil som okolo 10 eur za jedno alebo dve deci farby a odisiel.
tak to je super, netusil som, ze je to taketo sofistikovane!
to potom kaslat na ebay, dakujem!
Neviem aku znacku auta mas ale zvacsa maju vyrobcovia aj original sadu. Ja som taku kupoval prave nedavno kvoli takymto oderkom od kamienkov a hlavne kvoli cuvacim senzorom ktore som dorabal a lakoval s tym. Stalo to cca 10€.